ساعاتی قبل به سخنان زارعپور در رابطه با تغییر مالکیت پلتفرمهای داخلی پرداختیم.حال انجمن تجارت الکترونیک نیز به این موضوع واکنش نشان داد.
هفته گذشته خبرهایی درباره تغییر مالکیت پلتفرمها و مصادره آنها به گوش میرسید.مسئلهای که فعلان اکوسیستم استارتاپی کشور به روشنی به آن واکنش نشان داده و مخالفت خود را نشان دادند.
حال شاهد موضعگیری انجمن تجارت الکترونیک تهران نسبت به این مسئله هستیم. این انجمن اعتراض خود به موضوع تغییر مالکیت سکوها در بیانیه زیر نشان داد:
در هفتههای گذشته تعدادی از رسانهها با متهم کردن کسبوکارهای دیجیتال به ناهنجاریهای فرهنگی خواستار تغییر مالکیت و مصادره آنها شدند.این مسئله تضاد چشمگیری با مفهموم مالکیت خصوصی دارد که در بندهای 46 و 47 قانون اساسی به آنها اشاره شده است.همچنین این موضوع باعث بروز بیاعتمادی و ناامیدی در گروه بزرگی از کارآفرینان شد.
انجمن در این بیانیه این حرکت را غیر اخلاقی و خلاف قوانین دانسته است و از پیامدهای قابل توجه این اقدام به بالا رفتن شکاف اجتماعی، کاهش فعالیتهای مولد اقتصادی و خروج هرچه بیشتر سرمایه انسانی و مادی اشاره کرد.
انجمن تجارت الکترونیک تهران همگام با سایر فعالان اقتصادی کشور مراتب اعتراض خود را به این نوع اظهارات فراقانونی و غیر اخلاقی اعلام میدارد و تاکید میکند طرح اتهامهای بیاساس و خدشهدار کردن هویت کسبوکارها توسط برخی رسانهها، حاصلی جز افزایش شکاف اجتماعی کاهش فعالیتهای مولد اقتصادی و خروج بیشتر سرمایههای مادی و انسانی از کشور ندارد.
درخواست انجمن تجارت الکترونیک از مسئولان
همچنین در این بیانیه تاکید شد که در حوزه اقتصاد دیجیتال همچون گذشته در مسیر پیشرفت قرار داد و سختگیریها باعث دلسرد شدن و توقف کار آنها نمیشود.در ادامه انجمن تجارت الکترونیک عنوان کرد که پیامدهای چنین اتهامهایی بر اکوسیستم استارتاپی کشور غیرقابل انکار است و شایسته نیست به سادگی از این موضوع چشمپوشی کرد.
در انتها بیانیهی انجمن تجارت الکترونیک، نهادهای متولی به حمایت و پشتیبانی از فعالان عرصه اقتصاد دیجیتال کشور دعوت شدند و از آنها درخواست شد در مقابل این اظهار نظرهای غیر کارشناسی، غیر واقعی و خلاف قانون که پیامدهای منفی بسیاری برای این حوزه در پی دارد اقدامات را لازم را انجام دهند.
این حرف یعنی شما در ایران امنیت سرمیه گذاری ندارید. حالا نه در سطح وضعیت اقتصادی و تجاری بلکه حتی از سوی خود حاکمیت. یکی از دلایلی که تو کشور ما سرمایه گذازی خارجی نمیاد و بلکه سرمایه هم خارج میشه این هستش که امنیت سرمایه گذاری نداره. حالا این نا امنی به خاطر امنیت سیاسی هستش که وجود داره و تحریمهای بین المللی نتیجش هستش. ولی این که حالا خود حاکم بیاد بگه اگه حرف منو گوش نکنی مثل آب خوردن دار و ندارتو مصادره میکنم دیگه سطح جدید و آخرش هستش. یعنی دیگه رسمی شده که اینجا آخر و عاقبت نداره سرمایه گذاری. شما یک عمر زحمت بکش 100 میلیون دلار یا 100 میلیارد دلار سرمایت بشه هیچ تضمینی نداره که یک وقت دولت بیاد یه حرکت جدید بزنه و مالک همه چیزت نشه.