شهرت آنر معمولاً به این خاطر است که در ساخت گوشیهای اقتصادی که عملکردی بالاتر از انتظار داشته باشند مهارت دارد. اما Honor View 20 یک داستان کاملاً متفاوت از این ماجرا است. آنر پیش از گوشی ویو 20 هم پرچمدارانی مانند Honor 10 و View 10 را به بازار عرضه کرده بود، اما View 20 با مجموعهای از مشخصات برتر، پرچمداری است که میتواند برای تمام گوشیهای بالارده بازار خط و نشان بکشد. از دوربین 48 مگاپیکسلی و نمایشگر حفرهدار گرفته تا باتری 4000 میلی آمپرساعتی و پردازنده Kirin 980، این گوشی بر روی کاغذ مشخصاتی دارد که نمیتوان آنها را نادیده گرفت. در کنار اینها زمانی که بحث قیمت پیش بیاید هم، جذابیتهای ویو 20 دو چندان میشود.
اما میدانید که خواندن مشخصات یک گوشی نمیتواند بهتنهایی دلیل کافی برای خوب یا بد بودن گوشی باشد. از همینرو برای آنکه کشف کنیم که آیا پرچمدار جدید آنر به اندازه مشخصاتش، عملکردی در حد و اندازه یک پرچمدار واقعی دارد یا خیر، به سراغ Honor View 20 رفتیم تا آن را مورد بررسی قرار دهیم.
طراحی
وقتی که برای اولین گوشی ویو 20 آنر را دست میگیرید، بدون شک برای چند دقیقه همه مشخصات آن را فراموش خواهید کرد و محو تماشای جذابیت طراحی این گوشی خواهید شد. Honor View 20 را میتوان باقطعیت یکی از زیباترین گوشیهای سال 2018 نامید. چراکه برند جوانپسند آنر مانند پرچمداران اخیر خود، قاب پشتی گوشی جدید را نیز با استفاده از فناوری بافت نانو روی شیشه طراحی کرده است. پیش از این دیده بودیم که این سبک از طراحی تا چه میزان میتواند با انعکاس نور در زوایای مختلف جلوههای جذاب و خیرهکنندهای بهوجود بیاورد، اما آنر هم مانند دیگر تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند بهخوبی میداند که برای ارائه یک پرچمدار جدید، تنها بهروزرسانی سختافزاری کافی نیست. از اینرو تکنولوژی استفاده از بافت نانو روی شیشه را یک قدم فراتر برده و جلوه جدیدی از انعکاس نور در قاب پشتی آنر ویو 20 ایجاد کرده است.
همانطور که در تصاویر مشاهده میکنید نسخه مشکی (Midnight Black) این گوشی در اختیار ما قرار گرفته بود. انعکاس نور در قاب پشتی این نسخه از آنر ویو 20 با سه نسخه دیگر آن متفاوت است، به این صورت که با تابش در زوایای مختلف به این قاب طیف رنگی خاصی را بهصورت حرف V مشاهده میکنید. در نسخههای دیگر (Phantom Red و Phantom Blue) انعکاس نور تنها بهصورت طیف روشنتر از رنگ قاب همان گوشی به صورت حرف V است. درباره جذابیت این بخش از گوشی میتوان یک مطلب نوشته و به توصیف زیبایی آن پرداخت، اما بهتر است از ادامه بررسی غافل نشویم. چرا که آنر ویو 20 به غیر از یک قاب پشتی زیبا، نکات قابل توجه دیگری نیز در بخش طراحی دارد.
پیشتر اشاره کردیم که آنر ویو 20 با نمایشگر حفرهدار عرضه شده است. حتی باید یادآوری کنیم که این گوشی اولین محصول آنر میباشد که با این سبک از نمایشگرها تولید و ارائه شده است. آنر موفق شده است تا نمایشگر 6.4 اینچی را بدون تقریباً هیچ حاشیهای در بدنهای به ابعاد 156.9×75.4×8.1 میلیمتر بگنجاند. در گوشه سمت چپ قسمت بالای این نمایشگر حفرهای به قطر 4.5 میلیمتر ایجاد شده که پذیرای دوربین سلفی گوشی میباشد. این موضوع علاوهبر حذف ناچ، باعث شده تا آنر ویو 20 یکی از بالاترین نسبتهای نمایشگر به بدنه را در میان گوشیهای هوشمند داشته باشد. البته اگر بهدنبال عدد دقیق این نسبت هستید باید بدانید که در بررسیهای مختلف اعداد متفاوتی برای آن اعلام شده است. این موضوع را میتوان به دلیل دشواری محاسبه اندازه دقیق نمایشگر باوجود گوشههای خمیده و حفره روی آن دانست.
