پس از معرفی پلتفرم Skylake توسط اینتل ، به عنوان دومین پلتفرمی که پس از Haswell-E ، از حافظه های نسل جدید DDR4 بهره می برند ، و البته با تنوع بیشتر در چیپست های ارائه شده و همچنین پردازنده ها برای این پلتفرم و با هدف توسعه فروش و سوق دادن مشتریان به سمت استفاده از حافظه های نسل جدید ، گرایش خریداران به سمت این پلتفرم با شتاب نسبتاً بالایی صورت گرفت و حتی بعضاً کاربرانی همیشه در حال کوچ و ارتقاء بین نسل های مختلف پردازنده ها بودند و البته توانایی مالی و قدرت پذیرش ریسک و ضرر و زیان ناشی ازارتقاء را داشتند، قطعات قدیمی خود را فروخته و به سمت ارتقاء خیز برداشتند ! البته حواشی عجیب و غریب و سریالی این پلتفرم جدید هم بعضا آنها را از این اقدام منصرف نمی کرد چرا که انگار نمی توانستند بدون ارتقاء شب را راحت به صبح برسانند !
در کنار این اقلیت ، دسته بزرگی از کاربران که تازه بودجه خود را جمع آوری کرده بودند تا یک سیستم جدید بخرند و احتمالاً از سیستم قدیمی و زغالی (!) خود نجات پیدا کنند ، مجدداً با یک نسل جدید قطعات رو به رو شدند که مجدداً و عمدتاً به دلیل کسری بودجه خرید آنها را دچار تعویق کرده بود و احتمالاً این سؤال در ذهنشان شکل گرفت که « آیا مجدداً منتظر بمانم و بودجه برای خرید سیستم نسل جدید را تأمین کنم ؟ یا بی خیال نسل جدید شوم و تا بودجه ام صرف نشده سیستمی که در توانم است را خریداری کنم » مخاطب اصلی این مطلب دقیقاً این عزیزان هستند.
در این مطلب قصد داریم مقایسه ای داشته باشیم بر قیمت قطعات بین دو نسل در رده سیستم های ارزان قیمت تا ببینیم «حداقل تفاوت قیمت » بین دو نسل به طور میانگین چقدر خواهد بود و آیا یک کاربر ارزش دارد این اختلاف هزینه را بابت خرید نسل جدیدتر بپردازد ؟ پس در ادامه با ما همراه باشید تا به پاسخ این دو سؤال برسیم .
همانگونه که می دانید قطعات اصلی و تعیین کننده پلتفرم یک سیستم شامل مادربرد ، پردازنده اصلی (CPU ) و رم است که در هر پلتفرم تناسب و رابطه مشخصی بین این سه قطعه باید برقرار باشد و این سه قطعه باید با هم سازگاری اولیه را داشته باشند و همچنین برای ایجاد حداکثر توازن و تعادل کارایی در برابر هزینه پرداخت شده رعایت یک سری نکات جرئی تر نیز لازم است . اکنون به بررسی این سه قطعه در هردو پلتفرم خواهیم پرداخت و مقایسه ای فنی و همچنین اقتصادی در مورد هردو نسل خواهیم داشت . توجه کنید که همان گونه که در عنوان مطلب عرض شد ،ملاک ما در مورد این مقاله سیستم های ارزان قیمت است و برای مقایسه عادلانه ، قطعات متناظر را در هردو نسل ، مورد بررسی و مقایسه قرار می دهیم .
