بامداد امروز فضاپیمای Tianwen-1 توانست با موفقیت اولین کاوشگر چینی را بر سطح مریخ فرود آورد. این اتفاق دستاورد بزرگی برای صنعت فضایی چین و جهان به حساب میآید.
تابستان سال گذشته آژانس ملی فضایی چین Tianwen-1 را با هدف مریخ به فضا پرتاب کرد و امروز آژانسهای خبری چینی مانند Xinhua و CGTN اعلام کردند که این فضاپیما در نهایت توانست کاوشگر ژرانگ (Zhurong) را با موفقیت بر سطح مریخ فرود بیارود. تیان ون -1 فوریه 2021 به مدار مریخ رسیده بود. اما از آنجاییکه فرود به سطح مریخ عملیات بسیار دشواری است و ارسال و دریافت هر پیام رادیویی چیزی در حدود 18 دقیقه زمان میبرد و عملا امکان مدیریت آن از راه دور میسر نیست، این فضاپیما مجبور بود تا به صورت کاملاً خود کار ژرانگ را فرود بیارورد.
ژرانگ که یک روبات پیشرفته 6 چرخه است، پیش از فرود به سطح مریخ هم مشغول تصویربرداری از سطح این سیاره بود تا بهترین نقطه برای فرود شناسایی شود. این کاوشگر مجهز به 4 پنل خورشیدی بوده، 240 کیلوگرم وزن دارد و میتواند با سرعت 200 متر بر ساعت حرکت کند. ژرانگ همچنین مجهز به تجیهزات علمی مانند دوربینهای پانوراما، رادار نفوذ به سطح و ردیاب مغناطیسی بوده و میتواند اطلاعات لازم درخصوص ترکیب مواد سازنده سطح مریخ، ساختار زمین شناسی و آب و هوای این سیاره را نیز جمعآوری کند.
کاوشگر چینی بر سطح مریخ خطری برای “استقامت” نخواهد داشت
اگر به خاطر داشته باشید، ایالات متحده در ماه فوریه کاوشگر استقامت (Perseverance) را با موفقیت بر سطح مریخ فرود آورد. اما از آنجاییکه نقطه فرود ژرانگ هامونه اتوپیا (Utopia Planitia) بوده، بعید به نظر میرسد که این مریخنورد با همکار خود از ناسا برخورد کند. ژرانگ تقریبا 90 روز مریخی (93 روز زمینی) بر روی این سیاره حضور خواهد داشت.
به غیر از آمریکا و چین که توانستهاند با موفقیت کاوشگرهای خود را بر روی مریخ فرود آورند، تنها در دهه 70 میلادی شوروی موفق به این کار شده بود. اما پس از فرود کاوشگر روسی بر مریخ ارتباط آن با زمین قطع شد و این عملیات نیمه کاره رها شد. حالا اما کشورهای دیگری مانند امارات نیز در تلاش است تا کاوشگر خود را به سطح مریخ برساند.
بیشتر بخوانید: مریخنورد استقامت به سطح مریخ فرود آمد – ناسا به دنبال یافتن حیات در سیاره سرخ
بیشتر بخوانید: پردازنده 22 نانومتری Atom اینتل روی کاوشگر 2.7 میلیارد دلاری ناسا
بیشتر بخوانید: اعزام انسان به فضا توسط ایران در سال 1410 تأیید شد
بیشتر بخوانید: تماشای اولین مأموریت امارات برای سفر به مریخ – کاوشگر “امید” امشب پرتاب میشود
ما هم بعد انتخابات یکی میفرستیم
حالا واقعا رسیده؟ تا وقتی سند رو نکردن باور نکنین از این چینیای متقلب هیج جیزی رو