پس از تصاویری که از مادربردهای جدید ایسوس برای نسل Rocket Lake منتشر شد، این شرکت به طور رسمی از شش مادربرد Z590 خود معرفی کرد. ایسوس مادربردهای مخصوص Rocket Lake خود را در سه بخش گیمینگ، حرفهای (Commercial) و اداری (Productivity) جای داده است. داخل هر بخش هم برندهای مختلفی دیده میشود.
مادربرد های ROG Maximus ، ROG STRIX و TUF Gaming برند های بخش گیمینگ هستند و PRIME هم برای استفاده حرفهای معرفی شده است، برای کاربردهای اداری نیز مادربرد هایی با برند Pro و Pro Art عرضه خواهند شد.
مادربردهای Z590 ایسوس – حرفهای و گیمینگ
- ROG Maximus XIII Extreme Glacial
- ROG Maximus XIII Extreme
- ROG Maximus XIII HERO
- ROG STRIX Z590-E Gaming WiFi
- TUF Gaming Z590 PLUS WiFI
- PRIME Z590-A
نکتهی قابل توجه این مسئله است که بین مادربردهای گیمینگ و حرفهای Z590 ایسوس، هر سه مدل Maximus و همچنین مدل STRIX از استاندارد جدید Wi-Fi 6E پشتیبانی خواهند کرد، مدل TUF هم از استاندارد Wi-Fi 6 استفاده میکند. فقط مدل PRIME است که وای-فای ندارد.
نگاهی به مدلهای شاخص مادربردهای Z590 ایسوس
ASUS ROG Maximus XIII (مدل های Extreme و Extreme Glacial):
ASUS ROG Maximus XIII Extreme Glacial پرچمدار مدلهای Z590 از ایسوس خواهد بود. تفاوت این مدل با مدل Extreme وجود بلاک واترکولینگ آمادهی روی آن است. مدار تغذیهی هر دو مدل 2+18 فازی است.
این مادربردها برای تغذیهی پردازنده از دو کانکتور 8 پینی استفاده میکنند و دو شکاف DDR4 روی این مادربردها هم از 128 گیگابایت رم میتوانند استفاده کنند. ظاهراً نسخهای جدید از شکاف توسعهی DIMM.2 هم با رنگ جدید نقرهای وجود خواهد داشت.
دکمههای اورکلاک و تنظیم دقیق پارامترها هم روی این مادربردها وجود دارند و حتی برای اندازهگیری دستی ولتاژ از قسمتهای مختلف مادربرد هم پینهای مخصوصی در کنار DIMM.2 قرار داده شدهاند که برای اورکلاکرها و کاربران حرفهای قابل توجه خواهد بود.
در بخش مرکزی این مادربردها دو شکاف PCIe x16 نسل چهارمی و یک شکاف PCIe x4 نسل چهارمی قرار دارد. دو شکاف M.2 هم در زیر هتسینک آلومینیومی قرار گرفتهاند و چیپ PCH هم با مدار خنک کنندهی آبی خود مادربرد خنک خواهد شد.
شکاف DIMM.2 هم به کاربر اجازهی استفاده از دو شکاف M.2 دیگر را خواهد که البته هنوز معلوم نیست که سرعت PCIe این M.2 ها نسل چهارمی خواهد بود یا خیر. شش پورت ساتا3 و دو کانکتور USB 3.0/3.2 هم روی این مادربردها وجود دارند.
ASUS ROG Maximus XIII HERO 590 Motherboard
نوبت به Maximus XIII HERO رسیده است، مادربردی کاربرپسندتر و عمومیتر که 400 دلار قیمت گذاری شده است. این مادربرد هم تقریبا مثل بقیهی مادربرد های Z590 ایسوس دارای وای-فای داخلی است. در این مدل هم پردازنده با 2 کانکتور 8 پینی تغذیه میشود ولی قدرت تغذیهی کمتری نسبت به مدل های Extreme خواهد داشت. شکافهای RAM طراحی مشابهی با مدل های Extreme دارند و داخل هتسینک VRM هم یک لولهی فلزی برای توزیع و دفع بهتر حرارت قرار گرفته است.
شکافهای توسعهی این مادربرد شامل سه شکاف توسعهی PCIe نسل چهارم است(با ترکیب x16/x8/x4). دو شکاف M.2 و شش پورت ساتا3 هم به چشم میخورند.
دو کانکتور I/O این مادربرد هم برای 2 پورت USB 3.2 و یک پورت USB 3.0 قابل استفاده هستند. دکمههای power و FLEX(قابل برنامهریزی) هم کنار سون سگمنتهای عیب یابی قرار دارند.
این مادربرد از سیستم صوتی SUPREMEFX ایسوس هم پشتیبانی میکند.
ASUS PRIME Z590-A Motherboard
کانکتورهای تغذیهی پردازنده در این مادربرد 8 و 6 پین خواهند بود. مدار تغذیهی این مادربرد هم قابل توجه و داراب 18 فاز است و دو هتسینک بزرگ آلومینیومی هم ماژولهای تنظیم ولتاژ پردازنده(VRM ها) را خنک خواهند کرد. کاور پنل I/O هم تا روی این هتسینکها کشیده شده تا بتواند لوگوی بزرگ PRIME را به صورت RGB روشن کند. این مادربرد نیز 4 شکاف DDR4 دارد که مجموعاً تا 128 گیگابایت حافظه و سرعتی تا 5000 مگاهرتز را میتوانند با فعالسازی مد +OC پشتیبانی کنند.
شکافهای توسعه شامل سه شکاف PCIe نسل چهارمی است(ترکیب x16/x4/x4). از سه شکاف M.2 روی این مادربرد هم فقط دوتای آنها هتسینک خواهند داشت.البته یکی از آنها از تمام ظرفیت PCIe Gen 4.0 استفاده خواهد برد.
شش پورت ساتا3 و کانکتورهای USB 3.2/3.0 هم از دیگر امکانات این مادربرد است.
ASUS TUF Z590-PLUS WiFi
این مادربرد در مدار و کانکتورهای تغذیه از مشخصاتی مشابه با PRIME استفاده میکند ولی به جای رنگ سفید مدل پرایم از رنگهای سیاه، زرد و نارنجی در طراحی خود استفاده کرده است. روی VRM های این مادربرد هم هتسینک های آلومینیومی استفاده شده است.
شکافهای توسعهی این مدل شامل دو شکاف PCIe نسل چهارمی(ترکیب x16/x4)، دو شکاف PCIe نسل چهارمی X1 و سه عدد شکاف M.2 است. تمامی شکافهای M.2 دارای هتسینک هستند ولی همانند مدل پرایم فقط یکی از حافظههای نصب شده در این شکافها میتواند از سرعت PCIe نسل چهارم استفاده کند و دو حافظهی دیگر با پروتکل PCIe نسل سوم کار خواهند کرد. برای اتصال حافظههای ذخیرهسازی جانبی هم 4 پورت ساتا3 وجود دارند.
دیدگاهتان را بنویسید