- مادربرد :
مادربرد های ارزان قیمت سری Haswell شامل دو چیپستH81 وB85 سازگار با پردازنده های سوکت LGA1150 به عنوان ارزان ترین و پایین ترین رده از چیپست های این خانواده ، برای مصارف خانگی و اداری ارزان قیمت می شدند و امکانات در نظر گرفته شده برای آنها در حالت پایه بود و عمدتاً از امکانات خاصی برخوردار نبودند. هرچند تعداد محدودی از مدل های برند ازراک برای کاربرد ماینینگ و استفاده در این حوزه بهینه شده بودند و از کانکتورهای برق کمکی برای تأمین توان مورد نیاز درزیرفشار بالای کاری بهره می برند ، اما به طور کلی می توان گفت این حداکثر امکانات خاصی بود که می توان از یک چیپست محدود و Entry-Level انتظار داشت. توانایی پشتیبانی از حداکثرفرکانس1600 مگاهرتز حافظهDDR3 به عنوان فرکانس پایه ، و حداکثر دو اسلات حافظه با ظرفیت پشتیبانی از حداکثر 16 گیگابایت حافظه ، عدم پتانسیل اورکلاک پردازنده و تعدادی خروجی تصویری که برروی مادربرد قرار گرفته تا تصویر پردازش شده در پردازنده گرافیکی مجتمع را به مانیتور منتقل کند و بهره گیری از یک کانکتور 4 پین EPS برای تأمین برق پردازنده در حالت معمول و حداکثر 2 عدد پورت SATA نسل سوم وهمچنین دوعدد پورت SATA نسل دوم و همچنین 2عدد پورت USB3 برای انتقال داده ، از امکانات ذاتی این چیپست دانست .
محدوده قیمتی این مادربردها در بازار کشور در تاریخ نگارش این مطلب در بین معدود مدل های موجود دربازار در حدود 202 تا حداکثر 275 هزار تومان است .
درطرف مقابل از نسل جدید مادربردهای با چیپست H110 معرفی شدند که همانند جد خود دارای پابه ای ترین امکانات در حد رفع نیازیک کاربر کم توقع هستند . این مادربردها در دو سری مختلف با پشتیبانی از حافظه هایDDR3 و یک سری دیگر هم با پشتیبانی از حافظه های نسل جدید DDR4 به بازارعرضه شدند که مدل های با پشتیبانی از رم های DDR3 ازطریق پسوندهایی مثل D3 در آخر مدل مادربرد قابل تمایز با مدل هایDDR4 ساپورت می باشند . البته با توجه به تفاوت ولتاژ این دو نسل حافظه و مسائلی که بعدها در رسانه ها در خصوص احتمال بروز مشکل در IMC (کنترلر حافظه مجتمع ) پردازنده های اسکای لیک درصورت استفاده از رم های DDR3 معمولی به جای DDR3L مطرح شد و با توجه به اختلاف قیمت نه چندان زیاد و معنا دار مادربردهای DDR3ساپورت و DDR4 ساپورت ، استقبال زیادی از این طرح صورت نگرفت.
مادربردهای H110 با قابلیت پشتیبانی از حافظه های DDR4نیز ، حداکثر توانایی پشتیبانی از فرکانس پایه 2133 مگاهرتز مانند همه مادربردهای غیر از سری Z دارند و خرید حافظه هایی با فرکانس بالاتر برای این چیپست ، اتلاف هزینه خواهد بود . حداکثر ظرفیت حافظه قابل پشتیبانی در این چیپست با وجود تنها دو اسلات حافظه به 32 گیگابایت ارتقاء یافته و پشتیبانی ذاتی این چیپست از نسل سوم رابط PCI-Express از دیگر تفاوت ها و برتری های این چیپست نسبت به نسل پیشین است. محدوده قیمتی مادربردهای چیپست H110 با پشتیبانی از حافظه DDR4 ، از 255 تا 280 هزار تومان است .
دیگر چیپست ارزان قیمت و البته پرطرفدار و خوش قیمت هردو نسل ، به ترتیب B85 برای پلتفرم Haswell و B150 برای پلتفرمSkylake است .
B150 نیز همانند H110 در دو سری با قابلیت پشتیبانی از حافظه های DDR3 وDDR4 تولید شد و همان گونه که شرح داده شد ، استقبال چندانی از آنها صورت نگرفت. بهره مندی از 4 اسلات رم با پشتیبانی از حداکثر 64 گیگابایت حافظهDDR4 با فرکانس پایه 2133 مگاهرتز ، بهره گیری از پورت های USB3.1 Type- A و Type- C همانند چیپست های رده بالای این خانواده و به طور کلی امکانات مناسب و بیشتر این مادربردها سبب شد تا علی رغم اینکه این چیپست ها در کلاس تجاری طبقه بندی می شدند ، اما شرکت های سازنده به تولید مدل های گیمینگ از این چیپست ها نیز رو بیاورند. البته در مورد چیپست B85 نیز این موضوع صدق می کرد .
