چهار رقابت مهم در دنیای فناوری وجود دارد که یکی از مهم ترین رقابت ها به دو کمپانی اینتل و ای ام دی در بخش پردازنده ها اختصاص دارد. همواره برای کاربران از جذابیت خاصی برخوردار است تا از قدرت پردازنده فعلی یا آینده خود باخبر شوند. اما گردآوری 57 پردازنده مختلف از اینتل و AMD که شامل پردازنده های دارای دو تا هشت هسته و همچنین در محدوده فرکانس 2 تا 5 گیگاهرتز شوند، بسیار مشکل بوده و به طور حتم چنین اتفاقی در کشور به هیچ وجه رخ نخواهد داد. اما وب سایت Uk.Hardware.Info موفق به گردآوری 57 پردازنده در محدوده قیمت 30 تا 900 پوند گردیده و در بنچمارک و بازی های مختلف به بررسی آنها پرداخته است.
پردازنده های اینتل مورد استفاده در این بررسی شامل مدل های مختلف سلرون، پنتیوم، Core i3، Core i5 و Core i7 می شود و پردازنده های AMD نیز شامل سه نسل از محصولات مختلف این شرکت می شود. تمامی پردازنده های اینتل از سوکت LGA 1150 با فناوری ساخت 22 نانومتری بوده که در این بین می توانید پردازنده های سوکت LGA 2011 را نیز مشاهده کنید. پردازنده های سوکت 2011 به دلیل عدم وجود واحد مجتمع گرافیکی در تست های مربوط به گرافیک حضور ندارند و این مسئله در خصوص پردازنده های سری AMD FX نیز به دلیل مشابه رخ داده است. پردازنده های ای ام دی شامل خانواده محصولات FX، Athlon و APU می شود که هر کدام از آنها نیز با پردازنده هایی از نسل های مختلف در بررسی گروهی حضور دارند. به عنوان مثال پرازنده های APU که بیشترین نماینده را در بررسی گروهی در اختیار دارند، از سه نسل مختلف Trinity، Richland و Kaveri انتخاب گردیدند. تمامی تست ها با استفاده از سیستم عامل ویندوز 8 انحام شده و تست ها شامل موارد مختلفی مانند واحد گرافیکی، ویرایش فیلم، نرم افزار های محاسباتی، فشرده سازی و کدگذاری می شود. برای تست واحد گرافیکی مجزا در بخش گیمینگ از سه کارت گرافیک HD 7970، GTX 960 و GTX 980 استفاده گردیده است.
بهترین پردازنده گیمینگ
برای راه اندازی یک سیستم گیمینگ، کاربران به دو قطعه بیش از سایرین توجه می کنند. اولین قطعه کارت گرافیک و دومین قطعه پردازنده است که به شدت مورد توجه و موشکافی کاربران قرار می گیرند. آنان همواره در خصوص انتخاب بهترین پردازنده گیمینگ سوالاتی مطرح می کنند تا بتوانند به پاسخی قطعی دست یابند. در طول تست با استفاده از پردازنده و کارت گرافیک های مختلف مشاهده گردید که استفاده از پردازنده قدرتمند در کنار کارت گرافیک متوسط مانند GTX 960 سبب ایجاد گلوگاه گردیده و به نوعی فریم ها در یک سطح یکسان باقی می مانند. این اتفاق در شرایط استفاده از پردازنده متوسط و کارت گرافیک قدرتمندی مانند GTX 980 نیز رخ داده و فریم ها شرایط نا مناسبی دارند. با توجه به نتایج به دست آمده در شرایط بهره گیری از کارت گرافیک های مختلف، پردازنده اینتل Core i5-4690K با توجه به بهره گیری از کارت های سطح بالا و همچنین سطح میانی، نتایج قابل قبولی ارائه نموده است. هر چند پردازنده های Core i7 قدرت پردازشی بالاتری دارند، اما با توجه به نتایج به دست آمده از آنها، هزینه بیشتری که پرداخت می شود چندان منطقی نبوده و پردازنده های Core i5 عمکلرد کاملا قابل قبولی برای اجرای روان بازی ها در اختیار شما قرار می دهد. پردازنده های سری AMD FX در اجرای بازی ها نتیجه ای در حد و اندازه Core i3 اینتل از خود به نمایش گذاشتند که خریداری آنها برای کاربرد گیم را چندان منطقی نشان نمی دهد. از مواردی که سبب کاهش کارایی سری FX ای ام دی می گردد، می توان به فناوری ساخت قدیمی تر در مقایسه پردازنده های اینتل حاضر در بررسی و همچنین عدم توانایی بهره گیری بازی ها از بیش از 4 هسته و رشته پردازشی اشاره کرد. در بخش پردازنده های سطح میانی و ارزان قیمت می توانید روی AMD Athlon X4 860K حساب کنید که عمکلرد قابل توجهی در صورت استفاده از کارت گرافیک سطح میانی مانند GTX 960 و موارد مشابه در کارت های AMD در اختیارتان قرار می دهد. البته بحث در خصوص انتخاب پردازنده گیمینگ بین محصولات اینتل و ای ام دی همواره وجود دارد و انتظار می رود تا زمان نابودی کامل کره زمین چنین مباحثی همچنان ادامه داشته باشد!
