پایگاه خبری بلومبرگ که هر ساله برترین اقتصادهای جهان را از نظر نوآوری بررسی میکند، در آخرین لیست منتشر شده از نوآورترین کشورهای جهان، کره جنوبی را برترین اقتصاد نوآور دنیا در سال 2021 معرفی کرد. بر اساس Bloomberg Innovation Index 2021 کره جنوبی با پیشی گرفتن از آلمان، برترین اقتصاد نوآور دنیا در سال 2021 خواهد بود. کشورهای سنگاپور و سوییس به ترتیب دوم و سوم و کشور آلمان در رده چهارم دنیا قرار گرفتند. سایت خبری بلومبرگ برای تهیه لیست نوآورترین اقتصادهای جهان، ضمن بررسی عادلانه اطلاعات اقتصادی ملی کشور ها، معیار های متنوعی را در سنجش قدرت اقتصادی و برتری علمی کشور ها در نظر میگیرد، که از جمله آن میتوان به میزان سرمایه گذاری در بخش تحقیق و توسعه R&D، توانایی تولید کالا و خدمات، و تعدد شرکتهای تولید کننده فن آوری، اشاره کرد. میزان ثبت اخراع، مالکیت معنوی، تولید همراه با ارزش افزوده، تمرکز بر تحقیق و آموزش عالی از دیگر معیار های این پایگاه خبری برای بررسی قدرت اقتصادی کشور های دنیا است.
بلومبرگ این اطلاعات را از منابع مختلف بین المللی مانند صندوق بین المللی پول، بانک جهانی، سازمان جهانی مالکیت معنوی، یونسکو و سازمان جهانی کار، استخراج و با معدل گیری، تحت یک لیست 60 تایی از برترین کشور های نوآور جهان جمع آوری و هر ساله منتشر میکند.
لیست برترین اقتصادهای نوآور دنیا در سال 2021، دنیایی را ترسیم می کند که نوآوری علمی در مبارزه جهانی با ویروس کرونا اهمیت زیادی دارد. از سرمایه گذاری دولت ها در پیشگیری از پاندمی و ساخت واکسن ضد کویید 19 گرفته تا توانایی زیربنای دیجیتالی کشورها در استفاده از امکان دورکاری و آموزش از راه دور، همه به صورت مستقیم به قدرت اقتصادی کشورها وابسته است. به گفته کاترین مان، یکی از اقتصاددانهای بزرگ Citigroup Inc، اهمیت نوآوری در سالی که با کووید 19 و تغییرات اقلیمی باید مقابله کنیم، بیش از پیش افزایش یافته است. همیشه نوآوری را با ایده ها، محصولات و خدمات جدید می سنجند، اما موفقیت نوآوری بستگی به میزان نفوذ و پذیرش آن در کشور ها دارد.
بدون شک در سال گذشته، برتری علمی و اقتصادی بسیاری از کشور ها مانند چین و آلمان، در توانایی دولت هایشان برای مهار ویروس کرونا نقش مهمی داشته است. برای مثال، در کشور چین، دولت به سرعت تعداد زیادی بیمارستان ساخت و تنها ظرف چند هفته ده ها میلیون نفر از ساکنان ووهان را مورد تست ویروس کرونا قرار داد. در آمریکا نیز شرکت فایزر، اولین واکسن مورد تایید سازمان جهانی بهداشت را علیه ویروس کرونا اختراع و تولید کرد. اگرچه آمریکا در تولید واکسن ضد کرونا موفق تر از بقیه کشور ها عمل کرد، اما در لیست نوآوری، با یک پله سقوط، از 10 اقتصاد نوآور جهان خارج شده و به رده یازدهم دنیا رسید.
دلیل اصلی سقوط آمریکا به رده یازدهم، ضعف آموزش عالی در دانشگاه های آمریکا است؛ جایی که به دلیل اعمال محدودیت ویزا توسط دولت ترامپ، آمریکا نتوانست از توانایی دانشجویان خارجی، که همیشه در علم و نوآوری پیشتازی میکردند، استفاده کند. در نبود دانشجویان خارجی و مشکل فزاینده پاندمی کووید 19، آمریکا با افت علمی دانشگاهی مواجه است. در همین راستا جو بایدن رییس جمهور جدید آمریکا وعده باز سازی توانایی علمی و قدرت تولید آمریکا را با ارائه بسته سرمایه گذاری 300 میلیارد دلاری در بخش تحقیق و توسعه و فن آوری های نوین، داده است.
طبق لیست بلومبرگ، کشور کره جنوبی، به دلیل بیشترین میزان ثبت مالکیت های معنوی، و سرمایه گذاری عظیم در بخش تحقیق و توسعه و همچنین تولید همراه با ارزش افزوده، برترین اقتصاد دنیا از نظر نوآوری در سال 2021 خواهد بود. به گفته لی کیونگ موک، استاد مدیریت بازرگانی دانشگاه ملی سئول، تحقیق و توسعه زیر بنای آینده کره جنوبی است.
در رتبه دوم کشور سنگاپور قرار دارد، که بیشتر به دلیل اختصاص بودجه های هنگفت به شرکت ها و کارگران برای کمک به عبور از دوران گذار به اقتصاد دیجیتال، کمک بزرگی به رونق تولید در آن کشور کرده است. همچنین دانشگاه های سنگاپور در بخش آموزش عالی بالاترین امتیاز ها را از آن خود کرده اند. در ردیف سوم، کشور سوییس به عنوان پیشرو ترین کشور در جذب سرمایه بانکی و بیوتکنولوژی، در بخش تحقیقات، عملکرد فوق العاده ای داشته است.
کشور ایران در سال 2019 در رتبه 47 نوآورترین کشورهای جهان در لیست پایگاه خبری بلومبرگ قرار داشت. اما در سال 2020، به دلیل مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم های یکجانبه آمریکا، عدم دسترسی به منابع نفتی، قطع دسترسی به سیستم بانکی جهانی، و همچنین سقوط ارزش ریال در برابر ارز های خارجی، به رده 60 لیست سقوط کرد. در لیست 2021 امسال بلومبرگ نیز ایران، همچنان جایگاه 60 را به عنوان ضعیفترین کشور در لیست 60 نفره نوآورترین اقتصاد های دنیا حفظ کرده است.
امید آن می رود در آینده، با رفع تحریمها و محدودیت های بانکی، تولید و نوآوری رونق مجدد بگیرد و دوباره اقتصاد ایران به اوج شکوفایی خود بازگردد.
عجیبه که مستعان ۱۱۰ رو جز نواوری ها حساب نکردن،نوآوری خارق العاده ای که ویروس کرونا رو از دو کیلومتری تشخیص میده.
همیشه حقمونو میخورن
دهنت سرویس 😂😂😂😂😂😂
همان طور که زندانی در زندان پیشرفت نخواهد کرد به منابع دسترسی نخواهد داشت ایران هم در زندان افتاده هر کشوری هم تحریم شده سقط و نابودی اقتصاد ش اولین ثمره اش بوده
چرا این کره جنوبی که رتبه اول رو داره از قوانین آمریکا تبعیت نکردیم و حاضر بودیم از قوانین روسیه و چین جاش تبعیت کنیم که اینطور تحریم بشیم . الان کره ای که میگن گاو شیرده آمریکا و وابسته شده اول خود امریکا شده ۱۱م ایران که شده مستعمره روسیه آخر
سلام آقای ابیشی از شما خیلی ممنون هستم شما به من یدونه سیستم گیمینگ پیشنهاد کردید 18 تومن من این سیستم رو بستم شد حدود 20 تومن ازتون ممنونم تو هیچ بازی کم نمیاره و عالیه ممنون دستتون درد نکنه ببخشید چند روز سرتون درد آوردم بازم ممنون
خواهش می کنم آقا امیر حسین عزیز، خیلی خوشحالم سیستم دار شدین و چه چیزی بهتر از اینکه راضی هستین. مبارکتون باشه و موفق باشین.
ما از حدود چهل سال پیش تحریم شدیم اون موقع که دلار 30 تومن نشد؟
تحریم 40 سال پیش با تحریم امروز زمین تا آسمون تفاوت داره دوست عزیز، و برای درک این موضوع شما باید کمی اقتصاد بلد باشید تا متوجه تفاوت هاش بشوید.
من این لیست رو قبول ندارم،
رئیس جمهورِ آورنده ی برجام و رفع کننده ی تحریم ها و خالق اوووونچنان رونق اقتصادی، گفتن اقتصاد ما بهتر از اقتصاد آلمان بوده.
