اکثر کاربران، گوگل را به واسطه ی موتور جستجوی بسیار قدرتمند این کمپانی میشناسند. موتوی جستجویی که میلیارد ها کاربر از آن استفاده میکنند و همچنین بر روی تمامی گوشی های اندرویدی نیز به طور پیشفرض نصب شده است. همین موضوع باعث شده است که با وجود کاهش فروش کامپیوتر های شخصی، تعداد کاربران گوگل نه تنها کمتر نشود بلکه همچنان به رشد مثبت خود ادامه دهد. اپلیکیشن گوگل جزء برنامه های هسته ی اندروید محسوب میشود و هر گجت هوشمندی که به اندروید مجهز است باید این اپلیکیشن را نیز همراه خود داشته باشد. گوگل با این اقدام توانسته است در کنار رشد پلتفرم خود، موضع خود در بخش موتوهای جستجور را نیز حفظ کند.
در بخش جستجوی کاربران با سیستم های شخصی، گوگل با اختصاص دادن ترافیک مرورگر 81.42 در صدی در امریکا به اقتدار در جایگاه نخست قرار دارد. اما در بخش موبایل وضعیت گوگل حتی بهتر هم شده است. موتور جستجوی گوگل بر روی 92.91 در صد از گوشی های هوشمند نصب شده و استفاده میشود. این به لطف پیشفرض شدن گوگل در گوشی های آیفون مانند گوشی های اندرویدی است. در واقع گوگل در طول سال بیش از 90 در صد ترافیک جستجو در اینترنت بر روی گوشی های موبایل را به خود اختصاص داده است. این آمار با توجه به اینکه برخی کشور ها از جمله چین و روسیه سعی بر از کار انداختن گوگل در این مناظق شده اند بسیار تاثیر گذار است. در حالی که شاید گوگل در بخش جستجوی دسکتاپ چندان غالب به نظر نرسد، اما با توجه به اینکه پیش بینی میشود در سال آینده جستجوی کاربران در سیستم های شخصی کاهش پیدا کند و گوشی های موبایل 75 در صد از تمام ترافیک اینترنتی را به خود اختصاص دهند، گوگل میتواند سهم خود را افزایش دهد و رشد بسیار خوبی را تجربه کند. شاید تفاوت بین 80 تا 90 در صد چندان زیاد به نظر نرسد اما نباید فراموش کرد که این مقدار سهم باعث میشود موتورجستجوی گوگل بسیاری از رقبا را با اقتدار کنار بزند.
همان طور که آمار نشان از رشد مثبت گوگل حکایت دارد و همچنین تمایل کاربران به استفاده از اینترنت بر روی گوشی های هوشمند را نشان میدهد، این میتواند فشاری بر روی دیگر رقبا از جمله Bing، یاهو و غیره باشد و موجب کاهش سهم این رقبای مطرح شود. با اینکه نمودار کاملا برتری آماری گوگل نسبت به رقبا را نشان میدهد اما مطمئنا نمیتوان گفت که رقبا توانایی رقابت با گوگل را ندارند. همان طور که گفته شد نباید فراموش کرد که بخش عمده ی رشد این موتور جستجو به لطف گوشی های اندرویدی رقم خورده است در حالی که رقیبی مانند Bing مایکروسافت فاقد پلتفرمی قدرتمند در گوشی های موبایل است. حتی بسیاری اقدام گوگل برای نصب پیشفرض موتور جستجوی خود بر روی گوشی های هوشمند را رقابتی غیر منصفانه میدانند. به هر حال امکان اینکه گوگل موضع خود در موتورهای جستجو را از دست بدهد بسیار کم است. باید دید در آینده دیگر موتورهای جستجو برای رقابت با گوگل چه اقداماتی را در پیش خواهند گرفت.
به حق جستجوگر برتره
من که به لطف فایرفاکس و افزونه Multi Web Search همزمان از موتور جستجوی گوگل و بینگ به صورت ترکیب شده استفاده میبرم.