محدوده قیمتی مادربردهای چیپستB85 از نسل قبل در حدود 235 تا 405 هزار تومان و محدوده قیمت مادربردهای سری جدید B150 با پشتیبانی از حافظه هایDDR4 ، از310 هزار تومان تا 460 هزارتومان برای یکی از مدل های گیمینگ این چیپست ،می باشد .
- CPU
ابتدا این نکته را مجدداً یادآور می شویم که برای مقایسه منطقی تر، در هر قطعه مدل های متناظر را بررسی می کننیم ؛ لذا پردازنده های پنتیوم و سلرون به دلیل آن که مدل های نسل جدید آن ها تا این تاریخ وارد بازار نشده اند مورد مقایسه قرار نمی گیرند و همچنین همانگونه که گفته شد چون هدف این مطلب به طور ویژه بررسی و مقایسه قطعات و سیستم های ارزان قیمت بین دو نسل است ، صرفاً به مقایسه پردازنده های سریCore i3 خواهیم پرداخت .
در نسل Haswell و Haswell-Refresh ، باید Core i3 4170 را آخرین بازمانده پردازنده هایCore i3 دانست که هنوز هم از فروش قابل قبولی به ویژه در بازار سایر استان ها و شهرستان ها که بعضاً فروشندگان آنجا از وجود نسل جدیدتر بی خبرند (!) ، برخوردار است . قیمت این مدل در حال حاضر حدود 390 هزار تومان است .
در طرف دیگر و در نسل نورسیده و البته پرحاشیه اینتل، دو مدل پردازنده Core i3 6100 و Core i3 6300 در بازار کشورمان موجود هستند که عمده ترین تفاوت فنی آنها 1 مگابایت حافظه کش بیشتر درCore i3 6300 و کمی اختلاف فرکانس کاری است . اختلاف حدود 130 هزار تومانی این دو مدل با میزان تفاوت فنی این مدل چندان همخوانی ندارد. Core i3 6300 که در ابتدای ورود به بازار کشور قیمتی حدود 540 هزار تومان داشت اکنون با 15 هزار تومان افزایش قیمت به فروش می رسد که البته یکی از دلایل آن تغییرات نرخ ارز است. مدل Core i3 6100 قیمتی معادل 420 هزار تومان دارد که نسبت به قیمت اولیه حدود 20 هزار تومان کاهش داشته است. با این اوصاف خریدار باید حداقل تفاوت 30هزار تومانی بین دو مدل Core i3 4170 وCore i3 6100 و حداکثر 165 هزار تومانی بین Core i3 4170 و Core i3 6300 را در صورت تصمیم به خرید نسل جدید، از جیب مبارک بپردازد .
- RAM
در ابتدای معرفی نسل Haswell-E که برای اولین بار حافظه هایDDR4 پا به بازار فروش گذاشتند اختلاف قیمتی حافظه های DDR4 بسیار بالا بود و به هیچ عنوان در خوش بینانه ترین حالت ممکن هم نمی توانستیم تصور کنیم که پس از گذشت چند ماه و با ورود نسل Skylake و توسعه و افزایش تنوع مدل ها و ظرفیت های مختلف این حافظه جدید ، به خصوص در حجم های پایین تر کار به جایی برسد که بتوان با 175 هزار تومان یک حافظه 8 گیگابایتی DDR4 فرکانس 2133 مگاهرتز خریداری کرد! قیمت حافظه های DDR4 فرکانس پایه در ظرفیت 4 گیگابایت در حدود 120هزار تومان و برای ظرفیت 8 گیگابایت درهمین فرکانس ، در محدوده 175 تا 290 هزار تومان است. این در حالی است که حافظه های DDR3 فرکانس1600 مگاهرتز در ظرفیت 4 گیگابایت را می توان در محدوده 70 تا 120 هزار تومان بسته به زمان تأخیر و برند و سایر عوامل خریداری کرد و در مورد ظرفیت 8 گیگابایتی این حافظه ها محدوده قیمتی بین حداقل 140 هزار تومان تا 230 هزار تومان با توجه به عوامل مختلف به ویژه برند ، گارانتی و زمان تأخیر و … را خریداری کرد . باید در نظر داشت که شیب اختلاف قیمت مدل ها در فرکانس های بالاتر و ظرفیت های بالاتر، تند تر است .
حساب و کتاب و چرتکه اندازی
اگر نگاهی به آمار و ارقام ذکر شده داشته باشیم می توان نتیجه گیری کرد که در صورت انتخاب Core i3 6300 به عنوان پردازنده ، 8 گیگابایت حافظهDDR4 فرکانس 2133 مگاهرتز مدل G.Skill Value NT 2*4GB=8GB 2133MHz و یک مادربرد ASUS H110M-C باید حدود 985 هزار تومان از جیب مبارک پرداخت کنید که با تغییر مدل پردازنده به Core i3 6100 ، این مبلغ به 850 هزار تومان کاهش خواهد یافت .
در طرف مقابل و از نسل Haswell با انتخاب پردازنده Core i3 4170 ، 8 گیگابایت حافظه G.Skill Ripjaws X 2*4GB=8GB 1600MHz CL7 به قیمت 230 هزار تومان و مادربرد ASUS H81M-C به قیمت 238 هزار تومان و به عنوان میانگینی از محدوده قیمت مادربردهای H81 ، مبلغ کل قطعات تشکیل دهنده پلتفرم سیستم شما به حدود 860 هزار تومان خواهد رسید .
در مورد انتخاب رم سیستم Haswell یکسان بودن نوع چینش حافظه لحاظ گردید تا شرایط یکسان باشد ؛ چرا که قیمت رم های دو ماژول همیشه از نمونه Single آن گران تر است. اگر بخواهیم بدون در نظر گرفتن نوع چینش حداقل قیمت حافظه را در نظر بگیریم ، با انتخاب حافظه مدل G.Skill Ageis 8GB 1600MHz CL11 به قیمت حدودی 145 هزار تومان ، قیمت کل قطعات تشکیل دهنده پلتفرم به 773 هزار تومان می رسد.
حال اگر سراغ چیپستB150 با پشتیبانی از حافظه های DDR4 برویم ، با انتخاب مادربرد B150 با حداقل قیمت 310 هزار تومان باید حداقل 55 هزار تومان نسبت به یک مادربردH110 از جیب مبارک اضافه پرداخت کنید و در صورت انتخاب مادربرد سری گیمینگ این چیپست از مدل ASUS B150 Pro Gaming Aura به قیمت 460 هزار تومان ، این اضافه پرداختی به 205 هزار تومان نسبت به مادربرد با چیپست H110 خواهد رسید و قیمت کل پلتفرم به حداقل 1055000 با در نظر گرفتن پردازندهCore i3 6100 و حداکثر 1190000 تومان به ازای انتخاب پردازنده Core i3 6300 خواهد رسید.
از سوی دیگر در پلتفرم Haswell با انتخاب مادربرد چیپست B85 با حداقل قیمت 235 هزار تومان از مدلASRock P85-Pro 3 ( فاقد خروجی تصویر و نیاز به کارت گرافیک برای ارائه تصویر ) شاهد تغییر قیمت افزایشی نخواهیم بود بلکه 3 هزار تومان هم کاهش قیمت رخ می دهد ! و با انتخاب مادربردهای سری گیمینگB85 به قیمت 405 هزار تومان ، شاهد افزایش قیمت معادل 167 هزار تومانی نسبت به مادربرد های H81 هستیم که قیمت کل پلتفرم با در نظر گرفتن رم دو کاناله ، به 1025000 تومان می رسد و با در نظر گرفتن رم تک ماژول ، مبلغ کل پلتفرم ، 940 هزار تومان خواهد بود.
