اپل در رویداد سالانه WWDC این هفته اعلامیههای مختلفی داشت که iOS 16 یکی از برجستهترین آنها بود. آخرین نسخه سیستم عامل آیفون، تعدادی ویژگی بسیار خوب مانند تقسیمبندی تصویر برای تصاویر پسزمینه صفحه قفل، توانایی برشدادن سوژهها در تصاویر با استفاده از یادگیری ماشینی و اعلانهای زنده روی صفحه قفل را به همراه دارد. با این حال، چند ویژگی iOS 16 وجود دارد که ممکن است برای کاربران اندروید آشنا باشد. ما نگاهی به برخی از ویژگی های iOS 16 میاندازیم که اپل از اندروید قرض گرفته یا شاید هم به سرقت برده است.
1. زیرنویس زنده
شاید برجستهترین ویژگی iOS 16 که از اندروید گرفتهشده، Live Captions باشد که یعنی زیرنویس همزمان را برای مکالمات، صدا و ویدیوها. این مورد با قابلیت زیرنویس زنده Google (که در سال 2019 معرفی شد) یکسان است. در این ویژگی با استفاده از یادگیری ماشینی زیرنویس برای هر صدایی که از گوشی پخش میشود، میتواند درج شود.
اپل همچنین اعلام کرد که iOS 16 از Live Caption برای تماسهای Facetime پشتیبانی میکند. راه حل Google از قبل از تماسهای تلفنی، تماسهای ویدیویی و به طور کلی پیامهای صوتی پشتیبانی میکند. در هر صورت، ما خوشحالیم که اکنون هر دو پلتفرم از این ویژگی خوب میتوانند استفاده کنند.
2. ویجتهای صفحه قفل
یکی از ویژگیهای بارز iOS 16 که توسط اپل تبلیغ میشود، افزودن ویجتهای صفحه قفل بود. این ویژگی به شما این امکان را میدهد که اطلاعاتی مانند آبوهوا، رویدادها، مناطق زمانی و زنگ هشدار را از صفحه نمایش قفلشده خود مشاهده کنید. حتی میتوانید چندین صفحه قفل داشته باشید که به نظر بسیار زیبا میرسد. این یکی دیگر از ویژگیهایی است که از نظر فنی ابتدا در اندروید فعال بود.
در واقع، ویجتهای صفحه قفل در سال 2012 با ورود اندروید 4.2 در اندروید شروع به کار کردند. این ویژگی امکان افزودن ساعت، تقویم و سایر عناصر را به صفحهقفل را فراهم میکند. متأسفانه اندروید 5.0 تقریباً به طور کامل این ویژگی را حذف کرد. با این حال، نسخههای تعدیل شده اندروید مانند One UI سامسونگ همچنان مجموعهای از ویجتهای از پیش تعیینشده را ارائه میدهند.
3. کتابخانه عکس مشترک
Google Photos مدتهاست که امکان اشتراکگذاری آلبومها با عزیزانتان را فراهم میکند. همچنین، به آنها هم اجازه داده میشود که عکسهای خود را به مجموعه اضافه کنند. سرویس گوگل همچنین به شما اجازه میدهد که عکسهای شخصی خاص را به یک آلبوم اضافه کنید. مثلاً در صورت تمایل میتوانید تمام عکسهای مادربزرگ خود را به صورت خودکار به یک آلبوم اضافه کنید. علاوه بر این، این سیستم بر اساس افرادی که در عکس هستند، مخاطبین را برای اشتراکگذاری به شما پیشنهاد میکند.
اپل نیز در iOS 16 از این ویژگی تقلید کرده است. البته چند ترفند انحصاری اضافه کرده است. کتابخانه عکس مشترک iCloud به شما اجازه میدهد که کتابخانه عکس و فیلم خود را با حداکثر پنج نفر دیگر به اشتراک بگذارید. همچنین میتوانید بر اساس تاریخ شروع یا افرادی که در عکسها نشان داده شدهاند، انتخاب کنید چه چیزی به کتابخانه اضافه شود. این ویژگی بسیار جالب و کاربردی به نظر میرسد.
4. ترجمه متن موجود در عکس
اپل از روشهای مختلف یادگیری ماشینی را پذیرفته است و iOS 16 نیز کاربرد ساده دیگری را از این فناوری نشان میدهد. در iOS 16 میتوانید به سادگی دوربین خود را به سمت یک متن، خواه متن کتاب یا یک تابلو در خیابان بگیرید و از آن عکس بگیرید. سپس، ترجمه آن را تحویل خواهید گرفت.
اما دستگاههای اندرویدی سالهاست که این ویژگی را از طریق برنامه Google Translate ارائه میدهند. هنوز هم ویژگی گوگل کاربردیتر است. زیرا گوگل میتواند به شما به صورت زنده و در حالی که هنوز دکمه شاتر را فشار ندادهاید، ترجمه را نشان دهد.
۵. پنجرههای اپیلیکیشن با قابلیت تغییر اندازه
ادر واقع، این مورد ویژگی iOS 16 نیست، بلکه ویژگی انحصاری iPad OS 16 است. با این حال، توانایی جدید آیپد برای تغییر اندازه پنجره اپلیکیشنها، دقیقاً همانی است که بسیاری از تبلتهای سامسونگ چند سالی است که ارائه کردهاند.
سامسونگ سالهاست که پنجرههای برنامههای با قابلیت تغییر اندازه و همپوشانی روی تبلتهای خود ارائه میکند. این ویژگی در حالت Dex، روی خود تبلت یا از طریق نمایشگر خارجی قابلمشاهده است.
۶. لغو/زمانبندی ارسال ایمیلها
علاوه بر این، اپل از قابلیت لغو ارسال ایمیل در اپلیکیشن Mail خود به همراه قابلیت زمانبندی ارسال ایمیل خبر داد. اگر متوجه شوید که اشتباه تایپی کردهاید یا نامه را برای شخص اشتباهی ارسال کردهاید، میتوانید از این ویژگی استفاده کنید.
هر دوی این ویژگیها مدتهاست که در جیمیل هستند. واگرد ارسال برای اولین بار به عنوان یک ویژگی آزمایشی در سال 2009 ارائه شد. در هر صورت، این توابع در جیمیل برای اندروید، PC و iOS در دسترس هستند.
گفتنی است که این موارد تنها ویژگی ویژگی اپل iOS 16 نیستند که اپل از اندروید قرض گرفته است. ویژگیهایی مانند بازخورد لمسی برای صفحهکلید از پیش نصبشده و ناوبری چند مرحلهای برای مدتی در اندروید و برنامههای مرتبط Google وجود داشته است.
بچه ها خودتونو خسته نکنین ….. اینا از رو نمیرن …..نرود میخ آهنی در سنگ ….. تامام تامام
دوستان آیفونی
نظری ؟ چیزی ؟ پزی ؟ نبوووووووود
ده سال پیشه اندرویید!! امروزه آیفون
خسته نباشی دلاور خدا قوت پهلوان
جانم، نظر اینکه اصلا مهم نیست که یک قابلیت قبلا توسط دیگران عرضه شده یا نه، تنها چیزی که مهمه (و ارزش خبری داره) اینه که اون قابلیت چه زمانی توسط آیفون ارائه میشه. اونه که مهمه.
در واقع، یک قابلیت به خودی و خود هیچ ارزشی نداره، اما وقتی اپل اونو ارائه کنه، اون قابلیت ارزشمند میشه (و به حساب میاد).
از لحاظ سطح توقع، بیشترِ کاربرای اپل، ی چیزی مثل طرفدارای تتلو میمونن، ساعت ها باید بحث کنی با طرف و بگی ک داره بهت فحش میده اینی ک دوسش داری، اما برمیگردن میگن، ن فحشش هم فلسفه و ابعاد مهمی داره و ارزشمنده ک باید ب اون توجه کنی.
Tohid کاملا موافقم باهات 😄
ربط این موضوع به تتلو رو متوجه نشدم. سایت گوگل در دسترس قرار داره، سرچ بفرمایید best mobile phones 2022 ببنید چند تا سایت – پس از گذشت تقریبا یک سال – همچنان آیفون رو بهترین موبایل دنیا معرفی میکنه.
ی خواننده خوش صدا رو در نظر بگیرید ک میاد ب اونی ک بلیط خریده اومده کنسرتش فحش میده. اپل هم همینه. از لحاظ سخت افزاری، عالی، فوق العاده، اما نرم افزاری مساویست با فحش.
حالا مساله اینه ک کاربراش قبول نمیکنن ک تو بخش نرم افزاری ب گروگان گرفته شدن.
آرمین جان با احترام به شما اما این عبارت شما خیلی ایراد داره
“در واقع، یک قابلیت به خودی و خود هیچ ارزشی نداره، اما وقتی اپل اونو ارائه کنه، اون قابلیت ارزشمند میشه (و به حساب میاد).”
اولا مجموع کاربرهای اندروید رو حساب کنیم از ios بیشتره. بنابراین وجود قابلیتی در اندروید به بخش بزرگتری از جامعه بشری سود میرسونه و از این جهت قابل اهمیت فراوان هست.
دوما با اینکه آیفونها گوشی ها بسیار خوبی هستند، اما برای پاور یوزرها و کسانی که دنبال شخصی سازی، استفاده از قابلیتها نرم افزاری کاربردی مثل چند وظیفگی هستند، آیفون بسیار ساده و ابتدایی هستند. هرچند درسالهای گذشته اپل سعی کرده برخی قابلیتها رو بهش اضافه کنه. بسیاری از کاربران از جمله خود من، یکی از اصلی ترین دلایلمون برای دوری از آیفون همین نبود قابلیتهای نرم افزاری هست.
بنابراین حتی اگه برخی مراجع بررسی کننده، آیفون رو به عنوان بهترین گوشی معرفی کنند بازهم نظرشون subjective هست.
فرزاد جان مخلصم شما خوبی؟ 😀 برادر خودت دیدی تو بخش خبری من صرفا برای کل کل میام با دوستان – بنابراین، انتظار نداشته باش کوتاه بیام 😀
از آخر به اول میام، اول اینکه اگر شخصی به دنبال قابلیت نرم افزاری باشه، it’s okay، میتونه هر چیزی غیر از آیفون رو انتخاب کنه، من حرفی ندارم، اما اگر کسی به دنبال گوشی موبایل خوب باشه، فقط آیفون رو باید انتخاب کنه.
مجموع کاربرهای آیفون کمه چون آیفون گوشی خاصیه پس کاربر هاش هم خاص هستند، و آدمهای خاص کم هستند. 😀
اینم در نظر داشته باشیم که بیشترین وفاداری به سیستم عامل، مربوط به کاربران آیفون بوده، پس از نظر نرم افزاری هم بهترین به شمار میاد حداقل از نظر کاربران، یعنی تعداد اشخصای که هر ساله از اندروید به IOS کوچ می کنند خیلی بیشتر از افرادی است که از IOS به اندرویید کوچ میکنند.
وفاداری ب سیستم عامل فقط اونجا ک طرف مک میخره، روش ویندوز نصب میکنه.
چاکریم مهندس
زیر سایه شما 🙂
اینجوری کوچ کنند که از خاص بودنش کم میشه ها 🙂
دلایل زیادی وجود داره برای اینکه یکی همیشه آیفون میخره که واقعا نیازمند چندین پاراگراف نوشتن داره.
اما شما اینو داشته باشه که قشر بسیار بزرگی از کاربران آیفون در غرب رو نوجوانان و جوانان کم سن و سالتر تشکیل میدن 🙂
آیفون گوشی خوبیه اما از نظر نرم افزاری علیرغم تمام ویژگی هایی که تو این سالها اضافه کرده، به لحاظ فنی واقعا بسیار ساده و ابتدایی هست. آره کسی که بخواد صرفا 4 تا اپ اجرا کنه و دوتا عکس و فیلم بگیره گوشی خوبیه براش اما برای امثال من واقعا no thanks.
زیر دستمم هم به عنوان گوشی از طرف محل کار 13 معمولی دارم. اما در مقابل 22الترا خودم به لحاظ کاربردی طفلی بیش نیست 😉