صفحهنمایش: مناسب برای یک نوتبوک رژیمی
دقت تصویر 768×1366 پیکسلی و نسبت تصویر 16:9 صفحهنمایش 13/3 اینچی این دستگاه سبب میشود تا U350 به گزینه مناسبی برای تماشای فیلم تبدیل شود. حداکثر میزان روشنایی این صفحهنمایش 199/4 کاندلا در مترمربع است و میانگین آن به 192/1 کاندلا در مترمربع میرسد. براساس تستهای انجامشده، نسبت شفافیت این صفحهنمایش 162 به 1 است که برای صفحهنمایش استاندارد مقدار مناسبی به شمار میآید. وجود سنسور تنظیمکننده نور سبب میشود تا در محیطهای مختلف تصویر خوبی را در اختیار داشتهباشید و حتی بیرون از محل کار نیز همچنان صفحهنمایش خوانا باشد.
پردازنده: لطفاً گیر ندهید
با آنکه ظاهر شیک دستگاه ممکن است باعث غرور و افتخار شما بین دوستانتان باشد اما ما توصیه میکنیم درباره پردازنده چیز زیادی به آنها نگویید چون ممکن است قضیه تا حدودی برعکس شود! البته به دلیل تعلق این مدل به سریهای فوق باریک شاید لنوو چارهای هم به جز استفاده از پردازنده SU7300 نداشتهاست. این پردازنده دوهستهای که با کد رمز Penryn شناختهمیشود، دارای حداکثر فرکانس کاری 1300 مگاهرتز بوده و از فناوری 45 نانومتری در ساخت آن استفاده شدهاست. شاید تنها مزیت این پردازنده نهچندان توانمند را در مصرف پایین آن دانست که ده وات توان مورد استفاده سبب میشود، باتری نوتبوک روزگار خوشی را سپری کند! از دیگر مشخصات این پردازنده میتوان به فرکانس هشتصد مگاهرتزی FSB و حافظه نهان L2 سه مگابایتی اشاره کرد.
در لابراتور نشریه دو تست از این پردازنده گرفتیم. در اولین امتحان WPRIME 2.00 سرعت پردازنده را در انجام جذر 32 میلیون محاسبه عدد صحیح نشان داد. این مقدار برابر 63/632 ثانیه بود. سپس همین تست را هنگام جذر یک میلیارد عدد صحیح گرفتیم که زمان تا 2066/409 ثانیه افزایش یافت.
تست بعدی مربوط به نرمافزار Custom PC Suite بود که سه عملیات سنگین Image Editing ،H.264 Encoding ،Multitasking را انجام میدهد. امتیازهای به دست آمده در این عملیات به ترتیب برابر با 462، 531 و 445 شد. امتیاز نهایی تعلقگرفته توسط این نرمافزار مقدار 479 بود (برای مقایسه خوب است بدانید، پردازنده Sandy bridge Core i5 2400 امتیاز کل 1752 را در این تست به خود اختصاص دادهبود).
کارتگرافیک: چیزی برای گفتن نیست
درباره پردازنده توصیه کردیم چیزی به دوستانتان نگویید، درباره کارتگرافیکی در واقع چیز خاصی وجود ندارد که بخواهید بگویید! چیپست گرافیکی مجتمع GMA که متعلق به سری چهارم اینتل است، نامی است که برای این کارتگرافیک نامرئی در نظر گرفته شدهاست! البته این نمونه حالت اورکلاکشده GMA 4500MHD است که فرکانس آن از 475 مگاهرتز به 640 مگاهرتز افزایش یافته تا بلکه کمکحالی برای دستگاه شما باشد. فناوری ساخت 65 نانومتری به خوبی نشانگر قدیمی بودن (سال 2008) این چیپست گرافیکی که از DirectX 10 نیز پشتیبانی میکند، است. برای تست این نوتبوک دست به دامان هر برنامهای که شدیم، دست رد به سینه ما زد! فقط PCMARK VANTAGE پس از کلی درخواست، امتیاز 1366 را در حالت Gaming به این چیپست گرافیکی اعطا کرد!
