چشم ها امیدوارانه منتظر ورود پردازنده های Ryzen 7 2700X به بازار ایران هستند. در این بین، شرکت های موفق سخت افزاری مانند MSI نیز کم کم نماینده های پلتفرم X470 خود را آماده عرضه در بازار داخلی می کنند. یکی از بهترین این نماینده ها مادربرد MSI X470 GAMING PRO CARBON است که در این مقاله به بررسی آن به همراه پردازنده ی Ryzen 7 2700X می پردازیم.
شرکت AMD تلاش کرده است تا در نسل دوم پردازنده های Ryzen مشکلات و کمبودهای نسل اول را تا حد ممکن جبران کند. اولین مشکل زمان تاخیر به نسبت زیاد رم ها در این پردازنده ها بود که AMD مدعی است توانایی IPC را در این نسل بهبود بخشیده است. مطلب بعدی ضعف تک هسته ای پردازنده های رایزن بود، بخصوص پس از ورود خانواده Coffee Lake، اینتل توانست در بسیاری موارد مجدد از AMD پیشی بگیرد. از این رو AMD در رایزن 2 به معرفی XFR 2 و به مدد آن افزایش فرکانس کاری پردازنده ها پرداخت. و در آخر، چیپ ست و پلتفرم AMD در نسل اول به نسبت اینتل در بسیاری موارد عقب افتاده و ضعیف بود. از این رو AMD همزمان با ارائه نسل جدید پردازنده های رایزن 2، چیپ ست جدید X470 را نیز معرفی کرد تا به لطف شرکای تجاری اش رقابت را برای اینتل تنگ تر کند.
طبق چارت منتشر شده از طرف AMD، در حال حاضر مجموع 4 پردازنده Ryzen 2 وارد بازار خواهند شد که فعلا پرچمدار آنها Ryzen 7 2700X است.
پردازنده Ryzen 2700X مجهز به 8 هسته و 16 رشته ی پردازشی است و 16 مگابایت کش Level 3 دارد. این پردازنده ضریب باز، با فرکانس پایه 3.7 گیگاهرتزی که دارد توانایی آن در حالت Boost به فرکانس 4.3 گیگاهرتز نیز می رسد. صد البته این میزان فرکانس برای همه هسته ها اتفاق نمی افتد و این پردازنده در همه ی شرایط نیز همیشه به این میزان فرکانس دست پیدا نمی کند. با این دو شرط می توان این پردازنده را 4.3 گیگاهرتزی نامید.
کولر زیبای Wraith Prism که به همراه پردازنده Ryzen 7 2700X عرضه خواهد شد از ویژگی های منحصر به فردی از جمله پشتیبانی از نورپردازی RGB و همچنین دو پروفایل برای تنظیم حداکثر و حداقل دور برای گردش فن است.
در تصویر فوق، کلید سمت راست برای تنظیم پروفایل گردش فن و دو سوکت سمت چپ برای اتصال RGB و فن روی مادربرد است.
کیفیت و جنس این کولر فوق العاده است و شرکت AMD تلاش موفقیت آمیزی برای حل مشکل خنک کنندگی استوک 2700X کرده است. اما انتظار اورکلاک با آن را نداشته باشید. صد البته، هر کولر یا واتر کولری هم نمی تواند 2700X را خنک کند، و حتی برای اورکلاک متوسط هم می بایستی دست به دامان واتر کولر های مدار باز یا Open Loop شد. باید دقت داشت در حالت استوک، این کولر برای 2700X کافی است و می تواند آن را خنک کند.
میزان مس به کار رفته در این کولر بالاست و می توان گفت این بهترین کولر در این سبک و شکل برای پردازنده است. نصب کولر نیز تقریبا سر راست است، فقط کمی برای رساندن قلاب به سوکت باید خلاقیت و زور به خرج داد.
نمای جلوی کولر فوق العاده زیباست، بخصوص نوار دایره ای دور فن که به صورت رنگین کمانی روشن می شود. این فن صدای زیادی ندارد و نویز آن در حد منطقی آرام به نظر می رسد.
