خبرهای جدیدی به گوش میرسد مبنی بر اینکه شرکت گیگابایت برای کارت گرافیکهای سری RTX 5060 Ti خود از طراحی PCB جدید استفاده خواهد کرد که فضای بیشتری را برای خنککنندههای بزرگتر فراهم میکند. همانطور که ممکن است بدانید، قرار است کارت گرافیک RTX 5060 که از حداکثر توان مصرفی 145 وات پشتیبانی میکند، ماه آینده (میلادی) به بازار عرضه شود. اکنون گفته میشود که شرکت گیگابایت از طراحی PCB مشابهی برای کل سری مبتنی بر چیپ گرافیکی GB206 خود، از جمله نسخه 16 گیگابایتی RTX 5060 Ti (با پشتیبانی از حداکثر توان مصرفی 180 وات)، استفاده کرده است.
باید اشاره کرد که این کارت گرافیکها به تازگی به صورت رسمی معرفی شدهاند و در همان روز، کمپانی انویدیا ممنوعیت انتشار نقد و بررسیهای مربوط به این محصولات را لغو کرد. این همزمانی باعث شد برخی گمان کنند شاید کمپانی انویدیا پس از حواشی و واکنشهای منفی در نقد و بررسی نسخه 8 گیگابایتی، قصد داشته چیزی را پنهان کند. با این وجود در نهایت مشخص شد که نتیجه تمام بررسیهای انجام شده، منفی نبوده است و این مدل در خط تولید کارت گرافیکهای RTX 50 که عموماً گرانقیمت هستند، جایگاه و هدف خاص خود را دارد. علاوه بر این، ممکن است که شرکت انویدیا با عرضه کارت گرافیکهای کمپانی رقیب، یعنی سری AMD (RX 9060 XT)، برای کاهش قیمت این محصولات تحت فشار قرار بگیرد.
طراحی PCB کارت گرافیکهای RTX 5060 Ti شرکت گیگابایت
یکی از بررسیهای منتشر شده شامل مدلهای ساخته شده توسط کمپانی گیگابایت بود. ممکن است برخی از شما قبلاً متوجه شده باشید که شرکت گیگابایت از طراحی برد بسیار جالبی استفاده میکند. به عبارت دقیقتر، شرکت گیگابایت در مقایسه با اکثر کمپانیهای دیگر، از یک مدار چاپی کوتاهتر استفاده کرده است. علاوه بر آن، این کمپانی به جای بهره گرفتن از رابط استاندارد PCIe 5.0 x16 که معمولاً در کارت گرافیکهای رده بالا به کار برده میشود، از نسخه PCIe 5.0 x8 پشتیبانی میکند. بر اساس گزارشهای منتشر شده، این محصول در ظاهر به PCL کامل مجهز شده است، با اینحال تنها از 8 خط برای انتقال دادهها استفاده میکند. باید گفت که گاهی اوقات در رابط کامل x16 نیز تمام 16 خط به طور کامل متصل نیستند.
بررسی انجام شده توسط وبسایت HardwareLuxx، طراحی مدل 5060 Ti EAGLE را نشان داد (کمپانی گیگابایت یک طراحی سیاه و سفید، معروف به ICE را نیز برای این سریها ارائه میدهد). باید اشاره کرد که کمپانی گیگابایت در مجموع 21 کارت گرافیک جدید را به بازار عرضه کرده است که همه آنها از این نوع کانکتور PCIe استفاده نمیکنند:


اساساً، هرچه طراحی کارت گرافیک بزرگتر و سنگینتر باشد، احتمال استفاده از کانکتور PCIe عریضتر (کاملتر) در آن بیشتر است. رابط بزرگتر به عنوان پشتیبانی ساختاری برای کارت گرافیگهای سنگینتر عمل میکند. کارتهای کوچکتر، مانند سریهای Windforce و ELITE، از کانکتورهای کوتاهتر استفاده خواهند کرد. در واقع، حتی نسخه Low-profile نیز از کانکتور PCIe با اندازه کامل پشتیبانی میکند (در اینجا منظور اندازه فیزیکی کانکتور است، نه لزوماً تعداد خطوط انتقال داده آن).
شکی نیست که چیپ گرافیکی GB206 در درجه اول یک نسخه موبایلی (برای استفاده در دستگاههای قابل حمل مانند لپتاپ) است. به این ترتیب، به طراحی VRM قدرتمندی نیاز ندارد و از حداکثر هشت ماژول GDDR7 استفاده میکند که هر کدام 2 گیگابایت ظرفیت دارند.
با وجود استفاده از یک PCB کوچکتر، کمپانی گیگابایت نسخههای زیادی با پشتیبانی از فرم فاکتور ITX (مدلهای تکفن) ندارد. با این حال، ممکن است شرکت گیگابایت در آینده کارت گرافیکهای بیشتری را به بازار عرضه کند، زیرا این کمپانی حتی برای مدل RTX 2070، که یک مدل با حداکثر توان مصرفی 175 وات بود نیز چنین نسخههایی را ارائه کرده بود.
این که کل ش شد فن و هیت سینک – چند سال دیگه انویدیا تغییر کاربری میده میشه رادیاتور ساز – یا فقط ماژول گرافیک بده برق و تهویه اش با ما