در نهایت اگر این آمار و محاسبات وحالات مختلف انتخاب قطعات را جمع بندی کنیم ، بازه اختلاف قیمتی دو پلتفرم در رده ارزان قیمت به طور متوسط از80 تا 160هزار تومان خواهد شد.
برای کاربری که پس از چندین سال قراراست سیستم قدیمی خود را تعویض کند ، در صورت اینکه وضعیت اقتصادی کاربر اجازه دهد ، پرداخت این اختلاف هزینه و خرید نسل به روز تر یک آینده نگری خواهد بود و از طرف مشاورین در صورتی که برای شخص کاربر محدودیت اقتصادی نداشته باشد ، این کار توصیه می شود .
در پایان باید اشاره کرد، سایر قطعات سیستم که در تعیین پلتفرم سیستم تأثیر گذار نبوه اند و می توان به طور مشترک از آنها در هردو پلتفرم استفاده کرد ( همانند کارت گرافیک- منبع تغذیه –خنک کننده و… ) ، در مقایسه لحاظ نشده اند.
شما اگر بخواهید یک سیستم ارزان قیمت تهیه کنید انتخابتان ار کدام پلتفرم خواهد بود ؟
به خاطر این سری زد نخریدم چون فرق 4690 و 4690 کا هزار تومن بود :l
من بودم میرفتم 6600k
و z170 میگرفتم
با یک خنک کننده عالی که بتونم اور کنم.
منم داشتم سیستم میخریدم به این نتیجه رسیدم هاسول بهتره
چون تو مدل در خواستی من core i5 4690 از 6600 سرتر بود بنچمارک هایی که دیدم و عملا اسکای لیک نوآوری خاصی نداشت حداقل برای من
و این شد هاسول خریدم
حالا یه سوال
یه مغازه دار بهم مادربرد asus b85 plus usb 3.1 داد
باهاش میشه core i5 4690 k رو اورکلاک کرد؟ میشه
کلا برای گیمز زیاد مانور دادن روی مادربورد کاره اشتباهی بیشتر اول گرافیک بعد سی پی یو چون هیچ تفاوت خاصی تو فریم دادن ایجاد نمی کنه
در کل اینتل خیلی وقته که بدون رقیب می تازه و تنها با یک تکنوتوزی چند رشته ای سی پی یو هایی که واقعا نسبت به قیمت کارایی داشته باشند کم هست همین اسکای لایک بنظرتون ایا واقعا ادم می تونه این اطمینان را داشته باشه که با تعویض و کوچ به 1151 پرفرمنس بیشتری می گیره و خیلی عالی خوشبختانه کیفیت اینتل چه نرم افزاری و چه سخت افزاری قابل ستودنه نمی دونم چرا همه یک دفعه میرن سراغ جنس جدید الان فرق 1155با 1156 شاید 20 درصد باشه ولی نمی شه همیشه از تکنولوزی عقب موند بهنظر من شاید سی پی یو های 10 نانومتری واقعا ارزش داشته باشه
درسته:-bd مثلاً
Motherboard : A78
CPU : A8 7600
Ram : 8GB 2133
حدود 100تومن هزینه بیشتری می پردازید اما در عوض گرافیک قدرتمندی دارید.
بنظرم اگه قرار باشه سیستم جدید بگیریم اسکای لیک بهتره.
اره پردازنده کج میشه.
I’mگرافیکش که محشره.k
بهتره اینتل بگیری.
سیستم خوبیه بخصوص مادربوردش که امکان ارتقا به بهترین پردازنده رو داره.
بهتر بود با هاسول مقایسه میکردی.
تازه با هزینه خرید i3 نسل ششمی میشه i5 نسل چهارمی خرید.
من هاسول رو ترجیح میدم.
با این مقدار هزینه برای i3 میشه یه سیستم قویتر amd خرید
سلام نه داداش من سیستمم این اینو برا کسی گفتم که پول کم داره
Maximus vii impact
I5 4690k
Asus r9 295×2 ares iii
سلام دوستان! حتما بخوانید
درسته اسکای لیک جدید هستش و امکاناتش بیشتر و متفاوته اما به این توجه کنید که مشکلاتی هم دارد.
به نظر بنده اونی که کارهای معمولی و بازیهای حرفه ای انجام میده همین اسکای لیک به دردش می خوره اما انوی که کارهای سنگین و رندرهای حرفه ای انجام میده بهتره به مادربردهای چیپست x99 فکر کنه هر چند که اسکای لیک هم کاملا جواب گوست اما x99 دستتون رو اینقدر باز می کنه که فکرش هم نمیکنید یک ویژگی خوب هم که داره پردازنده های جدید برای این پلتفرم در راه اند که حدود 3 الی 4 ماهه دیگه میرسند که پشتیبانی از باس رم بالا هم خواهند داشت.
به نظر من صبر کنید و به بودجه خود اضافه کنید و برای این پلتفرم هزینه بزارید که ارزشش رو داره و تا آمدن پردازنده های جدید برای این پلتفرم بودجه خود را ببرید بالا که اون وقت هم کارت های جدید انویدیا و ای ام دی از راه می رسند که دستتون بسیار بازتر می شه و یک سیستم حرفه ای جمع می بندید. اگر بخواهید می توانید الان پلتفرم x99 تهیه کنید که اگر بودجه کم دارید می توانید ارزان ترین و با صرفه ترین مادربرد x99 را تهیه کنید که از نظر پرفورمنس هیچ تفاوتی با هم ندارند که با این کار می تونید دو نشان بزنید که اولا پلتفرم اسکای لیک را نخریده اید و دوم اینکه پلتفرمی را خریده اید که علاوه بر اینکه هم قیمت با مادربرد اسکای لیکی است که می خواهید بخرید و از طرفی هم بسیار قدرتمند تر از اسکای لیک می باشد.
اما کسانی که پول بیشتر دارند می توانند بهترین های x99 را تهیه کنند. دوستانی که می خواهند ارزان قیمت x99 را تهیه کنند فکر نکنند منظور از بهترین به معنای قدرتمندترین است نه همان طور که فرمودم یکسان از نظر کارایی هستند فقط از نظر بعضی امکانات و زیبایی و چیزهای دیگر تفاوت دارند.
ولی اون هایی که می خواهند صبر کنند و مادربرد x99 خود را همزمان با پردازنده ها و کارتهای جدید خریداری نمایند یک مزیت خوب را انجام داده اند اینکه احتمالا شاید مادربردهای جدید مسلما از همین X99 تولید شوند که امکانات بیشتری را دارا باشند که شاید اگر این اتفاق بیافتد به احتمال قوی اولین شرکت گیگابایت باشد که در این نسل کم کاری کرده است نسبت به ایسوس و مخصوصا ام اس آی، این را خاطر نشان کنم که این یک احتمال است (نمونه تولید مادربرد جدید بعد از معرفی پردازنده های broadwell-e را ما شاهدیم کاری که ام اس آی انجام داد و نسخه گادلایک جدید را معرفی کرد) البته این صبر کردن بیشتر برای کسانی خوب است که به گران قیمت های x99 می اندیشند.
خوب سرتان را درد نیاورم در آخر این را بگویم که این کار یک جهش خوب برای آینده می باشد و بسیار عالیست زیرا که یک مادربرد اسکای لیک رده وسط از نظر قیمت مساویست با یک مادربرد رده پایین از نظر قسمت مثلا به جای مادربرد MAXIMUS VIII HERO می توان Gigabyte GA-X99P-SLI را تهیه کرد که امکانات به مراتب بیشتری را نیز دربر دارد امکاناتی که در مادربرد رده بالای گیگابات از پلتفرم اسکای لیک همان مادربرد z170x gaming g1 هست. هر چند که حدود 200000 تومان x99 گران است اما می ارزد زیرا که اولا بسیار قدرتمند می باشد حتی از بعضی مادربردهای x99 به دلیل افزایش پین سوکت و نیز اماکانات به مراتب بیشتری را نسبت به دیگر مادربرد های x99 دارد حتی بعضی امکاناتش از x99 rampage v extreme و x99 gaming g1 wifi بیشتر است و گزینه بسیار عالی است.
