رقابت در بین جنگنده ها تنها محدود به بلوک شرق و غرب نمی شود.این رقابت در بین جنگنده های اروپایی نیز بسیار زیاد است تا آنجایی که با تولید کلیپ و ویدئوهای جذاب درصدد نشان دادن برتری های جنگنده خود هستند.از نبردهای شبیه سازی شده تا نمایش امکانات جنگنده های خود در نبردهای هوایی و زمینی.دو جنگنده مدرن اروپایی به نام “داسو رافال” و “ساب 39” در رقابت برای جذب بازارهای جهانی و نمایش برتری های خود در برابر جنگنده های روسی هستند.در ادامه ضمن معرفی این دو جنگنده مدرن،شاهد ویدئوی کوتاه از نمایش برتری و رقابت این دو جنگنده در یک جنگ احتمالی خواهید بود!این کلیپ را از دست ندهید.
جنگنده داسو رافال
داسو رافال (به فرانسوی: Dassault Rafale) هواپیمای جنگنده دوموتورهٔ چندمنظورهٔ فرانسوی است که توسط شرکت هوانوردی داسو طراحی شده و ساخته میشود. داسو این هواپیما را جنگندهای همهمنظوره با قابلیت پنهانکاری نسبی توصیف کرده که قادر است همزمان وظایفی همچون برتری هوایی، بمباران اهداف زمینی، شناسایی و مأموریتهای بازدارندگی اتمی را ایفا کند. این هواپیما در سال ۱۹۸۶ اولین پرواز خود را انجام داده و از سال ۲۰۰۱ وارد فعالیت رسمی در ارتش فرانسه شد. هند، مصر و قطر سه کشوری هستند که قرارداد خرید این جنگنده را امضاء کردهاند و چندین کشور هم در حال بررسی رافال برای انتخاب جنگنده جدید خود هستند. طراحی این هواپیما به طرح مشترک نیروی هوایی و دریایی فرانسه در اواخر دهه ۱۹۷۰ به همراه چهار کشور دیگر اروپایی بریتانیا، اسپانیا، ایتالیا، آلمان برای ساخت یک جنگنده چابک باز میگردد. اختلافات در مورد تقسیم کار و قابلیتهای این هواپیما موجب شد تا فرانسویها از این طرح جدا شده و طراحی هواپیمای جداگانهای را بر اساس دستاوردهای این طرح آغاز کنند. نخستین پیشنمونه رافال در سال ۱۹۸۶ پرواز کرد اما کاهش بودجه پروژه در پایان جنگ سرد به تأخیر زیاد در اتمام این پروژه منجر شد و نهایتاً این جنگنده در سال ۲۰۰۱ در نیروی هوایی و نیروی دریایی فرانسه عملیاتی شد. طرح چهار کشور دیگر نیز به ساخت یوروفایتر تایفون انجامید که شباهت ظاهری قابل توجهی با رافال دارد. رافال جنگندهای کاملاً ملی است که از یک بدنهٔ پروازی کاملاً جدید با طراحی فرانسوی و نیروی محرکه، اویونیک، و سلاحهای فرانسوی استفاده میکند. با توجه به اندازه نه چندان بزرگ نیروهای مسلح فرانسه تنها راه برای اقتصادی کردن این پروژه این بود که جایگزینی برای تمام جنگندههای موجود این ارتش باشد؛ یعنی از جنگندههای باستانی ووت اف-۸ کروسادر نیروی دریایی گرفته تا هواپیماهای تجسسی استراتژیک میراژ آیویپی و همینطور جنگندههای چندمنظورهٔ میراژ ۲۰۰۰ و میراژ اف-۱ و جنگنده ضربتی سپکت جگوار همگی در نهایت با رافال جایگزین شوند. در نتیجه این برنامه به یک پروژه بسیار پرخرج تبدیل شد که مجبور بود با پروژههای بزرگ دیگر ارتش فرانسه مثل ناو هواپیمابر اتمی شارل دوگل ِ نیروی دریایی و هلیکوپتر تایگر ِ نیروی زمینی برای تخصیص بودجه مناسب رقابت کند و تکمیل آن با تأخیر فراوانی همراه بود.
