Gigabyte Z77X-UD5H-WB WIFI
تا پیش از این، اگر کسی قصد داشت یکی از محصولات حرفهای گیگابایت را بخرد باید به سراغ سریهایی با پسوند UD7 میرفت. اما به نظر میرسد، گیگابایت سطح حرفهای بودن و امکانات مادربوردهای خو را گستردهتر کرده و در نسل جدید مادربوردهای اين شرکت میبینیم، مادربورد Z77X-UD5H نیز با امکانات فراوانی که دارد، میتواند خود یک UD7 باشد!
البته UD5H ظاهر متوسطی دارد و خنککنندههای آبی رنگ، به نسبت بزرگ بوده و لوله انتقال حرارتی که آنها را به يکديگر متصل کرده تنها بخشی است که در نگاه اول ممکن است به چشم بیاید. دکمه روشن و خاموش قرمز رنگ در کنار Debug LED و محل خواندن ولتاژ، دکمه ریست بایوس و دکمه ریست سیستم نیز میتواند در نگاه افرادی که از پشت ویترین آن را ميبينند، جذاب به نظر برسد.
اما قبل از اینکه به سراغ گزینههای دیگری بروید، بهتر است نام این مادربورد را یادداشت کرده و نگاهی به فهرست امکانات آن بیاندازید. خروجیهای تصویر این مادربورد کامل است و در کنار آنها انواع پورتهای USB 2.0 ،USB 3.0 ،IEEE 1394a و eSATA III وجود دارد.
دو پورت شبکه موجود برای کسانی که حجم کاری زیادی روی شبکه دارند، مفید بوده و سه پورت USB 3.0 روی مادربورد، در مجموع ده پورت USB 3.0 را برای شما فراهم خواهندکرد! پورت mSATA نیز زیر سوکت پردازنده قرار دارد و میتوان درایوهای SSD را برای استفاده از فناوری Intel Smart Response روی آن نصب کرد.
برای استفاده آسانتر از این قابلیت، گیگابایت ابزاری به نام EZ Smart Response در نظر گرفته که کاربر را از انجام تنظیمات بایوس و نصب ابزار مخصوص اینتل برای استفاده از ویژگی Smart Response بینیاز میسازد. دو فناوری دیگر Rapid Start و Smart Connect نیز توسط ابزارهای اختصاصی گیگابایت به سادگی قابل راهاندازی هستند.
امکانات ارتباطی این مادربورد تنها به پورتهای متنوع آن محدود نمیشود. به همراه این محصول یک کارتجانبی رابط PCI-Ex1 ارائه میشود که شامل اتصال بیسیم Wi-Fi 802.11n و Bluetooth 4.0 میشود. تعبیه دو آنتن مجزا برای این قسمت نیز باعث میشود، میزان گیرندگی این دو اتصال بیسیم افزایش یابد. یکی از موارد عجیب درباره این مادربورد، وجود اتصال برق SATA برای تأمین برق اضافی برای رابطهای PCI-E است.
گیگابایت در سایت خود اعلام کرده این اتصال براي نصب سه یا چهار کارتگرافیک لازم خواهدبود و این در حالیست که این مادربورد به هيچ عنوان از نصب سه کارتگرافیک پشتیبانی نمیکند! بایوس مادربورد نیز مانند نسل قبل بوده و طراحی مناسبی دارد.
دسترسی به تنظیمات آسان بوده و عمل اورکلاک نیز دشوار نیست. همچنین مانند قبل شما میتوانید از سیستمعامل ویندوز به تمامی تنظیمات بایوس دسترسی داشته و آنها را تغییر دهید. سیستم خنککننده مادربورد نیز به نسبت مناسب است. پس از بازکردن خنککننده مادربورد، دو قطعه آلومینیومی در چیپست ديدهميشود که به یکدیگر پیچ شدهاند و بین آنها چسب خورده است. لوله انتقال حرارت نیز بین این دو فلز قرار دارد. بهتر بود گیگابایت از فلزی یکپارچه در این قسمت استفاده میکرد، البته این نکته نیز قابل ذکر است که چیپست Z77 چندان هم داغ نمیکند.
مزایا:
امکانات ارتباطی فراوان، ده پورت USB 3.0، کارت جانبی برای Wi-Fi و بلوتوث، رابط mini PCI-E، وجود پانل جلو برای USB 3.0، وجود ابزارهای ویژه برای راهاندازی آسان فناوریهای جدید پردازندههای اینتل
معایب:
فلسفه وجود اتصال برق SATA روی مادربورد مشخص نیست!، ساخت خنککننده چیپست از دو قطعه آلومینیومی مجزا
پیشنهاد سختافزار:
مناسب براي کسانی که تعداد زیادی وسیله USB 3.0 دارند، کسانی که دسترسی به انواع شبکهها برایشان مهم است، آنها که دلتنگ سری UD7 در مادربوردهای سری هفتم گیگابایت هستند!
سلام
خیلی مفید بود
فقط من می خواستم بدونم چرا شما در نشریه شماره 40 نوشتید :
فناوری ساخت چیپست سری 7 اینتل در این نسل، از 65 نانومتر به 22 نانومتر کاهش یافته در صورتی که در سایت اینتل فناوری ساخت تغییری نکرده وهمچنان 65 نانومتر.
اینم ادرس
http://ark.intel.com/products/64024/Intel-BD82Z77-PCH?wapkw=chipset+lithography+z77
سلام
عالی بود