من هم مثل شما جایگاه ایران در این لیست رو قبول ندارم و معتقدم وضع اقتصادمون بدتر از این حرفها است، اما خیلی هم وضع اسفناک نیست، یعنی حداقل مثل ونزوئلا دچار فروپاشی اقتصادی نشدیم. همین که گاهی وقت ها دلار پایین میاد، نشونه خوبیه که اقتصاد ایران هنوز پویا و زنده است و علیرغم همه ی مشکلاتش داره مبارزه می کنه.
در مورد آقای روحانی باید درست قضاوت کنیم، اون زمان که رتبه 47 دنیا بودیم هم همین رییس جمهور آورنده برجام اقتصاد رو هدایت می کرد. منتها آقای روحانی اقتصاددان نیست، آقای روحانی تنها چیزی که از اقتصاد میدونه اینه که تحریم نباید باشه و روابط خارجی باید در شکل حداکثری خودش حفظ بشه. همین 2 عامل البته در اقتصاد نقش بسیار بزرگی دارند، و همین حد هم که متوجه هست باز جای شکرش باقیه، چون خیلی های دیگه اهمیت این دو مورد در اقتصاد رو اصلا درک نمی کنند.
رییس جمهور برجام رو نیاورد. جناب آقای دکتر ولایتی فرموند: برجام تصمیم کل نظام بود. ایشان مشاور رهبری هستند نه رییس جمهوری. برجام با تایید و نظر شخص رهبری و مجموعه نظام بوده و ایشون به صراحت هم از مذاکرات حمایت کرده و هم جمله معروف نرمش قهرمانانه رو به کار برده. فقط 5 سال از روش گذشته ولی نمیدونم چه اصراری هست که یه عده دوست دارند واقعیتها رو قلب کنند. سیاست های خارجی کشور مستقیما توسط رهبری تبیین میشه. این چیز پنهانی نیست که عزیز.
برادر عزیز. ایران کشوری هست که به فروش منابع خودش میتونه گذران کنه. چه این دولت چه آن دولت. از بالا تا پایین نظام هم اینو میدونه. دنیا هم اینو میدونه. شما اینو نمیدونی یعنی؟
ما کشور صنعتی نیستیم. ما کشور توریست پذیر نیستیم. اقتصاد ما بدون منابعمون تو دنیا عددی نیست. من نمیدونم چرا یه عده اصرار دارند دولت رو بندازند جلو. دولت در ایران نقشش تقسیم بودجه و اداره امور اجرایی کشور هست. پول باشه با تمام فسادهای ممکن بالاخره یه چیزی ته میمونه بندازن جلو مردم و کمی قیمتها رو کنترل کنن. نباشه آفتاب پس معرکس.
حضرت آقا یه دونه فرموند که ورود واکسن آمریکایی و انگلیسی ممنوعه از حلال احمر تا وزارت بهداشت 1 ساعت نشده اعلام کردند سمعا و طاعتا. چطور مساله به این مهمی مثل برجام اگه به مصلحت نباشه، ایشون به دولت و مجلس دستور نداده که ازش بیرون بیاد؟ قطعا ایشون مثل دولت مصلحت رو بر موندن تو همین برجام مرده دیدند که با اومدن بایدن گشایشی حاصل بشه. در مورد این دولت هم همین چند ماه پیش به صراحت گفت دولت باید تا روز آخر به کارش ادامه بده که اینو در جواب زمزه های استعفای دولت بیان کرد.
نکنید این کار رو. فردا در مقابل تاریخ و وجدان عمومی شما رو قضاوت میکنند. مشکلات رو به دولت تقلیل ندید. آینده کشور مطرحه. فرزندان من و شما تو این خاک میخوان زندگی کنند. تقلیل مشکلات به دولت هیچ دردی رو دوا نمیکنه.
کامنتم تایید و بعدش حذف شد. کلی زمان برد اون همه رو تایپ کردم، دو تا برگه آ4 بود قشنگ.
کلی هم رعایت کردم ک اوووونچنان مشکلی براتون پیش نیاد. اونجایی ک مشکل داشت رو سه نقطه می ذاشتید و بقیه رو منتشر می کردید خب. ایشالا ک از عشق ب روحانی و تیم کارکشته ش نبوده باشه تایید نکردنش.
