حجت الاسلام مهدی باقری عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای در رابطه با رفع فیلتر سایت ها، عنوان کرد: آمادگی برای برطرف کردن تمام نیازهای مردم در صورتی که در آن محتوای مجرمانه وجود نداشته باشد با توجه به ظرفیت موجود در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای، وجود دارد.
مهدی باقری به گزارش ارائه شده از سوی کمیسیون صنایع مجلس درباره بررسی کیفیت اینترنت و موضوع استفاده ۶۴ درصدی کاربران از فیلترشکن واکنش نشان داد.او بیان کرد: بعضی از پایگاههای اینترنتی در بازه زمانی مشخصی بنا به شرایط مسدود شدند و رفع فیلتر نشدند. برای برطرف کردن این مشکل لازم است یک نهاد برای رفع فیلتر این پایگاهها تقاضا دهد تا پیگیریهای لازم انجام شود. در جلسهای که گزارش مربوطه در صحن مجلس ارائه شد، وزیر ارتباطات برای اقدام در خصوص رفع فیلتر برخی از این پایگاهها اعلام آمادگی کرد.
وی عنوان کرد: وقتی نیازهای مردم برطرف نشود، به طور طبیعی تعدادی از آنها به استفاده از فیلترشکن روی میآورند. وی افزود: لازم است وزیر ارتباطات و همکاران ایشان این مسئله را پیگیری کنند تا موضوع در کارگروه بررسی شود. قطعا آنهایی که ضرورت ندارد، رفع فیلتر میشوند.
حجت الاسلام باقری در ادامه صحبتهای خود بیان کرد: همچنین بعضی از سایتها به دلیل تحریمها مسدود شدند و ما آنها را فیلتر نکردیم. حتما با توجه به ظرفیت موجود در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای، این آمادگی وجود دارد که تمام نیازمندیهای مردم که مسائل مجرمانهای در آن وجود ندارد، برطرف نماییم.
دسترسی برای گروههای خاص
عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای در رابطه با طرح موضوع رفع فیلتر پلتفرمهای یوتیوب و توئیتر گفت:دسترسی به یوتیوب و بسیاری از سایتهایی که فیلتر هستند برای گروههایی از جمله دانشجویان، اساتید دانشگاهها، بازرگانان و افرادی که به لحاظ تخصصی به این سایتها نیاز دارند، صورت گرفتهاست. کارگروه به وزارت علوم و تمامی مجموعههایی که نیازمندیهایی دارند این اجازه را داده است که با قبول مسئولیت، بدون محدودیت از این پلتفرمها استفاده کنند.
به این ترتیب، امروز تمام بازرگانها، فعالان اقتصادی، دانشمندان، پژوهشگران و استادان دانشگاه اگر به دسترسی به این سایتها نیاز داشته و درخواست خود را از طریق نهادهای مرتبط نظیر وزارت علوم به کارگروه ارائه داده باشند، پس از بررسی درخواست، مشکلی در استفاده از این پلتفرمها نخواهند داشت. یوتیوب به عنوان یک پایگاه آموزشی شناخته میشود. به لحاظ قانونی امکان آن وجود دارد کسی که نیاز دارد به لحاظ تخصصی از آن استفاده کند، به آن دسترسی داشته باشد.
در ادامه تاکید کرد: دلیلی که باعث فیلتر شدن این سایتها شدهاست همچنان پابرجا است. مگر در صورتی که کارشناسان برطرف شدن مشکلات را اعلام کنند. با این حال این مشکل برای افرادی که به این سایتها نیاز ضروری دارند از میان برداشتهشده است.
رفع فیلتر برخی از سایت ها بیمعنا است
او همچنین به موضوع عدم رفع فیلتر سایت های مخرب پرداخت. وی بیان کرد: بعضی از سایتها به ترویج شرطبندی میپردازند و بستر این موضوعات را فراهم میآورند. درنتیجه ممکن است افراد غیر متخصص در دام آن بیافتند و شمار زیادی پرونده قضایی شکل بگیرد. دسترسی به این سایتها باعث بروز مشکلات اقتصادی برای کشور میشود. درنتیجه رفع مسدودیت آنها بیمعنا خواهد بود.
