سامانه جامع «اسپید تست» (Speedtest) گزارش وضعیت اینترنت ایران و جهان در ماه آوریل سال 2024 را منتشر کرد. طبق گزارش جدید این سامانه، جایگاه ایران در رتبهبندی کشورهایی با بیشترین میانگین سرعت اینترنت ثابت نسبت به ماه گذشته (مارس) تغییری نکرده است.
ابتدا ما قصد داریم به بررسی میانگین سرعت اینترنت ثابت و موبایل در دنیا در ماه گذشته بپردازیم. گزارش سامانه Speedtest در چهارمین ماه میلادی سال 2024 نشان میدهد که میانگین سرعت جهانی اینترنت موبایل 52.87 و میانگین سرعت جهانی اینترنت ثابت 93.65 مگابیت برثانیه بوده است. ما همچنین در ادامه متوجه شدیم تاخیر اینترنت ثابت جهانی به میزان 9 میلیثانیه در ماه آوریل بوده است که تفاوتی با عدد تاخیر ماه مارس ندارد.
مروری بر وضعیت اینترنت جهان؛ قدرتنمایی کشورهای خاورمیانه در بخش اینترنت موبایل
در رتبهبندی کشورهایی با بیشترین میانگین سرعت اینترنت ثابت مانند ماه گذشته، کشور «سنگاپور» با میانگین سرعت 284.05 مگابیت برثانیه، جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است. در رتبههای دوم و سوم این فهرست، کشورهای «هنگکُنگ» با میانگین سرعت 271.29 مگابیت برثانیه و «شیلی» با سرعت 270.19 مگابیت برثانیه قرار دارند. گفتنی است جایگاه هر یک از این کشورها در رتبهبندی نسبت به ماه مارس، یک پله افزایش یافته است. رتبههای چهارم الی نهم جدول پرسرعتترین اینترنت ثابت به کشورهای امارات متحده عربی، ایسلند، آمریکا، فرانسه، تایلند و دانمارک اختصاص مییابد.
بر اساس گزارش سامانه Speedtest در آوریل 2024، کشور «قطر» مانند ماه مارس (March)، پرسرعتترین اینترنت موبایل را با میانگین سرعت 314.78 مگابیت برثانیه را ارائه کرده است. در رتبههای دوم تا چهارم فهرست کشورهایی با بیشترین میانگین سرعت اینترنت موبایل به ترتیب امارات متحده عربی (278.88 مگابیت برثانیه)، کویت (228.96 مگابیت برثانیه)، ایسلند (169.80 مگابیت برثانیه) قرار دارند که جایگاه آنها در فهرست نسبت به ماه گذشته تغییری مشاهده نشده است.
طبق معمول، کشور «کوبا» همچنان کندترین اینترنت ثابت و موبایل را به شهروندان خود ارائه میکند. میانگین سرعت اینترنت کشور کوبا در بخش اینترنت ثابت معادل 2.95 مگابیت بر ثانیه و میانگین سرعت آن در بخش اینترنت موبایل برابر با 4.15 مگابیت بر ثانیه بوده است. با این حال، با وجود عدم تغییر جایگاه این کشور، میانگین سرعت اینترنت کوبا مقداری نسبت به ماه گذشته افزایش داشته است.
سقوط یک پلهای اینترنت موبایل ایران در ماه گذشته
گزارش ماه آوریل سامانه Speedtest نشان میدهد میانگین سرعت اینترنت موبایل ایران 35.66 (4.4 مگابایت بر ثانیه) و میانگین سرعت اینترنت ثابت آن معادل 14.23 مگابیت برثانیه (1.77 مگابایت بر ثانیه) بوده است. با تکیه بر گزارش فوق، جایگاه ایران در رتبهبندی کشورهایی با بیشترین میانگین سرعت اینترنت موبایل با یک پله سقوط نسبت به ماه گذشته رتبه 76 (از 145 کشور) اعلام شده است؛ اما جایگاه ایران در رتبهبندی اینترنت ثابت بدون تغییر نسبت به ماه مارس، رتبه 156 (از 158 کشور) بوده است.
ین در حالی است سرعت اینترنت ثابت در ماه مارس در ایران معادل 13.78 مگابیت بر ثانیه (1.72 مگابایت بر ثانیه) بود و سرعت اینترنت موبایل به 36.16 مگابیت بر ثانیه (4.52 مگابایت بر ثانیه) افزایش یافته بود.
آنچه از وضعیت اینترنت ایران در ماه اردیبهشت گذشت …
چند روز پیش، مدیر عامل ابرآروان از فعالیت منفعل دولت برای مقابله با حملات سایبری سخن گفت. او گفت هرچند تنها وزارت ارتباطات میتواند به شکل همهجانبه شبکه را بررسی و دلیل قاطع مشکلات شبکه را مطرح کند؛ اما از ابتدای سال 1403 تا امروز، کاربران شاهد اختلال شدید به دلیل حملات DDOS هستند. انحصار و ناتوانی زیرساخت در مقابله با این حملات به گسترش آنها دامن زده است.
«پیر حسینلو» در ادامه توضیح داد که استفاده گسترده از فیلترشکنها، امنیت کاربران ایرانی را به خطر انداخته است. او معتقد است که برخی از VPNهای رایگان بدافزار هستند و امکان دارد کاربران مورد سوءاستفاده کلاهبرداری قرار گیرند. مدیر عامل ابرآروان تاکید کرد فیلترینگ افسارگسیخته، بزرگترین بحران اینترنت در کشور ایران شناخته میشود.
از طرف دیگر، روز گذشته، وزارت دارایی آمریکا اعلام کرد مقررات معافیت ارائه خدمات اینترنتی به ایران از تحریمها به قوانین فدرال اضافه شده است. مجوز عمومی دی-2 برای تسهیل ارائه خدمات اینترنتی و دسترسی شهروندان ایران به سختافزار و نرمافزار مورد نیاز برای تبادل آزاد اطلاعات صادر شده است. گفتنی است هر دو حزب سیاسی کشور آمریکا از این طرح اینترنتی حمایت میکنند. واشنگتن برای کمکرسانی به انتقال اطلاعات به وسیله شهروندان ایران، به ارائه خدمات ضدسانسور و تحریم مسئولین محدودساز اینترنت پرداخته است.
میتونم با عکس و مستند ثابت کنم که نت ما، از نت کوبا هم داغون تره. هم تو نت ثابت و هم تو نت همراه.