ASRock Z77 Extreme6
در میان مادربوردهای سری جدید ASRock، مدل Extreme6 بیشترین امکانات و قابلیتها را در اختیار دارد (البته با صرفنظر از مدل Fatal1ty که برای گیمرها طراحی شدهاست). ASRock سبک خود را در طراحی خنککنندهها تا حدودی تغییر داده و مادربوردی مشکی رنگ مجهز به یک خنککننده ساده روی چیپست Z77 و یک خنککننده دیگر شامل دو هیتسینک که با یک لوله انتقال حرارت به یکدیگر متصل هستند، ارائه کردهاست.
در مجموع، این مادربورد در رده محصولات خنک قرار میگیرد. منبعتغذیه از دوازده فاز (هشت فاز پردازنده و چهار فاز پردازندهگرافیکی مجتمع) تشکیل شده و یک کنترلر ولتاژ دیجیتال که در بین خنککنندههای این قسمت قرار گرفته، مدیریت این بخش را بر عهده دارد. مانند بسیاری دیگر از مادربوردهای ASRock، این امکان وجود دارد که علاوه بر خنککنندههای سوکت LGA 1155، ميتوان از خنککنندههای سوکت LGA 775 نیز روی این مادربورد استفاده کرد.
مادربوردهای Z77 بهطورکامل و بدون نیاز به بهروزرسانی بایوس یا هر کار اضافه دیگری، با نصب یک پردازنده Ivy Bridge از استاندارد PCI-E 3.0 پشتیبانی میکنند. ASRock نیز دارای یک رابط PCI-E x16 و یک رابط PCI-E x8 است که توانایی انجام این کار را دارند.
فاصله مناسب بین این دو رابط باعث میشود، تا هنگام نصب دو کارتگرافیک، فضای کافی برای عبور جریان هوا وجود داشتهباشد. اما رابط PCI-E x16 سوم که در انتهای مادربورد قرار گرفته از استاندارد PCI-E 2.0 و حداکثر از چهار مسیر پشتیبانی میکند. نکته جالب دیگر درباره این مادربورد، وجود یک رابط mini PCI-E بین رابط PCI-E x16 و اولین رابط PCI است و این امکان را به شما میدهد، وسایلی همچون درایوهای SSD کوچک، کارتهای گیرنده تلویزیون و موارد دیگر را به آن متصل کنید.
امکانات ارتباطی مادربورد در سطح کاملی بوده و انواع پورتهای پرسرعت از جمله USB 3.0، SATA 3.0، eSATA 3.0 و انواع خروجیهای تصویری را در اختیار شما قرار میدهد.
در این میان حتی یک پورت Floppy نیز برای این مادربورد در نظر گرفته شدهاست!
روی جعبه مادربورد عبارت 555 XFast مشاهده میشود که به سه قابلیت این مادربورد در پنج برابر کردن سرعت اشاره دارد. اولین قابلیت، ایجاد یک دیسک مجازی در حافظه سیستم برای افزایش کارایی است (در زمان اجرای تستها این ویژگی فعال است). قابلیت دوم، کاهش زمان تأخیر در بازیهای آنلاین بوده و قابلیت سوم، به افزایش سرعت انتقال اطلاعات در پورت USB اشاره دارد.
بایوس دستگاه ظاهر بهتری پیدا کرده و همانطور که در تصویر مشخص است، میتوانید با کلیک روی هر بخش، اطلاعاتی درباره قطعه موردنظر پیدا کنید. تنظیمات برای اورکلاک نیز مناسب هستند. با این حال، نمیتوان این محصول را یک مادربورد ایدهآل برای اورکلاک دانست.
مزایا:
وجود رابط mini PCI-E، فضای کافی بین دو رابط PCI-E، وجود پانل جلو و پشت برای پورتهای اضافی USB 3.0، امکان نصب خنککنندههای سوکت LGA 775، وجود انواع پورتها حتی پورت Floppy!
معایب:
ارائه تنها پل SLI به همراه محصول، پشتيباني پورت چهارم PCI-E از چهار مسير و نسخه دوم
پیشنهاد سخت افزار:
مناسب براي کسانی که یک مادربورد مجهز با قیمت مناسب میخواهند، دارندگان انواع وسایل ذخیرهسازی با پورتهای مختلف
سلام
خیلی مفید بود
فقط من می خواستم بدونم چرا شما در نشریه شماره 40 نوشتید :
فناوری ساخت چیپست سری 7 اینتل در این نسل، از 65 نانومتر به 22 نانومتر کاهش یافته در صورتی که در سایت اینتل فناوری ساخت تغییری نکرده وهمچنان 65 نانومتر.
اینم ادرس
http://ark.intel.com/products/64024/Intel-BD82Z77-PCH?wapkw=chipset+lithography+z77
سلام
عالی بود