موتورولا به عنوان اولین تولید کننده گوشی های هوشمند در جهان، پس از کش و قوس های فراوان به فروش سهام خود روی آورد و کمپانی لنوو در نهایت موفق به خریداری سهام این شرکت قدیمی و خوشنام گردید. پس از مدت کوتاهی، اولین محصولات مشترک لنوو و موتورولا وارد مرحله تولید شده و به این صورت دو خانواده MOTO Z و Force متولد شدند. پس از مراسم رونمایی پرچمداران جدید MOTOROLA در ایران، فرصتی دست داد تا به بررسی دقیق و تخصصی گوشی هوشمند و ماژولار MOTO Z Play بپردازیم.
معرفی
در سال 1928 در ایلینوی امریکا، یک کمپانی چند ملیتی با سرمایه گذاری پاول گالوین آغاز به کار کرد و از همان ابتدای فعالیت به فکر ارائه راهکارهای نوین و تسخیر بازار های جهانی بود. عمده فعالیت این شرکت در زمینه تجهیزات مخابراتی بود اما در کنار این حوزه، به تولید پردازنده نیز می پرداخت. نام موتورولا از سال 1947 برای این کمپانی انتخاب شد تا اولین طرح تحول به اجرا درآید.
طرح مشارکتی MOTOROLA، IBM و Apple به تولید پردازنده های خانواده RISK و PowerPC منجر گردید که تا سال 2006 در کامپیوتر های تولید شده توسط اپل مورد استفاده قرار می گرفت. البته در سال 2004 بخش تولید پردازنده های موتورولا به طور کامل به فروش رسید و تمام توجه این شرکت روی تولید تجهیزات مخابراتی متمرکز گردید. سال 1996 مصادف با تولید اولین گوشی موتورولا با نام Star TACTIM بود و به این صورت نام موتورولا به عنوان تولید کننده گوشی موبایل مطرح گردید.
موتورولا تا کنون دو مرحله واگذاری را به خود دیده که اولین مورد آن در سال 2011 با ارزش 12.5 میلیارد دلار رخ داد و طی این قرارداد، تمامی سهام MOTOROLA Mobility به گوگل واگذار شد. گوگل سه سال بعد با حفظ امتیاز پتنت ها، سهام خود را به ارزش 2.91 میلیارد دلار به کمپانی لنوو واگذار کرد تا از این پس فناوری های جدید گوگل و لنوو به صورت اشتراکی مورد استفاده قرار گیرند.
تنها چند ماه بعد اعلام گردید که لنوو به طور کامل امتیاز موتورولا موبیلیتی را از آن خود کرد تا با تمرکز کامل به تولید گوشی هوشمند و توسعه فناوری های مرتبط با این حوزه بپردازد.
نمای بیرونی
جعبه موتورولا MOTO Z Play در نهایت سادگی طراحی شده و لوگوی دو برند موتورولا و لنوو روی بسته بندی به چشم میخورد. هر چند نحوه قرار گیری و ابعاد لوگوی موتورولا، تمام توجه شما را به سمت خود متمرکز می کند. در قسمت جلوی بسته بندی به فناوری ارتباطی 4G+ و همچنین ماژول های MOTO MODS اشاره شده است. پس از باز کردن درب جعبه با گوشی MOTO Z Play روبرو می شوید که به آرامی در فضای تنگ و تاریک آرام گرفته است.
با خارج کردن گوشی از دورن جعبه، شیاری دایره ای شکل را مشاهده می کنید که به منظور جای دادن دوربین گوشی در نظر گرفته شده است. به دلیل برآمدگی دوربین، این شیار درون بسته بندی تعبیه شده است.
محتویات داخل جعبه در گوشی ارسال شده برای وب سایت سخت افزار مگ شامل یک سوزن مخصوص برای باز کردن ماژول سیم کارت و حافظه Micro SD و شارژر Type-C با مشخصات 5 ولت و 3 آمپر (در مجموع 15 وات) می شود. کابل شارژر قابلیت جداسازی ندارد و تنها برای شارژ گوشی به کار می رود. متاسفانه کابل مجزای Type-C برای اتصال گوشی به کامپیوتر و نوت بوک درون بسته بندی مشاهده نشد.
