وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تنوع برندهای تولید لوازم خانگی در کشور گفت: برای حضور موفق در بازارهای جهانی، بهبود کیفیت لوازم خانگی و ایجاد 4 یا 5 برند معتبر، تجمیع تولیدکنندگان ضروری است. محمدرضا نعمتزاده در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی لوازم خانگی در جمع خبرنگاران افزود: تعداد شرکتهای تولیدکننده لوازم خانگی در ایران به اندازه چین است؛ درحالیکه این کشور با بیش از یک میلیارد و 300 میلیون نفر جمعیت یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان را در اختیار دارد.
وی با بیان اینکه وجود برندهای زیاد در بازار لوازم خانگی مانع بزرگی برای رقابتپذیری در بازارهای هدف است، گفت: با وجود بیش از 100 برند در صنعت تولید لوازم خانگی در کشور، ایجاد رقابت سالم در بین آنها عملی نیست و این به ضرر صنعت کشور تمام میشود. وزیر صنعت، معدن و تجارت به تولیدکنندگان لوازم خانگی در کشور توصیه کرد با تجمیع برندهای خود چند برند معتبر ایجاد کنند، زیرا با 100 برند نمیتوانیم در بازارهای جهانی حضور موفقی داشته باشیم و دولت نیز از این اقدام تولیدکنندگان حمایت خواهد کرد.وی یادآور شد: پیشتر ایران وارد کننده لوازم خانگی بود، اما اکنون بیشتر لوازم خانگی مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود.نعمتزاده تصریح کرد: طبق سیاستهای راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت که از دو سال پیش تدوین شده، ایران طی 10 سال آینده با ارتقای کیفیت لوازم خانگی تولیدی، باید بهعنوان یک کشور تولیدکننده و صادرکننده لوازم خانگی مطرح شود. وی با بیان اینکه هرسال شاهد افزایش ارتقای کیفیت لوازم خانگی تولیدی در شرکتهای داخلی هستیم، گفت: با این حال دولت، سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و وزارت صنعت از هرگونه نوآوری و کاهش رتبه انرژی لوازم خانگی در ایران حمایت میکند.
به گزارش “روزنامه دنیای اقتصاد” وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به عدم موفقیت ارائه کارتهای اعتباری برای خرید لوازم خانگی در کشور یادآور شد: هرچند بانک مرکزی و سازمان مدیریت تلاش کردند که بازار صنعت لوازم خانگی با ارائه کارتهای اعتباری تحریک شود، اما پیچیدگی این مساله نتیجه مناسبی نداشت.وی گفت: به نظر ما بهترین راه تحریک بازار لوازم خانگی در کشور جایگزین آن با لوازم نو است تا به تدریج لوازم خانگی کهنه از رده خارج شود، همانطور که در حوزه خودرو شاهد جایگزینی خودروهای فرسوده با نو هستیم.
دیگه هر کی قهر کنه نمی تونه کارخونه بزنه خدائیش… درسته که وضع صنایع خرابه اما نباید هم همشون رو جمع کرد…باید اصلاح کرد و روحیه توسعه و رقابت رو درشون بوجود اورد.
بحث حمایت نیست …بلکه بحث فساد هست…تو این شرکتها اگه فساد نباشه رشد می کنند… فساده که نمی زاره پیشرفتی حاصل بشه….وگرنه در اکثر کشورها از صنایعشون حمایت میشه.
برای پیشرفت باید از صنایع حمایت بشه و با فساد مبارزه…
کار خیلی خوبیه نمیشه که هرکی از ننه ش قهر کرد بره کارخونه بزنه و همشون هم سوددهی داشته باشن
اما در مورد کارت اعتباری :
اگر همون حمایتی که از خودروساز ها شد و همون طرح برا خرید بقیه محصولات داخلی می گذاشتند اینطور نمیشد ولی احتمالا از همون اول قصدشون فقط همون حمایت از خودروساز بوده