نشست خبری بزرگترین رویداد فناوری اطلاعات کشور، نمایشگاه الکامپ 1404، با حضور جمعی از مسئولان، رسانهها و فعالان این حوزه در سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران به تاریخ 4 خرداد ماه سال جاری برگزار شد.
دکتر حکیم جوادی، رئیس سازمان نظام صنفی در این نشست رسانهها را بازوان توانمند ترویج فناوری خواند و گفت: «نقش رسانهها در انتقال درست و دقیق اطلاعات و همچنین ترویج فرهنگ نوآوری، کلیدی و بیبدیل است. با وجود برخی مقاومتها در مسیر توسعه فناوری، فرصتها و ظرفیتهای گستردهای در اختیار داریم که باید از آن بهره ببریم.»
نگاه حمایتی دولت به فناوری اطلاعات و ارتباطات بیشتر از گذشته
وی با اشاره به حمایت وزیر ارتباطات جناب هاشمی از این حوزه، افزود:
«حضور فعالانه وزیر ارتباطات در رویداد الکامپ 28، نشانهای از نگاه حمایتی دولت به فناوری اطلاعات و ارتباطات است. همچنین با اجرایی شدن ماده 7 قانون حمایت از توسعه اقتصاد دیجیتال، مسیر حضور بخش خصوصی در این حوزه نسبت به سالهای گذشته هموارتر شده است.»
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای در ادامه به اهمیت توجه شرکتهای دانشبنیان، استارتاپها و استعدادهای جوان تاکید کرد و از همزمانی برگزاری کنفرانس دیبلاک 2025 با الکامپ و حضور اعضای عضو بریکس به عنوان فرصتی برای نمایش توانمندیهای ایران در حوزه هوش مصنوعی و پلتفرمهای نوآورانه همچون پلتفرم آنلاین طلا یاد کرد.
تحول ساختاری و تقویت دبیرخانه دائمی
آقای ذوالفقاریان، دبیر سازمان نظام صنفی نیز در این نشست به تحول ساختاری نمایشگاه اشاره کرد و گفت:
«در سال جاری، با هدف ارتقا کیفیت اجرایی، دبیرخانه دائمی رویدادهای فناوری اطلاعات تشکیل شده و ساختار CRM بهروزرسانی شده است. همچنین ساختار کمیسیونهای تخصصی بازنگری و اکنون با 28 کمیسیون فعال، تعامل با بخشهای مختلف حوزه فناوری تقویت شده است.»
وی همچنین از تشکیل کارگروههایی ویژه برای بخشهای تولید، هوش مصنوعی، نرمافزار و مشاورههای تخصصی خبر داد و اعلام کرد که گزارش تعرفههای الکامپ 28 نیز در اختیار فعالان این حوزه قرار گرفته و اطلاعرسانی شده است.
ویژگیهای متمایز الکامپ 1404 با بیان دبیر اجرایی
آقای حیدری، دبیر اجرایی نمایشگاه الکامپ 28، با اشاره به گستره این رویداد، اعلام کرد که نمایشگاه الکامپ 1404 از تاریخ 27 تا 30 خرداد در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار خواهد شد. این دوره از نمایشگاه با وسعتی بیش از 50 هزار مترمربع در 20 سالن برگزار میشود که البته احتمال افزایش این فضا نیز وجود دارد.
به گفته وی، تاکنون بیش از 630 شرکت برای حضور در نمایشگاه پیش ثبتنام کردهاند و حدود 500 شرکت داخلی و خارجی در این رویداد حضور خواهند داشت.همچنین 70 شرکت خارجی از کشورهایی نظیر چین، آلمان، ایتالیا، کرهجنوبی، ترکیه در الکامپ ارسال شرکت خواهند کرد.
رویدادهای تازهنفس الکامپ
از جمله رویدادهای جدید این دوره میتوان به بخش AI الکامپ با تمرکز بر هوش مصنوعی، پلتفرم طلا که برای نخستین بار در کشور ارائه میشود، «الکامپ پاکس» با محوریت تحول دیجیتال و «پاویون امنیت شبکه» در سالنهای 5 و 6 اشاره کرد. نسخه بهبود یافته طرح «تینو استارز» نیز با هدف حمایت از استعدادهای نوآور و استارتاپها در این نمایشگاه ارائه خواهد شد.
چالشها و برنامههای آتی
آقای یوسفی، مدیر روابط عمومی الکامپ 28 در سخنان خود شعار امسال نمایشگاه را «سرمایهگذاری سودمند، توسعه پایدار» عنوان کرد و افزود:
«در کشور، پلتفرمی که بتواند با آسایش و بهرهوری بالا خدمات فناوری اطلاعات را ارائه دهد، وجود ندارد. یکی از چالشهای اصلی، تعدد نهادهای مدعی تنظیمگری و نبود هماهنگی لازم و کافی میان پلتفرمها است.»
وی با اشاره به افزایش تعرفه اینترنت، مسائل مربوط به اپراتورها و فیبر نوری، همچنین دغدغههای موجود در حوزه رمزارزها، تصریح کرد: «نمایشگاه الکامپ فرصتی برای گفتوگوی سازنده بین فعالان بخش خصوصی و مسئولان دولتی است. ما آمادگی خود را برای همکاری جهت حل چالشهای فنی و سیاستگذاری اعلام میکنیم.»
یوسفی همچنین از حضور شرکتهای بزرگ و بینالمللی در نمایشگاه خبر داد و افزود: «با وجود محدودیتهایی چون قطعی برق، تلاش میکنیم فضایی پایدار و حرفهای برای گفتوگو و تعامل ایجاد شود. از جمله بخشهای ویژه، مسابقات استارتاپی است که با حضور 70 شرکت راهحلمحور برگزار خواهد شد.»
در پایان این نشست خبری، مسئولان الکامپ بر نقش کلیدی این رویداد در توسعه زیستبوم فناوری کشور تاکید کرده و از همه فعالان، رسانهها و علاقمندان برای مشارکت فعالانه دعوت به عمل آوردند.
دیدگاهتان را بنویسید