به تازگی گزارش جدیدی در نشریه اکونومیک دیلی مبنی بر این موضوع منتشر شده که کوالکام و AMD به دنبال انتقال بخشی از سفارشات ریختهگری تراشه خود به سامسونگ الکترونیکس هستند. ظاهراً این شرکتهای آمریکایی با هدف تنوع بخشیدن به زنجیره تأمین و کاهش وابستگی به شرکت تایوانی TSMC دست به چنین حرکتی خواهند زد. براساس گزارش Economic Daily دو شرکت کوالکام و ای ام دی از اینکه TSMC رفتار ویژهای با اپل در تولید تراشه دارد، چندان خوشنود نیستند. از همین رو ممکن است در سال آینده آنها بخشی از سفارشات خود را به Samsung Electronics منتقل کنند.
پس از عرضه اسنپدراگون 8 Gen 1، کوالکام تأیید کرد که این تراشه به صورت انحصاری توسط سامسونگ تولید خواهد شد. اسنپدارگون 888 پرچمدار نیز توسط سامسونگ تولید شده بود. با این وجود، از آن زمان خبرهایی مبنی بر این موضوع به گوش میرسید که فناوری پردازش 4 نانومتری سامسونگ باب رضایت کوالکام نیست. به همین دلیل شایعاتی مبنی بر این شنیده میشد که کوالکام ممکن است برخی از سفارشات خود را به شرکت دیگر منتقل کند. از آنجاییکه در این صنعت سامسونگ و TSMC پیشتاز به حساب میآیند، بعید به نظر میرسد که کوالکام تصمیم داشته باشد تولید تراشه 4 نانومتری خود را به شرکت تایوانی بسپارد.
دلیل انتقال سفارشات کوالکام و AMD
دنیایی تکنولوژی و صنعت تولید قطعات در حال تغییر است. در حال حاضر هیچ برند برتری نمیخواهد بیش از حد به شرکت دیگری وابسته باشد. به عنوان مثال شاهد هستیم که کسب و کار گوشیهای هوشمند هواوی امروز در شرایط عجیبی قرار گرفته و دلیل آن هم وابستگی بیش از اندازه به فناوریهای آمریکایی بود. در واقع این موضوع باعث شده تا همه تولیدکنندگان درک کنند که وابستگی بیش از حد به فناوری ساخت یک کشور تا حتی یک کمپانی میتواند تا چه اندازه خطرناک باشد.
اپل یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوشی در جهان به منظور کاهش وابستگی به سامسونگ در تلاش است تا زنجیره تأمین صفحه نمایش را تا حدی به شرکت چینی BOE بسپارد. دیگر سازندگان گوشی مانند اوپو هم در حال تلاش برای ساخت تراشه ساخت خود به منظور کاهش وابستگی هستند.
به عنوان یک مثال دیگر، گوگل گوشیهای سری پیکسل 6 خود را با تراشههای ساخت خود، یعنی Tensor راهی بازار کرد و با این حرکت وابستگی خود به کوالکام را کاهش داد. البته گوگل اولین شرکتی نبود که پا در این مسیر گذاشت، سامسونگ و هواوی هم دارای تراشههای اختصاصی خود هستند. اپل از پردازندههای سری M در لپتاپهایش استفاده میکند و شرکتهایی دیگری مانند شیائومی نیز در تلاش برای ساخت تراشههای خود هستند.
میتوان به جرات گفت که تولید تراشه بومی در حال تبدیل شدن به یک ترند است. جدا از کاهش وابستگی به شرکتهای رقیب و متفرقه ساخت پلتفرمی یکپارچه چه از نظر عملکرد و چه از نظر هزینه به نفع شرکتها تمام خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید