پردازندههای Tiger Lake اینتل که در واقع بخشی از خانواده نسل یازدهم Core هستند، انتظار میرود که در ادامه سال عرضه شوند. قابلیتهای کلیدی مانند معماری پردازنده باز طراحی شده، گرافیکهای سریعتر Xe و تولید بر اساس فناوری ساخت بهبود یافته 10 نانومتری برای بهره وری بیشتر در این سری پیاده سازی خواهد شد. یک بار دیگر ما شاهد نمونه اولیهای هستیم که عملکردی خوبی را در مقایسه با مدلهای فعلی Ice Lake از خود نشان میدهد و دید بهتری نسبت به پردازنده نسل یازده Intel Tiger Lake برایمان ترسیم میکند.
این چیپ بخصوص هنوز یک نمونه اولیه است که از 4 هسته 8 رشته بهره میبرد. این مدل جزئی از خانواده نسل یازده Core و در دسته خانواده Tiger Lake U قرار میگیرد که توان حرارتی استاندارد 15 وات و قابل تنظیم 25 / 12 وات را داراست. این پردازنده از فرکانس پایه 2.70 گیگاهرتز و بوست تا 4.30 گیگاهرتز برخوردار خواهد بود که در کنار 12 مگابایت حافظه کش سطح سه و 5 مگابایت حافظه کش سطح دو میباشد.
ما از گزارشهای قبلی اطلاع داریم که پردازندههای Tiger Lake به ازای هر هسته از 3 مگابایت حافظه کش سطح سه و 1.25 مگابایت حافظه کش سطح دو بهره میبرند. این یعنی 50 درصد حافظه کش سطح سه بیشتر و 2.5 برابر افزایش کلی حافظه کش سطح دو. پردازنده مذکور در پلتفرمی تست شده که تنها به عنوان “دسکتاپ” توسط پایگاه داده SiSoftware گزارش شده، با این حال پردازندههای سری U / Y اینتل برای پلتفرمهای موبایل هستند بنابراین همین انتظار از چیپهای سری Tiger Lake U / Y نیز میرود.
عملکردی بهتر از Core i7 1065G7
به سراغ عملکرد این نمونه Tiger Lake U که برویم شاهد امتیاز 401.96Mpix/s در بنچمارک Sandra هستیم. Tum_Apisak همچنین نتایج برایمان نتایج قابل مقایسه یک چیپ Ice Lake U یعنی Core i7 1065G7 را نیز ذکر کرده که شاهد امتیازی تا 378.63Mpix/s هستیم. البته عملکرد تا حد زیادی به پیکربندی نوت بوک و البته نسخه پردازنده مربوط است. از آنجایی که Tiger Lake U و Ice Lake U از توان حرارتی قابل تنظیم برخوردارند، نمیتوانیم بگوییم کدام پردازنده در چه توان حرارتی فعالیت میکرده. البته که معیارهای عملکرد دیگری به غیر از تنها چند رسانه SiSoftSandra وجود دارد، جایی که پردازنده نسل یازده Intel Tiger Lake افزایش عملکرد بیشتری از Ice Lake U را نشان میدهد، زیرا از طراحی بهبود یافته جدیدی استفاده میکند.
اگر ما میانگین هر پردازنده را برای مقایسه با چیپ Tiger Lake U در نظر بگیریم، امتیازهای Core i7 1065G7 از نسل Ice Lake در حدود 278.10Mpix/s، امتیازهای Core i5 9300H در حدود 306.11Mpix/s و Core i3 10100 که انتظار میرود از فرکانس پایه 3.6 گیگاهرتز و بوست 4.5 گیگاهرتز در پکیج 65 واتی عرضه شود نیز 382.61Mpix/s میباشد. این امتیازها تنها نشان میدهد که نتیجه کسب شده توسط چیپ Tiger Lake U چقدر عالیست و در محصول نهایی میتواند حتی بهتر نیز باشد.
ما همچنین قبلا مطلبی مشابه درباره چیپ چهار هستهای Tiger Lake U با فرکانسی تا 4.3 گیگاهرتز مشاهده کردهایم. بنچمارکهای قبلی افزایش عملکرد 32 درصدی برای نسخه 15 واتی و 64 درصدی برای نسخه 28 واتی در مقایسه با Core i7 1065G7 با توان 15 وات را نشان میدادند. Core i7 1065G7 در فرکانسهای پایینی فعالیت میکند اما ظاهرا Tiger Lake میتواند در فرکانسهای بالا برای مدت زمان بیشتری نسبت به مدل Ice Lake با توان یکسان قرار گیرد.
Tiger Lake برای مقابله با Renoir
پردازندههای Intel Tiger Lake U انتظار میرود که در سال 2020 عرضه شوند و با تغییراتی در سطح معماری همراه باشند. در ابتدا آنها هستههای جدید Willow Cove را جایگزین Sunny Cove خواهند کرد که در سری Ice Lake استفاده میشود. به همراه هستههای جدید ما باز طراحی حافظه کش (در بالا نیز مشاهده شد)، بهبودهایی در سطح ترانزیستور و قابلیتهای امنیتی بهبود یافته را شاهد خواهیم بود. اینتل همچنین از گرافیکهای Xe در چیپهای Tiger Lake استفاده میکند که ظاهرا تا 2 برابر کارایی نسبت به گرافیکهای نسل 11 حاضر در Ice Lake را ارائه میدهند.
در کنار استفاده از معماری گرافیکی Xe، فناوری 10nm++ نیز باید افزایش سرعت کلاک را نسبت به فناوری 10nm+ به همراه داشته باشد. پردازندههای 10 نانومتری Tiger Lake برای مقابله با خانواده AMD Ryzen 4000 Renoir با فناوری ساخت 7 نانومتری در نیمه دوم سال عرضه میشوند. ما میتوانیم انتظار داشته باشیم که NUCهای جدید نسل یازده نیز در نیمه دوم سال 2020 به عنوان بخشی از لاین آپ Phantom Canyon و Panther Canyon عرضه شوند.
دیدگاهتان را بنویسید