بهغیر از نوآوریهای منحصربه فرد باقی جزئیات طراحی گوشی View 20 اگرچه زیبا و بهروز هستند، اما نکات خاص متفاوتی به همراه ندارند. قاب پشتی این گوشی پذیرای دوربین دوگانه و فلش LED است که به صورت برجسته (دوربین اصلی در محفظه دایرهای جداگانه، دوربین ثانویه و فلش در محفظه جداگانه در کنار آن) در قسمت بالای سمت چپ قرار گرفتهاند. کمی آن طرفتر و در سمت راست نوشته AI VISION به موازات دوربینها خودنمایی میکند. حسگر اثر انگشت بهصورت کلاسیک خود در میانه قسمت بالایی قاب پشتی جای گرفته است، این درحالیست که تقریباً در زمان معرفی View 20 گوشیهای دیگری با حسگر اثر انگشتی در زیرصفحهنمایش وجود داشتند. در قسمت وسط پایین قاب هم لوگوی جدید برند آنر قرار گرفته که انعکاسهای V-شکل به سمت آن نشانه گرفته شدهاند.
قسمت باقیمانده از طراحی View 20 بخش پیوند دهنده بدنه پشت و جلو یعنی قاب فلزی دور تا دور آن است. در لبه بالایی آن حفرههای ریز و درشتی میبینیم که بهترتیب از چپ به راست، جایگاه جک 3.5 میلیمتری هدفون، سنسور مجاورتی، میکروفون حذف نویز و سنسور مادون قرمز میباشند. در لبه سمت راست کلیدهای تنظیم صدا و کلید پاور جای گرفتهاند، در حالیکه در سمت چپ تنها شاهد حضور شیار دوگانه سیمکارت هستیم. در قسمت پایین لبه فلزی گوشی میکروفون و بلندگوی اصلی دو طرف پورت USB-C جایی گرفتهاند. علاوهبر همه این موارد، خطوط آنتن در لبه پایینی و قسمتهای بالایی لبههای جانبی گوشی به چشم میخورند. بلندگوی تماس نیز در شیار بسیار نازکی در لبه بالایی قسمت اتصال حاشیه فلزی و قاب شیشهای جلوی گوشی جای گرفته است که چراغ اعلان کوچکی نیز در آن قسمت گنجانده شده است.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم آنر ویو 20 یکی از جذابترین گوشیهایی بود که به بررسی آن پرداختیم. این گوشی تمامی مولفههای مورد نیاز مانند وزن مناسب (180 گرم)، ضخامت کم، لبههای خمیده و کیفیت ساخت ردهبالا (بدنهای از جنس شیشه و فلز) را دارا است. اما اگر بخواهیم سختگیرانه به طراحی آن نگاه کنیم، نکاتی مانند برجستگی دوربینها در قاب پشتی که باعث عدم قرارگیری ثابت گوشی روی سطوح صاف بهخصوص در هنگام کار کردن با آن، لغزندگی بسیار بالا و حتی خطرناک قاب شیشهای جلو که حتی روی سطوح کاملاً صاف نیز باعث لیزخوردن و حرکت آن میشود، استفاده از سنسور اثرانگشت کلاسیک به جای سنسور زیرنمایشگر و نداشتن گواهینامه مقاومت در برابر نفوذ آب را میتوان به عنوان ایرادهای بخش طراحی آنر ویو 20 در نظر گرفت.
