سامسونگ هفته گذشته در کنار پرچمداران سری S20 از دومین گوشی تاشو خود نیز رونمایی کرد. زک نلسون در کانال یوتیوبش؛ JerryRigEverything به سراغ این گوشی رفته و با تست مقاومت گلکسی Z Flip سامسونگ، میزان آسیبپذیری این دستگاه را مورد بررسی قرار داده است.
گلکسی Z فلیپ سامسونگ متفاوت با نسل اول گوشیهای تاشو سامسونگ، یعنی گلکسی فولد است. یعنی به جای باز شدن کامل و تبدیل شدن به یک تبلت، در حال باز اندازهای به شکل یک گوشی استاندارد دارد. اما آیا از نظر میزان مقاومت هم، متفاوت با نسل اول خود خواهد بود؟
تست مقاومت گلکسی Z Flip سامسونگ
گلکسی Z Flip دارای یک نمایشگر 6.7 اینچی Dynamic AMOLED است. سامسونگ در زمان این گوشی ادعا کرد که برای اولین بار این گوشی دارای لایه شیشهای فوق نازک (Ultra Thin Glass) در پنل جلو است و این یعنی دستگاه مورد نظر باید مقاومت بیشتری در برابر دیگر گوشیهای تاشو داشته باشد. اما آیا واقعاً اینگونه است؟
ویدئوی تست مقاومت گلکسی Z Flip مانند روال همیشگی ویدئوهای زک با بررسی میزان مقاومت نمایشگر آغاز میشود، جاییکه اجسام با میزان سختی متفاوت بر روی نمایشگر کشیده میشوند تا میزان پایداری آن اندازهگیری شود. پلاستیک در سطح 2 و 3 خط میافتد، شیشه در سطح 5 و 6، یاقوت کبود در سطح 8 یا 9 و در نهایت الماس در سطح 10. باوجود آنکه سامسونگ ادعا کرده بود این نمایشگر دارای شیشه نازک است، در تست مقاومت میبینیم که در سطح 2 دارای خراشهای سطحی و در سطح 3 دارای خراشهای عمیقتر میشود.
خط افتادن نمایشگر در این مرحله درست مشابه گلکسی فولد، موتورولا ریزر و دیگر گوشیهای با نمایشگر پلاستیکی است. در بخشی از ویدئو زک حتی با ناخن انگشت خودش نیز موفق میشود این نمایشگر را خط بیاندازد. بهطور کلی او معتقد است که دلیل استفاده از نمایشگرهای شیشهای در گوشیها بهره بردن از مقاومت بالاتر است و زمانیکه این نمایشگر مقاومتی در اندازه شیشه ندارد، سامسونگ نباید نام آن را شیشهای بگذارد.
تست خراش با بررسی میزان مقاومت لبههای گوشی، سنسور اثر انگشت، قاب پشتی و حتی نمایشگر کوچک قاب پشتی ادامه پیدا میکند؛ جاییکه این نمایشگر عملکرد بهتری از نمایشگر بهظاهر شیشهای پنل جلو از خود نشان میدهد. مرحله دوم تست مقاومت، آزمایش سوختگی است که در آن نمایشگر در برابر شعلههای آتش قرار میگیرد. جاییکه تغییر فیزیکی نمایشگر با قرار گرفتن در معرض حرارت نشان میدهد که این نمایشگر آن چیزی نیست که انتظار را دارید.
نمایشگر انعطافپذیر به معنای واقعی
در مرحله بعدی تست مقاومت گلکسی Z Flip، نوبت به باز و بسته کردن گوشی در جهت درست و برعکس آن میرسد. بهلطف نمایشگر تاشو و لولای قدرتمند این گوشی و باوجود آنکه شکل فیزیکی دستگاه تغییر کرد، عملکرد آن تحت تأثیر قرار نگرفت. حتی با فشار بیشتر قاب پشتی ترک برداشت و شکسته شد، با این حال گوشی به عملکرد درست خود ادامه داد. در نهایت زک نلسون با ریختن شن و خاک بر روی نمایشگر تصمیم گرفت تا میزان نفوذ این ذرات به داخل گوشی را مورد بررسی قرار دهد.
باوجود آنکه این گوشی از مقاومت خوبی در مقایسه با دیگر گوشیهای تاشو برخوردار بود، مقاومت کم نمایشگر و بهطور دقیقتر ادعای سامسونگ مبنی بر جنس شیشهای آن، نتوانست آنگونه که باید رضایت زک نلسون را بدست آورد. شما چطور؟ آیا از دیدگاه شما این گوشی از مقاومت خوبی برخوردار است و میتواند به عنوان یک گوشی روزمره مورد استفاده قرار بگیرد؟
دیدگاهتان را بنویسید