در کل درود بر روحانی، سلطانِ صرفاً تقسیم بودجه و صرفاً امور اجرایی.
برادر توحید عزیز،
من کامل نظر شما رو مطالعه کردم، نظرات همه ی شما عزیزان محترمه، فقط از حضورتون استدعا دارم با همدیگه دعوا نکنین. ما دوست داریم همه ی نظرات حتی الامکان منتشر بشه.
مساله ای نیست آقای ابیشی عزیز،
چشم، متشکرم از توضیحتون.
دمت گرم، آقایی 😉
دوست عزیز، رهبری و سردار سلیمانی همون اول گفتن که برجام اشتباهه و نباید دست دوستی به سمت دشمن دراز کرد ولی کو گوش شنوا؟؟؟؟ روحانی دید این طوریه گفت که حتی آب خوردن ما هم به برجام بسته است. ………. روحانی برجام رو طوری جلوه داد که اگه درست بشه انگار بهشت می یاد جلوی پای مردم زانو می زنه! تا اینجا مشکل خیلی داره …….. دیگه خودت قضاوت کن.
حضرت آقا دو بار فرمودند که اگه آمریکا از برجام بیاد بیرون ماهم برجام رو آتش میزنیم یا ریز ریز میکنیم.
طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی تعیین سیاستهای کلی نظام و نظارت بر حسن اجرای اونها در حوزه اختیارات رهبری هست. طبق همین قانون رهبری میتونه رییس جمهوری رو عزل کنه. یعنی تعیین سیاستهای راهبردی خارجی و همچین منش حکومتی در اختیار ایشون هست. حتی اگه فرض بگیریم که روحانی برجام رو خودسرانه و بدون تایید ایشون به بار آورده، ایشون به راحتی و طبق قانون میتونند فرمان خروج از اون رو ابلاغ کنند.
اینکه ایشون فرموندند که برجام اشتباهه که هیچ وقت اینجوری نفرمودند و فقط از برخی شروط صحبت کردند و اینکه میل باطنی برای برجام ندارند و همون حرفهای همیشگی در مورد بی اعتمادی به غرب و اینها، اما تا همین لحظه هیچوقت صحبت از خروج برجام نکردند. چطور میشه ایشون به صراحت از نیومدن واکسن به ایران سخن میگن اما در مورد خروج از برجام نمیخوان ورود کنند!
پس رهبری علیرغم میل باطنیش مصلحت رو در موندن برجام میدونه. این یعنی تایید دیگه عزیز.
من کاری با روحانی ندارم اما برجام تصمیم کل نظام بوده و این اخلاقی نیست که آمریکا یک طرفه رفته بیرون ازش و دوباره بدتر از تحریمهای قبلی رو اعمال کرده که اختیار این دولت نبوده، الان همه کاسه کوزه ها سر این دولت خراب بشه. ضمنا همین دولت داره برجام رو نقض میکنه دیگه. بهشت شما مگه غنی سازی 20% نیست. خب الان داره انجام میشه. مذاکره و اینا هم خبری نیست. برگشتیم الان به سال 93. دولت هم 6 ماه دیگه میره و مطبوع شما میاد سرکار. دیگه چی میگین شما؟
بعضی ها فکر میکنند علم و صنعت شوخیه که اتکا به توان داخلی میتونه پاسخگوی نیازهای انسان قرن 21 باشه البته اگه هدف این باشه که موشک و هسته ای علم باشه و مردم اشکنه بخورند و گوشی ریبرند شده چینی توسط صاایران بیاد و تحت پوشش اینترنت ملی با اپلیکیشنهای داخلی مردم به هم فقط از عباداتشون حرف بزنند، آره برای چنین زندگی نیاز به مذاکره نیست.
یعنی علی دوست دارم توی دنیای واقعی گیرت بیارم بزنم لهت کنم
……………….
جمله آخر نویسنده فقط
اوج شکوفایی 🙂
ایران اقتصاد بسیار بزرگی داره، الانش رو نگاه نکنید، اگر تصمیمات درستی اتخاذ بشه به سرعت رشد اقتصادی رو مانند اوایل دهه 80 تجربه خواهیم کرد.
فوقالعادهس!