طراحی و ساختار
ظاهر و طراحی گوشی MOTO Z Play با توجه به آلیاژ فلز در نواحی کناری و شیشه در دو سمت پشت و رو، حس خوبی به شما منتقل می سازد. اما به کار گیری شیشه سبب جذب اثر انگشت می شود و به طور معمول باید روزی یک تا دو بار بخش های شیشه ای گوشی را تمیز کنید. همچنین بخش های شیشه ای (به خصوص در پشت گوشی) به شدت مستعد جذب خط و خش است.
حتی این مورد روی سنسور دوبین نیز مشاهده شد که حس ناخوشایندی به وجود آورد. پس از در دست گرفتن MOTO Z Play، احساس قابل قبولی را دریافت کردیم و از کار کردن با این محصول لذت بردیم. با وجود صفحه نمایش 5.5 اینچی و ضخامت 7 میلی متری، زد پلی به عنوان یک گوشی خوش دست (در اصطلاح عامیانه) معرفی می شود.
وزن 165 گرمی با توجه به ابعاد 156.4 در 76.4 میلی متر چندان سنگین به نظر می رسد اما با این وجود نظرات متفاوتی از اطرافیان نسبت به وزن و ابعاد MOTO Z Play به دست آوردیم. لنز دوربین برآمده در یکی دو سال گذشته به عنوان نقطه ضعف طراحی از سوی منتقدین مطرح می گردید، اما برخی از کاربران حرفه ای و همچنین مدیران شرکت های تولید کننده از این سبک طراحی به دلیل استفاده از سنسور دوربین حرفه ای، حمایت می کردند. موتورولا نیز با به کارگیری سنسور 16 مگاپیکسلی به همراه دو فلش (زرد و سفید) به این موضوع اشاره می کند که برآمدگی بخش پشتی گوشی به دلیل استفاده از سنسور با کیفیت بالاست. کلید های ولوم و پاور در سمت راست بدنه قرار گرفتند و ترتیب قرار گیری آنها از سمت بالا به پایین به صورت ولوم بالا، ولوم پایین و کلید پاور است.
سنسور اثر انگشت نیز به صورت لمسی در محل قرار گیری کلید Home قرار گرفته است که عملکرد سریع و مناسبی دارد. برخلاف بسیاری از پرچمداران امروزی، موتورولا روی سنت قدیمی پافشاری نموده و به طور همزمان از دو سیم کارت و حافظه Micro SD پشتیبانی می کند. به این صورت ماژول سه اسلاتی پذیرای دو سیم کارت در سایز نانو و یک کارت حافظه Micro SD می باشد.
فناوری شبکه ارتباطی 4G+ با استاندارد LTE در محدوده فرکانسی 700 تا 2600 مگاهرتز فعالیت می کند. خروجی صدای 3.5 میلی متر که امروزه جایگاهی در پرچمداران ندارد ولی با توجه به میان رده بودن Z PLAY شاهد حضور جک 3.5 میلی متری هدفون هستیم. لازم به ذکر است که این پورت در پرچمدار موتورولا MOTO Z حذف گردیده و در صورتی که به بهره گیری از تبدیل Type-C به 3.5 میلی متری صدا علاقه ای ندارید، موتو زد پلی با دارا بودن این پورت می تواند راهکاری مناسب برای شما باشد.
عملکرد
سخت افزار MOTO Z Play به نوعی در سطح میان رده ارزیابی می شود، به گونه ای که SOC آن از نوع Snapdragon 625 ساخت کمپانی کوالکام است. هشت هسته پردازشی Cortex-A53 با فرکانس 2 گیگاهرتز به همراه واحد گرافیکی Adreno 506 از اجزای اصلی سیستم روی چیپ کوالکام به شمار می روند. موتورولا برای افزایش عملکرد در اجرای اپلیکیشن ها، به سه گیگابایت حافظه رم روی آورده که در شرایط متداول، عملکرد مناسبی ارائه می دهد.
ظرفیت حافظه داخلی با توجه به مشخصات درج شده در وب سایت موتورولا 32 گیگابایت است، اما شرکت هما تلکام با حفظ قیمت جهانی MOTO Z Play، حجم حافظه 64 گیگابایت را به صورت اختصاصی برای بازار داخلی سفارش داده است.
از طریق درگاه کارت حافظه نیز قادر به افزایش ظرفیت حافظه تا 256 گیگابایت خواهید بود. با توجه به سخت افزار میان رده که البته به صورت محافظه کارانه دارای مشخصات مناسبی حداقل روی کاغذ می باشد، انتظار کارکرد سریع و بدون لگ را از MOTO Z Play داشتیم و باید به این نکته اشاره کرد که از نظر کارکرد با هیچ گونه لگ و نقصی در طول روز مواجه نمی شوید.
