بسیاری از کاربران پرفورمنس یک کارت گرافیم را تنها منوط به معماری،پردازنده گرافیکی،پردازنده اصلی سیستم،درایور و موتور بازی ها می دانند.این تصور تا حدودی درست است اما یکی از مهمتری پارامترهایی که در پرفورمنس نهایی و توان کارت گرافیک ها موثر است،دستورات کتابخانه و برنامه نویسی است.موردی مهم که دست نویسندگان برنامه را برای استفاده هر چه بهتر از سخت افزار باز می گذارد.
AMD پس از فراز و نشیبی که از سال 2013 بر سر دستورات کتابخانه ایی خود مانند “Mntel” بود،در نهایت کار بر روی یک رابط جدید با نام “Vulkan” را آغاز کرد.هم اکنون اولین نسخه از این دستور برنامه نویسی در اختیار توسعه دهندگان و برنامه نویسان قرار گرفته است.از سوی دیگر انویدیا نیز به طور رسمی اعلام کرد که کارت گرافیک های مبتنی بر GPU های کپلر و مکسول این برند نیز از Vulkan پشتیبانی خواهند کرد و این مهم از طریق به روزرسانی در اختیار کارت گرافیک های هر دو برند (Nvidia و AMD) قرار خواهد گرفت.
Vulkan 1.0 همانطور که از نامش نیز پیداست،اولین نسخه از Vulkan است که به توسعه دهندگان و تولید کنندگان بازی امکان گذر از محدودیت ها و تنگناهای نرم افزاری را می دهد.این دستور نه تنها در ویندوز،بلکه در سیستم عامل های اندروید و لینوکس نیز قابل اجرا است. Vulkanدارای نشانه هایی از نقاط قدرتمند Mantel است که می تواند به عنوان یک مکمل Open GL نیز در نظر گرفته شود.Vulkan یک GPU را به منظور ارائه خروجی بهتر در برابر درخواست ارائه شده یاری می دهد و بدین ترتیب حذف مشکلات سنتی مانند گلوگاه های سخت افزاری را به همراه خواهد داشت.به عبارت ساده،یک کارت گرافیک قادر به اجرای بهتر بازی ها خواهد بود بدون آنکه در پی ضعف های نرم افزاری،از حداکثر توان سخت افزار استفاده ننماید.خبر دیگر که دارای جنبه های بسیار مهمی است،اعلام AMD مبنی بر پشتیبانی معماری های GCN است.AMD اعلام کرده است که معماری های GCN 1.0 به بالا قادر به پوشش Vulkan هستند.لازم به ذکر است که اولین نسخه انتشار یافته،در مرحله بتا است.
Vulkan یک API قدرتمند و کم بار است که به توسعه دهندگان امکان تفسیر کامل استفاده از تمامیت یک سخت افزار را ارائه می دهد.این سخت افزار می تواند یک GPU و یا یک SOC باشد.یکی دیگر از امکانات این API،استفاده از تمامی ویژگی های یک برنامه گرافیکی است.هنوز سخنی مبنی بر استفاده این دستور در کنسول های بازی وجود ندارد اما در صورتی که Vulkan به درون سخت افزار کنسول ها نیز نفوذ کند،می تواند نقش بسزایی در حذف محدودیت های آنها ایفا کند.در حال حاضر ویندوز های 7 به بعد از جمله مهمترین OS هایی هستند که قادر به حمایت از Vulkan هستند.از آنجایی که Khronos در نتیجه یک همکاری گسترده با گروه یا به عبارت بهتر کنسرسیوم Khronos به دست آمده است،موفقیت آن را می توان به طور کامل تضمین کرده و احتمال شکست این برنامه مانند Mantel بسیار پایین AMD در نهایت خوشحالی خود را از بابت تولید یک دستور برنامه نویسی ایده آل و همکاری با معتبرترین مراجع سخت افزاری،ابراز کرده است.
خوبه که nvidia هم قراره پشتیبانی کنه ازش :-bd
Nvidia یا ATI قرار نیست ساپورتش کنن که 🙂
این خبر اشتباه نوشته شده.
این ها API ها یا رابطهای برنامه نویسیای هستند که برای کار با درایور اون سختافزار نوشته میشن. این ولکان رو هم همون تیمی که OpenGL رو توسعه میداد داره توسعه میده. اوپن جی ال رو متوقف کردن و دارن روی ولکان کار میکنن.
اسمش که قشنگه من بد هم باشه به خاطر اسمش فقط سمت این میرم بی خیال کارایی.اخه دایرکت ایکس چیه!مثل چوخ میمونه اسمش:-)):-))
خیلی قاطی پاتی شده.
تنها نکته ای که میمونه پشتیبانی بازی سازها از دو رابط برنامه نویسی Vulkan و Mantel هست :-bd
اگر قراره دایرکت ایکس 12 از amd پشتیابنی بهتری داشته باشه دیگه چه احتیاجی به این هست خب؟؟؟
باز هم می بینیم که تکنولوژی های amd محدود به خودش نیستن.
Open gpu هم که مثل گیم ورکس انویدیا هست و تازه معرفی شده اپن سورس هست و بر خلاف گیم ورکس محدود به یک برند نیست.
اینه AMD
باز وولکان دیگه چه کوفتیه مثلا مثل dx هست:o:o:o
امیدوارم همینجوری پیش برن و روز به روز به قدرت گرافیک ها افزوده بشه و اینکه هر اتفاقی افتاد بنفعه ما مصرف کننده باشه
🙂 دوتا دو ریبورن هم یه نسخه اش از اون اولا داره بر مبنای ولکان توسعه داده میشه 😡
خیلی خوب شد ایول:-bd ، خط اول بجای گرافیک اشتباه نوشین «گرافیم»