صفحه نمایش
آنر برای گوشی ویو 20 از پنل IPS LCD به بزرگی 6.4 اینچ استفاده کرده است که رزولوشن 1080×2310 پیکسل و تراکم پیکسلی 398 پیکسل براینچ دارد. اگرچه تفاوت کیفیت تصاویر در نمایشگرهایی با پنل LCD و OLED کاملاً واضح است، اما برای این گوشی نمیتوان آنر را مقصر عدم استفاده از پنل OLED دانست. چراکه در زمانیکه آنها مشغول به طراحی و برنامهریزی برای تولید این گوشی بودند، هنوز خبری از پنلهای نمایشگر OLED حفرهدار نبود. اما در هرصورت آنر ویو 20 علیرغم اینکه تنها از یک نمایشگر LCD بهره میبرد، هیچ کاستی در زمینه کیفیت نمایش تصاویر نسبت به دیگر رقبا ندارد. این موضوع را میتوان از پوشش تقریباً کاملاً گاموت رنگی sRGB و بازآفرینی دقیق رنگها در نمایشگر ویو 20 دریافت. آنر برای تنظیمات صفحه نمایش در این گوشی دو حالت نرمال و Vivid را در نظر گرفته است، که در هر دو حالت تصاویر با رنگهای مناسب به نمایش درمیآید، اما در حالت ویوید نمایش رنگها کمی خوشایندتر بهنظر میرسد. تصاویر در حالت نرمال کمی نسبت به آنچه انتظار داریم و به آن عادت کردهایم سردتر است. خوشبختانه حالت فیلتر نور آبی نیز برای این گوشی در نظر گرفته شده تا نگران آسیب به چشم هنگام استفاده از آن نباشیم.
اما نمایشگر این گوشی با چیزی فراتر از کیفیت نمایش تصاویر قابل توجه است و آن چیزی نیست جز “حفره” قرار گرفته در قسمت بالایی سمت چپ. این حفره به قطر 4.5 میلیمتر با دقت فراوان روی نمایشگر بوجود آمده تا امکان گستردگی آن در سرتاسر نمای جلویی آنر ویو 20 بوجود آید. در این حفره دوربین سلفی گوشی جای گرفته است و آنر بهخوبی مختصات مناسب برای ایجاد کردن حفره روی نمایشگر را محاسبه کرده است، چرا که در هنگام استفاده از این گوشی برای کاربردهای مختلف کمترین میزان تأثیر در تجربه کاربری را دارد. پس از چند ساعت اولیه کار با آنر ویو 20 طور به حفره روی نمایشگر آن عادت خواهید کرد که گویی تمامی گوشیهای هوشمند از ابتدا با این طراحی معرفی شدهاند. حتی در هنگام تماشای ویدئو یا بازی نیز جزئیات زیادی توسط این حفره اشغال نمیشوند و برخی بازیها نیز با آن مشابه ناچ رفتار کرده و حاشیهای سیاهرنگ برای مخفی کردن آن در تنظیمات خود درنظر گرفتهاند. البته اگر تصمیم بگیرید از حاشیههای سیاهرنگ در زمان بازی استفاده نکنید، ممکن است که حفره دوربین کمی برای شما مشکل ساز شود.
در مجموع آنر ویو 20 به عنوان اولین گوشی حفرهداری که مورد بررسی ما قرار گرفت، توانست تجربه خوبی از خود به نمایش بگذارد و میتوان امیدوار بود که در صورت تکرار این سبک طراحی در دیگر پرچمداران آینده آنر، پنل IPS با OLED جهت ماکزیمم کردن کیفیت نمایش جایگزین شود.
سختافزار
Honor View 20 مانند پرچمداران سری میت 20 هوآوی دارای چیپست HiSilicon Kirin 980 است که جزء معدود پردازندههای 7 نانومتری حال حاضر به حساب میآید. این تراشه دارای هشت هسته که بهطرز غیرمعمولی به سه گروه تقسیم شده است. 4 هسته آن Cortex-A55 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز، 2 هسته Cortex-A76 با فرکانس 1.92 گیگاهرتز و دو هسته A76 با فرکانس 2.6 گیگاهرتز میباشد. در کنار این چیپست 6 گیگابایت حافظه رم و 128 گیگابایت حافظه ذخیرهسازی در نسخه مورد بررسی قلب تپنده آنر ویو 20 را تشکیل میدادند. همانطور که مشخص است ویو 20 با این سختافزار یک پرچمدار تمام عیار بهحساب میآید. این موضوع را میتوان از نمرات کسب شده توسط این گوشی در بنچمارکها هم مشاهده کرد.
پردازنده گرافیکی Mali-G76 با 10 هسته گرافیکی وظیفه پردازش اطلاعات گرافیکی ویو 20 را برعهده دارد. آنر فناوری GPU Turbo نسل دوم را برای یاری رساندن به پردازنده گرافیکی در اجرای روانتر بازیها و بهبود مصرف انرژی بهکار گرفته است. در اجرای سنگینترین بازیهای گرافیکی مانند PUBG، Asphalt 9 و … که برای این بررسی مورد استفاده قرار گرفتند، هیچ کندی و افت فریمی مشاهده نشد. البته لازم به ذکر است که علیرغم وجود سیستم خنککننده مایع اختصاصی این گوشی که حتی هوش مصنوعی نیز در آن دخیل است، بدنه آن همچنان هنگام اجرای طولانی مدت بازیها کمی گرم میشود. اما این میزان گرم شدن چندان آزاردهنده نیست و جالبتر اینکه در عین حال که این اتفاق میافتد، عملکرد فنی گوشی همچنان روان و بهدور از کندشدن باقی میماند. یکی دیگر از ملزومات تجربه لذتبخش از بازیهای موبایلی کیفیت صدای خوب است. پرچمدار جدید آنر تنها یک بلندگوی مونو در لبه پایینی خود دارد، این بلندگو باوجود اینکه حجم صدای بالایی با وضوح مناسب را پخش میکند، بهدلیل قرار گرفتن در قسمتی که در هنگام بازی یا حتی تماشای فیلم توسط دست مسدود میشود، از ارائه بهترین کیفیت ممکن باز میماند. البته به لطف وجود جک 3.5 میلیمتری هدفون و حتی پورت USB-C و بلوتوث میتوان با استفاده از انواع هدفونها به کیفیت مطلوب برای لذت بردن از هرنوع تجربه بازی، موسیقی، فیلم و… دست پیدا کرد.
همانطور که اشاره کردیم آنر ویو 20 تحت بررسی حافظه داخلی 128 گیگابایتی در اختیار داشت و نسخه 256 گیگابایتی آن نیز عرضه شده است، این موضوع میتواند تا حد زیادی مشکل عدم پشتیبانی پرچمدار آنر از کارت حافظه را مرتفع سازد. نبود جایگاه کارت حافظه باعث نشده تا آنر جایگاه سیمکارت دوم را نیز از این گوشی حذف کند، این یعنی همچنان میتوانید بطور همزمان از دو سیمکارت در حالت استندبای استفاده کنید. برای امنیت این گوشی نیز روشهای احراز هویت معمول، یعنی حسگر اثر انگشت و قابلیت تشخیص چهره در کنار روشهای قدیمیتر مانند پین، رمز عبور و الگوی تصویری در نظر گرفته شدهاند که سرعت عملکرد هردو روش بیومتریک بسیار بالا میباشد. سختافزار آنر ویو 20 هم روی کاغذ و هم در حین استفاده دقیقاً چیزی که از یک پرچمدار انتظار میرود را به نمایش میگذارد. البته میتوان انتخاب حسگر اثر انگشت تقریبا قدیمی بجای حسگرهای جدیدی که زیر صفحه نمایش جای دارند را به عنوان یکی از مواردی که میتوانست در گوشی سنت شکن جدید آنر وجود داشته باشد خاطر نشان کرد، اما این موارد نمیتوانند عملکرد رضایت بخش این گوشی در بخش سختافزاری را زیر سوال ببرند.