داسو رافال در سه مدل تولید میشود: مدل B که ۲ کابین است و مخصوص نیروی هوایی، مدل C که تک کابین و باز مخصوص نیروی هوایی است و مدل M که تک کابین و مخصوص نیروی دریایی و ناوهواپیمابر است. رافال مثل نزدیکترین همتای خود یوروفایتر تایفون، جت جنگندهای با بال دلتا، کانارد و بدون دم است اما از یوروفایتر کوچکتر و سبکتر و چابک تر است. این جنگنده با توجه به اندازه کوچکش قادر است بدون داشتن بال تاشو بر روی ناوهای هواپیمابر حمل شود. رافال با وجود اندازه کوچک توانایی حمل میزان سنگینی مهمات را دارد. وزن خالی مدل C آن ۹٬۵۰۰ کیلوگرم و وزن مدل M که ناونشین ۱۰٬۱۹۶ کیلوگرم است اما قادر است با حداکثر ۲۲٬۲۰۰ کیلوگرم وزن از زمین برخیزد. ضمن اینکه شرکت داسو امیدوار است این میزان را تا حدود ۲۵ تن ارتقاء دهد. در واقع رافال بدون مهمات و سوخت حدود ۱٫۵ تن از اف-۱۶سی سبکتر است اما میتواند با ۴٫۵ تن وزن بیشتر از زمین برخیزد. این توانایی باعث میشود تا رافال بتواند ۹٫۵ تن انواع بمب و موشک یا سوخت خارجی و ۴٬۷۰۰ کیلوگرم سوخت داخلی را حمل کند. این جت جنگنده بالمثلثی با دو مخزن سوخت خارجی رهاشونده قادر است عملیاتهای ضربتی در عمق ۱۸۵۲ کیلومتری خاک دشمن را حتی با داشتن موشکهای سنگین هوابهسطح و موشکهای هوابههوا به انجام رساند. رافال به نسل ++4 جنگندهها تعلق دارد یعنی جتی است که بر اساس اصول جنگندههای نسل چهارم طراحی شده اما برخی مشخصات جنگندههای نسل پنجم را (که تنها نمونه فعال آن اف-۲۲ راپتور است) در خود دارد. این جت فرانسوی از دو موتور توربوفن Snecma M88-2 استفاده میکند که هر یک بدون استفاده از پسسوز ۵۰٫۴۲ کیلونیوتن نیروی گشتاوری و با روشن کردن پسسوز موتور ۷۵٫۶۲ کیلونیوتن نیروی گشتاوری دارند. حداکثر سرعت آن ۲ ماخ است و توانایی ابرپیمایش (حرکت با سرعت مافوق صوت بدون پسسوز) را دارد.
ساب ۳۹ گریپن
ساب ۳۹ گریپن (به سوئدی: Saab 39 Gripen) جنگنده چندمنظوره سبک و تکموتوره است که توسط شرکت سوئدی ساب سوئد طراحی و تولید گردیدهاست. گریپن (به معنی شیردال) که در ۱۹۸۸ برای اولین بار به پرواز درآمده بود، در سال ۱۹۹۷ به نیروی هوایی سوئد پیوست و جایگزین جنگندههای ساب ۳۵ دراکن و ساب ۳۷ ویگن شد. این هواپیما در سالهای بعد به کشورهای آفریقای جنوبی، تایلند، جمهوری چک و مجارستان هم فروخته شد. گریپن جت مافوق صوتی با سرعت بیش از دو ماخ است که مثل جنگندههای قبلی شرکت ساب از طراحی بالمثلثی و بدون دم همراه با کانارد بهره میبرد. مدلهای تازهتر ساب ۳۹ به تجهیزات سوختگیری هوایی هم مجهز شدهاند و مدلهای صادراتی آن سازگاری قابل توجهی با استانداردهای ناتو دارند. این جنگنده از یک موتور ولوو-فلایگموتور نیرو میگیرد که از موتور آمریکایی جنرال الکتریک اف۴۰۴ اقتباس شده است. موتوری که در جنگندههای اف-۱۸ هورنت هم نصب شدهاست. نیروی هوایی سوئد به تازگی سفارش خرید جدیدترین مدل گریپن را دادهاست که از یک موتور ارتقایافته با نام اف۴۱۴جی و رادار آرایه فازی فعال بهره میبرد. در این مدل که با نام سوپر گریپن یا گریپن انجی شناخته میشود، ظرفیت سوخت داخلی هواپیما هم به طور قابل توجهی افزایش یافتهاست.
جالب است بدانید که جنگنده ساب بارها مورد بروزرسانی قرار گرفته است و هم اکنون جزو برترین جنگنده های جهان خصوصا در زمینه رهگیر و حمله به اهداف چند منظوره است.
این شما و این هم کلیپ جذاب رقابت دو جنگنده در آسمانی که جنگنده های روسی هم دیده می شوند.
آقو ما با یه ساب رفتیم تن به تن با سوخوهای روسا بجنگیم یه هفصدتایی بودن همشون لت و پار کردیم فقط یکیشون نمدونم کجا قام شده بود پیداش نکردیم ینی جنگند ی باقی ملتا سیبل هوایی بودن آقو ینی اینقده لاف نزدما
به به چه راحت سوخو ها یکی پس از دیگیری شکار میشوند:)
ساب فکر کنم اسم شرکت خودروسازی هم هست.
جنگنده su-30 sm و su-35 فقط از یک جنگنده غربی شکست می خوره اونم f-22
و این فیلم برا تبلیغاته
نه اینکه الان تسخیر نکرده
سایت هایی مثل جنگاوران و غیره که فقط از روی متون غربی ترجمه می کنند رو نمیشه منبع موثق دونست…صرفا یه ترجمه هست…
من هم طرفدار هیچ کشور اجنبی نیستم… البته می خوام سر به تن هیچ کدوم نباشه اما لازمه رشد هم زیستی هست!
سوخو 35 دست هیچ کشوری نبود…تازه فقراره به چین فروخته بشه… پس نمیشه در مورد امکاناتش به راحتی نظر داد! بیشتر بر اساس حدس و البته فشار روانی بر حریف هست…
سوخو 35 از لحاظ توان مانور جنگ ضد نبرد الکترونیک قوی تر از نمونه اروپایی خودش هست… و با توجه به سرعت زیاد و مانور بالا توان هدف قرار دادن جنگده های اروپایی رو در یک داگ فایت دارند… این چیزی هست که سایتهای روسی مثل اسپانتک میگند! حالا رو قبول کنیم!؟
جال اینجاست برخی سایتهای داخلی که فقط کپی برداری و ترجمه محض دارند اقدام به بررسی دکترین نظامی هم می کنند! دیگه اون واقعا جالبه!…
دوستان اولین مقاله ای که این سایت گذاشت برای نقد جنگنده ها جنگنده بود من در اونجا تعجب کردم چرا جنگنده سوخو 35 انقدر ضعیف نشون داد تا یک مقاله در سایت جنگاوران خوندم که بسیار زیبا بود
در اونجا چند تا عیب به سوخو گرفته شده یک رادار رادار خوبی داره اما عیب هم داره 2 بزرگی و رویت بیشتر سوخو نسبت به رقبا 3 که از همه مهم تر وجود مهمات که موشک های نصب شده روی جنگنده های اروپا خیلی بهتر از نمونه های روس به طوری که موشک های اروپایی حتی قبل از این که رو در رو جنگنده روس قرار بگیره توانایی شلیک کردن واصابت داره(چون IRIS-T و یا اسرام و سایدواندر نسخه ایکس دارای کاونده تصویر ساز حرارتی بودند که می توانست اهداف را با دوربین حرارتی کشف کنند. این مسئله باعث شد تا این موشک ها حتی از روبرو ضعیفترین گرما را نیز کشف بکنند و روی گرمای بدنه نیز بتوانند قفل کنند.) در اینم شک نکنید1-مانور جنگنده روس هیچ جنگند های نداره 2 این عیب ها قابل حله البته من طرغدار هیچ کشوری نیستم اما از اونجایی که شانس ایران برای خرید و بدست اوری فناوری از جانب روسیه بیشتر امیدوارم روس سریعتر به تکنولوژی بالاتری برسند(میدونم هیچ کشور قابل اعتمادی نیست اما خوب مجبوریم)
http://jangaavaran.ir/7679-2/
اینجوری باشه الان چین باید دنیا رو تسخیر کرده باشه
من حاضرم قسم بخورم اگر روسیه جنگنده بفروشه به ایران، و مثلا بین ایران و روسیه جنگی پیش بیاد. هواپیماها عمل نکنن، یعنی از مسکو غیر فعال میشن . آنقدر این کشور …
جالبه جمعیت سوئد 10 میلینون کمتره ولی تو تمام زمینه ها بین 10 کشور برتر جهانه