حال انتخاب با شماست. بنده که تمایل زیاد به x99 دارم و قصد دارم بودجه را تکمیل نمایم تا ابر مادربرد پلتفرم x99 را تهیه نمایم به ویژه نسخه جدید از این ابر مادربرد که در نمایشگاه ces 2016 رو نمایی شد همان msi x99a godlike gaming carbon. نگران نباشید این مادربرد کارایی کاملا یکسان با آن مادربردی که معرفی کردم دارد که حتی مادربردی که برایتان پیشنهاد دادم یک ویژگی بسیار متفاونت نسبت به تمام مادبردهای x99 دارد که آن هم استفاده گیگا از یو اس بی 3.1 اینتل است که بسیار شگفت انگیز است.
با تشکر امیدوارم که این متن طولانی را خوانده باشید و انتخاب درستری را در پیش بگیرید.
6100 سی پی یوی خوب قوی و ارزونی هست که با دو هسته و 4 رشته و با سرعت 3.7 قدرت خوبی رو در برابر قیمتش به رخ میکشه.با توجه به این نکنته که اکثرا ماها گیمیریم به این نکته توجه باید کرد که اکثر بازی ها رو سرعت متمرکز هستند نه تعداد هسته.در ضمن با مقایسه امکانات چیپ ست ها خرید یک اچ 170 یا زد 170 منطقی تره مگر اینکه مشکل شدید مالی داشته باشیم.تفاوت این دو چیپ در ارزون ترین بردها حدود 100 هزار تومنه.رم هم با همخون انتخاب شما موافقم بسیار رم های خوبی هستندو نسبت کارایی به قیمت بالایی دارند.من خودم این قطعات رو پیشنهاد میکنم:
ASUS Z170 Pro Gaming ——-حدود 590/000 تومان
Intel® Core i3-6100————حدود 420/000 تومان
G.Skill Value NT 2*4GB———حدود 175/000 تومان
مجوع:1/185/000 تومان
که البته با نگاه به آینده و انتخاب خوب مادربرد میشود در آینده سود بیشتری را برد. و همچنین با انتخاب یک کارت گرافیک مناسب میان رده و خوش قیمت مثل 950 و با یک پاور 450 واتی وغیره میشه یک سیستم خوب گیمینگ رده متوسط به بالا که بتونه با کیفیت و قیمت مناسبی بازی ها رو اجرا کنه خریداری کرد.والبته سیستم پیشنهادی بنده:(قیمت ها حدودی هستش)
mb:asus z170 pro gaming———————————————————-590/000
cpu:i3-6100—————————————————————————421/000
ram:G.Skill Value NT 2*4GB=8GB 2133MHz CL15—————————-175/000
hdd:Seagate SSHD – 1TB———————————————————–270/000
case:DeepCool KENDOMEN Ti——————————————————180/000
power:GREEN GP650A-UK 80Plus Gold——————————————270/000
key:COUGAR 200K Gaming——————————————————–110/000
mouse:COUGAR 200m Gaming—————————————————–65/000
dvd:Liteon 24x————————————————————————-55/000
monitor:BenQ GL2460HM 24inch————————————————-610/000
vga:ASUS GTX 950 DCII OC STRIX GAMING 2GB GDDR5——————–705/000
headset:A4tech RH-200 Wireless HD———————————————100/000
————————————————————————————————————
3/551/000
البته قیمت رو میشه بازم پایین اورد حدود 200 تا 500 هزار تومن ولی خوب این سیستم خوب و مناسبیه
از گرافیک آنبرد می خواهید استفاده کنید؟
:-bd:-bd:-bd:-bd:-bd
این مطلب کاربردی و ایده خوبی بود ولی نحو نگارشش طوری بود که زیاد کاربردش رو نشون نمیده من اگه نویسنده بوده بجای اینکه انشایی مقایسه کنم ، از جدول ، نمودار و… که نتایج مقایسه ملموستر و بهتر دیده بشه
مقایسه واقعا مفیدی بود
با این پول میشه یک ssd گرفت.
