بر اساس دعوتنامه کمپانی ایسوس که توسط وبسایت VideoCardz مشاهده شده است، سیستمهای مبتنی بر پلتفرم Grace Blackwell GB10 شرکت انویدیا از تاریخ 31 تیر ماه (22 ماه جولای) به بازار عرضه خواهند شد. شرکت ایسوس قصد دارد در همان روز مجددا از مینیپیسی Ascend GX10 خود رونمایی کند. با این حال، خود این دعوتنامه به طور دقیق به زمانبندی عرضه یا قیمت واقعی این مینی پیسی جدید اشارهای نکرده است، با این وجود شرکت انویدیا قبلاً اطلاعاتی را در رابطه با این موارد منتشر کرده بود.
در اطلاعیهای که به تازگی از سوی وبسایت VideoCardz منتشر شده، آمده است: «معرفی محصول Asus Ascent GX10: قدرت کامپیوتر فشرده Asus Ascent GX10 را کشف کنید. درباره مزایای کلیدی آن و اینکه چگونه توسعه هوش مصنوعی را تقویت میکند، بیاموزید.» علاوه بر این، اعلام شده است که یک سخنران متخصص از شرکت انویدیا در این رویداد حضور خواهد داشت تا درباره ویژگیهای پیشرفته مجموعه نرمافزاری DGX Spark و چگونگی بازتعریف عملکرد هوش مصنوعی توسط آن صحبت کند. این نشاندهنده همکاری نزدیک ایسوس و انویدیا در ارائه راهکارهای هوش مصنوعی پیشرفته است.
توضیحات ذکر شده در بالا به وضوح نشان میدهد که سیستم Asus Ascend GX10 فراتر از یک مینیپیسی است. این محصول با تمرکز بر توسعه هوش مصنوعی و پشتیبانی از قابلیتهای پیشرفته، مستقیماً به حوزه ورکاستیشن (Workstations) و Edge AI سوق داده میشود.

مشخصات سوپرچیپ Grace Blackwell GB10 شرکت انویدیا
باید اشاره کرد که system-in-package (SiP) سوپرچیپ GB10 شرکت انویدیا شامل یک پردازنده مرکزی (CPU) گریس خواهد بود که 10 هسته قدرتمند Arm Cortex-X925 با حداکثر فرکانس 3.90 گیگاهرتز و 10 هسته کممصرف Cortex-A725 را در خود جای داده است. در کنار آن، یک پردازنده گرافیکی (GPU) بلکول قرار دارد که قادر به ارائه 1 پتافلاپس توان پردازشی FP4 برای بارهای کاری هوش مصنوعی است. این SiP به یک رابط حافظه 256 بیتی مجهز شده است که از 128 گیگابایت حافظه یکپارچه LPDDR5X پشتیبانی میکند و حداکثر به پهنای باند 273 گیگابایت بر ثانیه میرسد که با زیرسیستم حافظه M4 Pro اپل قابل مقایسه خواهد بود.
شرکت انویدیا پلتفرم GB10 را به عنوان یک تراشه هوش مصنوعی معرفی میکند که عملکردی در سطح مراکز داده را در یک فرم فاکتور فشرده ارائه میدهد و برای تجهیز کردن ورکاستیشنها و Edge Deployments مناسب است. انتظار میرود این واحد با قیمت هنگفتی به بازار عرضه شود، با این وجود تا لحظه انتشار این خبر کمپانی ایسوس هیچ اطلاعاتی در این رابطه منتشر نکرده است.
کمپانی انویدیا بر معماری حافظه یکپارچه SiP، توان عملیاتی عظیم FP4 و عملکرد قوی تکرشتهای به عنوان مزایای کلیدی نسبت به تنظیمات سنتی CPU-GPU تأکید میکند. به این ترتیب، شرکت سازنده چیپ GB10 را به عنوان یک گزینه ایدهآل برای ساخت و اجرای مدلهای زبان بزرگ (LLM)، برنامههای هوش مصنوعی مولد و انجام سایر بارهای کاری سنگین بر روی سیستمهای دسکتاپ، معرفی میکند.
با این حال، ممکن است نتایج حاصل از تست عملکرد GB10 در بنچمارک Geekbench، تا حدودی ناامید کننده باشد. بر اساس نتایج این بنچمارک، عملکرد تراشه GB10 کمپانی انویدیا نزدیک به Snapdragon X Elite شرکت کوالکام و پردازنده M3 اپل است. با توجه به اینکه این پردازنده ایستگاه کاری هوش مصنوعی را هدف قرار میدهد، ارائه عملکرد تکرشتهای قدرتمند یک نکته مهم به شمار میرود.
مینی پیسیهای مجهز به سوپرچیپ شرکت انویدیا
مینیپیسی Ascend GX10 شرکت ایسوس باید شباهت زیادی به سیستمهای کوچک DGX Spark ساخته شده توسط خود کمپانی انویدیا داشته باشد که 3000 دلار قیمت دارد. بر اساس اطلاعات منتشر شده، علاوه بر شرکت ایسوس، کمپانیهای دیگری از جمله دل (Dell)، اچپی (HP) و لنوو (Lenovo) نیز در حال آمادهسازی نسخههای ویژه خود از DGX Spark هستند، با این وجود قیمت این دستگاهها و همچنین جایگاه آنها در بازار همچنان نامشخص است.
دیدگاهتان را بنویسید