درست در روزهایی که مشغول مطالعه کتاب The Passengers بودم با این خبر رو به رو شدم. مالکان خودروهای تسلا در سراسر جهان در روز جمعه متوجه شدند که نمیتوانند از طریق نرم افزار تسلا به خودروی خود متصل شوند. این مشکل ابتدا در ایالات متحده و کانادا گزارش شده بود، اما کم کم گزارشهای مشابهای در سراسر جهان از بازار اروپا گرفته تا آسیا منتشر شد. این مشکل قطعی در اپلیکشن بلافاصله بعد از ارائه یک به روز رسانی برای آن اتفاق افتاده است. البته تا به الان هیچ ارتباطی بین این دو یافت نشده است.
مشکل در نرم افزار و لزوم وابسته نبودن به آن
اپلیکشن تسلا به مالکان خودرو این اجازه را میدهد که خودروی خود را روشن کنند، به کنترلهای مختلف خودرو دسترسی داشته باشند و همچنین به زمانبندی تعمیر و سرویس و مدیریت شارژ خودرو خود دسترسی داشته باشند. حالا هرگونه مشکلی در این نرم افزار میتواند باعث به وجود آمدن مشکلات فراوان و سرگردانی مالکان خودروهای تسلا شود. البته مالکان خودروهای تسلا باید همیشه کارت خودرو یا کنترلر آن را به دنبال داشته باشند که تا برای ورود و راهاندازی خودرو دچار مشکل نشوند.
بر اساس گزارشی که از سوی Electrek منتشر شده است، گزارش مشکل اتصال از سوی مالکان در بعد از ظهر جمعه در حال افزایش بود. همچنین یکی از مالکان خودروی تسلا که خود نیز از خبرنگاران حوزه خودروهای برقی است در یک توییت، مستقیما خطاب به شرکت تسلا و ایلان ماسک در مورد مشکل به وجود آموده در خودروی خود صحبت کرده است:
برای اتصال به تسلای مدل 3 با برنامهی iOS خودم در سئول، کره جنوبی، با خطای 500 سرور مواجه شدم. به نظر میرسد که این یک مسئله جهانی است.
بعد از اینکه این توییت مورد استقبال کاربران قرار گرفت، شخص ایلان ماسک مستقیما به این توییت پاسخ داد. مدیر عامل تسلا گفت که علت اصلی این مشکل را شناسایی کرده و در حال بازیابی عملکرد هستند:
الان به حالت آنلاین بازخواهد برگشت. به نظر میرسد، به صورت اتفاقی باعث شلوغ شدن ترافیک شبکه شده باشیم.
با عرض پوزش، ما اقداماتی را انجام خواهیم داد تا اطمینان حاصل کنیم که این اتفاق دیگر تکرار نمی شود.
هرچند ساعتی بعد این مشکل از سوی تسلا برطرف شد، اما بازهم علاوه بر حمل کارت کلید و ریموت، مالکان تسلا میتوانند با انجام اقداماتی حتی زمانی که نرم افزار به مشکل بر میخورد با استفاده از اتصال بلوتوث تلفن هوشمند خود، از آن به عنوان کلید برای ورود به خودرو استفاده کنند. این اولین باری نیست که مالکان تسلا با چنین مشکلی رو به رو شدهاند. در سپتامبر 2020، سرورهای داخلی و خارجی شرکت تسلا برای چند ساعت از کار افتاد که باعث از بین رفتن دسترسی مالکان به خودروها شد.
هوشمند شدن وسیلههای خودران و مشکلات آن
خودروهای برقی به خودی خود مشکلی خاصی ندارند. ولی از آنجایی که این خودروها بیش از پیش به شبکه اینترنت، اپیلکشنها و سیستم عامل خود وابسته هستند، با بروز چنین مشکلاتی ممکن است میلیونها وسیله نقلیه هوشمند کاملا متوقف و بلااستفاده شوند. این همان موردی است که مخالفان این خودروها همیشه آن را بیان میکنند. ولی با توجه به مسیری که فناوری در پیش گرفته است، هم برقی شدن خودروها و هم هوشمند شدن آنها در حال حاضر اجتناب ناپذیر به نظر میرسد. مسیری که قرار است در سال 2030 به اوج خود برسد.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید