تقریباً یک سال است که دولت ایالات متحده به همتایان اروپایی خود هشدار داده است که از تجهیزات هوآوی در شبکه 5G خود استفاده نکنند. دلیل این موضوع آنست که بزرگترین تأمین کننده تجهیزات مخابراتی جهان، با در اختیار داشتن 28 درصد از سهم بازار، تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا به حساب میآید. قانونگذاران آمریکا نگرانند تا این کمپانی چینی تحت فشار دولت از شهروندان آمریکایی جاسوسی کند. فارغ از اینکه هوآوی بارها و بارها این اتهامات را رد کرده، دولت ایالات متحده قانع نشده و نه تنها استفاده از تجهیزات آنها در شبکههای مخابراتی محدود است، بلکه دادوستد شرکتهای آمریکایی با هوآوی نیز بسیار پیچیده شده.
آلمان به هوآوی پشت نمیکند
حالا بهنظر میرسد که باوجود تمامی هشدارهای آمریکا، آلمان تصمیمی مبنی بر تحریم هوآوی ندارد. چراکه قوانین جدید آلمان استفاده از تجهیزات هوآوی در شبکه 5G را ممنوع نمیکند. 5G نسل جدید شبکه مخابراتی است و سرعت دانلود اطلاعات در آن 10 برابر سریعتر از 4G خواهد بود و در مقابل تأخیر کمتری نیز خواهد شد. شرکتهای توسعهیافته یکی پس از دیگری در حال راهاندازی این شبکه هستند و اپراتورهای نگرانند که در صورت قطع ارتباط با هوآوی نتوانند شبکه 5G را به موقع در کشور راهاندازی کنند. Steffen Seibert، سخنگوی دولت آلمان امروز در کنفرانس خبری خود در برلین گفت که آنها تصمیم ندارند هیچ شرکتی را در این راستا از ارائه خدمات ممنوع کند.
آمریکا بهدنبال جانشینی برای هوآوی
این درحالیست که دولت دونالد ترامپ به دنبال راهی برای توسعه شبکه خود توسط رقیب هوآوی است. گفته شده که دولت به سیسکو و اوراکل پیشنهاد داده است اما هر دو شرکت با در نظر گرفتن هزینه و زمان آن ورود به این بخش را رد کردهاند. با این اوصاف روی آوردن به شرکتهایی مانند نوکیا و اریکسون که هزینه بیشتری در مقایسه با هوآوی در برخواهند داشت میتواند در دستور کار مقامات آمریکایی قرار بگیرد.
همانطور که پیشتر هم اعلام کردیم اپراتورهای آلمانی از مشتریان هوآوی هستند و آنها ابراز نگرانی کردهاند که عدم همکاری با این شرکت میتواند پروژه تکمیل شبکه 5G را برای سالها به تعویق بیندازد و میلیاردها دلار به هزینههای این ماجرا اضافه کند. از طرف دیگر نمیتوان منکر مزیتهای راهاندازی سریعتر این شبکه شد.
با این حال، قوانین جدید به اپراتورهای Deutsche Telekom، Vodafone و Telefonica Deutschland دستور داده تا استاندارهای امنیتی برای بخشهای مهم شبکه را تقویت کنند. شرکتهای تأمین کننده مانند هوآوی هم باید توسط رگولاتوری آلمان (BSI) مجوز دریافت کنند. اگر تجهیزات آنها برای جاسوسی استفاده شود، مجازات سنگینی در انتظار آنها خواهد بود. این درحالیست که هفه گذشته اتحادیه اروپا درخصوص افزایش حملات سایبری در شبکههای که توسط اعضای غیراتحادیه اروپا راهاندازی شدهاند داد، هرچند که بهطور مشخص از چین و هوآوی حرفی به میان نیاورد. بهغیر از آمریکا، استرالیا و ژاپن هم استفاده از تجهیزات هوآوی را ممنوع کردهاند، اما اپراتورهای بریتانیایی بهدلیل همکاری طولانی مدت خود با هوآوی و مدیریت هزینهها، این هشدارها را نادیده گرفتهاند.
دیدگاهتان را بنویسید