مهم ترین نقطه مثبت و ارزشمند فبلت موتورولا در باتری آن نهفته است. باتری 3510 میلی آمپری از نوع لیتیوم یون که توسط کاربر قابل دسترسی و تعویض نمی باشد، به سادگی می تواند به مدت 2 روز شما را همراهی کند و در صورتی که کارکرد شما در حد استاندارد و غیر متعارف نباشد، اندکی بیش از دو روز نیز به شما سرویس دهی خواهد کرد.
موتورولا MOTO Z Play در بنچمارک Antutu با ثبت امتیاز 62157 اندکی ضعیف تر از iPhone 5s و LG V10 ظاهر شده و در نقطه مقابل عملکردی بهتر از Note 3 و iPhone 4S ارائه داده است.
صفحه نمایش
صفحه نمایش 5.5 اینچی با وضوح تصویر 1080×1920 پیکسل به نمایش 403 پیکسل در هر اینچ می پردازد. پنل صفحه نمایش از نوع لمسی خازنی AMOLED است و با وجود روشنایی نه چندان مطلوب، اما با توجه به قیمت گوشی، ترکیب و وضوح رنگ ها در سطح مناسبی ارزیابی می شوند.
مشکل حاشیه زیاد در دو سمت بالا و پایین گوشی های هوشمند به عنوان نقد در بسیاری از رسانه ها مطرح می شود و به نوعی می توان گفت که موتورولا نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نسبت صفحه نمایش به بدنه 69.1 درصد برای MOTO Z PLAY چندان رضایت بخش نیست.
عملکرد صفحه نمایش زیر نور مستقیم خورشید مناسب ارزیابی می شود اما زمانی که به برچسب قیمت 1.850.000 تومانی MOTO Z Play می نگرید، انتظار بیشتری از آن خواهید داشت.
با این وجود مشکلی در استفاده از صفحه نمایش 5.5 اینچی این فبلت در شرایط متفاوت مشاهده نمی شود و می توانید روی آن در هر موقعیتی حساب باز کنید. ترکیب رنگ ها بر خلاف برخی از برند ها به صورت اغراق آمیز و مصنوعی نیست و از این رو تصاویر دلنشینی روی صفحه نمایش Z Play مشاهده خواهید کرد.
دوربین
سنسور دوربین اصلی در پشت دستگاه با کیفیت 16 مگاپیکسل عکس برداری می کند و فناوری های متعددی شامل تشخیص فاز، فوکوس لیزری خودکار، ثبت موقعیت مکانی، تشخیص چهره، عکس برداری پانوراما و HDR توسط این سنسور پشتیبانی می شود. دو عدد فلش LED به صورت مهتابی و آفتابی (سفید و زرد) وجود دارد که عملکرد قابل قبولی در شرایط کم نور از خود به نمایش گذاشتند. دوربین اصلی MOTO Z Play قادر به فیلم برداری با کیفیت 4K است که این مورد می تواند شما را شگفت زده کند.
دوربین اصلی | سنسور | 16 مگاپیکسل |
گشادگی دریچه دیافراگم | f/2.0 | |
فلش | دوگانه LED سفید و زرد | |
فناوری ها | تشخیص فاز، فوکوس لیزری خودکار، ثبت موقعیت مکانی، تشخیص چهره، عکس برداری پانوراما و HDR | |
فیلم برداری | 2160 پیکسل با نرخ 30 فریم در ثانیه | |
1080 پیکسل با نرخ 30 فریم در ثانیه | ||
720 پیکسل با نرخ 120 فریم در ثانیه | ||
دوربین سلفی | سنسور | 5 مگاپیکسل |
گشادگی دریچه دیافراگم | f/2.2 | |
فلش | LED | |
فیلم برداری | 1080 پیکسل |
نمونه عکس
سنسور 16 مگاپیکسلی در خلق تصاویر با کیفیت اندکی تعلل و شک دارد، به این صورت که تصاویر در نگاه اول و به خصوص روی صفحه نمایش 5.5 اینچی از کیفیت بالا سخن می گوید. اما در صورتی که بزرگنمایی روی تصویر انجام شود و به خصوص زمانی که عکس ثبت شده را روی نوت بوک یا کامپیوتر شخصی منتقل کنید، ضعف در ثبت جزئیات را به خوبی درک خواهید کرد.
