مادربرد رده بالا ROG Maximus Z790 HERO BTF شرکت ایسوس که از کانکتور های برق پشتی پشتیبانی میکند، اکنون با قیمت 799 یورو فهرست شده است.
طراحی کانکتور تغذیه در صفحه پشتی، به مادربرد های ROG Maximus شرکت ایسوس با مدل Z790 HERO BTF اضافه شد
شرکت ایسوس در نمایشگاه CES امسال محصولات جدیدی را در سری BTF خود معرفی کرد که شامل مادربرد Z790 ROG Maximus HERO BTF و پردازنده گرافیکی ROG STRIX GeForce RTX 4090 BTF است. هر دو این محصولات یک پله بالاتر از خط تولید TUF BTF هستند که پس از عرضه در سال گذشته، در قفسه فروشگاهها وجود دارند. اکنون این شرکت به دنبال نوآوری بیشتر در اکوسیستم اتصال برق پشتی/مخفی است زیرا پشتیبانی بیشتری از تولید کنندگان قطعات PC و سازندگان کیس را امکان پذیر میکند.
در رابطه با مشخصات مادربرد ROG Maximus Z790 HERO BTF شرکت ایسوس باید گفت که این یک محصول رده بالا و پیشرفته است و از سوکت LGA 1700 که توسط یک انتقال برق فاز 20+1+2 تغذیه میشود، پشتیبانی میکند، به علاوه توسط دو کانکتور 8 پین تامین میشود. این مادربرد دارای چهار اسلات DDR5 DIMM است که تا 8000+ MT/s سرعت و حداکثر 256 گیگابایت ظرفیت DDR5 را با آخرین بهروزرسانیهای بایوس پشتیبانی میکند.
اسلاتهای توسعه یافته شامل یک اسلات PCIe 5.0 x16، یک اسلات PCIe 4.0 x4 به همراه پنج اسلات M.2 (یکی با سرعت Gen5x4 و چهار عدد با سرعت Gen4x4) خواهند بود. این مادربرد از هر دو کارت گرافیک استاندارد PCIe و طرحهای BTF پشتیبانی میکند که از طریق یک کانکتور پرقدرت کارت گرافیک اختصاصی تغذیه میشوند و قادر به ارائه حداکثر 600 وات برق به طرحهایی مانند ROG STRIX RTX 4090 BTF خواهند بود. علاوه بر آن، 4 پورت SATA III نیز در این مادربرد وجود دارد.
از نظر ورودی/خروجی، مادربرد ROG Maximus Z790 HERO BTF شرکت ایسوس دارای دو پورت Thunderbolt 4 (Type-C)، شش پورت USB 3.2 Gen2 (پنج عدد Type-A و یک عدد Type-C) و چهار پورت USB 3.2 Gen1 (4 Type-A) در پنل I/O عقب و یک هدر 20 گیگابیت بر ثانیه USB، به همراه دو هدر 5 گیگابیت بر ثانیه USB (4 پورت USB) و دو هدر USB 2.0 (4 پورت USB 2.0) برای کانکتورهای پنل جلویی میباشد. از سوی دیگر، اتصالات شامل یک پورت 2.5 گیگابیت بر ثانیه LAN شرکت اینتل به همراه آخرین پشتیبانی از WiFi7 و BT5.4 است. صدای خروجی از طریق یک رابط صوتی به نام ROG SupremeFX 7.1 ارائه میشود که توسط کدک ALC4082 تقویت شده است و همچنین از DAC چهارگانه ESS ES9218 پشتیبانی میکند.
لیست زیر شامل تمام پورتهای ورودی/خروجی است که در پشت مادربرد قرار دارند:
- 2 عدد تاندربولت 4 پورت USB Type-C
- 6 پورت 10 گیگابیت در ثانیه USB (پنچ عدد Type-A یک عدد USB Type-C)
- 4 پورت 5 گیگابیت بر ثانیه USB (4 پورت نوع A)
- 1 عدد پورت HDMI
- 1 عدد ماژول Wi-Fi
- 1 پورت اترنت 2.5 گیگابایتی شرکت اینتل
- 5 عدد جک صوتی با روکش طلا
- 1 پورت خروجی نوری S/PDIF
- 1 دکمه فلش بک بایوس
- 1 عدد دکمه پاک کردن CMOS
از آنجایی که مادربرد هیچ کانکتور برقی در قسمت جلو ندارد، صفحه پشتی آن جایی است که میتوانید هدرهای فن، دوشاخههای برق، اسلاتهای SATA و بقیه هدرها را پیدا کنید.
لیست کامل ورودی/خروجی در پشت مادربرد عبارتند از:
- یک عدد 4-pin هدر فن پردازنده
- یک عدد 4-pin هدر فن اختیاری پردازنده
- یک عدد 4-pin هدر پمپ AIO
- چهار عدد 4-pin هدر فن شاسی
- یک عدد هدر +W_PUMP
- یک عدد اتصال برق اصلی 24-pin
- دو عدد اتصال برق 12V 8-pin+
- یک عدد اتصال برق فرعی 12V-2X6
- چهار عدد پورت SATA 6Gb/s
- سه عدد هدر Addressable نسل دوم
- یک عدد هدر RGB AURA
- یک دکمه FlexKey
- یک هدر صدای پانل جلو (F_AUDIO)
- یک دکمه شروع
- یک هدر پانل سیستم 10-1 پین
- یک هدر حسگر حرارتی
- یک دکمه تغییر نصب Q
قرار گرفتن کانکتورها در قسمت پشتی یک مزیت قابل توجه است زیرا تضمین میکند که مدیریت کابل مرتب خواهد بود، طراحی مناسب کابلها و اتصالات در صفحه پشت مادربرد اجازه میدهد تا هوا به راحتی از شاسی عبور کند و بخشهای داخلی خنک شوند، بدون اینکه کابلها موانعی برای جریان هوا ایجاد کنند. شرکت ASUS یک شاسی جدید با نام ROG را معرفی کرده است که از طراحیهای این چنینی پشتیبانی میکند. همچنین تعداد زیادی گزینه دیگر در انتظار عرضه به بازار هستند که از مادربردهای با کانکتورهای پشتی یا مخفی مانند ASUS ROG Maximus Z790 HERO BTF پشتیبانی خواهند کرد.
- ایسوس از لپ تاپ TUF Gaming A16 با پردازنده Zen 4 HX و کارت گرافیک RTX 4070 رونمایی کرد
- ایسوس از Vivobook S14 و Vivobook S16 آپدیت شده رونمایی کرد
- آشنایی با ExpertCenter از ایسوس: نسل چهاردهم اینتل در کامپیوترهای دسکتاپ
- آپدیت شگفتانگیز: لپ تاپ VivoBook Pro 15 OLED با Core Ultra 9 185H و RTX 4060 و وبکم 5 مگاپیکسلی!
ایده ی باحالیه واقعا. دلیلی نداره کابل رو از پشت بکشی بیاری رو مادربرد. اگه تبدیل ب استاندارد بشه بین سازنده های مادربرد و کیس ها خیلی خوب میشه. چون احتمالا فضای پشت کیس در حد یکی دو سانت باید عمیق تر بشه.