این نماینده مجلس همچنین تصریح کرد: لازم است در کارگروه استدلال صحیحی برای رفع فیلتر سایت موردنظر عنوان شود. در صورت تایید آن بهطور قطع محدودیت دسترسی به این سایت برطرف میشود.
وقتی حداقل هفتاد درصد مردم ف ی ل ت ر شکن میخرن یعنی شما و قانون تون رو قبول ندارن نفهم!
یکی بیاد به من توضیح بده که به کی ربط داره که من از اینترنت چه استفادهای می کنم؟چه فیلمی میبینم،چه موسیقی گوش می دم،چه بازی دانلود می کنم ،از چه سایت خبری استفاده می کنم
اینها چرا فکر می کنن قیوم ما هستن و باید باب دل اونها زندگی کنیم؟ آقا من شما و قانون شما رو دوزار قبول ندارم.
سوال خیلی خوبیه میتونی به کانادا اعتراض کنی جواب منطقی بت میدن
پیام دادم به ترودو گفتم داستان چیه؟ حاجی فکر کنم احساس کرد منظور دار حرف زدم، سکه یه پولم کرد 🙁 گفت: اخه گوزو تو که پاسپورتت با پاسپورت اتیوپی مقایسه میشه، میانگین درامدت با سومالی، افت ارزش پولیت با ارژانتین، ازادی بیان ت با کره شمالی، کیفیت اینترنت با اوگاندا، نرخ مهاجرت با سوریه، و تو تمام جنبه ها تر زدین در مورد کشور من تز نده، تو بقیه چیزها مثل من باش بعدش بیا بگو تو اخبار هم شبیه من هستی. اصلا هرکی ناراحته جمع کن بره…
البته اسکرین شات گرفتم از حرفش چون این قسمت که گفت “اصلا هر کی ناراحته جمع کنه بره” هم کپی رایت میخوره… هم اینکه اونجا کانادای، یه کشور بی در و پیکر نیست که یه مسئول حتی در حد نخست وزیرش بتونه همچین حرفی بزنه، کشورهای بی در و پیکر رو نگاه نکن که حتی یه مشت جیره خور هم میتونن اینو بگن و راست راست راه برن
جالبه چقدر ما بی عرضه ایم نمیتونیم کشور رو از اقلیت ساندیسی بگیریم
باید این روش ساندیسی ها و یه پرس غذای اربعینی هارو به بقیه کشور ها صادر کرد بتونن یه حرکتی بزنن :))
پوست اندازی در این حد؟ :))
واقعا خنده داره که مشکل یک کشور فیلترینگ باشه.
میگن یکی داشت مادرش رو میبرد بازار بفروشه ، همسایه بهش میگه آخه این چه کاریه میکنی مگه آمد مادرش رو میفروشه؟
طرف میگه نگران نباش یه قیمت میزارم که شاه هم نتونه بخره.
اینم شده جریان اینا
یه جوری شرط میزارن که از همون اول بگن رفع فیلتر نمیشه سنگین تره
قیافش بیشتر به فیلتر میخوره تا رفعش
صدتا شرط گذاشته که عملا یعنی نه
فقط در این قالب بیان میشه که حساسیت عمومی رو پایین بیارن که مثلا عنوان بشه ما قصدش رو داشتیم ولی مشکل جای دیگه بود
مثه همون که برای رفع فیلتر واتساپ شرط گذاشتن که باید بیاد تو ایران دفتر بزنه ، مگه تو عراق که تحریم هم نیست دفتر دارن که اینجا هم داشته باشن ، لزومی بر دایر کردن دفتر تو هر کشوری نیست