دوربین
در بخش طراحی بهطور مفصل درباره اینکه آنر چطور موفق شده تا با تکامل سبک طراحی همیشگی خود در ویو 20، آن را به یک گوشی منحصربهفرد در این زمینه تبدیل کند، توضیح دادیم. حتی سبک جایگیری دوربینها نیز در این گوشی متفاوت از آنچه تاکنون در دیگر محصولات دیده بودیم، است.این موضوع نیز اتفاقی نبوده و نشاندهنده قابلیت منحصربهفرد دیگری از پرچمدار جدید آنر میباشد. View 20 اولین گوشی هوشمند بازار است که از سنسور 48 مگاپیکسلی IMX586 سونی با گشادگی دیافراگم f/1.8 بهره میبرد. IMX586 مجهز به تکنولوژی Quad-Bayer میباشد که با استفاده از آن میتواند هم تصاویری با بزرگی 48 مگاپیکسلی ثبت کند و یا با ترکیب 4 پیکسل و ایجاد یک پیسکل بزرگتر تصاویری 12 مگاپیکسلی با جزئیات و کیفیت بهتر ارائه کند. این موضوع میتواند در زمان ثبت تصاویر در محیطهای کم نور بسیار کاربردی باشد. آنر در کنار سنسور 48 مگاپیکسلی از یک سنسور زمان پرواز سهبعدی (3D ToF) استفاده کرده است. این سنسور بهتنهایی قادر به ثبت تصاویر نیست، اما میتواند اطلاعات مناسب برای خلق جلوه بوکه در تصاویر را فراهم کند. البته در کنار فراهم کردن جزئیات لازم برای تصاویر بوکه و تار کردن پسزمینه، سنسور سهبعدی ToF در زمینههای مدلسازی سهبعدی، پرینت سهبعدی و واقعیت افزوده نیز کاربرد خواهد داشت.
آنر در رابط کاربری جدید دوربین خود امکانات را بیشتر در دسترس قرار داده و در نتیجه عکاسی و فیلمبرداری با ویو 20 تجربه راحتتری شده است. مانند همیشه تنوع گستردهای از حالتهای مختلف عکاسی و فیلمبرداری نیز در این رابط کاربری به چشم میخورد تا همه کاربران بسته به سلیقه و نوع شرایط بتوانند تصاویر و ویدئوهای موردنظر خود را با دوربینهای این گوشی ثبت کنند. همانطور که اشاره کردیم سنسور اصلی دوربین این گوشی میتواند تصاویری با ابعاد 48 مگاپیکسل ثبت کند. اما هنگامی که به بخش تنظیمات رزولوشن دوربین مراجعه کنید، 2 گزینه برای ابعاد 48 مگاپیکسل وجود دارد که جلوی یکی از آنها عبارت AI Ultra Clarity نوشته شده است. این حالت مستقیماً سنسور این دوربین را با واحد پردازش عصبی پردازنده Kirin 980 گوشی در ارتباط قرار میدهد، تا در کنار هم چند تصویر را در حالتهای مختلف ثبت کرده و با ترکیب آنها تصویری HDR ایجاد کند. البته این حالت برای عکاسی در تمام شرایط مناسب نیست، چرا که برای ثبت هر عکس با این تنظیمات باید گوشی را 5 ثانیه بدون حرکت به سمت سوژه نگه دارید. در کنار این موضوع باید بدانید که با هر بار ورود به برنامه دوربین تنظیمات به حالت معمولی برگشته و برای عکاسی در حالت AI Ultra Clarity باید آن را از منوی تنظیمات فعال کنید.
مورد قابل توجه دیگر در رابط کاربری دوربین ویو 20 حالت Night یا عکاسی در شب است. با استفاده از این حالت که عملکردی تقریباً مشابه AI Ultra Clarity دارد میتوانید در محیطهایی تاریک تصاویری بسیار روشنتر از آنچه در حالت عادی ثبت میشود، به ثبت برسانید. البته در این حالت از قابلیت Quad-Bayer سنسور استفاده شده و تصاویر با ترکیب پیکسلها علاوهبر اینکه روشنتر هستند، جزئیات بیشتری نیز دارند. همانطور که اشاره کردیم سنسور ToF بیشترین اثر خود را حالت عکاسی پرتره به نمایش میگذارد. البته در حالت عکاسی عادی نیز این سنسور به کمک هوش مصنوعی میتواند تنظمیات لازم برای ثبت تصاویر با کیفیت بهتر را مهیا کند. هوش مصنوعی تأثیر زیادی در عکاسی با دوربین گوشی ویو 20 دارد. با فعال کردن گزینه AI این امکان در اختیار هوش مصنوعی قرار میگیرد که با تشخیص منظره بهترین تنظیمات را برای ثبت تصویر آن فراهم کند. البته اگر از جمله افرادی باشید که ترجیح میدهند تصاویر را پس از ثبت به سبک دلخواه خود ویرایش کنند، پیشنهاد میکنیم این گزینه را غیرفعال کرده و به سراغ گزینه Pro بروید.
سنسور دوربین آنر ویو 20 رنگها را بهصورت طبیعی و بادقت خوبی ثبت میکند. درصورت استفاده از حالتهای مختلف این موضوع میتواند نتیجه متفاوتی در پی داشته باشد. به عنوان مثال هوش مصنوعی در تشخیص سوژههای مختلف پیشفرض رنگ متفاوتی را برای دوربین در نظر میگیرد؛ مانند افزایش میزان اشباع رنگها هنگام تشخیص عکاسی از طبیعت، میوه یا غذا و از سوی دیگر افزایش میزان وضوح تصاویر با تشخیص عکاسی از ساختمانها و … . اما در شرایط عادی و بدون استفاده از هوش مصنوعی View 20 تجربه مطلوب از عکاسی و فیلمبرداری را در اختیار کاربر قرار میدهد. این موضوع وقتی بیشتر به چشم میاید که ابعاد 48 مگاپیکسلی تصاویر را در کنار آن قرار دهیم. البته نمیتوان اولین گوشیای که با دوربین 48 مگاپیکسلی ارائه شده را بهسرعت به عنوان بهترین انتخاب کرد، چرا که به عنوان اولین نسل از این دوربینها، میتوان بهوضوح جای پیشرفت در زمینههای مختلف برای این دوربین را مشاهده کرد.
حفره روی نمایشگر Honor View 20 میزبان سنسور 25 مگاپیکسلی دوربین سلفی آن است. ابعادی که حتی اگر برای دوربین اصلی یک گوشی نیز بهکار گرفته شود، چشمگیر خواهد بود. این سنسور دارای لنزی با گشادگی دیافراگم f/2.0 و میدان دید 78 درجهای میباشد. این دوربین باوجود اینکه میتواند سلفیهای بسیار بزرگی برای شما به ارمغان بیاورد، اما همچنان الگوریتمهای زیباسازی چهره حتی در کمترین حالت خود نیز تا حدی تصاویر را مصنوعی و شسته شده نشان میدهد. البته این موضوع را میتوان به عنوان نگاهی شخصی به تصاویر سلفی تلقی کرد، چرا که سلفیهای گرفته شده با الگوریتمهای زیباسازی این روزها طرفدارهای زیادی پیدا کرده است. یکی از امکانات جالبی که برای استفاده از دوربین سلفی این گوشی در نظر گرفته شده، حالت واقعیت افزوده است که میتواند مدت زیادی شما را سرگرم خود کند.
آنر ویو 20 توانسته بهخوبی در حد نامی که در تبلیغات از آن به عنوان اولین گوشی با دوربین 48 مگاپیکسلی یاد شده بود، ظاهر شود. این موضوع را میتوان بیشتر به دلیل قابلیت جالب AI Ultra Clarity و کیفیت خوب تصاویر ثبت شده توسط آن دانست. حالتهای دیگر نیز هرکدام در نوع خود کیفیت درخور و قابل قبولی را ارائه میکنند. حتی دوربین سلفی که با طراحی سنتشکن زیرنمایشگر حفرهدار جای گرفته هم توانسته بهلطف هوش مصنوعی کیفیت مناسبی را از خود نشان دهد. رابط کاربری این دوربین نیز تجربه خوبی از عکاسی یا فیلمبرداری با اولین گوشی مجهز به دوربین 48 مگاپیکسلی را ارائه کرده که در نوع خود قابل تحسین است. اما در کنار همه اینها باید به یاد داشته باشیم که حتی ارائه بهترین کیفیت عکس یا فیلم نیز باز هم جای پیشرفت برای بهترین دوربینهای دنیا نیز وجود دارد و این موضوع کاملاً برای دوربینهای آنر ویو 20 نیز صادق میباشد.