تست پردازنده ها
همانطور که پیش از این عنوان گردیده بود، پردازنده های سوکت 2011 اینتل و همچنین سری FX ای ام دی به دلیل عدم برخورداری از واحد گرافیکی مجتمع در تست های iGPU حضور ندارند. تست ها به دو دسته کلی iGPU و GPU تقسیم می شود که در بخش اول قدرت پردازنده گرافیکی مجتمع و در بخش دوم قدرت هسته های پردازشی در کنار کارت گرافیک مجزا مورد بررسی قرار می گیرد. در هر دو دسته از تست ها، علاوه بر بنچمارک های مخصوص، تعدادی از بازی های قدرتمند از لحاظ موتور گرافیکی حضور دارند که تمامی تست های این بخش با استفاده از دقت تصویر 1080×1920 پیکسل صورت گرفته است. برای درک بهتر شرایط تست و همچنین بررسی تاثیر استفاده از کارت گرافیک انویدیا یا ای ام دی و همچنین تاثیر بهره گیری از پردازنده اینتل یا ای ام دی، بنچمارک تعدادی از بازی ها با کارت گرافیک HD 7970 و تعدادی دیگر با GTX 960 و GTX 980 انجام شده است. سیستم تست به کار رفته در پلتفرم های مختلف شامل قطعات زیر می شود که تمامی آنها در یک جدول قرار گرفتند.
تست ها در دو بخش انجام گرفتند که به همین ترتیب در دو بخش مجزا خدمت شما عزیزان ازائه می گردد. بخش اول به استفاده از پردازنده گرافیکی مجتمع و بهره گیری از هسته و رشته های پردازنده مرکزی اختصاص دارد.
اکنون نوبت به قرار دادن نتایج تست های مربوط به شرایط استفاده از کارت گرافیک مجزا فرا رسیده و در این بخش می توانید قدرت پردازشی CPU های اینتل و ای ام دی را مشاهده کنید. در این بخش برخی تست ها با استفاده از کارت گرافیک HD 7970 و برخی دیگر با کارت های GTX 960 و GTX 980 صورت گرفته است. در بخش اول نتایج مربوط به کارت گرافیک AMD HD 7970 قرار گرفته است.
اکنون نوبت به نتایج کارت گرافیک های GTX 960 در دو حالت تنظیمات گرافیکی Medium و Ultra فرا رسیده که تمامی تست ها در دقت تصویر Full HD صورت گرفته است.
نتایج مربوط به کارت گرافیک GTX 980 به طور حتم می تواند برای کاربران حرفه ای لذت بخش و جذاب باشد. همانطور که در نتایج مربوط به GTX 960 مشاهده کردید، حتی کارت گرافیکی در این حد می تواند بیش از 30 فریم در اختیار شما قرار دهد و این نشان دهنده قدرت کافی یک کارت متوسط برای اجرای بازی های روز با کیفیت Full HD و نرخ بیش از 30 فریم می باشد. اما داستان GTX 980 کاملا متفاوت است و افرادی که این کارت را انتخاب می کنند، دیدگاه دیگری در خصوص فریم و بازی ها دارند. آنها دوست دارند همه چیز در بهترین شرایط و در حداکثر میزان خود قرار گرفته باشد.
مقایسه پردازنده ها از نظر توان مصرفی نیز می تواند روی انتخاب محصول مناسب برای بسیاری از کاربران مفید واقع شود. به همین دلیل در سه حالت مختلف، تست های مربوط به توان مصرفی پردازنده انجام گرفته و نتایج زیر حاصل گردیده است.
