جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در اقدامی اخیر، دو دستورالعمل برای تضمین برتری آمریکا و کشورهای متحد آن در بخش کامپیوترهای کوانتومی و رمزنگاری آنها صادر کرد. اولین دستورالعمل یک فرمان اجرایی است که کمیتهای متشکل از 26 کمپانی، موسسات آکادمیک و آزمایشگاههای فدرال را با نام کمیته مشاورهی ملی کوانتومی زیر نظر و تحت امر کاخ سفید تاسیس میکند.
این کمیته پیشرفتی در این زمینه محسوب میشود و پس از کمیتهی ملی ابتکار کوانتومی که در سال 2018 با بودجه 1.2 میلیارد دلار افتتاح شد قرار میگیرد. دستورالعمل دیگر بیشتر بر ارتقای رهبری ایالات متحده در رمزنگاری کوانتومی تمرکز دارد و هدف دیگر آن کاهش خطرات سیستمهای رمزنگاری شده است.
تاکید بر تضمین رهبری تکنولوژیک آمریکا در کامپیوترهای کوانتومی در این فرمان اجرایی ذکر شده
کاخ سفید در بیانیهای توضیح داد که پیشرفتهای اخیر در علم اطلاعات کوانتومی پتانسیل این فناوری را برای نوآوری و اختراعات جدید در سرتاسر اقتصاد آمریکا از صنایع انرژی گرفته تا پزشکی نشان داده و همچنین در یک هشدار جدی عنوان کرد:
“تحقیقات نشان میدهد که در آیندهای نه چندان دور زمانی که کامپیوترهای کوانتومی به ظرفیت مورد نیاز و پیچیدگی لازم برسند، میتوانند بسیاری از رمزنگاریهای کنونی که ارتباطات دیجیتال و آنلاین را ایمن کردهاند مورد نفوذ قرار دهند.”
آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) به طور جداگانه خطرات احتمالی این تکنولوژی را بررسی میکند و Paul M. Nakasone مدیر این نهاد در بیانیهای اظهار کرد:
“یک کامپیوتر کوانتومی از منظر رمزنگاری قادر خواهد بود ارتباطات نظامی و غیرنظامی را به خطر بیاندازد و همچنین سیستمهای نظارتی و کنترل زیرساختهای حیاتی را نیز تضعیف کند. اولین قدم برای دفاع در برابر این نوع کامپیوترها پیادهسازی رمزنگاریهای مقاوم کوانتومی بر روی مهمترین سیستمهایمان است.”
بهبود رمزنگاری برای دفاع در برابر کامپیوترهای کوانتومی و تشکیل کمیته مشاوره ای از دیگر نتایج دستورالعمل کاخ سفید است
در فرمان رئیس جمهور آمریکا طرحی برای بروزرسانی زیرساختهای IT کشور در نظر گرفته شده تا با اجرای آن، پذیرش استاندارهای رمزنگاری کوانتومی راحتتر صورت گیرد. در این دستورالعمل مؤسسه ملی فناوری و استانداردهای آمریکا (NIST) وظیفه استاندارسازی رمزنگاری کوانتومی و ایجاد الزامات اختراعی لازم برای سیستمهای موجود فعلی را بر عهده دارد. همچنین دولت فدرال باید کارگروههایی برای ارتقای همکاری بخش عمومی ایجاد کند.
NIST، آژانس امنیت ملی (NSA) و آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت (CISA) همگی مشاغلی را دریافت میکنند و مهلت انجام آنها از 90 روز تا یک سال متغیر است. اگرچه در این اسناد اجرایی دولتی رسماً هیچ نامی از چین نیامده، اما محتوای متنی آنها به ضرورت و اهمیت توسعه کوانتومی و رقابت در این زمینه اشاره دارد و چین نیز یکی از پیشرفتهترین کشورها در این بخش است.
دستورالعمل آمریکا برای برتری کوانتومی در حالی است که در سال 2020 یک فیزیکدان چینی با نام Pan Jianwei ادعا کرد که با استفاده از یک سیستم کوانتومی، محاسبهی کامپیوتری که در قویترین رایانههای کلاسیک 10,000 سال زمان میبرد را تنها در 200 ثانیه انجام داده است! پکن خواستار پیشرفتهای بیشتری در بخش محاسبات کوانتومی تا سال 2030 شده و در گزارش تحقیقاتی کنگره نیز بیان شده که سیستمهای رمزنگاری متعارف در آیندهای نزدیک ناامن خواهند شد.
آبان گذشته آمریکا 28 سازمان را که در حمایت از برنامههای محاسبات کوانتومی نظامی در چین دخالت داشتهاند تحریم کرد و از این تعداد 12 شرکت چینی بودند. OpenSSL یکی از گستردهترین و پر استفادهترین فریم ورکهای رمزنگاری نیز اخیرا اذعان کرد که در حال مهاجرت به جهان پس از کوانتومی است و تحقیقات خود در این زمینه برای ایمن کردن رمزنگاریها در برار کامپیوترهای کوانتومی را آغاز کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید