به همان اندازه که انتخاب بهترین کارت گرافیک ها کار بسیار دشواری بود،انتخاب درایوهای سالید نیز کار چندان آسانی نیست.به دلیل تنوع بسیار بالا در این زمینه و همچنین استفاده اکثر کاربران از استاندارد 2.5 اینچ،تنها به معرفی سالید های 2.5 اینچی خواهیم پرداخت.درایوهای 2.5 اینچی این قابلیت را دارا هستند که درون کامپیوترهای دسکتاپ و لپ تاپ ها به خدمت گرفته شوند.از سوی دیگر ارزش ریالی خرید آنها بسیار بیشتر از سالید هایی مانند PCI-E یا M.2 است.
Samsung 850 PRO
به طور حتم یکی از برترین سالید های موجود در ایران و جهان،سری 850 PRO از سامسونگ است.حتی با وجود معرفی سری 750 نیز همچنان 850 EVO به خوبی می درخشد.علاوه بر آن نمی توان از خیر خانواده EVO نیز به آسانی گذشت.این خانواده در حجم های متفاوتی عرضه می شوند و انتخاب از بین آنها بسته به نیاز و بودجه کاربران دارد.اما یکی از خوش قیمت ترین و مناسب ترین مدل های این خانواده در حجم 512 گیگابایت عرضه می گردد.از جمله برترین ویژگی های این محصول می توان به استفاده از NAND های 32 لایه و فناوری 3D V-NAND سامسونگ اشاره کرد.رمز گذاری 256 بیتی ESD،نسل چهارم کنترلر MEX به منظور مصرف بهینه انرژی،پشتیبانی از دستور RAPID،پشتیبانی از دستور TRIM،عمر مفید 2 میلیون ساعت،حداکثر سرعت خواندن/نوشتن 550/520 مگابایت و مصرف انرژی حداکثر 3.5 وات،از جمله دیگر امکانات این محصولات است.در نهایت به رقم بسیار مناسب IOPS اشاره می کنیم که در این مدل برای خواندن/نوشتن تصادفی برابر با 100000/90000 است.850 PRO به عنوان اولین انتخاب ما برای برترین SSD سال است.
Adata SP550 120GB
دومین محصول منتحب ما مدلی است که بتوان آن را با بودجه های متوسط تهیه کرده و سیستم خود را آغشته به SSD کنید!به طور حتم این اتفاق به دستان Adata رخ حواهد داد.SP550 مجهز به IC های TLC Flash و کنترلر SMI است.استفاده از موتور LDPC ECC در این محصول،تضمینی برای محافظت از اطلاعت کاربران است.اما بد نیست بدانید که دلیل انتخاب ما تنها قیمت متوسط نبوده است.این محصول فناوری های بسیاری را یدک می کشد که آنها قابلیت های ویژه ای را در اختیار سالید می گذارند.به عنوان مثال می توان به نرم افزار SSD Toolbox اشاره کرد.به وسیله این نرم افزار می توان به طور کامل وضعیت سالید را مانیتور و مدیریت کرد.آپشن های بسیاری برای آن در نظر گرفته شده است که از حوصله این مطلب خارج است.علاوه بر آن می توان به قابلیت های RAID و Trim نیز اشاره کرد.اما اگر بخواهیم فناوری های بیشتری را برای دفاع از انتخاب خود نام ببریم،الگوریتم SLC Caching و DEVSLP نیز می تواند جالب توجه باشد.الترابوک های کلاس 7 میلی متری و لپ تاپ های 9.5 میلی متری نیز قادر به استفاده از SP550 هستند.سرعت خواندن/نوشتن حداکثر 560/410 مگابایت بر ثانیه نیز آخرین بخش از مهمترین اطلاعات SP550 است.
Corsair Force LE SSD 240GB
میان قیمت،ساده اما کار آمد و سریع بهترین واژه هایی هستند که در توصیف این محصول به کمک ما آمده اند.برای این انتخاب دلایل بسیاری داریم که در ابتدا از قیمت شروع خواهیم کرد. Corsair Force LE SSD 240GBامکاناتی فراتر از هزینه ای که برای آن پرداخت می گردد را در اختیار ما می گذارد.TLC NAND انتخاب این برند برای Force LE ها بوده است. Corsairاز SmartECC و SmartRefresh به منظور کاهش سطح خطا استفاده کرده است.به عبارت بهتر کورسیر به دنبال رسیدن به حداکثر سرعت در کنار کاهش سطح خطا بوده است.نرم افزار اختصاصی Toolbox امکانات مدیریت تخصصی حافظه را به کاربران اهدا کرده و موجب افزایش عمر IC ها می گردد. جمع آوری اطلاعات زائد و سیستم ضدفرسایش استاتیک و دینامیکی امکان دیگری است که کورسیر برای Force LE ها فراهم ساخته است.در نهایت می توان به فناوری مصرف بهینه انرژی با پشتیبانی از حالت DEVSLP اشاره کرد.در بخش اطلاعات دقیق به منظور دست یابی و نوشتن اطلاعات،رقم 560 مگابایت بر ثانیه به منظور خواندن و 530 مگابایت برای نوشتن مشاهده می گردد.ماکزیمم سرعت خواندن تصادفی IOPS نیز 83000 و نوشتن تصادفی هم 40000 است.
Samsung 850 EVO
دومین نماینده از خانواده سامسونگ،ادامه دهنده راه 840 EVO است.اما دلیل این انتخاب ما چیست؟قیمت مناسب،عمر بالای NAND ها،استفاده از 3D V-NAND و استفاده از فناوری های بسیار عالی،850 EVO را به عنوان یکی دیگر از انتخاب های ما قرار داده است. با استفاده از تکنولوژی TurboWrite سرعت پردازشهای روزانه بسیار افزایش خواهد یافت.درایو Samsung 850 EVO نسبت به Samsung 840 EVO تا 1.9برابر سرعت بیشتری دارد و با ارائه سرعتهایی بالغ بر 540 و 520 مگابایت بر ثانیه در خواندن و نوشتن ترتیبی اطلاعات،انتخاب بسیار مناسبی برای اینترفیس ساتا 3 است.این محصولات نیز از عملکرد RAPID پشتیبانی کرده و موجبات افزایش سرعت را فراهم می سازد.نرم افزار Samsung Magician نیز درگاهی برای مدیریت و اعمال تنظیمات مختلف بر روی SSD های سامسونگ است.کنترلر MHX نیز 850 EVO ها را همراهی می کند.به عنوان مثال می توانیم به ماکزیمم سرعت IOPS در مدل های 2 ترابایت اشاره کرد.لازم به ذکر است که اطلاعات واحد IOPS نیز از جمله دلایل انتخاب ما بوده اند.خواندن/نوشتن تصادفی 98000/90000 (IOPS) نیز آخرین اطلاعات مهم 850 EVO دو ترابایتی را تشکیل می دهد.درایوهای Samsung 850 EVO از یک سیستم حفاظتی کاملا منعطف در برابر تغییرات دما بهره میبرند. این سیستم بصورت دائمی دما و حرارت تولیدی درایو را تحت نظارت و کنترل خود قرار داده و با افزایش دما الگوریتم های حفاظتی خود را برای حفظ سلامت درایو SSD اعمال میکند.
Samsung 850 EVO از یک موتور رمزگذار 256بیتی سخت افزاری بهره میبرد که نسبت به رمزگذاریهای نرم افزاری از سرعت و قابلیتهای فوق العاده بیشتری برخوردار است. سیستم امنیتی بکار گرفته شده در درایوهای Samsung 850 EVO با استاندارد TCG™ Opal v2.0 و پروتکل Microsoft® eDrive IEEE® 1667 سازگاری کامل دارد.
Kingston SSDnow KC300 480GB
در هنگام انتخاب یک SSD،نباید Kingston را فراموش کرد.نسخه 480 گیگابایتی KC300 را یکی از بهترین سالید های 2.5 اینچی در بازار دانستیم و برای آن دلایل کافی هم داریم.این محصول برای سیستم های گرم و استفاده های طولانی مدت،یک انتخاب مناسب است چرا که می تواند در دمای حداکثر 85 درجه سانتی گراد نیز به فعالیت خود ادامه دهد.مصرف انرژی آن در حالت لود کاری به حداکثر 2.5 وات می رسد و حداکثر سرعت خواندن/نوشتن آن نیز 525/500 مگابایت است.سرعت خواندن/نوشتن (IOPS – 4K) آن حداکثر به 85K/52K می رسد. Kingstonتا 765 ترابایت گردش اطلاعات را به عنوان عمر مفید آن معرفی کرده است. بهره گیری از TCG Opal 2.0 و IEEE 1667، کاهش چشمگیر خطاهای غیرقابل اصلاح از طریق تکنولوژی RAISE، بهینه سازی عمل نوشتن اطلاعات توسط تکنولوژی DuraClass به منظور افزایش طول عمر درایو SSD و سازگاری کامل با اکثر سیستم عامل های موجود،از جمله دیگر دلایل انتخاب ما بوده اند.
سامشونگ و ادیتا خوبه:-bd:-bd
به جرعت میگم که Samsung یکی از بهترین تولید کننده هاس و به جرعت میگم از خالق SSD یعنی intel بهتر تولید میکنه من هم 850 PRO و850 EVO دارم اما از EVO 850 بیشتر راضیم واقعا وقتی رند گرفتن فوق العادس………….
Samsung 850 PRO کارش حرف نداره
Samsung عالیه هم کیفیت بالا دارن هم سرعت خوبی، البته الان متاسفانه توی بازار ما تقلبی زیاد اومده
من evo 850 دارم کاملا راضیم
سلام
حالا اگر ارزش ریالی کنار بزاریم بهترین ssd که بصورت pci-e باشه چی معرفی می کنید؟