حافظه جانبی: ریاکار
مقدار حافظه جانبی در نظر گرفته شده برای U350، سه گیگابایت از نوع DDR3 است. حداکثر فرکانس کاری که این حافظههای ساخت شرکت میکرون در آن فعالیت میکنند برابر با 1066 مگاهرتز است اما در U350 با فرکانس کاری هشتصد مگاهرتز کار میکنند که همین امر سبب پایین آمدن کارایی آنها شدهاست (به خاطر همین، هیچ وقت گول مشخصات حافظههای جانبی را نخورید زیرا ممکن است حرف آنها با عملشان یکی نباشد!). حافظه دستگاه روی دو اسلات تعبیه شدهاست که روی اسلات شماره 1 یک حافظه جانبی دو گیگابایتی و روی اسلات شماره 2 یک حافظه جانبی یک گیگابایتی قرار دارد.
نتایج حاصل از تست با نرمافزار Everest Ultimate را در جدول زیر مشاهده میکنید.
هارددیسک: نوسان را دوست دارم
یک هارددیسک 320 گیگابایتی ساخت شرکت هیتاچی، وظیفه ذخیرهسازی اطلاعات شما را بر عهده دارد. این هادردیسک 5400 دور در دقیقه راندمان چندان بالایی ندارد و در تستی که روی آن انجام دادیم، این موضوع بهطور چشمگیری مشهود بود.
هنگام تست حافظه فلش Team Group J100 نیز تغییراتی در ساختار نمودار برنامه HD Tune دیده میشد. مقدار امتیازی که PCMARK VANTAGE به این هارددیسک اعطا کرد، برابر با 3241 بود.
نتایج حاصل از تست با نرمافزار HD Tune 4.60 را میتوانید در جدول زیر مشاهده کنید.
باتری: روی من حساب کنید
یکی از قسمتهایی که U350 ادعای زیادی درباره آن دارد، بخش باتری دستگاه است. به منظور سنجش تواناییهای دستگاه، ما باتری را سه بار شارژ کامل کرده و در سه حالت مختلف و به کمک نرمافزار Battery Mark1.1 آن را تست کردیم. در بار نخست، نور صفحهنمایش را تا بیشترین حد بالا بردیم و پردازنده را در حالت صد درصد کارکرد قرار دادیم، بهطوری که نوتبوک به سختی نفس میکشید! در این زمان باتری توانست تا دو ساعت و دو دقیقه توان موردنیاز دستگاه را تأمین کند. پس از آن نور صفحهنمایش را تا نصف کاهش دادیم و در حالی که دستگاه به اینترنت متصل بود و گهگاه گشتی نیز در آن میزدیم، دوباره به سنجش توانایی باتری پرداختیم. در این حالت عمر باتری به چهار ساعت و پنج دقیقه افزایش یافت. در حقیقت، این حالت را میتوان کارکرد اصلی U350 در حالت عادی دانست زیرا با توجه به آنکه برای مصرف اضافه درایور خارجی ندارد و بهترین کارکرد دستگاه در استفاده از اینترنت است، شما میتوانید روی حدود چهار ساعت کارکرد حساب کنید. در حالت سوم، تا جایی که امکان داشت، نور صفحهنمایش را پایین آوردیم، کارتشبکه را هم خاموش کردیم و تصمیم گرفتیم اصلاً سر به سر U350 نگذاریم! باتری در این حالت توانست به مدت 5 ساعت و 41 دقیقه توان موردنیاز دستگاه را تأمین کند (من به شخصه انتظار بیشتری در این حالت داشتم).
البته این توضیح نیز لازم است که ویندوز هفت هنگامی که باتری نوتبوک به شش درصد میرسد، به صورت خودکار دستگاه را در حالت Hibernate قرار میدهد و از خاموش شدن ناگهانی آن جلوگیری میکند.
سایر امکانات: چیز زیادی برای یافتن نیست
سیستمعامل نصبشده روی این مدل یکی از شگفتیهای U350 است! البته وجود ویندوز هفت نسخه Home Premium جای تعجب ندارد، بلکه استفاده از نسخه 64 بیتی آن کمی ما را شگفت زده کرد. به خصوص که حافظه جانبی دستگاه هم سه گیگابایت بوده و نیازی به استفاده از ویندوز 64 بیتی با توجه به مشخصات سختافزاری آن احساس نمیشود. وجود بلوتوث و خروجی HDMI از دیگر امکانات U350 است. چیپست شبکه از استاندارد 802.11 نسل b و g بهره میبرد. نکته قابل تأمل در اینجا عدم پشتیبانی از استاندارد n است که در نوتبوکهای امروزی امری بدیهی به شمار میآید.
دیدگاهتان را بنویسید