نمونه تصاویر گرفته شده با دوربین آنر ویو 20
عکس بالا در حالت نرمال – عکس پایین در حالت زوم
48 مگاپیسکلی عادی
48 مگاپیکسلی AI Ultra Clarity
12 مگاپیکسلی با فناوری Qaud-Bayer
سلفی در روز با HDR روشن
سلفی در روز با HDR خاموش
نرمافزار
پرچمدار جدید آنر با Magic UI 2.0 که نسخهای شخصیسازی شده از اندروید 9.0 میباشد، عرضه شده است. اولین بار پوسته مجیک UI را در گوشی آنر مجیک 2 دیده بودیم و ویو 20 اولین گوشی این شرکت است که نسخه دوم این پوسته را به همراه دارد. درحالیکه این دو نسخه شباهتهای بسیار زیادی به یکدیگر دارند، اما تعدادی از قابلیتهای مجیک UI در نسخه دوم برای ویو 20 حذف شده است. به عنوان مثال قابلیت نرمافزاری HiAI، قابلیتها و الگوریتمهای هوشمند و فناوری NPL هیچکدام در پرچمدار جدید آنر به چشم نمیخورند. البته این موضوع را مرتبط با مناطقی که این گوشی در آنها عرضه میشود نیز دانست. اما از سوی دیگر قابلیتهای جدید در نسخه دوم مجیک UI عرضه شده میتواند کاربردهای جالبی داشته باشند. یکی از برجستهترین آنها ورود ژستهای حرکتی در بخش ناوبری گوشی است. با معرفی اندروید 9.0 این ژستها تقریباً در تمامی گوشیهای جدید به چشم میخورند، آنر نیز تعریف خود از این روش برای تعامل کاربر با گوشی را برای اولین بار در View 20 ارائه کرده است.
جای تعجب ندارد که بگوییم انبوهی از امکانات شخصیسازی، کاربردی و نوآورانه نیز در رابط کاربری گوشی آنر ویو 20 وجود دارد، زیرا آنر همواره با هدف قرار دادن قشر جوان جامعه گوشیهای خود را طبق نیاز آنها طراحی کرده است. بسیاری از این امکانات از مدتها پیش در گوشیهای این شرکت حضور داشتند، قابلیتهایی مانند ثبت اسکرین شات توسط دوبار ضربه زدن با پشت انگشت به نمایشگر، مخفی کردن ناچ (که اینبار برای مخفی کردن حفره روی نمایشگر استفاده میشود)، Phone Manager برای مدیریت گوشی و امکانات شخصی سازی مانند Theme و … در ویو 20 هم گنجانده شدهاند. اما قابلیتهایی مانند Party Mode که پخش همزمان آهنگ از طریق این نرمافزار بین گوشیهایی که به یک شبکه متصل باشند را میسر میکند و همینطور امکان اتصال به مانیتور از طریق کابل HDMI و استفاده از قابلیت Easy Projection که گوشی را به یک کامپیوتر اندرویدی تبدیل میکند از جمله امکانات کاربردی جدید نسخه دوم Magic UI هستند که در شرایط خاص میتوانند بسیار مفید واقع شوند.
در کنار همه خوبیهایی که رابط کاربری جدید آنر دارد، همچنان این نرمافزار از تعداد بالای برنامههای پیشفرض موجود در گوشی رنج میبرد. این موضوع از این حیث حائز اهمیت است که توجه داشته باشیم که گوشی آنر ویو 20 از کارت حافظه پشتیبانی نمیکند و با توجه به مدل خریداری شده تنها باید با 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی آن کنار بیایید. از سوی دیگر ظاهر کلی این رابط کاربرای برای بسیاری چندان خوشایند به نظر نمیرسد و ترجیح میدهند تا با نصب لانچرهای مختلف تا حد امکان ظاهر متفاوتی برای گوشی خود ایجاد کنند. اما این موضوع هم به سلیقه شخصی افراد مربوط است و عده زیادی نیز هستند که این رابط کاربری را حتی به نسخه خام اندروید نیز ترجیح میدهند. در کنار این موارد باید یادآوری کنیم که آنر به خوبی توانسته با استفاده از هوش مصنوعی الگوریتمهای بهینهسازی مصرف منابع را برای پرچمدار جدید خود مهیا سازد. حتی بخش Digital Balance نیز که در تنظیمات آنر ویو 20 قرار گرفته سعی دارد تا تأثیر مضر استفاده از گوشیهای هوشمند در زندگیهای افراد را کاهش دهد. باتوجه به سختافزار پرقدرت این گوشی جای تعجب نیست که هیچگونه کندی یا هنگ کردن را در حین کار با آن مشاهده نخواهید کرد.
