با وجود برخی موانع سیاسی در بعضی از کشورها از جمله ایالات متحده و هند، دیگر نمیتوان انکار کرد که برنامهی TikTok توانسته تا توجه بسیاری از کاربران تلفنهای هوشمند در سراسر جهان را به خود جذب کند. این کمپانی در بیانیهای رسمی اعلام کرده که تعداد کاربران TikTok به یک میلیارد نفر رسیده است.
شرکت تیک تاک این هفته نقطهی عطفی در طول تاریخچهی خود را پشت سر گذاشت چرا که اکنون از مرز یک میلیارد کاربر فعال ماهانه گذشته است. برای مقایسهی عظمت این موفقیتی که به آن دست پیدا کرده است، میتوانید آن را با شبکه اجتماعی فیسبوک مقایسه کنید که ماهانه 2.9 میلیارد کاربر فعال دارد و نسبت به سال گذشتهی خود 7 درصد رشد داشته است.
تعداد کاربران TikTok چگونه به یک میلیارد نفر رسید؟
تیک تاک یک شرکت چینی است که توسط شرکت ByteDance و در سال 2016 در چین راه اندازی شده است و ریشههای آن به چین بازمیگردد. برنامهی این شرکت تنها طی 200 روز به حالت عملیاتی و تنها در عرض یک سال به رکورد بیش از 100 میلیون کاربر فعال رسید و اینجا بود که شرکت ByteDance نام برنامهی خود در چین را به Douyin تغییر داد. بنیانگذار این شرکت میدانست که اگر آنها هر چه سریعتر دست به کار نشوند، شخص دیگری از راه خواهد رسید و برای 80 درصد کاربران اینترنت خارج از چین نقشه خواهد چید. به همین دلیل به سرعت اقدام به خرید محبوبترین برنامهی اشتراک ویدیو در آمریکای شمالی، یعنی Musical.ly با مبلغ 1 میلیارد دلار کرد و پس از آن یک پلتفرم جدید با نام TikTok ایجاد کرد (که شاخهی خارجی Douyin به حساب میآمد).
بیشتر بخوانید:
- اضافه شدن استوری برنامه تیک تاک از فصل آینده
- جو بایدن حکم ممنوعیت تیک تاک و ویچت دولت ترامپ را لغو کرد!
پس از این بود که این برنامه مانند طوفانی جهان را در نوردید. در سال 2018، تیک تاک با عبور از اینستاگرام، یوتیوب و فیسبوک به عنوان نرم افزار برتر در دانلود سالانه تبدیل شد و سهام آن مانند بمب در بازار جهانی ترکید. هر چند که نگرانیهایی جدی در زمینهی حریم خصوصی وجود داشت اما سیل مخاطبان و علاقهی افراد به این برنامه نتوانست جلوی فروش سهام آن را بگیرد. نکتهی جالب ماجرا اینجاست که رابط کاربری برنامهّای TikTok و Douyin شبیه به یکدیگر است اما شرکت مادر اینها یعنی ByteDance همچنان آنها را به عنوان دو پلتفرم جدا توسعه میدهد. این جدایی احتمالا به دلیل قوانین سانسور اعمال شده در کشور چین و نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی در سایر نقاط جهان است.
شیوهی جمع آوری اطلاعات و اتهامات جاسوسی از شهروندان آمریکایی سبب شد تا دولت ایالات متحده به شدت این برنامه را زیر فشار تحریم خود قرار دهد. دولت ترامپ تمام تلاش خود برای شکست و یا تغییر این شرکت انجام داد اما با روی کار آمدن دولت بایدن این فشارها به نتیجه نرسید و شکست خورد.
دیدگاهتان را بنویسید