سال گذشته شرکت اپل یک سرویس جدید به نام سرویس «تعمیر توسط کاربر» معرفی کرد که به کاربران اجازه میداد با دسترسی به قطعات یدکی اصلی، ابزار مورد نیاز و کاتالوگهای دقیق، خودشان دستگاههای اپل خودشان را تعمیر کنند. در ماه آوریل امسال، این سرویس در ایالات متحده برای گوشیهای آیفون 12، آیفون 13 و نسل سوم آیفون SE راه اندازی شد. اما شرکت اپل به تازگی لیست دستگاههای حاضر در این سرویس را بروز رسانی کرده و تمام مدلهای مک بوک M1 – مک بوک ایر و تمام مدلهای 13، 14 و 16 اینچی مک بوک پرو را با قطعات یدکی و کاتالوگهای تعمیراتی به سرویس تعمیر توسط کاربر اضافه نموده است.
مک بوک M1 را خودتان تعمیر کنید
کاتالوگهای تعمیراتی مک بوک از آیفون طولانیتر و قطورتر هستند و دستور العمل انجام عملیاتهای مختلفی نظیر تعمیر کیبورد و کلیدهای آن، تعویض نمایشگر، تعویض باتری، تعویض ترک پد و حتی تعویض ماژولهای داخلی نظیر MagSafe، حسگر Touch ID و پورتهای مختلف که ممکن است در طول زمان خراب بشوند در این کاتالوگها آمده است.
قطعات مختلف مک بوک های M1 نیز روی فروشگاه سرویس تعمیراتی اپل اضافه شدهاند و قابل خرید هستند، حتی ابزار مورد نیاز برای انجام هر عملیات تعمیراتی نیز روی همین فروشگاه قابل خرید است. کاتالوگ هر دستگاه به شما میگوید که برای هر مشکل، باید چه قطعات و ابزاری خریداری کنید. برخی قطعات مانند کلیدهای کیبورد یک بار مصرف هستند، یعنی اگر شما یکی از کلیدهای کیبورد که خراب شده را جدا کنید، نمیتوانید دوباره از آن استفاده کنید و باید یک کلید جدید با آن جایگزین نمایید. علاوه بر آن، کلیدهای کیبورد به صورت یک ست کامل عرضه میشوند و نه هر کلید به صورت تکی.
آیا استفاده از این سرویس بهصرفه هست؟
آیا شما باید از سرویس تعمیر توسط کاربر استفاده بکنید، یا اینکه باید دستگاه خود را برای تعمیر به نمایندگیهای شرکت اپل بسپارید؟ پاسخ این سوال به تعمیرات مورد نیاز برای دستگاه شما و میزان اعتماد شما به مهارتهای فنی خودتان بستگی دارد. برای تعمیرات نسبتاً ساده مانند تعویض نمایشگر، در صورتی که خودتان ابزار مورد نیاز برای این کار را از قبل نداشته باشید، هزینه خرید قطعات و ابزار و کاتالوگ از شرکت اپل، آنقدر هم کمتر از هزینه انجام این عملیات در نمایندگی اپل نمیشود!
سرویس تعمیر توسط کاربر شرکت اپل برای کاربرانی که یک آیفون یا مک بوک آسیب دیده دارند و میخواهند مهارتهای فنی خودشان را محک بزنند مناسب است. کاربران میتوانند ریسک انجام عملیاتهای تعمیراتی توسط خودشان را بپذیرند و البته که خود کاربران مسئول آسیبهای احتمالی دستگاه حین تعمیر هستند. البته از آنجا که برخی قطعات آیفون و مک بوک از طریق شماره سریال با مادربرد همگامسازی نرم افزاری شدهاند، کاربران باید پس از انجام برخی تعمیرات با شرکت اپل تماس بگیرند.
به هر حال، اینکه شاهد اضافه شدن مک بوک های M1 به سرویس تعمیر توسط کاربر شرکت اپل هستیم در نوع خود خوشحال کننده است. با وجود اینکه این اتفاق، خیلی هم اتفاق خاصی نیست، یک اقدام در جهت درست به حساب میآید.
دیدگاهتان را بنویسید