بسیاری از ما ممکن است باورهای نادرستی در مورد فن آوری داشته باشیم. شاید بعضی از آنها ریشه در گذشته تجربه ما از فن آوری داشته باشد، و یا فقط یک امید واهی نسبت به یک آینده نا روشن. ممکن است بعضی از باورهای ما به اشتباه باعث ایجاد استرس و نگرانی بی مورد در ما و یا اطرافیان ما شوند. بد نیست، با تحقیق در مورد آنها، باورهای اشتباه را دور بریزیم و سعی کنیم اطرافیان خود را در مورد حقایق فن آوری آگاه سازیم.
استارلینک پروژه بلند پروازانه ایلان ماسک است که بر اساس آن اینترنت به صورت بی سیم از طریق ماهوارههای این شرکت از فضا به سمت زمین مخابره میشود. بسیاری از مردم دنیا به پروژه استارلینک ایلان ماسک چنان امیدوار هستند که تو گویی قرار است روزی بدون دغدغه و بی نیاز از سرو کله زدن با خدمات دهندههای ADSL، نت موبایل و ISPها، بتوانند به سادگی به اینترنت ماهواره ای وصل شوند! در طی نظر سنجی های انجام شده بیش 76 درصد مردم میخواهند به محض آمادگی استارلینک برای ارائه خدمات در منطقه آنها، بلافاصله با ISP خود خداحافظی کرده و از استارلینک اینترنت دریافت کنند!
اما چنین چیزی امکان پذیر نیست! 35 درصد از مردم آمریکا دسترسی به اینترنت پر سرعت ندارند. بسیاری از مردم آمریکا در مناطق روستایی و دور افتاده قرار دارند، و استارلینک قول برقراری ارتباط را در چنین مناطقی داده است. نه اینکه در وسط شهر نیویورک با کلی امکانات میلیون ها نفر بخواهند همزمان به استارلینک متصل شوند.
مشکل این است که همه میخواهند از استارلینک بهرهمند شوند و این به معنای شلوغی و تراکم بیش از اندازه برای این سرویس خواهد بود. بر اساس یک گزارش، شرکت استارلینک پس از قرار دادن 12 هزار ماهواره لئو LEO در آسمان، فقط میتواند به 485 هزار کاربر خدمات اینترنت ارائه کند. این در حالیست که هم اکنون 500 هزار در خواست ثبت نام برای دریافت سرویس استارلینک در صف انتظار است و تاکنون فقط 2 هزار ماهواره لئو استارلینک در آسمان قرار گرفتهاند.
شرکت استارلینک امیدوار است در پایان پروژه خود بتواند حداقل 42 هزار ماهواره را در مدار لئو قرار دهد. بنا بر اظهار آقای ایلان ماسک، سرویس استارلینک بهتر است برای مناطقی که دسترسی پایین به اینترنت دارند استفاده شود و برای شهرها ارتباط 5G (مناسب تر) است.
در نهایت پروژه استارلینک قرار نیست جایگزین ارتباط عادی اینترنت شود، بلکه صرفا یک مکمل ارتباط اینترنت است که اصلا هم اقتصادی نیست. با هزینه 99 دلار در ماه بعلاوه هزینه تجهیزات آن.
مشکل بزرگی که ایلان ماسک با پروژه استارلینک مواجه است، این واقعیت است که تمام ماهوارههای لئو که تا پیش از این توسط دیگر شرکتهای ارائه کننده اینترنت در فضا قرار داده شده اند، همه از بین رفتند. این به معنای طول عمر کوتاه این ماهوارهها است. به گفته ایلان ماسک، این شرکت به 30 میلیارد دلار بودجه برای این پروژه نیاز دارد تا از ورشکستگی آن پیشگیری شود.
بر اساس ایمیلی که از ایلان ماسک فاش شده است، هرچند بسیار نا محتمل، اما کل پروژه ممکن است در پایان 2022 با شکست مواجه شود. این شرکت باید هر دو هفته یک بار ماهوارههای خود را به طور منظم در مدار قرار دهد و این حجم از ساخت ماهوار در مدتی کوتاه، یک چالش بزرگ اقتصادی و فن آوری است. یک چالش دیگر هدایت منظم و مدیریت این تعداد از ماهواره در فضا است که بعضی از کشور ها وجود این حجم از ماهواره در آسمان را نوعی تداخل با پروژههای فضایی خود می بینند.
بنابراین اینکه تصور کنیم در آینده همه ی مردم دنیا می توانند به راحتی از اینترنت استارلینک استفاده کنند، یک تصور واهی و تلقی اشتباه از امکان ارائه خدمات گسترده توسط استارلینک است. در آینده اینترنت پر سرعت کابلی، و نت موبایل 4G و 5G اصلی ترین راه ارتباطی مردم دنیا با اینترنت باقی خواهد ماند.
ای بابا چه بد ، حالا اشکال نداره دکتر خوش چهره ارتباطات زاده قول دادن یه ورژن ج ا شو بزنن که جایگزین بشه، همزمان با ایستگاه فضایی استاد منقلوف :))
فارغ از مقاله ناامید کننده من همچنان به ایلان ماسک امیدوارم
نه تنها نمیتونه جایگزین 5G بشه بلکه به همه مناطق دور افتاده هم نمیتونه سرویس بده.
دلیلش frequency reuse.
این علاوه بر مشکل بزرگ دیگر این پروژه است و اونم مشکل زباله های فضایی.
طرف داره ۱۲۰۰۰ تا ماهواره میفرسته که به پنگوئن ها قطب جنوب اینترنت بده نه داداش هدف رسیدن به قدرت اصلی ارتباطات کل جهانه
درباره خود پروژه هم آمریکا و ایلان ماسک رو امثال شما کلی مسخره کردند و گفتند شدنی نیست دارن بلوف میزنند
ولی به کوری چشم مخالفان این طرح اونا دارن با سرعت نور به پیشرفتشون ادامه میدن و بجای نقد و مسخره کردن تلاش میکنند
براشون آرزوی موفقیت دارم🌺
همین!!!! میشینی یه گوشه آرزوی موفقیت میکنی!!!!!!!! خوب تو چه فرقی با اون مخالفانی داری که فقط نقد و مسخره میکنن؟؟؟
گیریم که بجز نقد هزار تا کار عملی دیگه هم بکنه! باید بیاد اینجا با ذکر کد ملی بهت شرح بده؟ رشد عقلی استدلالی فرقه … واقعا شگفت انگیزه…
خوب اگه اینجوریه مخالفینم مجبور نیستن کار های عملیشونو با ذکر کارت ملی به تو شرح بدن! درسته آیا؟؟؟!! پس با این شرایط طبق جمله خودت نتیجه میگیریم رشد عقلی استدلالی تو هم مث همون فرقه س!!! هاااا ها ها ها تتتتخخخخ (_: XD
نه نتیجه میگیریم تو باید … میشدی حیفی برای کامنت گذاشتن، ولی اشکال نداره ترفیع درجه میگیری کم کم
گاهی اوقات خیلی تند میرین گفتن این اینترنت برای نواحی خاص که اینترنت ندارن است درست اما چند مسئله را باید یادآوری کرد یک این تازه شروع ماجرا هستش و رقبای دیگه وارد میدان میشوند و هر کجا که بازاری ببینند حتما وارد میشوند و قیمتها رقابتی میشه در آینده دوما تکنولوژی به صورت مداوم در حال پیشرفته و هیچ کس نمیتونه آینده را پیشبینی کنه از کجا معلوم اینترنت با قابلیت انتقال اطلاعات کوآنتومی در نیومد مستقیم از پردازنده اصلی به سیستم من و شما. امروز را نبین باید چشمتان به آینده باشد روزی میرسیه که اینترنت و ارتباطات دیگر در انحصار حکومتها نخواهند بود حالا ماهواره مدار کوتاه نشد چیز دیگه اتفاق می افته مثلا ماهواره با قابلیت لینک نوری از ارتفاع بالاتر درست مثل خود استارلینک منتهی گیرنده برای کاربر زمینی است و قابلیت ردیابی و پارازیت و انهام با موشک! را نخواهد داشت پس باید صبر کرد فعلا زنجه موره بکنید تا طرح صیانت تصویب نشود اگه احیانا هم شد خودتان را با شرایط جدید انطباق بدهید تا بتوانید محدودیتها را را دور بزنید هیچ دیکتاتوری در آینده باقی نخواهد ماند خواه ایران باشد خواه کره شمالی ظلم پایدار نمیماند .
در نومیدی بسی امید است…
بلاخره پوز دیکتاتورها و کمونیستا و طرفداراشون به خاک مالیده میشه
“بلاخره پوز دیکتاتورها و کمونیستا و طرفداراشون به خاک مالیده میشه”
طبق این جمله ای که نوشتی یعنی الان دیکتاتور ها و کمونیستا و طرفداراشون قدرت دارن و دارن حکومت میکنن امید به روزی که پوزشون به خاک مالیده بشه! پس نتیجه میگیریم طبق جمله خودت ینی الان پوزه تو به خاک مالیده شده و دهن تورو سرویس کردن آیا!!؟؟ درست نتیجه گیری کردم آیا!!؟؟؟ هووومم!! تتتتتتخخخخخ XD
عرزشی ماله ….
به زودی ملت ……
فقط دنبال سوراخ موش باش که اونروز خیلی نزدیکه
“فقط دنبال سوراخ موش باش که اونروز خیلی نزدیکه”
باز طبق جمله خودت و توضیحات بالا نتیجه میگیریم که الان خودت توی سوراخ موشی!!؟؟ درسته آیا!!؟؟ درست نتیجه گیری کردم!!؟؟ ای شیطون!! بپا گربه گازت نگیره تتتتتتخخخخخ پپپپپپپخخخخ هههههههخخخخخ XDDD
عرزشی!!؟؟ من!!!!! هههههخخخخ!!
میلیون ها انسان تحت رایش سوم به خاک افتادن، هزاران هزار انسان هم… نازی ها بما نشون دادن که انسان تا چه مرحله میتونه سقوط کنه و پست و بیمار باشه که به ظلمش افتخار کنه و مظلوم رو مسخره و تحقیر… آره سرباز گوبلز درست نتیجه گیری کردی خوشحال باش…
ظالم چیه!!! کی از ظالم دفاع کرده؟؟؟!!! منم یکی عین شما! من طرفدار هیچکی نیستم! اصن گور بابای همه!! من فقط سر بیکاری یخورده خواستم حرص اونو در بیارم! (((: ههههخخخخ همین!! حال میده از اون فشاریاست تتتخخخخ
رایش نازی گوبلز 🤣 مظلومه تو نظرش بقیه تهدید میکنه!! معنی مظلوم رو هم فهمیدیم کلا همون تو جنگ جهانی دوم سیر میکنید امثال این مظلوم و شماها اگه قدرت داشتید رایش جلوتون رو سفید بود خخخخخ
من که نفهمیدم چی گفتی با این جمله بندیت ولی اگه میخوای با اسم دیگه کامنت بذاری از همون شیوه نگارش استفاده نکن همه که در حد ابتدایی سواد ندارن تابلو میشه!
زیاد به خودت فشار نیار جناب با سوات😂
برو زود باش …بترس من که لرزییدم 🙂
عجب جناب سانسور برا حمایت دست به کار شدن
هرچی مدار دورتر از زمین باشه عمر ماهواره بیشتر میشه و همه ماهواره ها عمر دارن ولی کیفیت اینترنت میاد پایین, در حال حاضر اصلا جنبه اقتصادی برای هیچ کسی نداره اما شاید در آینده تصمیم بگیرن که از مدار های بالاتر استفاده کنند که هم هزینه کمتر میشه هم منطقه بیشتری روی زمین تحت پوشش خواهد بود. تنها چالشی که میمونه نیاز به فرستنده و گیرنده قوی تری داریم
یه روش جالبی دیدم، نمیدونم مال استارلینک هستش یا قراره انجام بشه که 3 سطح ماهواره میفرستن برای اراتفاع های گوناگون، که سطوح پایینتر میاد اینترنت رو پخش میکنه مثل همین استارلینک حال حاضر، سطح دوم با لیزر ارتباط اینترنتی بین ماهوارها رو برقرار میکنه و پهنای باند رو تقسیم میکنن و سطح سوم انتقال عظیم اطلاعات بین قاره ای رو با لیزر و ترافیک احتمالا ترابیتی رو انجام میده. مشابه مثلث.
فعلا میگن 5جی برای اتصال اینترنتی مناطق شلوغ و اینترنت ماهواره ای برای مناطق کم جمعیت کاربرد داره و این دو مکمل هم هستن.
و من قطعا مطمئنم تا ده سال آینده یه چیز عادی میشه.