سامسونگ با وجود رشد فزایندهای که در تولید تراشه داشته است، اما همچنان حاضر نیست رقبای پشت سر خود را دست کم بگیرد و از سوی دیگر تمام تلاش خود را برای خروج از بحران کمبود تراشه و رسیدن به بالاترین جایگاه در این صنعت به کار میبرد. سامسونگ در طی انتشار درآمدهای سه ماهه سوم خود، اعلام کرده است که میخواهد ظرفیت تولید تراشه خود را تا سه برابر حجم کنونی افزایش بدهد. رقمی که میتواند تاثیر بسیار چشمگیری بر روی وضعیت صنعت تراشه در جهان و همچنین جایگاه خود سامسونگ در بین تولید کنندگان داشته باشد.
برنامهای بلند مدت به طول چندین سال
در حال حاضر میزان سهم سامسونگ در صنعت تولید تراشه معادل 17 درصد است، که آن را به دومین تولید کننده بزرگ صنعت نیمه هادی تبدیل میکند. با این حال بزرگترین رقیب آن در این صنعت، یعنی شرکت TSMC، با 53 درصد از سهم بازار در جایگاه اول ایستاده است. بنابراین فاصله بسیار زیادی بین این دو شرکت رقیب وجود دارد ولی با این حال، به نقل از NIKKEI ASIA، سامسونگ قصد دارد با افزایش سه برابری میزان تولید تراشه، این اختلاف را تا حد امکان کاهش دهد و در اینجام این امر بسیار مصمم و با برنامه است.
هان سونگ هون، از مدیران ارشد سامسونگ، در جریان یک کنفرانس تلفنی اظهار داشته:
ما قصد داریم تا سال 2026 ظرفیت تولید خود را حدود سه برابر افزایش بدهیم، تا با افزایش ظرفیت تولید در پیونگتائک و همچنین ساخت یک کارخانه جدید در ایالات متحده، نیازهای مشتریان را تا حد امکان برآورده کنیم.
به این ترتیب سامسونگ نه تنها قصد دارد ظرفیت تولید خود در کرهجنوبی را بالا ببرد، بلکه میخواهد از فرصت به وجود آمده در ایالات متحده هم استفاده کند و بخشی از تولید خود را در خاک این کشور انجام بدهد. پیش از این نیز خبرهایی از نهایی شدن سرمایهگذاری 17 میلیارد دلاری سامسونگ در تگزاس آمریکا شنیده شده بود. در سال 2019 نیز گزارشهایی از سرمایه گذاری 115 میلیارد دلاری سامسونگ در تولید تراشههای موبایل منتشر شد، تا بتواند در این زمینه نیز برتری پیدا کند. تصمیمی که نه تنها برای بخش تولید تلفن همراه سامسونگ بسیار مهم است، بلکه سایر شرکتها و برندها نیز از فواید آن برخوردار خواهند شد.
افزایش تولید و حل مشکل کمبود
سامسونگ قبلا نیز اعلام کرده بود، برنامههایی برای تولید انبوه تراشههای 3 نانومتری در نیمه اول سال 2022 دارد. قرار است این تراشههای 3 نانومتری در مقایسه با 7 نانومتریها، افزایش عملکرد 35 درصدی و در حین حال 50 درصد کاهش مصرف انرژی داشته باشند. البته هنوز مشخص نیست این تراشههای 3 نانومتری سامسونگ در مقابل محصولات TSMC چگونه ظاهر خواهند شد. از سوی دیگر این تلاش سامسونگ برای افزایش سه برابری تولید تراشه، خود به خود باعث کاهش کمبود تراشه در سطح جهانی خواهد شد. مشکلی که TSMC به بهانهی آن قیمت ویفرهای خود را افزایش داده است و حتی مشتریان خود را اولویت بندی کرده است.
از بین رفتن انحصار در صنعت نیمههادی
چنین برنامههایی از سوی شرکتهای بزرگ صاحب تکنولوژی به برطرف شدن مشکلات کمبود در بازار کمک میکند و از سوی دیگر نیز از تک بعدی شدن این صنعت استراتژیک جلوگیری میکند. چند بعدی شدن صنعتهای پایه منجر به افزایش حق انتخاب برای مشتریهای پایین دست میشود و این خود به معنی افزایش حق انتخاب برای مشتری نهایی و پیشرفت و تنوع در محصولات نهایی است. اما مطمئنا اهداف سامسونگ تنها به زمان حال محدود نمیشود و آنها نیز مانند سایر شرکتها خود را برای ورود به دوره جدید در سال 2030 آماده میکنند، و این افزایش سه برابر تولید تراشه تنها بخشی کوچک از اهداف بلند مدت آنها است.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید