زمانی که یک کارت گرافیک خراب میشود، به این معنی نیست که دیگر قابل تعمیر نیست. گاهی اوقات برای تعمیر به کاری بیش از پرداختن به مشکلات رایجی مانند خازنهای خراب، تعویض ماژول حافظه یا PCBهای آسیب دیده نیاز است. در سناریوهای خاص، یک مشکل پیچیدهتر ظاهر میشود، مانند اختلال در یکی از سیگنالهای مسیرهای متعدد. این نوع مشکل نیز نیازمند یک فرآیند تشخیصی گسترده، پیچیده و زمانبر است. این اتفاق در این مورد خاص، که سوژه تعمیر یک کارت گرافیک Radeon RX 6900XT است نیز اتفاق افتاده است.
بررسی خرابی کانکتورهای 16 پین توسط انویدیا و تماس با دارندگان کارت های معیوب
شما برای تعمیر کارت گرافیک Radeon RX 6900 XT به یک دریل نیاز دارید
کریس از کانال KrisFix رویکرد خود را برای تعمیر و بازیابی یک کارت گرافیک معیوب MSI Radeon RX 6900XT به نمایش گذاشت، که در طی آن حتی پس از تلاشهای اولیه برای تعمیر همچنان با مشکلاتی مواجه بود. یکی از ماژولهای حافظه نقصی را نشان داد که باعث شد مرحله منطقی بررسی اتصالات لحیم کاری انجام شود. با کمال تعجب، نقاط اتصال در شرایط عالی قرار داشتند. راهحل مرسوم شامل نصب یک ماژول حافظه جدید برای رفع مشکل بود. با این حال، KrisFix از قبل با این مشکل تکراری در پردازندههای گرافیکی RX 6000 آشنا بود. در نتیجه، او یک استراتژی جایگزین را دنبال کرد که شامل بررسی تمام 180 نقطه لحیم کاری برای اطمینان از عدم وجود مشکلات احتمالی اتصال بین ماژول و پردازنده گرافیکی بود.
در طول این فرآیند، میتوان به وسیله یک عدد مولتیمتر عدم اتصال را در یک پد خاص تشخیص داد، همانطور که در این مورد نیز واقعاً رخ داده است. در نتیجه، گام بعدی برقراری مجدد ارتباط بین پد حافظه مختل شده و پردزنده گرافیکی بود. توجه به این نکته مهم است که بردهای PCBها از چندین لایه تشکیل شدهاند که همین ویژگی تعمیر مستقیم روی PCB را غیرممکن میکند. با این وجود، یک راه حل قابل اجرا شامل افزودن یک سیم جداگانه منحصراً برای ترمیم اتصال قطع شده است و این روش به طور بالقوه مشکل را حل میکند.
کریس روش تعمیر یک مسیر سیگنال شکسته را با سوراخ کردن دقیق در برد PCB برای وارد کردن یک سیم به قطر 0.2 میلی متری را نشان داد. او در این سوارخ کاری از یک مته بسیار کوچک استفاده میکند و صرفاً هدف آن اصلاح مسیر اتصال قطع شده است. شایان ذکر است که این سوراخ کاری به صورت دستی انجام میشود و به دنبال آن سیم قرار میگیرد و متعاقباً دوباره ریبال کردن (عملیاتی برای لحیم کردن قطعات الکترونیکی) و لحیم کاری پردازنده گرافیکی انجام می شود.
برای کسانی که کنجکاو هستند که چرا کریس به جای سوراخ کردن برد PCB، از یک سیم بلندتر استفاده نمیکند، باید گفت حفظ طول مشابه برای مسیر سیگنال حافظه بسیار مهم است. قطعات دیجیتال، به ویژه آنهایی که در فرکانسهای بالا کار میکنند، در معرض پدیدهای به نام “hazard” هستند. این hazard درواقع خطر پتانسیل ایجاد ناسازگاری دادهها را دارد و تغییر طول مسیر سیگنال بهطور بی حساب کتاب میتواند این موضوع را بدتر کند.
در واقع این روش غیر متعارف تعمیر یک کارت گرافیک آسیب دیده، بر پتانسیل نجات حتی به ظاهر غیرقابل جبرانترین موارد با ابزار و تخصص مناسب تاکید میکند. اگرچه این سبک از تعمیر ممکن است ظاهر کارت را تغییر دهد، اما در عوض به طور موثر عملکرد پردازنده گرافیکی را به صورت کامل احیا میکند و باعث صرفهجویی قابل توجهی در هزینههای مالک سخت افزار میشود، مخصوصا در مواردی که با کارت گرافیکهای رده بالای گران امروزی طرف هستیم.
مطالب مرتبط:
دیدگاهتان را بنویسید