از زمان معرفی نسل جدید چیپستهای سفارشی کمپانی اپل تا امروز بنچمارکهای مختلفی از عملکرد این تراشههای جذاب شاهد بودهایم و مثل نسل قبل، این بار هم اپل موفق شده با تراشههای جدید خود همگان را تحت تاثیر قرار دهد. چیپستهای جدید کوپرتینوییها در هر دو بخش CPU و GPU فوق العاده ظاهر شدهاند و عملکردهای غافل گیر کننده این تراشهها همچنان ادامه دارد. مک بوک پروهای نسل جدید بیشتری در اختیار کاربران و کارشناسان بررسی کننده این محصولات قرار گرفتهاند و به همین دلیل گزارشات بیشتری از عملکرد این دستگاهها شاهد هستیم. این بار چیپست M1 Max و M1 Pro در بنچمارک PassMark مورد آزمایش قرار گرفتهاند و نتایج جذابی به ثبت رساندهاند.
چیپست M1 Max و M1 Pro در PassMark هم پرچمداران اینتل و AMD را کنار زد
طبق اسکرین شاتی که از بنچمارک PassMark در پردازش تک رشته ای منتشر شده، چیپستهای نسل جدید مبتنی بر ARM اپل موفق شده اند از پردازندههای x86 رده بالا و قدرتمندی همچون Core i9-11900K از سری Rocket Lake پردازندههای اینتل و AMD Ryzen 9 5950X با معماری Zen 3 جلو بیافتند. نکته قابل توجه این بنچمارک در این است که چیپست M1 Pro با ثبت امتیاز 3880، با اختلافی کم نسبت به M1 Max که امتیاز 3858 را به ثبت رسانده در جایگاه نخست قرار گرفتهاند. هر چند با توجه به اینکه هر دو چیپست مجهز به پردازنده 10 هستهای با فرکانس 3.2 گیگاهرتز هستند، این موضوع چندان هم عجیب و غریب نیست. پس میتوان انتظار عملکرد یکسانی از هر دو چیپست در این نوع پردازش داشت.
اما نکته جالبتر در نتیجه بنچمارک، عملکرد بهتر چیپست M1 Max و M1 Pro اپل نسبت به پرچمداران پردازندههای اینتل و AMD است. با توجه به اینکه هنوز بنچمارکهای رسمی پردازندههای نسل دوازدهم Alder Lake اینتل منتشر نشده، امتیاز Core i9-11900K در این بنچمارک معتبرتر است. AMD نیز در حال آماده سازی پردازندههای جدید Zen 3+ با تراشه 3D V-cache است که احتمالا تا یک ماه آینده از راه میرسند.
مشخصات M1 Max و M1 Pro – سریعترین چیپستهای اپل
چیپستهای M1 Max و M1 Pro اپل هر دو بر پایه معماری ARM توسعه داده شده اند. M1 Max به عنوان پردازنده پرچمدار از 57 میلیارد ترانزیستور تشکیل شده است. این پردازنده دارای 10 هسته پردازشی، و واحد پردازنده گرافیکی با 32 هسته و موتور عصبی 16 هستهای میباشد و همچنین می تواند با حداکثر 64 گیگابایت رم همراه شود که پهنای باند این حافظه به 400 گیگابایت بر ثانیه میرسد. در مقابل چیپست M1 به 33.7 میلیارد ترانزیستور مجهز است. CPU این چیپست میتواند 8 یا 10 هستهای باشد و GPU نیز حداکثر از 10 هسته پردازشی برخوردار است. در قسمت پردازش عصبی نیز از همان موتور 16 هستهای M1 Max استفاده شده، در حالی که M1 Pro میتواند حداکثر از 32 گیگابایت رم با پهنای باند 200 گیگابایت بر ثانیه برخوردار شود.
روند مهاجرت مکهای اپل از پردازندههای اینتل به اپل سیلیکون وارد دومین سال خود شده و کوپرتینوییها با چیپستهای جدید خود، یک قدم بزرگ دیگر در این مسیر برداشتند و قدرتمندترین و سریعترین چیپستهای خود تا به این تاریخ را معرفی کردند. چیپستهایی که علاوه بر برخورداری از عملکرد بسیار عالی، از تکنولوژی های سفارشی نیز بهره میبرند و در مصرف انرژی نیز بسیار بهینه عمل میکنند. باید کمی منتظر بمانیم و بعد از انتشار بنچمارکهای رسمی پردازندههای Alder Lake، تراشههای جدید اپل را با چیپستهای نسل جدید اپل مورد قیاس قرار دهیم. مطمئنا رقابت جذابی بین این دو شاهد خواهیم بود.
اینو در نظر داشته باشید که پردازنده اپل موبایل هست و دسکتاپی نیست