در انتها باید محصولات برتر را در سه سطح مختلف معرفی نماییم:
برترین پردازنده سطح بالا و حرفه ای:
Intel Core i7-5960X
برترین پرازنده های سطح میانی:
Intel Core i3-4160
Intel Core i5-4460
Intel Core i5-4690K
برترین پردازنده ها از نظر ارزش و عملکرد:
AMD Athlon X4 860K
AMD A6-7400K
AMD A8-7650K
Intel Pentium G3258 Anniversary Edition
منبع: UK.Hardware.Info
پردازنده A10 7850k بسیار عالی عمل کرد با توجه به پشتیبانی از رم DDR3 2133 بسیار قدرتمنده توجه کنید با 4 هسته پردازشی و 4 رشته همزمان عملکرد قابل قبولی داره قیمتش حدود 550 تومن هست بوردش 400 در حالی که core i5 حدودی با برد هرکدوم 600 700 تومنن با DDR3 ساپورت DDR4 باید هرکدوم بای 1 تومن مادر بورد و سی پیو خرج کرد
با خرید A10 7850k به گرافیکم نیاز نیست تکنولژیشم 28 نانو هست از 32 نانو یکم جولو تر رفته
ولی واقعن بستن اینتل خیلی گرون تر در میاد :-D:-D:-D
در کل نمی شه گفت amd پیروز شده یا اینتل چون مسئله ی قیمط و ارزش خرید هم مطرحه.ولی چیزی که واسه من خیلی جالب بود اینه که پولی رو که با خرید پردازنده های ای ام دی صرفه جویی می شه کرد از اون ور باید صرف خرید منبع تغزیه با توان بالا تر کرد،پس خرید اینتل در کل منطقی تر به نظر میاد
انتخاب من واسه سیستم گیم:4690k+gtx970
من از 4460 و 960 GTX استفاده میکنم و به نظرم بهترین ترکیب برای بازی با کیفیت full nd هست و واقعا ازشون راضيم
اقا این 4690k کولاک کرد تو بیشتر تست ها i7 تا رو هم نابود کرد واقعا ارزش خرید داره
این پردازنده واقعا حرف نداره.
5960 خیلی قویه.
با سپاس فراوان از مطلب مفیدتون، بنده در فروشگاه کامپیوتر کار میکنم و خیلی برام مفید بود،مرسی!!
خودم نوت بوکی دارم با پردازنده AMD A10 فوق العاده رازی هستم !! در اینده پی سی رو هم حتما and خواهم بست !! و قطعا شک نکنید که اینده پردازنده ها دست شرکت AMD هست و هر روز داره سهام خودش رو تو بازار بیشتر میکنه.. منتظره سری ZEN باشید….
مطلب کامل و جامعی بود
5960X پرچمش خعلی بالاست ولی حیف که قیمتش هم بالاست :D:D:D
من AMD رو دوست داشتم ولی اینتل بهتره و عملکرد خوبی داره
در کل اینتل تونسته AMD رو شکست بده هم تو Mainboard، هم CPU و هم VGA
از لحاظ اقتصادی AMD به صرفه نیست و پردازنده های AMD گرمای زیادی رو تولید می کنه کارت گرافیک های AMD هم همینطور مادربردهای AMD خرابی زیادی داره.
من 7850k دارم واقعا ازش راضیم
با تشکر از شما اینتل با محصولات خوبش amd را شکست داده است ولی قیمت در برابر کارایی هم مهم میباشد…
سلام
پردازنده 860K از نظر قدرت پردازشی، قابلیت اورکلاک و همچنین نسبت قیمت به کارایی در سطح بالاتری نسبت به 760k قرار دارد.
با سلام و خسته نباشید پردازنده 860k تو بازار نیست. بعد در پردازش چقدر با پردازنده 760k تفاوت دارد؟
4790K پرچمش بالاست 🙂
مطلب عالی بود در کل خرید CPU 4790Kبرای یک سیستم ماندگار خیلی عالیه با توجه به تستها
فقط اینتل
اطلاعاتی بود عالی و کاربردی و ارزشمند
با تشکر از مجموعه سخت افزار و همچنین جناب شالیکاران عزیز
تشکر مقاله کامل و جامعی بود و این مسئله روشن میشه که هر چند اینتل قدرتمند تره اما پردازنده های amd هم نتایج خیلی خوبی داشتند مخصوصا AMD Athlon X4 860K که ازرش خرید بالایی دارند.