با توجه به حضور رقبای قدرتمند در محدوده قیمت موتو زد پلی که از نظر عددی از سنسور دوبین مشابه بهره می برند یا حتی میزان دقت سنسور آنها از نظر عدد در سطح پایین تری قرار دارد، ضعف دوربین MOTO Z Play را بهتر از گذشته احساس می کنید.
اما در نقطه مقابل و زمانی که به سنسور 5 مگاپیکسلی سلفی مراجعه می کنیم، کیفیت و جزئیات بالا به شدت جلب توجه می کند و لبخند رضایت را به ارمغان می آورد.
رابط کاربری دوربین
رابط کاربری برای دوربین اصلی و سلفی موتو زد پلی در نگاه اول بسیار ساده و پیش پا افتاده است، اما همین سادگی و دوری از پیچیدگی برای بسیاری از کاربران لذت بخش است. بسیاری از کاربران به محض فعال کردن نرم افزار دوربین و تنظیم سوژه عکاسی، کلید شاتر را می فشارند و تصویر مورد نظر را ثبت می کنند. با این حال موتورولا حالات و تنظیمات مختلفی برای رابط کاربری دوربین در نظر گرفته که شامل افزایش یا کاهش میزان ISO، سرعت شاتر، شدت روشنایی و فوکوس می شود. میزان حساسیت سنسور در بازه 100 تا 3200 قابل تنظیم است که رنج مناسبی برای حرفه ای ها به شمار می رود. همچنین با کشیدن انگشت از سمت چپ صفحه نمایش می توانید به منوی اصلی تنظیمات دوربین مراجعه کنید که تنظیماتی کلی در اختیار شما قرار می دهد.
رابط کاربری
اندروید نسخه 6.0.1 خام در MOTO Z Play شرایط رقابت را برای این فبت میان رده بسیار سخت می کند، اما راه را برای شخصی سازی را برای علاقمندان به آزمایش رام های رسمی و غیر رسمی مختلف باز می کند.
از این نظر توسعه دهندگان اپلیکیشن می توانند به موتو زد پلی به عنوان یک گزینه ایده آل نگاه کنند. با وجود سخت افزار میان رده، هیچ گونه باگ و لگ در رابط کاربری مشاهده نمی شود و همه دستورات شما با سرعت بسیار مناسبی اجرا می شوند. قابلیت موتو زد پلی در چند وظیفگی نیز بسیار مناسب ارزیابی می شود و کلید های لمسی در محیط سیستم عامل نیز وظیفه بازگشت به صفحه Home و سوئیچ بین اپلیکیشن ها را برعهده دارند.
رقبا
LG G5 H860 Dual: گوشی ماژولار ال جی که نزدیک ترین رقیب به سری موتو زد است و از نظر قیمت در شرایط بهتری نسبت به MOTO Z Play قرار دارد. نماینده موتورولا در رقابت با نماینده ال جی شرایط بسیار سختی را پشت سر می گذارد و با وجود شرایط سخت افزاری سطح پرچمدار در G5، عملکرد نماینده ال جی بسیار بهتر از Z Play ارزیابی می شود.
Samsung Galaxy S6 SM-G920FD Dual: سبک جدید طراحی در کمپانی سامسونگ در گلکسی اس 6 به تکامل رسید و نسخه دو سیم کارت آن با دارا بودن 64 گیگابایت حافظه داخلی, سه گیگابایت حافظه رم و سنسور دوربین 16 مگاپیکسلی وجوه تشابه فراوانی با MOTO Z Play دارد.
8امتیاز8راندمان8.5امکانات8طراحی7.5ارزش
عالی بود
بهترین تیتر واقعا بازشگت استاد
بررسی عالی بود و کامل ممنون
بهترین بررسی گوشی که در سایتها دیدم همین بود هم عکسها هم اطلاعات عالی بودن
ممنون
تعجب نداره وارد کننده ها تو ایران کارشون همینه مخصوصا اگه اون جنس به صورت قاچاق تو بازار نباشه و قیمت گذاری کامل دست خودشون باشه
خیلی گرونه به نظر من نمی ارزه و موندم وارد کننده چه جوری قیمت زده روی محصولات موتورلا