تولید و عرضه گوشیهای تقلبی در ایران همچنان ادامه دارد و این بار نوبت به یکی از پرفروشترین مدلهای سامسونگ یعنی A12 رسیده است. این گوشی که به نام شرکت «آتیلا همراه آیهان» در بازار ایران عرضه شده، بهطور قانونی در شبکه همتا رجیستر شده است. تصاویری که به رسانهها ارسال شده، نشان میدهند که این گوشی بهعنوان محصولی مونتاژ شده در ایران ثبت شده، در حالی که سامسونگ در ایران هیچ کارخانهای ندارد و هیچ مدرکی دال بر اعطای نمایندگی تولید به شرکتهای ایرانی در دست نیست.
ماجرای تولید تقلبی گوشیهای سامسونگ A12 در ایران
تصاویر منتشر شده توسط پیوست از صفحه رجیستر گوشی سامسونگ A12 در سایت همتا، نشاندهنده آن است که این گوشی بهعنوان محصولی تولید داخل در شبکه تلفن همراه ایران ثبت شده است. این موضوع نه تنها نشاندهنده وجود یک گوشی تقلبی با نام سامسونگ است، بلکه تأیید رسمی این تولید تقلبی از سوی نهادهای قانونی نیز مورد سؤال قرار میگیرد. اعلام شده که شناسه این دستگاه در میان شناسههای قانونی برای استفاده در شبکه تلفن همراه است، در حالی که سامسونگ هیچ تولیدی در ایران ندارد.
مدل سامسونگ A12 به دلیل قیمت مناسب و امکانات متنوع، یکی از پرفروشترین مدلهای سامسونگ در جهان است. این مدل برای اولین بار در پاییز 1399 وارد بازارهای جهانی شد و استقبال زیادی را به خود جلب کرد. انتخاب این مدل بهعنوان گوشی تقلبی سامسونگ به دلیل محبوبیت بالای آن، قابل درک است.
واکنشها و نظرات مسئولان
این بار نیز تولید گوشی تقلبی سامسونگ توسط شرکت «آتیلا همراه آیهان» صورت گرفته است. این شرکت پیشتر با تولید گوشیهای تقلبی نوکیا در رسانهها مطرح شد و حتی سفیر فنلاند در ایران طی نامهای به وزیر صمت خواستار توقف تولید این گوشیهای جعلی شد. محمد مهدی برادران، معاون وزیر صمت، تولید این گوشیها را موجه دانسته و اعلام کرد که نیازی به ارائه ضمانتنامه شرکت خارجی نیست. او همچنین استفاده از نام برند خارجی را مصداق تقلب ندانست و تأکید کرد که اگر محصول استاندارد باشد، میتواند مجوز تولید دریافت کند.
با وجود تأیید استانداردهای لازم برای فروش گوشی تقلبی نوکیا، این گوشیها فاقد استانداردها و تکنولوژی نوکیا و همچنین خدمات پس از فروش این شرکت بودند. سازمان توسعه تجارت نیز در پاسخ به استعلام وزارت صمت، تنها اسناد نماینده رسمی نوکیا در ایران را معتبر دانست.
پیچیدگیهای اقتصادی، حقوقی و امنیتی
تولید گوشی موبایل تقلبی در ایران، مسئلهای پیچیده با ابعاد مختلف اقتصادی، حقوقی و امنیتی است. این موضوع به خصوص با ظهور نمونههایی از برندهای مشهور مانند نوکیا، مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. این بار اما با یک گوشی هوشمند با سهم بازار قابل توجه، بدون اطلاع یا مجوزهای رسمی از سوی برند مواجه هستیم.
شرکت «آتیلا همراه آیهان»، زیرمجموعه هلدینگ تهران پخش، کار خود را با فروش مویرگی تلفن همراه آغاز کرد. مدیرعامل این شرکت، عباسعلی بادیانی، از چهرههای نواصولگرا و منتسب به جبهه پایداری است. این شرکت دارای شبکه توزیع تلفن همراه در سراسر کشور است و از فروشندگان مطرح در پاساژهای فروش موبایل مانند علاالدین شناخته میشود.
