AMD جدیدا پتنت تازهای را برای انجام اورکلاک خودکار حافظهی رم به ثبت رسانده و این برنامه میتواند به طور خودکار ماژول حافظههای اورکلاک شده را برای پایداری تست کند و پروفایل منحصر به فرد مربوط به هر سیستم را به صورت Local ذخیره کند.
اورکلاکینگ حافظههای DRAM برای چندین دهه وجود داشته و در ابتدا شرکتهایی مثل Corsair توانستند IC مموریهایی را انتخاب کنند که به صورت ایمن در فرکانسهای بالاتر و با تاخیر کمتر کار میکرد. سپس ماژولهایی ساخته شد که برای کار کردن در محدودهی فرکانسی مشخص، با بهرهمندی از ولتاژ و زمانبندی به خصوص قادر به اورکلاک بودند اما تنظیمات مربوطه باید به صورت دستی در بایوس مادربورد وارد میشد.
برای سادهسازی این فرآیند اینتل اولین بار در سال 2007 از پروفایل eXtreme مموری (XMP) رونمایی کرد که پروفایلهای اورکلاک را در ماژول حافظه رم ذخیره میکرد و کاربر تنها با چند کلیک در بایوس قادر به فعالسازی آن در سیستمهای پشتیبانی کننده بود. هماکنون تقریبا تمام RAM های رده بالا و مناسب Overclocking با بهرهمندی از این پروفایل عرضه میشوند.
با این حال تنظیمات توصیه شدهی XMP برای سازگاری با اکثر سیستمها طراحی شده و نسبتا محافظه کارانه است و به همین دلیل این پروفایلها حداکثر بازده عملکردی را در برخی موارد ارائه نمیکنند. هر PC از لحاظ طراحی و سخت افزار استفاده شده منحصر به فرد است اما علاقهمندان به اورکلاک همیشه در تلاش هستند تا بازده حداکثری از سخت افزار خود بگیرند و انجام این کار نیاز به تجربه و دانش دارد.
پتنت جدید هیچ گونه تغییر ولتاژی انجام نمیدهد و تنها با تنظیم و تست فرکانس و Timing، اورکلاک رم را انجام میدهد
پتنت جدید AMD برای اورکلاک خودکار رم تلاش میکند تا به علاقهمندانی که از تجربهی کمتری در این زمینه برخورداراند این قابلیت را به صورت خودکار ارائه کند و به آنها در بهتر کردن پرفورمنس سیستم شان کمک کند. علاوه بر این، فناوری اورکلاک خودکار حافظه AMD احتمالا به دارندگان RAM های میانرده امکان استفاده از تنظیمات استاندارد را برای Overclocking فراهم میکند.
اورکلاکرهایی که عاشق عملکرد حداکثری هستند و رمهای آنها از پروفایل XMP 3.0 پشتیبانی میکند قادر هستند خودکار پرفورمنس قطعات خود را با این تکنولوژی جدید AMD به حداکثر برسانند. تکنولوژی خودکار اورکلاک رم AMD ابتدا فرکانس مورد نظر را تعیین میکند، سپس تست پایداری را انجام میدهد و پس از آن Timing مورد نیاز را تنظیم میکند.
در نهایت پروفایل ایجاد میشود و آمادهی ذخیرهسازی خواهد بود. جالب اینجاست که در پتنت ثبت شدهی AMD هیچگونه تغییرات ولتاژی انجام نمیشود و این به معنای استفاده از ولتاژ خود SPD رم است. این پتنت دو روز پیش منتشر و ثبت شده بنابراین فعلا مشخص نیست که این تکنولوژی چه زمانی به نتیجه میرسد و نهایی میشود اما احتمالا با عرضه CPU های نسل بعد Ryzen 7000 در دسترس قرار گیرد.
دیدگاهتان را بنویسید