چیپ ست X470 نیز همچنان از سوکت AM4 بهره می برد بنابراین با پردازنده های هر دو نسل رایزن سازگار است. از مهمترین ویژگی های این چیپ ست بهینه شدن عملکرد آن و سازگاری کامل با پردازنده های رایزن 2 است. شرکت MSI فعلا مجموع چهار مادربرد حرفه ای X470 را راهی بازار کرده است که شامل دو نسخه MSI X470 GAMING PRO CARBON می شود که یکی از آنها مجهز به WI-FI است، مدل دیگر MSI X470 GAMING PLUS و در آخر MSI X470 GAMING M7 AC لشکر X470 شرکت MSI را تشکیل می دهند.
معرفی محصول
رنگ غالب تم جعبه مادربرد مشکی است و از مهمترین ویژگی های آن پشتیبانی از سری 2000 پردازنده های خانواده رایزن، و نور پردازی Mystic Light ام اس آی است که بر روی جعبه خود نمایی می کند.
در پشت جعبه اطلاعات بیشتری از خصوصیات مهم مادربرد به نمایش درآمده است که از جمله ی آن می توان به فن آوری توسعه دهنده صدای Audio Boost، دو درگاه Turbo M.2، فن آوری عیب یابی EZ Debug LED، درگاه USB 3.1 Gen. 2، و گارد محافظ اسلات کارت گرافیک Steel Armor، اشاره کرد.
اقلام داخل جعبه، شامل: 2 عدد کابل SATA، سه عدد کابل افزایش طول، یک عدد سه پین برای RAINBOW RGB و دیگری چهار پین برای کانکتور RGB، و یک عدد برای ارتباط RGB محصولات Corsair، یک پل SLI، دفترچه راهنما، DVD درایور، و بج MSI می شود. انتظار داشتیم تعداد کابل SATA بیشتری در جعبه باشد که خوب، MSI به این میزان بسنده کرده است.
مادربرد MSI X470 GAMING PRO CARBON در ابعاد استاندارد ATX طراحی و ساخته شده است. تم غالب آن مشکی است و به عنوان فرزند خلف خانواده کربرن، بخش هایی از گارد پنل I/O و سینک خنک کننده چیپ ست دارای روش کربن است. گارد های مخافظ سوکت رم ها و اسلات های گرافیک به زیبایی هرچه بیشتر مادربرد کمک کرده است. در کل طراحی مادربرد دلچسب است و نظر کاربر را جلب می کند.
نکته جالبی که در این مادربرد توجه ها را به خود جلب می کند، وجود دو سوکت برق رسانی 8 پین برای پردازنده است. این مدار از 1+12 فاز برای رگولاتوری برق پردازنده بهره می برد. خازن های از جنس پلیمر مشکی و کنترلرهای چند فازی دوگانه دیجیتالی IOR 35201 که توسط MSI به کار گرفته شده اند، عملکرد با ثبات و بی نقصی را برای پردازنده در حالت پیش فرض و اورکلاک تضمین می کند. مجموع 6 اتصال چهار پین PWM/DC فن برای این مادربرد در نظر گرفته شده است که یکی از آنها مخصوص CPU-FAN و دیگری برای واترپمپ رادیاتورهای ALL IN ONE است. 4 عدد دیگر را می توان به فن های دیگر کیس متصل کرد.مجموع 64 گیگابایت رم DDR4 به صورت دو کاناله، می تواند روی مادربرد نصب شود. حداکثر فرکانس مورد پشتیبانی رم توسط مادربرد به بیش از 3466 مگاهرتز می رسد. در صورت بروز خطا، برای عیب یابی راحت تر، شرکت ام اس آی از فن آوری EZ DEBUG LED استفاده کرده است که شامل چهار LED راهنما برای خطایابی در بخش های بوت، رم، پردازنده و گرافیک است و این بخش در بالای سوکت 24 پین مادربرد قرار دارد. فن آوری STEEL ARMOR نیز بر روی دو شکاف PCI-e اصلی گرافیک به کار رفته است تا از خم شدگی برد و یا احتمال آسیب دیدگی سوکت PCI-e در هنگام نصب کارتهای گرافیک سنگین پیشگیری شود. همین فن آوری در بخش رمها نیز به کار رفته است تا ضمن استحکام بخشی، به نمای بهتر مادربرد کمک کند.
در این بخش، خبری از خروجی درگاه USB 3.1 Gen 2 برای اتصال به فرانت پنل کیس نیست و با توجه به اینکه 99 درصد کیس های موجود در بازار هیچ کدام این درگاه را ندارند، بودن یا نبودنش فعلا تفاوت چندانی ندارد. البته این مادربرد مجهز به USB 3.1 Gen 2 هست و درگاهش در I/O Panel پشت قرار دارد که جلوتر به آن می پردازیم.
بعد از مدت ها بالاخره شاهد یک مادربرد با 8 پورت ساتا هستیم. هرچند دو تای آن در صورت استفاده از اس اس دی M.2 مجهز به پروتکل ساتا غیر فعال می شود، اما وجود 8 پورت برای دوستانی که نیاز به تعداد بیشتر درگاه ساتا دارند، همیشه خبر خوبی است. در این بخش، یک خروجی USB 3.1 Gen.1 به صورت افقی در بالای درگاه های ساتا قرار دارد که مخصوص اتصال به پنل جلویی کیس است.
در لبه ی پایینی مادربرد، تعداد زیادی درگاه تجمع کرده اند که از مهمترین آنها می توان به سرشاخه USB 3.1 Gen.1 اشاره کرد که برای اتصال به فرانت پنل کیس استفاده خواهد شد، یه جفت USB 2.0، خروجی های RAINBOW RGB ،RGB وخروجی صدای HD AUDIO از دیگر موارد هستند.
مادربرد مجهز به دو درگاه M.2 می باشد که می توانند با سرعت 32GBps و پهنای باند PCIe 3.0 X4 فعالیت کنند. شرکت MSI برای یکی از این درگاه ها سینک خنک کننده نیز در نظر گرفته است. در بخش صوتی، شاهد حضور کنترلر صدای 7.1 کاناله Realtek ALC1220 Codec در بطن مادربرد هستیم که می تواند انتظارات کاربران را از عملکرد صدای سیستم برآورده سازد. سه اسلات گرافیک می توانند به صورت همزمان از کارت های AMD به صورت کراس فایر 3WAY و از کارت های NVIDIA به صورت 2WAY پشتیبانی کنند.
پنل I/O مادربرد بسیار شلوغ است. به غیر از خروجی صدای 7.1 کاناله جک های صوتی که همگی از روکش طلا ساخته شده اند، تعداد 4 عدد USB 3.1 Gen 1، یک جفت USB 2.0، یک عدد درگاه PS2، یک جفت درگاه USB 3.1 Gen 2، یکی Type A و دیگری Type C، از جمله اتصالات این مادربرد به شمار می روند.
معرفی سیستم تست
کارت گرافیک MSI GTX 1060 ARMOR 6G OC
این کارت گرافیک با فرکانس کاری 1759 مگاهرتز، 6 گیگابایت حافظه از نوعGDDR5، حداکثر فرکانس حافظه تا 8008 مگاهرتز، رابط حافظه 192 بیتی، توان مصرفی 120 وات، یک ورودی برق 8 پین و سیستم خنک کننده کارآمد گزینه مناسبی برای گیمرها است. کارت گرافیک GTX 1060 گزینه خوبی برای کاربرانی است که می خواهند در دقت 1080 پیکسل بازی ها را به خوبی اجرا کنند. این کارت می تواند در این دقت حتی در حداکثر تنظیمات هر بازی، به خوبی جوابگوی نیاز شما باشد. این کارت گرافیک توسط شرکت MSI در اختیار ما قرار داده شده است.
حافظه G.SKILL Trident Z
این سری از حافظه های جی اسکیل برای دست یابی به فرکانس بالا بهینه شده است. کیت مورد استفاده 2 ماژول 8 گیگابایتی DDR4 است که با فعال کردن XMP از حداکثر فرکانس کاری 3600 مگاهرتز با زمان تاخیر CL16 بهره می برد. این ماژول ها از جی اسکیل تایوان به دست وب سایت سخت افزار مگ رسیده است. لازم به ذکر است با توجه به پشتیبانی پردازنده 2700X از حداکثر فرکانس 3466 برای رمها، به صورت دستی فرکانس را ابتدا بر روی 3466 و بعد از مشاهده ناپایداری بر روی فرکانس 3400 تایمینگ CL16 تنظیم کردیم و کلیه تست ها در این فرکانس و تایمینگ گرفته شده است.
منبع تغذیه GREEN GP850B-OCPT
نسل جدید پاور های پلاتینیومی خانواده Overclocking Evo شرکت گرین است. این پاور از یک ریل پرقدرت 12 ولت 70 آمپری بهره می برد، که به لطف مبدل DC-DC برای ایجاد ولتاژ شاخههای +5V و +3.3V در بخش ثانویه، باعث تثبیت هر چه بیشتر ولتاژ شاخههای خروجی در این پاور می شود. امکان تحقق عملی Zero Voltage Switching در بخش ورودی این پاور به کمک توپولوژی Half-Bridge در کنار مبدل LLC Resonant ایجاد شده است تا حاملهای EMI، RF و تلفات سوئیچینگ در ورودی کاهش یافته و بازدهی مصرف انرژی افزایش یابد. حالت Fan-Less بودن و استفاده از قطعات صنعتی برای افزایش طول عمر، فن خنک کننده با عملکرد بهینه و نویز بسیار کم از دیگر امکانات آن به شمار می رود. این پاور توسط شرکت گرین برای سیستم تست در اختیار ما قرار داده شده است.
درایو ذخیره سازی PLEXTOR M8PE
اس اس دی مورد استفاده PLEXTOR M8PE 256G با سرعت بسیار بالا به پروتکل NVME 1.2 مجهز است و از طریق رابط PCIe Gen.3 x4 به درگاه M.2 متصل می شود. استفاده از فناوری DRAM Cache Buffer، و موتور تصحیح خطای ECC از جمله امکانات آن به حساب می آید. این حافظه دارای سرعت نوشتن 900 مگابایت در ثانیه و سرعت خواندن 2000 مگابایت در ثانیه است. اس اس دی مورد نظر توسط شرکت پلکستور برای سیستم تست دفتر مجله سخت افزار ارسال شده است.
بررسی کارایی
این دومین بررسی ما از مادربرد X470 به همراه پردازنده 2700X است که در آزمایشگاه سخت افزار تست کردیم. در بررسی پیشین در ارتباط با اورکلاک گفته شد که علیرغم انتظار ما از پردازنده ضریب باز 2700X متاسفانه هیچ امکان اورکلاکی وجود نداشت، بنابراین نهایت قدرت پردازنده فرکانس پیش فرض بود که به لطف فن آوری XFR 2 از 3.7 به 4.3 گیگاهرتز در لود افزایش می یافت. در این بررسی نیز، به همان شکل، امکانی برای اورکلاک 2700X وجود نداشت. برای فرکانس رمها نیز توانستیم رم های فرکانس 3600 مگاهرتزی را در 3400 مگاهرتز به صورت کاملا پایدار استفاده کنیم. این مادربرد با رم های 3466 نیز سازگار است اما ظاهرا پردازنده خیلی در این فرکانس رم های ما را همراهی نمی کرد. به هر حال به سراغ تست ها می رویم، تست هایی که به دلیل دمای بالای 2700X و توانایی بسیار ضعیف آن برای اورکلاک، همه در حالت استاندارد گرفته شده اند.
در 4 تست 3D MARK TIME SPY ،GEEKBENCH ،PASSMARK و 7 ZIP، عملکرد MSI X470 GAMING PRO CARBON مناسب ارزیابی می شود. در تست GEEKBENCH عملکرد خوبی را به نسبت سه بنچ مارک دیگر از خود نشان داد. به نظر می رسد، فن آوری XFR 2 به صورت هوشمند عملکرد پردازنده را در هر شرایطی به نسبت تنظیم می کند. از این جهت نمی توان به صورت قطعی عملکرد را ثبت کرد چرا که شاید در شرایط دیگری با همین سیستم، XFR 2 بهتر عمل کند و امتیاز بهتری را ثبت کند.
تست کش و حافظه AIDA64 به خوبی میزان پهنای باند در اختیار پردازنده را نشان می دهد. همانطور که در تصویر مشاهده می کنید این مادربرد بهترین عملکرد X470 را برای خود ثبت کرد.
در تست سرعت تاخیر رم، می توان پیشرفت AMD را در ارتقای 2700X نظاره کرد. درحالیکه 1700X دارای زمان تاخیر بالای 75 نانوثانیه است، 2700X می تواند تاخیری در حوالی 64 نانو ثانیه داشته باشد. البته هنوز فاصله زیادی با رقبای اینتلی دارد .
تست PCMARK 10 که یکی از جامع ترین و جدید ترین تست های شرکت فنلاندی Future Mark است، شامل بررسی و سنجش چهار بخش، عملکرد پردازشی پایه ای، اداری، رندرینگ و تبدیل های ویدیویی می شود. به نوعی تست ترکیبی از عملکرد کلی سیستم را مقایسه می کند. مادربرد های MSI به صورت سنتی بهترین عملکرد را در این بنچ مارک از خود نشان می دهند.
تست Nova bench یک تست ترکیبی است و نتیجه ی آن از جمع چهار امتیاز پردازنده، رم، گرافیک، و درایو ذخیره سازی است. با توجه به اینکه ما در طول سال گذشته از درایو های ذخیره سازی متنوعی استفاده کردیم از ذکر امتیاز درایو ذخیره سازی عبور کرده به نمایش سه امتیاز کلی پردازنده، رم، و گرافیک بسنده می کنیم.
با تست Unigine Superposition به سراغ بحث گیمینگ می رویم. در اینجا تقریبا امتیاز ثبت شده برای 2700X از i5 8600K نیز کمتر است.
از این مقاله به بعد بازی FAR CRY 5 جایگزین Bioshock infinite می شود و تست آن در جدول بازی های 10 گانه سخت افزار می آید. کلیه بازی ها در دقت 1920×1080 آزمایش شده اند که همچنان پرطرفدارترین و عمومی ترین شکل بازی در میان کاربران است. در اغلب تست های این بازی ها، 2700x به خوبی ظاهر شد و توانست بیش از 60 فریم خروجی را برای کارت گرافیک ما به ارمغان آورد.
در بحث رندرینگ و تبدیل های ویدیویی، عملکرد MSI X470 GAMING PRO CARBON قابل قبول است. و بازهم به همان نکته قبلی باید اشاره کرد که XFR2 به صورت هوشمند حداکثر قدرت پردازنده را در شرایط مختلف تنظیم می کند. ممکن است با تغییر دمایی، و یا خنک شدن دمای اتاق، قدرت پردازنده افزایش بیشتری یابد.
مدتی بود که از تست های درایوهای ذخیره سازی متصل به SATA عبور کردیم، خوشبختانه اخیرا درایو Samsung 860 Evo 250 به سیستم تست اضافه گردیده است. تست های آن کم کم کامل تر و جدول مربوطه در آینده پر بارتر خواهد شد. هم تست SATA و هم تست درایو M.2 برای این مادربرد قرار داده شده است و در مجموع امتیازات بسیار خوب در این بخش ارزیابی می شود.
نتیجه گیری
از آنجایی که ممکن است برخی از خوانندگان عزیز، مستقیما صفحه را اسکرول کرده تا به این بخش برسند، بنابراین سعی می کنم بیشتر توضیحات را در اینجا بیان کنم. اول اینکه چیپ X470 یک چیپ جدید است، و هر سیستم جدید الورودی به بازار ممکن است تا ماه ها از لحاظ نرم افزاری تکامل آن طول بکشد. این موضوع را از این جهت بیان کردم که گاهی مشکلاتی دیده شده، مثلا نصب ویندوز 10 روی چیپ X470 به کاملی نصب ویندوز در چیپ های اینتل نیست. این موضوع را از آنجا متوجه شدیم که حجم درایو C پس از نصب ویندوز 10 در مادربردهای مجهز به چیپ اینتل به طور محسوسی بیشتر از حجم درایو C در مادربرد های مجهز به چیپ X470 است. به عبارت دیگر، موتور نصب کننده ویندوز متوجه توانایی X470 نیست و از نصب برخی بخش ها برای سازگاری بهتر عبور می کند. قطعا مایکروسافت و AMD برای حل این موضوع در آینده بروزرسانی های متعددی خواهند داد. اما نکته مثبت اینکه در برخی مادربردهای سری 300 AMD گاهی موس گیر می کرد و هنگی داشت، اما این مورد در X470 دیده نشده است و به نظر میرسد، AMD بهینه سازی هایی انجام داده است. حال به سراغ مادربرد MSI X470 GAMING PRO CARBON می رویم، که از نظر توانایی و ثبات عملکرد خوب و راضی کننده ظاهر شد. در بسیاری از تست های گرفته شده این مادربرد قدرتمند تر و دارای عملکرد بهتری بود و در برخی تست ها هم نتوانست بهترین باشد اما نتایج کاملا قابل قبول بود و ضعفی در آن مشاهده نشد. از نظر نگارنده، در صورت موجودی، این یکی از بهترین مادربرد های X470 موجود در بازار خواهد بود. استفاده از دو سوکت 8 پین برای تغذیه پردازنده به نظر ثبات بهتری حتی در عملکرد عادی به آن می داد و اگر حتی اورکلاک هم مد نظر نباشد، به دلیل ثبات و رگولاتوری مناسب برای پردازنده، X470 CARBON به عنوان اولین پیشنهاد سایت سخت افزار برای استفاده از 2700X خواهد بود. از نظر فنی، نقصی در مادربرد مشاهده نشد، فقط ای کاش، با توجه به رده ی کاربری و قیمتی، مدل AC آن که مجهز به WI-FI هست، نیز در بازار موجود شود. پیش از این نیز گفته شده که وجود بلوتوث و اتصال بی سیم شبکه، از واجبات سیستم های HIGH END به شمار می رود و فقدان این ارتباطات نکته ی منفی برای مادربرد است. البته MSI ورژن AC این مادربرد را هم ریلیز جهانی کرده است. از لحاظ زیبایی به مانند دیگر اعضای خانواده کربن ها، X470 CARBON شیک و با کلاس است و می تواند در هر سیستمی به خوبی با هر تمی مچ شود. بحث RGB هم در این مادربرد جدی گرفته شده، و ام اس آی نسل جدید فن آوری MYSTIC LIGHT SYNC را بر روی این مادربرد استفاده کرده است. در مورد قیمت این مادربرد در بازارهای جهانی به قیمت 180 دلار به فروش می رسد. در بازار ایران، با توجه به روال جدید گمرکی مشخص نیست چه انتظار قیمتی را برای آن بتوان در نظر گرفت، ولی امیدوارم نتیجه آن حدود یک میلیون و دویست هزار تومان باشد و به مانند دیگر محصولات MSI با قیمت مناسبی در اختیار کاربران قرار گیرد. با توجه به امکانات خوب این مادربرد، توانایی های آن و رضایتی که از عملکردش در تست ها داشتیم، نشان پیشنهاد شده توسط سخت افزار به آن اعطا می شود.
9امتیاز9راندمان8.5امکانات9بایوس9اورکلاک و کولینگ9طراحی9.3نرم افزار8.5کیفیت ساخت9.5ارزش خرید
سلام ببخشید من دانشجوی سخت افزار (معماری) هستم و درحال انجام تحقیقاتی در مورد مادربوردها هستم. اگه هنوز این مادربورد دستتونه میتونید یه نگاهی بهش بندازید و CHK اشو بهم بگید؟ (در عکس 15ام از بالا افتاده اما کمی تاره و من نمیدونم که آیا 038 عه یا 03B.)
اگرم خواستید میتونید به ایمیلی که این اکانت روشه بفرستید. یا زیر همین کامنت. هر طور صلاح دونستین.
لطف میکنید اگه کمک کنید. ممنون.
=smile=smile
ممنونم
علیرضا جان شما هر زمان هر قطعه ای بگیری درجا سوختی، جون فرداش قطعه بهتر و جدید تر میاد. بنابراین اصلا اینطوری فکر نکن که ضرر کردی. این وضعیت برای همه صدق می کنه.
دوست خوبم،
به استثنای عکس سیستم تست، مابقی تصاویر هیچ گونه افکت تصویری ندارند. هدف اصلی از عکاسی نشان دادن واقعی ظاهر قطعه به طوری که چشم می بینه هستش. از این جهت مطمئن باشید هیچ گونه کشیدگی وجود نداره و به قول گفتنی مادربرد عین تصاویر As is نمایش داده شده است.
مادربرد هیرو X470 مادربرد خوبیه هیچ شکی درش نیست ولی برادر قیمتش 300 دلاره. یعنی 120 دلار گرون تر از Carbon هست، و خودتون میدونید با 120 دلار می تونید یه مادربرد X470 دیگه بخرید، یعنی پول دو تا مادربرد رو باید برای هیرو بدین.
MSI البته یه مدل دیگه داره به اسم، MSI X470 GAMING M7 AC که از Carbon قوی تره ولی خوب اون هم 230 دلار قیمت داره و گرونه.
به نظر Carbon قیمتش – حداقل قیمت جهانیش – منطقی تره برای بودجه های متوسط.
همیشه AMD خوش قیمت بوده، البته خوش قیمت به نسبت چیزی که تو بازار هست، نه به نسبت درآمد متوسط مردم.
خدا به همه رحم کنه، با این وضع قیمت ها. :smiley5
خدا کنه مسئولین یه کاری کنن 2700x با قیمت 2500 وارد کشور نشه ما چه گناهی کردیم قیمت دلار 2برابر شده
من Asus rog maximum VII HERO x470 Wi-Fi ترجیح میدم از هر لحاظ از این بهتره.
منتظر روزیم که بیاد خدا کنه بیاد
بعدم پنل i/o این مادربرد اصلا جالب نیست تو عکسا هم یه جوری اینو پنهون کردن البته نمی گم از عمد بوده شایدم اتفاقی.
ولی اگر تو بودجه کم بیارم شاید انتخابش کنم به نظر من تنها برتری که نسبت به رقیباش داره خوش قیمت بودنشه نسبت به کیفیتی که داره من از msi بد ندیدم یه مادربرد از این برند داشتم تا دلت بخاد ازش کار کشیدم بعد ۷و۸ سال چیپست اش خراب شد. خوب برام کار کرد شاید مواظب می بودم ۱۰ سال هم عمر میکرد….
بچه ها تو اینها هم از تک رم شدیدا خودداری کنید…حتما از رم ژل مخصوص رایزن استفاده کنید و از رمهای درجه دو و سه مثل کروشیال خودداری کنید
تعداد صفحه ابی در سال رم مخصوص صفر هست (از جی اسکیل نوردار هم بهترن)
هرکی ازین گودزیلا جدید رایزن خرید وااااقعا خوش به حالش ، طول عمرشون و دماشون بهتر از اینتل کافیلیکه
نه ، نصل اول ، طول عمر و کیفیت متریالش خیلی بالاست…من داداشم الان بخواد سیستم ببنده باز 1700 بهش میدم
نبود سوکت سینک نور که در سری قبل یکدونه بود، تو اینا حل شده و سه تا سوکت سینک نور گزاشتن rgb sync auara
مث همیشه خیلی خوب بود آرمین جان
این بررسی ها رو میبینم حس میکنم ما نسل اولی های رایزن نسل سوخته شدیم:emoji1
ممنون اقای ابیشی ولی
من اینو ترجیح میدم
:x:xAsus Rog Strixs F:x:x