ECS Z77H2-AX
بدون شک ECS در طراحی این مادربورد یک قدم بزرگ برداشته و محصولي با ظاهر جالب و خاص تولید کردهاست. استفاده از طلا در اتصالهای سوکت پردازنده و اسلات حافظه، از نسل قبلی مادربوردهای ECS آغاز شد و حالا به کل مادربورد سرایت کردهاست! در این مادربورد هر قطعه فلزی (به جز لولههای انتقال حرارت) و حتی پانل پشت مادربورد همگی به رنگ طلایی هستند و نمای بسیار خوبی را در سطح مشکی مادربورد ایجاد کردهاند (به همین دليل، این مادربورد یکی از بهترین انتخابها برای افرادي است که از کیس با درب شیشهای استفاده میکنند).
روی خنککننده چیپست نیز طرحی گرافیکی ديدهميشود که با تغییر دما رنگ آن تغییر مییابد. خنککننده چیپست با لوله انتقال حرارت به خنککننده چیپست PLX متصل است.
این چیپست مسیرهای اضافی PCI-E 3.0 فراهم کرده و به همین دليل هنگام نصب سه کارتگرافیک، شانزده مسیر برای کارتگرافیک اول و هشت مسیر برای هر یک از کارتهای گرافیک دوم و سوم در دسترس خواهدبود.
به همراه این مادربورد، سه اتصال SLI ارائه میشود اما از اتصال CrossfireX خبری نیست. تنوع اتصالهای این مادربورد به نسبت مناسب بوده و فقط جای پورت IEEE 1394 خالی است. در این مادربورد رابط mini PCI-E نیز در نظر گرفته شده که تنوع لوازم جانبی قابل اتصال به آن را افزایش میدهد.
با این حال، تعداد برخی پورتها از جمله USB 2.0 و SATA 3.0 تا حدودی کم به نظر ميرسد. تعداد خروجیهای تصویری نیز کم بوده و تنها شامل D-Sub و HDMI 1.4a میشود.
محدودیت دیگری که در این مادربورد دیدهمیشود، کمبود تعداد اتصالهای فن است و فقط میتوان سه عدد فن را به این مادربورد متصل و سرعت آنها را کنترل کرد. ECS برای کنترل سرعت فن، نرمافزاری به نام eSF در نظر گرفته که دارای چندین حالت پیشفرض بوده و در عین حال، میتوان به صورت دستی یک پروفایل برای سرعت فن تعیین کرد.
ویژگی مثبت دیگری که این مادربورد در اختیار کاربران قرار میدهد، وجود دو رابط Bluetooth و Wi-Fi است که باعث میشود شما به گيرندههای جداگانه نیازی نداشتهباشید (شاید وجود این دو اتصال توجیه خوبی برای کم بودن پورت USB 2.0 باشد). قابلیت خوب دیگری که برای اورکلاکرها مناسب است، وجود بخشی است که بالای اسلات حافظه ديدهميشود و برای خواندن ولتاژ بخشهای مختلف از آن استفاده ميشود.
برخلاف ظاهر مادربورد که ECS تلاش خوبی در طراحی آن کرده، به نظر میرسد برای طراحی بایوس وقت بسیار کمی صرف کردهاست. بایوس نخست در حالت Easy Mode اجرا میشود و کاری به جز انتخاب زبان، اجرای تنظیمات پیشفرض، درایو بوت و رفتن به تنظیمات پیشرفته برای شما انجام نمیدهد. چیدمان تنظیمات در بخش پیشرفته نیز چندان جالب نیست و نمیتواند اطلاعات سیستمی را به شکل بهینهای در اختیارتان قرار دهد. همچنین برخی تنظیمات مختلف در جایی که انتظار دارید باشند، وجود ندارند و حرکت ماوس نیز به نرمی صورت نمیگیرد. در ضمن، بهروزرسانی بایوس از طریق این رابط کاربری امکانپذیر نیست.
همین شرایط برای دیسک نصب مادربورد نیز وجود دارد و برخی موارد از جمله Lucid Virtu، باید به صورت دستی و از داخل فایلهای ذخیرهشده در داخل دیسک نصب شوند (به یاد داشتهباشید، برای نصب پردازندهگرافیکی مجتمع و Lucid Virtu باید گزینه مربوط به پردازندهگرافیکی مجتمع در بایوس را روشن کنید).
مزایا:
وجود رابط mini PCI-E، پشتیبانی از 3Way SLI، فضای کافی بین دو رابط PCI-E اصلی، وجود پانل جلو و پشت برای پورتهای اضافی USB 3.0، تعبيه رابطهای Wi-Fi و بلوتوث- ظاهر جدید!
معایب:
عدم وجود پل CrossfireX، بایوس نهچندان جالب، نرمافزارهای همراه بسیار ساده، تعداد کم اتصالهای فن، مشکل در نصب قطعات روي رابط PCI-Ex1 به دليل ارتفاع خنککننده چیپست PLX
پيشنهاد سختافزار:
مناسب برای آنها که میخواهند سیستم خود را به رخ بکشند!، کسانی که میخواهند سه کارتگرافیک داشتهباشند، مناسب برای دسترسی به انواع شبکههای بیسیم
سلام
خیلی مفید بود
فقط من می خواستم بدونم چرا شما در نشریه شماره 40 نوشتید :
فناوری ساخت چیپست سری 7 اینتل در این نسل، از 65 نانومتر به 22 نانومتر کاهش یافته در صورتی که در سایت اینتل فناوری ساخت تغییری نکرده وهمچنان 65 نانومتر.
اینم ادرس
http://ark.intel.com/products/64024/Intel-BD82Z77-PCH?wapkw=chipset+lithography+z77
سلام
عالی بود