محسن احمری بخشایش، مدیر کارخانه آتیلا همراه آیهان، در زمان افتتاح این کارخانه اعلام کرد که 15 درصد نیاز کشور به گوشی تلفن همراه در این کارخانه تولید خواهد شد. اما صحبتی از تولید گوشی تقلبی سامسونگ یا نوکیا بدون اطلاع و اجازه سازنده اصلی مطرح نبود.
حمایت از تولید داخلی یا تقلب؟
محسن احمری بخشایش، رئیس هیئت مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن تلفن همراه، تبلت، لپ تاپ و تجهیزات جانبی کشور، چشمانداز خود را حمایت از واحدهای تولید کننده در کشور عنوان کرده است. با این حال، فروش گوشی تلفن همراه با نام جعلی در نهایت به ضرر مصرفکننده است. در حالی که میتوان گوشی را با نام منحصر به فرد تولید و از طریق مزیتهای رقابتی چون کیفیت، انتخاب را به خریدار واگذار کرد.
تولید گوشیهای تقلبی در ایران، این بار با نام سامسونگ، چالشها و پیچیدگیهای مختلفی را به همراه داشته است. گوشی سامسونگ A12، به عنوان یکی از پرفروشترین مدلهای این شرکت، به طور تقلبی توسط شرکت آتیلا همراه آیهان در بازار ایران عرضه شده و حتی در شبکه همتا رجیستر شده است.
این موضوع نشاندهنده تأیید رسمی تولید تقلبی از سوی نهادهای قانونی است، در حالی که سامسونگ هیچ کارخانهای در ایران ندارد. مسئولان مرتبط، نظرات متفاوتی در این زمینه ارائه کردهاند و برخی، تولید این گوشیها را موجه دانستهاند. اما همچنان، مسئله تولید گوشیهای تقلبی، ابعاد اقتصادی، حقوقی و امنیتی مهمی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. در نهایت، این روند به ضرر مصرفکننده خواهد بود، چرا که محصولات تقلبی فاقد استانداردهای لازم و خدمات پس از فروش معتبر هستند.
تنها این مورد نیست !
موبایل های نوکیا ! و جدیدا تلویزیون های سونی مونتاژ مادیران و تقلبی
یعنی چی واقعا
این دقیقا مصداق کلاه برداری و فساده اونم به شکل سازماندهی شده
جالبتر اینه توسط مراجع رسمی حمایت هم میشه
نمیخواد برا ما فیلم هفت سر اژدها بسازید که اصل سر اژدهای فساد خود دولته
الان مگه نوکیا خدمات پس از فروش داره تو ایران، که میگید فاقد “خدمات پس از فروش این شرکت” رو نداره؟!!!
یا در مورد تکنولوژی نوکیا، خوبه خودتون هم میدونید که گوشی های دکمه ای این شرکت تولید شده بود و که هیچ فناوری خاصی هم ندارن.
من اگه قرار باشه برم بین این همه برند گوشی سامسونگ بخرم به خاطر کیفیت و اسم و رسمش هست که حاضرم هزینه کنم تا اون بخرم نه صد تا مدل دیگه. این چه مملکتی هستش که قانونش اجازه میده به من ایرانی جنس تقلبی فروخته بشه؟؟؟؟ دیگه این یه سطح دیگه از پررویی و گرفتاری و مسخره بازی هستش تو این کشور. پول مردمو میشه از جیبشون کشید بیرون و جنس تقلبی داد. حلال و حروم هم نداره دیگه. دوما بحث های امنیتیش. یعنی این گوشیو کی ساخته و برای چی ساخته تا بفروشه به مردم و داخلش از نظر سخت افزاری و نرم افزاری چه خبره مردم باید فکر این موضوع و فردا و پس فردای خودشونو بکنن.