این دو کارتگرافیک از نظر توان مصرفی جزء شاهکارها به شمار میآیند! کانکتورهاي برق موردنیاز برای HD 7970 شامل یک کانکتور هشت پین و یک کانکتور شش پین و برای HD 7950 نیز دو کانکتور شش پین است .
اين سري از كارتهای گرافیک با بهرهگيري از فناوری جديد و انحصاري AMD ZeroCore Power، توان مصرفی را در زمان بیکاری به سه وات ميرسانند (این میزان در HD 6970 برابر با 24وات و در HD 5870 حدود 27وات است). در قسمت بالا، پلهاي CrossFireX ديده ميشوند كه نمايانگر پشتيباني از فناوري 4-Way CrossFireX است. در کنار پلها، كليدي براي سوئيچ كردن بين دو بايوس قرار داده شدهاست .
نکته جالب دیگر اینکه، در زمان فعال بودن CrossfireX و در حالتی که کارتگرافیک دوم پردازشی انجام نمیدهد، توان مصرفی به نزدیک صفر کاهش پیدا میکند.
سخن پاياني
دو کارتگرافیک HD 7970 و HD 7950 سردمداران کارتهای گرافیک سری HD 7000 هستند. این دو کارتگرافیک توانستهاند به خوبی در تستها ظاهر شده و کارایی مناسبي از خود به نمایش بگذارند، بهطوری كه NVIDIA بعد از گذشت دو ماه همچنان سكوت كرده و جوابيه محكمي براي نسل جديد كارتهايگرافيك AMD ارائه ندادهاست. NVIDIA در این مدل تنها به بیان نام Kepler بهعنوان اسم رمز کارتهای گرافیک نسل بعد خود از سری 600 بسنده کردهاست! از نظر كارايي، HD 7950 به دليل غيرفعال شدن چهار واحد محاسباتي و فركانس پردازندهگرافیکی پایینتر در بخش پردازندهگرافیکی و حافظه، عقبتر از HD 7970 قرار دارد اما در عین حال، حدود يکصد دلار ارزانتر از HD 7970 بوده و خریداران بیشتری را به سوی خود جلب میکند. همچنين مدلي از HD 7950 وجود دارد كه به جاي سه گيگابايت حافظه، از 1/5 گيگابايت حافظه بهره ميبرد و حدود چهل دلار از مدل سه گيگابايتي ارزانتر است. اين حركات ترفندهايي حسابشده از نظر بازاريابي است تا شكاف ميان سري HD 7900 وHD 7800 را که قرار است در آینده عرضه شوند، پر کرده و طيف مختلفي از كاربران را پوشش دهد. HD 7970 با مشخصات خيرهكننده خود در حال حاضر قويترين كارتگرافيك تكپردازندهای دنياست و با كارايي حدود پانزده تا بيست درصد بيشتر از GTX 580 يك سر و گردن بالاتر از آن قرار ميگيرد.
و در آخر خبري ناراحتكننده براي كساني كه قبلاً میتوانستند با تغییر در بایوس HD 6950 آن را به HD 6970 تبدیل کنند! AMD اين بار تنها به برنامهريزي بايوس كارتگرافيك برای غیرفعالسازی برخی امکانات بسنده نكرده و واحدهاي محاسباتي HD 7950 را به صورت فيزيكي غيرفعال كردهاست. در نتیجه، با فلش كردن بايوس و بازنویسی آن نميتوان HD 7950 را به HD 7970 تبديل كرد.
از پیگیری شما کمال تشکر را دارم
جناب پناهی عزیر از پاسختون ممنونم
با توجه به این موضوع چرا AMD در سری جدید این کار را تکرار نکرد و جلوی این کار رو گرفت؟
راستش منظور بنده از توجیه قیمتی در مرحله ساخت پردازنده گرافیکی بود که بلاخره از لحاظ سخت افزاری محصول تولید شده و نه در مورد فروش آن، که البته منظورم را واضح بیان نکردم
و در مورد سخن شما در رابطه با تعداد Stream Processor و Texture Units هم اگر اینظور نباشد آیا تاثیر خواصی روی کارایی کارت دارد؟ چون در کل از اصلی ترین تفاوتهای دو پردازنده گرافیکی AMD تا جایی که من اطلاع دارم همین دو مورد هست
یا شاید AMD در مورد این نسل از پردازنده های گرافیکی خودش دچار اشتباه یا حتی کمبود زمان شده بوده که البته خیلی دور از واقعیت هست
نظر شماچیست؟
آیا کسانی که این کار را انجام داده اند کارت خود را به طور کامل با برادر بزرگترش مقایسه نکرده اند یا اینکه اطلاعاتی در دست نیست؟
آقای پناهی عزیز این پرسش از وقتی که سری 69XX AMD به بازار اومد و اون داستان تغییر بایوس مشخص شد، ذهن منو مشغول کرده و هر چند وقت یکبار به یادم میاد و اونم اینه که اگر با یه تغییر ساده نرم افزاری توی بایوس یه کارت گرافیک به یک مدل بالاتر از خودش تبدیل میشه اولاً توجیهش از نظر قیمتی برای AMD چی هست؟(کاملاً غیر منطقی)
و دوم اینکه جدای از مورد اول و بر فرض مثال اگر این کار با موفقیت انجام شد و کارت گرافیک به مدل بالاتر تبدیل شد با توجه به اینکه کارت 6970 یک کانکتور 8پین و یک کانکتور 6 پین برای تاُمین توان مصرفی داره ولی کارت 6950 فقط از دو کانکتور 6 پین بهره میبره در کاربرد های سنگین کهاین کارتها برای اون تولید شدن آیا از نظر تاُمین توان مصرفی دچار مشکل نمیشن؟
ممنون میشم که این پرسش من رو پاسخ بدید.
با تشكر از مطلب خوبتان .
خیلی ممنون عالی بود