آیا به یاد می آورید در دوران کودکی چگونه به مرور زمان اشیا مختلف را شناختید؟ مغز شما طی سالها، دنیای اطراف را میشناسد و هر چیزی را طبقه بندی میکند. با الهام از این روند مغز، ساخت شبکه های عصبی مصنوعی (ANN) آغاز شد و یادگیری عمیق یا (Deep Learning) مشابه عملکرد مغز به راه افتاد که به سرعت در حال رشد و یادگیری است. از این تکنولوژی در جاهای مختلفی به شیوه های مختلف استفاده میشود و لایه های یادگیری و داده های متفاوت است. در واقع نوع داده ها میتواند به صورت تصویر، صدا و متن باشد.
چرا نام آن را یادگیری عمیق گذاشتند؟ علت آن نوع ساختار شبکه ی عصبی مصنوعی است. چهار دهه قبل، شبکه عصبی تنها دو لایه داشت و برای محاسبات شبکه های بزرگ مناسب نبود؛ ولی اکنون شبکه های عصبی 10 الی 100 لایه دارند. با استفاده از این لایه های مختلف، کامپیوتر ها قادرند تا ببینند، بشنوند، یاد بگیرند و عکس العمل هایی بهتر از انسان از خود نشان دهند. به طور کلی علاوه بر این ها دانشمندان وقت زیادی صرف دسته بندی و آماده سازی داده ها نیز کردند تا برای کامپیوترها قابل تجزیه و تحلیل باشد.
اکنون نیز شرکت های مختلف برای توسعه و افزایش این تکنولوژی کتابخانه های Deep Learning خود را به صورت متن باز قرار دادند که میتوان Tensorflow شرکت گوگل و ماژول های متن باز Torch برای شرکت Facebook را نام برد. برخی از تکنولوژی هایی که امروزه از Deep Learning استفاده میکنند را در زیر برایتان معرفی خواهیم کرد.
- Google Translateبا استفاده از یادگیری عمیق و تشخیص تصویر قادر به ترجمه ی کلمات هم به صورت نوشتاری و هم به صورت صوتی است.
- برنامه ی CamFind، به سادگی میتواند تصویر اجسام با دوربین موبایل ببیند و تشخیص دهد که آن شی چیست.
- همه ی دستیار های دیجیتال مثل Siri، Cortana، Alexaو Google Now از یادگیری عمیق استفاده میکنند و قادر به پردازش زبان انسان و تشخیص گفتار هستند.
- Amazon، Netflixو Spotify نیز در حال استفاده از یادگیری عمیق هستند تا قادر به پیشنهاد فیلم و موزیک بر اساس سلیقه ی شما باشند.
- Google PlaNetمیتواند تصویر را ببیند و آن مکان را تشخیص دهد.
- DCGANبرای تکمیل چهره ی انسان استفاده میشود.
- DeepStereoقادر است تا به کمک این تکنولوژی تصاویر کوچه و خیابان را به صورت سه بعدی نمایش دهد.
- DeepMind’s WaveNetقادر است تا شبیه صدای انسان به بهترین شکل سخنرانی کند و از روی متن صحبت کند.
- Paypalهم برای جلوگیری از تقلب هنگام پرداخت پول استفاده میشود.
دیدگاهتان را بنویسید