شرکت سامسونگ به تازگی از نسل دوم درایوهای SmartSSD خود رونمایی کرده است؛ درایوهایی حرفهای که کار آنها فراتر از صرفاً ذخیره سازی داده است. این درایوها در واقع CSD هستند و CSD مخفف Computational Storage Device و به معنی «درایو ذخیره سازی محاسباتی» است. درایوهای CSD پردازش دیتا را روی خودشان انجام میدهند و به همین خاطر، گلوگاهی که به خاطر انتقال اطلاعات میان پردازنده، کارت گرافیک و رم ایجاد میشود کمینه میشود.
نسل دوم SmartSSD سامسونگ، مجهز به کنترلر AMD
نسل دوم SmartSSD سامسونگ به یک SoC سری Xilinx شرکت AMD مجهز شده و برای استفاده در دیتابیسهای بزرگ آماده میشود. این درایوها نسبت به درایوهای سنتی که CSD نیستند، 50 درصد زمان کمتری برای عبور دادن صف دادهها نیاز دارند و مصرف انرژی آنها نیز 30 درصد درایوهای عادی است.
اینطور که صاحب نظران عقیده دارند، درایوهای محاسباتی یا CSD قرار است گام بزرگ بعدی در صنعت حافظه و فضای ذخیره سازی باشند و تا چند سال آینده، جایگاه اصلی خود را پیدا خواهند کرد.
درایوهای CSD دو نوع دارند: یک نوع از آنها پردازشها را روی خود درایو انجام میدهد (نظیر درایوهای SmartSSD سامسونگ) و نوع دیگر آنها، پردازشها را به یک شتاب دهنده حافظه انتقال میدهد که در نزدیکی محل ذخیره سازی دادهها قرار گرفته است.
با وجود اینکه درایوهای محاسباتی برای همه کاربردها مناسب نیستند، استفاده از آنها در جایگاههایی که عملکرد سیستم به خاطر محدودیت پهنای باند I/O و نه قدرت پردازشی محدود شده، بسیار مفید است.
«ریچارد نیو»، معاون تحقیقات شرکت وسترن دیجیتال، در خصوص درایوهای محاسباتی یا CSD این گونه توضیح میدهد:
مشخصاً کاربردهای وسیعی وجود دارند که در آنها، برداشتن [بخشی از] بار محاسباتی از پردازنده اصلی و منتقل کردن آنها به یک پردازشگر بهینهتر که اختصاصاً برای نوع خاصی از پردازش بهینه شده، بسیار مفید است.
در خصوص بحث حافظه، ما فکر میکنیم که کاربردهایی نظیر ترنسکودینگ ویدئو، فشرده سازی داده و شتاب دهندگی دیتابیس، در این رده از کاربردها قرار میگیرند. یک دستگاه ترنسکودینگ ویدئو که با یک درایو ذخیره سازی جفت شده باشد، به سرورهای ویدئویی این امکان را میدهد که محتوای خود را با تمام کیفیتهای موجود، بدون نیاز به اشغال کردن بیهوده پهنای باند I/O و انتقال داده در طول کل سیستم، به بهینهترین صورت ممکن استریم کنند.
موانع توسعه درایو CSD
اما مسئله اصلی اینجاست: توسعه یک درایو CSD کارآمد و موثر کار آسانی نیست. در درایوهای SSD معمولی، صد درصد انرژی ورودی و توان کولینگ صرف ذخیره سازی داده میشود. کنترلرهای SSD نیز چیپهای کم مصرفی هستند که از نظر توان پردازشی به هیچ وجه به پای CPU نمیرسند. در واقع برای توسعه یک درایو CSD خوب، نیاز به کنترلری است که به میزان معقولی انرژی مصرف کند و قدرت پردازشی آن، به مراتب بیشتر از کنترلرهای معمولی باشد.
گویا شرکت سامسونگ به لطف پیشرفت فناوریهای نرم افزاری و همچنین سخت افزاری، توانسته بر این موانع قلبه کند و درایوهای CSD قابل استفاده تولید کند: درایوهای SmartSSD. نسل اول درایوهای SmartSSD سامسونگ در سال 2020 معرفی شدند و در اختیار تعدادی از شرکتهای جهانی حوزه IT قرار گرفتند و امسال، نسل دوم این درایوها معرفی شده است. شرکت سامسونگ عقیده دارد که بازار حافظههای CSD در سالهای آینده رشد زیادی خواهد داشت.
هنوز هیچ اطلاعاتی از قیمت یا زمان عرضه نسل دوم حافظههای SmartSSD سامسونگ منتشر نشده است.
دیدگاهتان را بنویسید