یکی از اتفاقات خوب دنیای مشترک سخت افزار و نرم افزار در سالهای اخیر، توجه مایکروسافت به ویندوز 10 به معماری ARM بوده که باعث بوجود آمدن پروژههای جذابی توسط سازندگان مختلف شده که از مهم ترین آنها باید به ساخت لپ تاپهای ویندوزی مبتنی بر ARM اشاره کرد که شاید قدرت پردازشی چشمگیری نداشته باشند اما شارژدهی باتری آنها خیره کننده است. به نظر میرسد تمرکز مایکروسافت در این زمینه ادامه دارد و از پشتیبانی از معماری تراشه ARM64 دست نکشیده است. این در حالیست که اولین اقدامات مایکروسافت در این مورد با انتقاداتی همراه شد و عملکرد برخی برنامههای ARM بر روی ویندوز 10 مطابق انتظار نبود اما مایکروسافت قصد دارد به این پروژه با جدیت ادامه دهد.
در جدیدترین بیلد پیش نمایش ویندوز 10 بیلد 19559 که برای اعضای اینسایدر حلقه سریع منتشر شده، پشتیبانی از ARM64 به قابلیت Hyper-V مایکروسافت برای نسخههای پرو و اینترپرایز ویندوز 10 اضافه شده است. Hyper-V میتواند باعث بهبود عملکرد ماشینهای مجازی بر روی سیستم عامل ویندوز 10 شود چرا که اجرای ماشینهای مجازی بر روی یک Hypervisor میتواند در سطح پائین تری نسبت به زمانی که بالاتر از سیستم عامل دیگری در حال فعالیت است اجرا شود. حتی در صورتی که با ساخت یک ماشین مجازی برای ویندوز 10 با استفاده از توزیعهای لینوکس مشکلی ندارید، همچنان میتوانید ویژگی Windows Sandbox را برای این کار در نظر داشته باشید. Windows Sandbox ماشین مجازی ویندوز 10 با دسترسی بسیار ساده است که میتواند به شما امکان وبگردی کم خطرتر یا دانلود پیوستهای مشکوک ایمیلها را به شما بدهد چرا که پس از بستن آنها، ردی از شما باقی نمیماند.
در مورد کیفیت و نحوه عملکرد ویژگی Hyper-V بر روی دستگاههای مبتنی بر ARM64 در مقایسه با عملکرد این ویژگی بر روی معماریهای x86 یا AMD64 فعلا اطلاعاتی در دسترس نیست اما در هر صورت مایکروسافت به پشتیبانی از این موضوع ادامه خواهد داد. با اینکه یک دهه از ارتباط مایکروسافت با اینتل میگذرد اما ردموندیها در سالهای اخیر یکی از بزرگترین حامیان معماری ARM بوده اند. در حال حاضر شاید مهم ترین مسئله بین این دو، عدم پشتیبانی بسیاری از برنامههای سوم شخص از ARM و پردازندههای این معماری است که از نظر قدرت و توان پردازشی محدود به دستگاههای موبایل هستند. هر چند مورد دوم با معرفی پردازنده Snapdragon 8cx که اولین پردازنده رده دسکتاپ واقعی کوالکام محسوب میشود تغییر کرده اما هنوز به توجه بیشتر توسعه دهندگان به این معماری بر روی پلتفرم ویندوز نیاز است.
دیدگاهتان را بنویسید