من ترجیح میدم فعلا صبر کنم تا amd سری zen رو عرضه کنه
دسستون درد نکنه،مقایسه عالی بود:-bd
قیمتا بالاس تو بازار هاژول ارزون تر ولی من اگه بخام انتخاب کنم چون مشکل پولی دارم که میخام h81 میخام بردارم وگرنه میرم سراغ h97 حداقل پس این قطعاتو بر میدارم که خیلی ارزون تر
Asrock h61mvs3 120$
I3 3220 300$
Kingston fury 8gb 120$
شاید بگید خیلی قدیمی ولی کسی که پول نداره تا چند سال با همین قطعات کار میکنه تا زمانی که دیگه خیلی ضعیف باشه نه اینکه بخاد هر سال اپدیت کنه و این قطعات کلا میشه 540 تومن نه 850 تومن خیلی فرق بین این دو
قیمتا بالاس تو بازار هاژول ارزون تر ولی من اگه بخام انتخاب کنم چون مشکل پولی دارم که میخام h81 میخام بردارم وگرنه میرم سراغ h97 حداقل پس این قطعاتو بر میدارم که خیلی ارزون تر
Asrock h61mvs3 120$
I3 3220 300$
Kingston fury 8gb 120$
شاید بگید خیلی قدیمی ولی کسی که پول نداره تا چند سال با همین قطعات کار میکنه تا زمانی که دیگه خیلی ضعیف باشه نه اینکه بخاد هر سال اپدیت کنه و این قطعات کلا میشه 540 تومن نه 850 تومن خیلی فرق بین این دو
تازه اگه شانس بیاری پردازندت با کولر کج نشه :-))
260تومن اختلاف قیمت Mainboard و CPU نسل چهارم و نسل ششم ست.
زیاد نیست:smiley1
5درصد کارایی بالاتری داره
100% بهتره مخصوصاً تو سیستم های رده پایین
مادربرد H81 با H110 معادل هم دیگه ست منتها H110 DDR3L می خوره و H81 DDR3 می خوره مثلاً از یک برند مثل msi دقیقاً 65تومن اختلاف قیمت داره
CPU i3 4170 با i3 6100 معادل هم دیگه ست هر دوتا 3.7GH.z دقیقاً 30تومن اختلاف قیمت داره
رم DDR3 با DDR3L با فرکانس 1600 اینم 30تومن اختلاف قیمت داره.
30+30+65=125
پول اضافی بپردازید در صورتی که هیچ فرقی باهم ندارند هنوز مادربرد با cpu فروخته میشه:-q
تو سیستمهای پایین میصرفه که sky lake بگیریم ولی تو قطعات گرونتر اختلاف خیلی بیشتر میشه مثلا خودم با ارتقا پردازنده و مین بورد به هاسول باید جدای از بودجه فروش قطعات خودم 1000000 بودجه خرج کنم در حالیکه اگه بخوام برم سمت اسکای لیک باید رم هم بخرم و در اون صورت باید 1350 بپردازم در حالیکه میتونم با این پول اضافی ssd و یک رم 4 گیگ هم بگیرم خصوصا که این دفعه اخرین ارتقا است و در اینده ارتقایی در کار نیست..
خوب معلومه دیگه از نسل جدید میگرم که حداقل 3 یا حداکثر 10 درصد کارایی بهتری داره و هم آیندنه بهتری هم داره بهتره کسی که می خواد سیستم بگیره و بودجش به نسل جدید نمیرسه 1 ماه صبر کنه و پولش بیشتر بشه بعد بره نسل جدید رو بگیره این انتخاب بهتریه
بسیار عالی و مفید:-bd
البته که skylake خیلی هم اختلاف قیمت ندارن همنطور که خودتون گفتید و ارزش اش رو داره والله ما هنوز از پنتیوم استفاده میکنیم و :p:p:p پولش هم نیست اما اگه یه روز هم باشه به شخصا سعی میکنم به روز ترین رو انتخاب کنم
Haswell ارزونتر در میاد و اختلاف چندانی با Skylake نداره شاید نیم درصد:-bd