باتری
گوشیهایی که با پردازنده Kirin 980 عرضه شدهاند، علکرد باتری خیرهکنندهای از خود نشان دادهاند. ویو 20 نیز از این قاعده مستثنی نیست. باتری 4000 میلی آمپرساعتی این گوشی به لطف مصرف انرژی بهینه پردازنده آن میتواند به آسانی یک روز کامل را سپری کرده و در پایان روز باز هم مقداری شارژ نگه دارد. البته مانند همه بررسیهای گذشته باید یادآوری کنیم که میزان مصرف باتری به شدت به نوع استفاده از گوشی بستگی دارد. حتی با پردازنده کرین 980 و باتری 4000 میلی آمپرساعت هم میتوان ظرف چند ساعت تمام شارژ گوشی را خالی کرد. اما این نوع استفاده دیوانهوار فارغ از ظرفیت باتری و نوع پردازنده میتواند هر گوشیای را به زانو درآورد و جدا ازین برای خود کاربر نیز میتواند بسیار مضرتر باشد.
در تستهای بنچمارک آنر ویو 20 زمان شارژدهی بالاتر از میانگین گوشیهای موجود در بازار و تا حد راضیکنندهای خوب به نظر میرسد. البته این موضوع تنها در بنچمارکها دیده نشده و طی مدت زمانیکه مشغول بررسی این گوشی بودیم مشاهده کردیم که توانست جزء معدود گوشیهایی باشد که با شارژ کامل بیشتر از یک روز دوام آورده است. حتی با خالی شدن باتری نیز با استفاده از شارژر موجود در جعبه گوشی نیز آن را تنها در زمان یک ساعت و بیست دقیقه بهطور کامل شارژ کرد. با این وجود نمیتوان فقدان شارژ بیسیم برای آنر ویو 20 را در کنار تمام خوبیهای این گوشی نادیده گرفت. قابلیتی که باتوجه به ساختار این گوشی به کار گرفته نشدن آن کمی ناامیدکننده بهنظر میرسد.
جمعبندی
اگر با برند آنر آشنا باشید میدانید که این شرکت چینی همواره سعی داشته تا با طراحیهای منحصربهفرد و ارائه جدیدترین سختافزارها گوشیهایی با قیمت مناسب تولید کند. برای View 20 آنر پا را فراتر گذاشته و باتوجه به اینکه این گوشی اولین محصول دارای دوربین 48 مگاپیکسلی بوده و اولین تجربه آنها در تولید گوشی هوشمند با نمایشگر حفرهدار به حساب میآید، تا حد زیادی برای آن سنگ تمام گذاشته است. باوجود تمام نکات مثبت و مزایای انکارنشدنی این گوشی، همچنان مواردی قابل توجه هستند که میتوان نبود آنها را به عنوان معایب ویو 20 در نظر گرفت. اما مهمترین مزیت اولین پرچمدار سال 2019 آنر نکتهایست که تا اینجای بررسی به آن اشاره نکردیم و آن چیزی نیست جز قیمت این گوشی. در روزهایی که پرچمداران 1000 دلاری جای خود را در بازار پیدا میکنند، Honor View 20 مانند رابین هود امکانات پرچمداران گرانقیمت را تنها با قیمت 500 یورویی در اختیار کاربران قرار میدهد.
9.2امتیاز9.5سخت افزار9صفحه نمایش9.1دوربین8.8صدا9.6طراحی9.2باتری9.3ارزش خرید
سلام اکثرشرکت های موبایلی با کم حاشیه بودن صفحه جلب توجه میکنند الان تو استفاده های امروزی باتری ۴۰۰۰ واقعا پاسخو نیست
سلام
جای عکس گیمینگ گوشی واقعا خالی تو این بررسی و تمامی بررسی هاتون .