لپتاپهای تحصیلی و اداری یکی از محبوبترین دستهها در کامپیوترهای قابل حمل به حساب میآید. چراکه اصولاً بخشی دوستداران بازی و گیم به سراغ PC یا همان کامپیوترهای شخصی میروند و برخی دیگر روی به خرید لپتاپ میآورند. اما دانشآموزان، دانشجویان و حتی کارمندان انتخاب اولشان در اکثر موارد لپتاپ بوده و معیارهای آنها برای خرید، کاملاُ متفاوت از دسته گیمرها است. لپ تاپ مدرن 15 MSI یکی از گزینههای جذاب برای این دسته است که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
لپتاپهای تحصیلی و اداری معمولاً از سختافزارهای قدرتمند بهره نمیبرند و طراحی آنها برخلاف لپتاپهای گیمینگ، ساده و کلاسیک است. وجه برتری این دسته را شاید بتوان همین طراحی که البته یک موضوع سلیقهای است، در کنار وزن کمتر و امکان جابهجایی راحتتر دانست. لپ تاپ مدرن 15 MSI یکی از محصولات تحصیلی-اداری این شرکت تایوانی به حساب میآید که امروز و در این مطلب قصد بررسی آن را داریم. پس با ما همراه باشید.
بررسی لپ تاپ مدرن 15 MSI
اماسآی لپتاپهای سری مدرن خود را مخصوص Business و Productivity تعریف کرده است. نسخهای که برای بررسی در اختیار ما قرار گرفته است، Modern 15 B13M است. این لپتاپ در سال 2022 تولید شده و نسخهای که برای بررسی در اختیار ما قرار گرفته از پرازنده نسل 13 اینتل Core i7 از سری Raptor Lake U 15w با گرافیک Iris Xe بهره میبرد.
پردازنده | نسل 13 اینتل Core i7 Raptor Lake u 15w |
نمایشگر | 15.6 اینچی IPS با رزولوشن FHD |
گرافیک | Iris Xe اینتل |
رم | 16 گیگابایت DDR4 |
فضای ذخیرهسازی | 512 گیگابایت SSD NVMe PCIe Gen3x4 |
وبکم | HD (نرخ 30 فریم 720p) |
اتصالات | بلوتوث 5.2 و Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) |
کیبورد | نور پسزمینه سفید |
پورتها | 1 پورت Type-C USB3.2 Gen 2، یک پورت Type-A USB3.2 Gen 2، دو پورت Type-A USB2.0، یک پورت HDMI، یک کارتخوان حافظه، یک پورت هدفون/میکروفون و یک پورت شارژ |
صدا | دو بلندگوی 2 وات |
باتری | سه سلولی 53.8 وات ساعتی – آداپتور 65 وات |
ابعاد | 359x241x19.9 میلیمتر |
وزن | 1.7 کیلوگرم |
طراحی
برخلاف لپتاپهای گیمینگ که هرکدام میتوانند ظاهر کاملاً متفاوتی نسبت به یکدیگر، حتی در بین محصولات یک برند داشته باشند، لپتاپهای اداری و تحصیلی یک نقطه اشتراک دارند و آن طراحی ساده این دستگاهها است. در لپتاپ مدرن 15 اماسآی هیچ المان عجیبی در طراحی آن وجود ندارد و این لپتاپ بسیار ساده و کلاسیک ساخته شده است.
لپتاپ اقتصادی MSI در دو رنگ سورمهای (Star Blue) و مشکی (Classic Black) طراحی و راهی بازار شده است. این رنگ بسیار جذاب و شیک است و در محیطهای با نور بیشتر مانند بیرون جلوه زیبایی از لپتاپ به نمایش میگذارد. بدنه این لپتاپ کاملاً از جنس پلاستیک طراحی شده است. این موضوع برای لپتاپهای اقتصادی و میانرده عجیب نیست. با این وجود، مدرن 15 حس یک محصول ارزان و بیکیفیت را به شما نمیدهد و این را تا حد زیادی مدیون رنگ جذابش است.
در قسمت بالایی درب لپتاپ لوگوی MSI حک شده و در قسمت پایینی آن، یک لبه پلاستیکی نازک به آن متصل است که در زمان باز کردن درب لپتاپ، نقطه تماس با سطح خواهد بود.
رنگ قاب پشت این لپتاپ روشنتر از بخش جلویی آن است. بخش بالای این قاب مشبک طراحی شده تا بتواند هوای خنک را به درون لپتاپ منتقل کند. از این بخش که طراحی جالب و منحصر بهفردی دارد، میتوانید تا حدی به اجزای داخل لپتاپ مانند لولههای مسی، فن و … نیمنگاهی بیندازید. 4 گریب پلاستیکی کوچک در چهار طرف این قرار گرفتن تا مانع سُرخوردن آن بر روی سطح شوند. در دو طرف بخش پایینی قاب هم دو بخش مشبک کوچک طراحی شده که جایگاه بلندگوهای این دستگاه است.
در لبه جلویی دستگاه المان خاصی در نظر گرفته نشده است. اما در لبه پشتی که نقطه اتصال درب لپتاپ و بدنه آنست، یک خروجی هوا تقریبا در وسط تعبیه شده است. این سبک طراحی نشان میدهد که سیستم گردش هوا شامل یک فن و یک خروجی میشود که برای یک دستگاه با کاربری اداری مناسب به نظر میرسد.
در لبه سمت راستی این دستگاه دو پورت قدیمی USB-A 2.0 و یک شیار کارت MicroSD قرار گرفته است.
در لبه سمت چپ پورت شارژ سوزنی، یک پورت HDMI، یک پورت USB-A 3.2 Gen2 با سرعت 10 گیگابیت برثانیه، یک پورت USB-C 3.2 Gen2 (با پشتیبانی از خروجی نمایشگر) و جک میکروفون/هدفون در کنار چراغ شارژ دستگاه قرار گرفته است.
زمانیکه درب لپتاپ را باز میکنید در بخش بالایی نمایشگر دستگاه قرار گرفته است. در حاشیه بالایی این نمایشگر که اندازه آن کم هم نیست، وبکم HD دستگاه قرار گرفته است. در حاشیه پایینی که از بالایی هم بزرگتر است مانند دیگر لپتاپهای اماسآی تنها لوگوی این شرکت حک شده است. حاشیههای دو طرف نمایشگر کمتر از بالا و پایین هستند. اما در کلیت ماجرا به نظر میرسد که راه داشت تا این لپتاپ کمی بیحاشیهتر طراحی شود.
نکته مثبت در خصوص این نمایشگر اینست که لولای متصل کننده آن به بدنه دستگاه میتواند زاویه 180 درجهای میان آنها ایجاد کند. این موضوع از آن نظر خوب است که شما میتوانید در زمان کردن با لپتاپ بهترین زاویه ممکن را پیدا کنید و دیگر نگران این موضوع نباشید که لولا را تا کجا میتوانید باز کنید و لولا در این میان آسیب نبیند.
مدرن 15 دارای ابعاد 359x241x19.9 میلیمتر بوده و 1.7 کیلوگرم وزن دارد. این لپتاپ دارای استاندارد نظامی MIL-STD-810G بوده و این یعنی در برابر شوکهای حرارتی، تغییرات دمایی و فشار هوا و ضربه و تکان تا حد بسیار خوبی مقاومت است و میتواند جان سالم به در ببرد. اماسآی در توصیف این لپتاپ از اصطلاحاتی مانند Ultra Slim (بسیار باریک) و Ultra Light (بسیار سبک) استفاده کرده است که منصفانه بخواهیم بگوییم به خودی خود، مدرن 15 نه خیلی نازک و نه خیلی سبک است. اما زمانیکه آن را با دیگر محصولات بازار به خصوص لپتاپهای گیمینگ مقایسه میکنیم، ادعای MSI منطقی به نظر میرسد.
صفحه کلید و تاچ پد
برخلاف لپتاپهای گیمینگ MSI، کیبورد مدرن 15 کاملاً ساده و تک رنگ طراحی شده است. خبری از کلیدهای شفاف و المانهای گاهاً عجیب و غریب در این لپتاپ نیست. از آنجاییکه این لپتاپ غیرگیمینگ و تقریباً اقتصادی است، نمیتوان ازش انتظارات غیرمنطقی داشت. با این وجود چند نکته مثبت کماکان در صفحهکلید مدرن 15 به چشم میخورد.
نکته اول اینست که Modern 15 دارای نور پسزمینه سفیدرنگ در سه سطح است. امکانی شاید در تمامی لپتاپهای اداری اقتصادی شاهد آن نباشیم.
نکته دوم وجود حروف فارسی بر روی کلیدها است. از آنجاییکه حروف فارسی برای کاربران این دسته از لپتاپها امکان مهمی است، مدرن 15 خریداران را از تهیه برچسبهای جداگانه برای حروف فارسی بینیاز میکند.
نکته مهم دیگر در خصوص این کیبورد، وجود صفحه کلید اعداد یا همان NUM Pad است. با وجود حضور مثبت کلیدهای ماشینحسابی در سمت راست صفحهکیبورد، این موضوع باعث شده تا در این نیمه از کیبورد شاهد کمی آشفتگی باشیم. به عنوان مثال جایگاه برخی از کلیدها تغییر کرده و کلیدهای چهار جهت با از کلیدهای اعداد تقریباً یکپارچه شوند. حتی در این میان دیگر جایی برای کلیدهای Home و End نیز باقی نمانده و باید با کلیدهای ترکیبی از آنها استفاده کنید.
قابلیت جالب دیگر این کیبورد Flip-n-Share است که با کلیدهای ترکیبی Fn و F12 این امکان فراهم شده تا زمانیکه نمایشگر را 180 درجه باز میکنید (یا حتی در حالت عادی)، محتوای صفحه بچرخد تا زاویه دید مناسبتری برای بقیه فراهم شود.
البته حتی با وجود این موارد، همچنان عجیبترین نکته در خصوص کیبورد مدرن 15 اینست که مانند دیگر لپتاپهای اماسآی این لپتاپ هم دارای دو کلید بک اسلش بوده و هنوز دلیل این موضوع برای ما روشن نشده است.
کلیدهای کیبورد مدرن 15 دارای عمق 1.5 میلیمتری هستند که برای یک لپتاپ میانرده، رقم قابل قبولی به حساب میآید. تایپ کردن با این کلیدها که از روکش پلاستیکی بهره میبرند، به شما حس خوبی منتقل خواهد کرد.
تاچ پد دستگاه در پایین کیبورد و ناحیه وسط از دو طرف واقع شده است. کار با این تاچ پد سخت و پیچیده نیست، حرکت دست بر روی آن روان است و کلیکهای چپ و راست آن نیز که در قسمت پایینی قرار گرفتهاند به راحتی قابل استفاده هستند. در مقایسه با محصولات همرده، اندازه تاچ پد مدرن 15 ایدهآل است و از دقت خوبی نیز بهره میبرد. با این حال، اگر شما هم مانند من از طرفداران این بخش نیستید، بهتر است که برای کارهایی که نیاز به دقت بالاتر دارند از ماوس استفاده کنید.
صفحه نمایش
مدرن 15 اماسآی همانطور که از نامش نیز مشخص است از یک نمایشگر 15.6 اینچی IPS با نسبت ابعاد 16:9 و NTSC 45% بهره میبرد. این نمایشگر ساخت شرکت Innolux بوده و رزولوشن آن 1920×1080 پیکسل (FHD) است. حداکثر روشنایی از نمایشگر در وسط چیزی در حدود 280 نیت و به طور میانگین 270 نیت است.
نمایشگر مدرن 15 حدود 58 درصد از فضای رنگی sRGB را پوشش میدهد. این رقم پایینتر از چیزی است که در لپتاپهای سایبرگ و کاتانا که پیشتر بررسی کرده بودیم دیدیم که البته با مقایسه قیمت آنها با هم این موضوع توجیهپذیر خواهد بود.
پوششی که MSI برای نمایشگر این لپتاپ در نظر گرفته از نوع مات است و این باعث میشود که استفاده از آن محیطهای روشن، مانند بیرون از خانه با مشکل انعکاس نور مواجه نباشید. هرچند که روشنایی نهچندان بالای این نمایشگر ممکن است، شرایط را برای شما کمی چالشی کند.
بهصورت کلی اصلیترین ایرادی که به صفحه نمایش این لپتاپ میتوان وارد دانست، پوشش محدود فضاهای رنگی است. این موضوع باعث میشود که در زمان بازی سایههایی بیشتر از آنچه که باید را مشاهده کنید. همچنین اگر بخواهید برای انجام عملیاتی مانند ادیت عکس و ویدئو از این لپتاپ به صورت جدی و حرفهای استفاده کنید، پردازش رنگها و وضوح آنها از دقت کافی برخوردار نخواهد بود.
طبیعی است که با در نظر گرفته مشخصات کلی، مدرن 15 نمیتواند یک گزینه ایدهآل برای گیمرها و تولیدکنندگان محتوا باشد. نمایشگر این دستگاه هم به تبعیت از دیگر مشخصهها، آن را به گزینه مناسب برای کارهای رومزه و اداری-تحصیلی تبدیل میکند.
عملکرد سختافزاری
لپتاپ مدرن 15 اماسآی در چند کانفیگ راهی بازار میشود. نسخه در بررسی و آنچه که در بازار ایران نیز موجود بوده، به پردازنده نسل سیزدهم اینتل از سری رپوتور لیک یو (13th Gen Intel Core i7-1355U) مجهز شده است. این پردازنده با تکنولوژی 10 نانومتری طراحی شده حداکثر TDP آن 15 وات است. 1355U دارای 2 هسته پرقدرت (8 هسته کممصرف و 12 رشته) با سرعت 1496.34 مگاهرتز و باس اسپید 99.76 مگاهرتز با حافظ کش 12 مگابایتی برای L3 است.
این دستگاه دارای گرافیک مجتمع Intel Iris Xe است که با 16 گیگابایت رم Dual-Channel از نوع DDR4 با فرکانس 1596.1 مگاهرتز همراه شده. این رم شامل دو ماژول 8 گیگابایتی از برند سامسونگ میشود. 512 گیگابایت حافظه SSD NVMe PCIe Gen3x4 از برند مایکرون برای این نسخه از مدرن 15 در نظر گرفته شده است. در بخش اتصالات هم این لپتاپ دارای بلوتوث 5.2 و Intel Wi-Fi 6 802.11ax 2×2 است.
با نگاهی به مشخصات سختافزاری لپتاپ مدرن 15 احتمالا میتوانید حدس بزنید که با یک محصول بسیار پرقدرت مواجه نیستید. این لپتاپ با چنین مشخصاتی و برچسب قیمتی که دارد برای کاربریهای سبک روزمره و نه چندان پرقدرت طراحی شده و MSI نیز با نازک و سبک طراحی کردن مدرن 15 تلاش کرده تا مخاطبینی را هدف این محصول قرار دهد که به دنبال یک لپتاپ سبک، نازک با سختافزار متوسط هستند.
برای بررسی قدرت سختافزاری لپتاپ Modern 15 ابتدا به سراغ تستهای بنچمارک رفتیم. ابتدا تست CineBench که متمرکز بر پردازنده است را در دو نسخه R23 و R20 اجرا کردیم که البته نسخه 23 که جدیدتر بوده و پیش از این در لپتاپهای دیگر نیز مورد بررسی قرار گرفته بود، برای ما معیار است. i7- 1355U اینتل در این لپتاپ هم در بخش تکهسته و هم چندهستهای امتیاز نسبتاً خوبی کسب کرد.
CineBench R23 | Modern 15 | Katana 15 | Cyborg 15 |
چند هسته | 8665 | 13781 | 10425 |
تک هسته | 1689 | 1723 | 1692 |
بنچمارک GeekBench نیز یکی از معتبرترین معیارها برای سنجش عملکرد پردازنده و کارت گرافیک است. در این تست عملکرد پردازنده لپتاپ مدرن 15 قابل قبول بود، اما گرافیک مجتمع این دستگاه به خصوص در تست OpenCL تفاوت امتیاز چشمگیری با محصولات دیگری داشت که پیش از این بررسی کرده بودیم.
GeekBench 6.0 | Modern 15 | Katana 15 | Cyborg 15 |
CPU (تکهسته – چندهسته) | 2265-7082 | 2377-12334 | 2190-10836 |
GPU OpenCL | 13302 | 91974 | 71656 |
GPU Vulcan | 16865 | 96641 | 16456 |
در تستهای بنچمارک 3DMark (متشکل از Time Spy، Night Raid و Fire Strike) که عملکرد پردازنده و گرافیک را به شکل ترکیبی بررسی میکنند، لپتاپ اقتصادی اماسآی امتیازات زیر را کسب کرد.
3DMark | Modern 15 | Katana 15 | Cyborg 15 |
Fire Strike Extreme | 1690 | 11819 | – |
Fire Strike | 3688 | 22167 | – |
Fire Strike Ultra | 905 | 5985 | 15774 |
Night Raid | 14344 | 53877 | 43658 |
Time Spy | 1515 | 10246 | 6860 |
Wild Life Extreme | 2735 | 19438 | – |
Wild Life | 9832 | 61159 | – |
تست PcMark 10 که بنچمارک ترکیبی از عملیات سبک و سنگین مانند کاربری روزمره و رندرینگ است، این لپتاپ امتیاز کلی خوبی کسب کرد. در مقایسه با محصولاتی مانند کاتانا 15 و سایبرگ 15، میتوانید مشاهده کنید که در بخش Essentials عملکرد مدرن 15 در سطح محصول گیمینگ جذاب MSI، یعنی کاتانا 15 بود. اما در دو بخش دیگر این تست امتیازات مدرن 15 دقیقاً همان چیزی بود که از این دستگاه انتظار میرفت.
PC Mark 10 | Modern 15 | Katana 15 | Cyborg 15 |
امتیاز کلی | 5268 | 6913 | 6379 |
Essentials | 9683 | 9636 | 10012 |
Productivity | 6874 | 9938 | 7975 |
Digital Content Creation | 5962 | 9363 | 8821 |
برای سنجش عملکرد SSD این لپتاپ از بنچمارک CrystalDiskMark استفاده کردیم که نتیجه را در تصویر پایین میتوانید مشاهده کنید. در این تست هم امتیازات کسب شده توسط SSD مدرن 15 قابل قبول بود، اما به خوبی آنچه در کاتانا و سایبرگ دیده بودیم، نبود.
در طول بررسی لپ تاپ MSI Modern 15 چندین بار به این نکته اشاره کردیم که این دیوایس برای کاربری گیمینگ و عملیاتهای سنگین مانند ادیت ویدئو طراحی و ساخته نشده است. با این وجود، برای آنکه بررسی ما تنها متکی به نتایج بنچمارک نباشد تصمیم گرفتیم که مدرن 15 را کمی به چالش بکشیم.
ابتدا به سراغ بازیهای سنگین و جدید رفتیم. مدرن 15 در اجرای بازی Marvel’s Spider-Man: Miles Morales چندان پرفروغ ظاهر نشد و حتی با پایینترین سطح تنظیمات گرافیک هم نتیجه رضایتبخش نبود.
پس از آن به سراغ Red Dead Redemption 2 رفتیم. این بازی در تنظیمات گرافیکی پایین با کیفیت قابلقبولی اجرا شد. در طول بازی ما فریمریتی بالاتر از 20 را مشاهده نکردیم. با این وجود، تست بنچمارک خود بازی Average FPS را 21.8282 و بیشینه را 28.4171 فریم بر ثانیه ثبت کرد.
پس از این بازیها به سراغ بازیهای سبکتر به سبک آرکید و دو بعدی رفتیم. این بازیها به سادگی و بدون مشکل در لپتاپ مدرن 15 اجرا شده و قابل بازی هستند. اجرای آنها فشار خاصی به لپتاپ وارد نمیکند.
در طول بررسی چند برنامه کاربردی و تخصصی مانند اتوکد را نیز برای روی لپ تاپ مدرن 15 MSI نصب کردیم که خوشبختانه آنها نیز بدون مشکل بر روی این دستگاه اجرا شدند.
فتوشاپ، یکی از محبوبترین برنامههای ادیت عکس نیز عملکرد رضایتبخشی در مدرن 15 داشت. لازم است به این موضوع اشاره داشته باشیم که این لپتاپ میتواند از پس عملیاتی مانند ادیت ویدئو نیز برآید. اما سختافزار نه چندان قدرتمند، مولفه سرعت پردازش در این ماجرا را تحت تأثیر قرار میدهد. علاوهبراین، دامنه محدود رنگی و دقت کم، این فرآیند را پیچیده خواهد کرد، مگر آنکه تصمیم بگیرید از مانیتور ثانویه برای انجام این عملیات کمک بگیرید.
در مجموع با توجه به سختافزاری که MSI برای این لپتاپ در نظر گرفته، مدرن 15 میتواند یک گزینه مناسب برای کسانی باشد که قصد اجرای عملیات سنگین و پردازشهای طولانیمدت روی لپتاپ را ندارند. این لپتاپ با این مشخصات برای انجام کارهای روزمره، مانند تماشای فیلم و سریال، وبگردی و چرخزدن در شبکههای اجتماعی و اجرای برنامههای کاربردی نه چندان سنگین و بازیهای ساده مناسب است.
سیستم خنککننده
همانطور که در بخش طراحی مشاهده کردید، دو مجرا برای انتقال هوا در این لپتاپ در نظر گرفته شده است. یکی در لبه پشتی دستگاه و دیگری محفظه مشبک در قسمت پشت لپتاپ. بخش زیرین لپتاپ برای انتقال هوای سرد از بیرون به داخل در نظر گرفته شده و درگاه پشتی وظیفه انتقال دمای گرم داخل لپتاپ به بیرون را بر عهده دارد.
در این مرحله از بررسی تصمیم گرفتیم که با باز کردن قاب پشتی، نگاه دقیقتری به سیستم خنککننده و دیگر اجزای درونی لپتاپ داشته باشیم. برای این کار نیاز به باز کردن 11 پیچی داشتیم که قاب پشتی را به بدنه لپتاپ وصل کرده بودند.
سیستم خنککننده لپتاپ مدرن 15 برای دستگاهی در این سطح کاملاً ایدهال به نظر میرسد. دو لوله انتقال حرارت، یک پخشکننده گرما و یک فن برای خارج کردن هوای گرم به بیرون برای مدرن 15 کافی است. از دیگر نکاتی که در زمان باز کردن لپتاپ به آن برخوردیم این بود که رم دستگاه به مادربرد لحیم شده و امکان ارتقا برای آن در نظر گرفته نشده است.
البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که این فن زمانی که دستگاه تحت عملیات سنگینی قرار بگیرد، میتواند صدای بلندی از خود تولید کند و این ممکن است برای شما آزاردهنده باشد. با این وجود، اگر بخواهیم منصفانه به ماجرا نگاه کنیم عملکرد این فن واقعاً خوب است و نقش موثری در مدیریت دما ایفا میکند. البته از طریق نرمافزار MSI Center این امکان برای شما در نظر گرفته شده که در زمان کارهای سبک لپتاپ را بر روی حالت Quiet Mode تنظیم کنید و مانع ایجاد نویز توسط فن شوید.
نرمافزار MSI Center
شرکت اماسآی برای لپتاپهای جدید خود نرمافزار نظارت و مدیریت «MSI Center» را ارائه کرده است. این برنامه برای کنترل عملکرد لپتاپ و تغییر مدهای گرافیک ضروری و حیاتی است. MSI Center میزان استفاده از پردازنده (CPU) و گرافیک (GPU) را نشان میدهد. نمایش حجم باقیمانده از فضای ذخیرهسازی، سرعت فنها، دمای پردازنده، دمای گرافیک و … از دیگر امکانات آن است.
در بخشهای دیگر این برنامه امکانی برای فعال کردن Windows Key، وبکم، Crosshair Display، HDR، USB Power Share و … نیز در نظر گرفته شده. در بخش User Scenario نیز عملکرد سیستم بسته به کاری که در حال انجام است (بین Extreme Performance، Balanced، Silent و Super Battery) قابل تغییر خواهد بود.
یکی از امکانات کاربردی این برنامه (به خصوص برای گیمرها)، تنظیمات مربوط به بازی یا همان Gaming Mode است که برای فعال کردن آن باید به بخش تنظیمات بازی رفته و بازیهای نصب شده را در سیستم را به آن اضافه کنید. زمانیکه این قابلیت را فعال کنید، در زمان ورود به بازی اعلانی روی صفحه مبنی بر این موضوع ظاهر میشود. با فعال شدن گیمینگ مد، عملکرد سیستم روی حالت Performance قرار میگیرد، تاچ پد غیرفعال میشود و موارد دیگر.
وبکم
دوربینی که اماسآی بهعنوان وبکم برای این لپتاپ در لبه بالای نمایشگر در نظر گرفته 720p است. این دوربین از کیفیت قابل قبولی برخوردار است و این شاید بهترین توصیف برای آن باشد. وبکم این لپتاپ برای انجام تماس تصویری و استریم از کیفیت مناسبی برخوردار است اما نویز در تصاویر حتی در محیطهای روشن کمی محسوس است و در محیطهای تاریک کیفیت تصاویر تعریف چندانی ندارد.
وبکم مدرن 15 اماسآی از Windows Hello پشتیبانی نمیکند و از آنجاییکه این لپتاپ فاقد سنسور اثر انگشت هست، بهطورکلی ورود با روشهای احراز هویت بایومتریک برای آن در نظر گرفته نشده است.
بلندگوها
لپتاپ مدرن 15 از دو بلندگو 2 وات بهره میبرد و دریچههای مشبک پشت آن، وظیفه انتقال صدا به بیرون را برعهده دارند. مانند دیگر لپتاپهای موجود در بازار نمیتوان انتظار داشت که دو اسپیکر کوچک 2 واتی در این اندازه، کیفیت صدای خیرهکنندهای داشته باشند. با این وجود، عملکرد این بلندگوها در کلیت ماجرا بد نیست.
بلندی صدای لپتاپ Modern 15 قابل قبول است. با این وجود در رنجهای بالا جزئیات صدا افت پیدا میکند و در بالاترین سطح، تفکیک صدا کاملاً دقیق نبوده و با بیس خارقالعادهای همراه نیست. با این وجود، بلندگوهای مذکور جزئیات و کیفیت صدای خوبی در رنج پایین و متوسط دارند.
بلندگوهای مدرن 15 مانند از کیفیت خوبی برای تماشای ویدئو و فیلم در محیطهایی مانند خانه مناسب است. با این حال اگر کیفیت صدا و جزئیات آن برای شما از اهمیت بالایی برخوردار است، بهتر است که در زمان تماشای فیلم و یا گوش دادن به موسیقی از هدفون یا اسپیکر مناسب استفاده کنید.
باتری
به نظر میرسد که MSI لپتاپ مدرن 15 را با دو ظرفیت باتری راهی بازار کرده است؛ یکی 39.3 وات ساعتی و دیگری 52 وات ساعتی. متأسفانه نسخه در دست بررسی به باتری کوچکتر مجهز شده بود و این یعنی احتمالا مدرن 15 در بازار ایران باتری 39.3 وات ساعتی خواهد داشت و از شارژر 65 وات بهره خواهد برد.
ظرفیت باتری خبر از عملکرد خیرهکننده شارژدهی در مدرن 15 نمیدهد و بررسی ما نیز عکس این قضیه را ثابت نکرد. در طول بررسی و در زمان استفاده عادی و رومزه از لپتاپ با روشنایی مکس، باتری دستگاه چیزی در حدود 5 ساعت دوام آورد. با این وجود زمانیکه روشنایی نمایشگر را کمی کاهش دادیم و به کارهای سبکتری مانند تماشای فیلم پرداختیم، این رقم تا 6 ساعت نیز بالا رفت.
به عبارت دیگر، با یک استفاده سبک، میتوانید انتظار داشته باشید که لپتاپ مدرن 15 یک روز کاری برای شما شارژدهی کند. اما بهتر است که محض احتیاط شارژر آن را همراه خود داشته باشید. پورت شارژی که اماسآی برای این دستگاه در نظر گرفته از نوع سوزنی است، اما نکته مثبت ماجرا اینست که در صورتیکه شارژر لپتاپ همراهتان نبود میتوانید با استفاده از یک آداپتور USB-PD و درگاه USB-C آن را شارژ کنید.
جمعبندی
لپ تاپ MSI Modern 15 یک لپتاپ اقتصادی با کاربری اداری، عمومی، مالتی مدیا و بهطورکلی استفادههای سبک است. این دستگاه از طراحی مناسبی برخوردار است و رنگ سورمهای زیبایی خاصی آن به آن بخشیده. نمایشگر آن میتوانست دقت رنگی بالاتر یا روشنایی بیشتری داشته باشد. سختافزار آن با در نظر گرفتن کاربری لپتاپ مناسب است و از پس اجرای برنامههای کاربردی و سبک برمیآید. حتی امکان ادیت ویدئو در سطح سبک نیز برای مدرن 15 میسر است، اگر بتوانید از نمایشگر دیگری در کنار آن استفاده کنید. عملکرد باتری این دستگاه هم در سطح یک محصول اقتصادی خوب است، هرچند که میتوانست بهتر هم باشد.
این لپتاپ در حال حاضر در بازار ایران با گارانتی 18 ماهه شرکت ماتریس با قیمتی در حدود 42 میلیون تومان به فروش میرسد. برای کسانیکه به دنبال یک لپتاپ زیبا با مشخصات نه چندان قوی و قیمت نه چندان بالا از برند MSI هستند، مدرن 15 میتواند یک گزینه ایدهآل باشد. اما در صورتی که بخواهید هزینه کمتری برای خرید لپتاپ پرداخت کنید، نسخههای کمی قدیمیتر از این لپتاپ با پردازندههای نسل 12 و 11 اینتل نیز در دسترس شما خواهند بود.
به ما بگویید که اگر قصد خرید لپتاپ در بازه 40 تا 45 میلیون تومان را داشته باشید، آیا به سراغ مدرن ۱۵ اماسآی میروید؟ در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
- طراحی مناسب و رنگ جذاب
- لولای 180 درجه
- پردازنده نسل 13 اینتل
- کارتخوان MicroSD
- مدیریت مناسب دما
- کیبورد مجهز به حروف فارسی و صفحهکلید اعداد
- گارانتی 18 ماهه ماتریس
- دقت رنگی نهچندان بالای نمایشگر
- پورتهای قدیمی قدیمی USB-A 2.0
- عملکرد باتری میتوانست بهتر باشد
- قیمت بالاتر نسبت به رقبا
مدرن 15 یک لپتاپ زیبا با مشخصات متوسط و قیمت نه چندان بالا از MSI بوده و مناسب برای کسانی است که به دنبال یک محصول با کاربری عمومی از برند اماسآی هستند.
سلام چطور باید این دستگاه رو روشن کنم؟
۴۰ تا ۴۵ تومت واسه این؟ عمرا
فقط و فقط میرم سمت تاف
بررسی کامل و جامعی بود خانم نوربخش عزیز
بسیار جامع و عالی
ممنون از توجهتون دوست عزیز