سال قبل بود که مادربردهای مبتنی بر چیپ ست Z170 پا به میدان گذاشتند. این مادربرد ها با سوکت 1151 خود از پردازنده های Skylake پشتیبانی می کردند که به حق باید پردازنده ای مانند 6700K را یکی از این اسطوره های بی چون و چرا دانست. اما امسال نوبت به تغییرات رسیده است و اینتل پردازنده Kaby Lake را برای این دگرگونی در نظر گرفته است. نسل Skylake چنان از نظر عملکرد خوب ظاهر شد که دیگر اینتل نیازی به تغییرات گسترده در نسل جدید ندید و تنها در برخی موارد آنها را بروزرسانی کرد. با این وجود اگر نیازی به بروزرسانی در قطعات خود می بینید می توانید یکی از قطعات پردازنده یا مادربرد را به نسل جدید ارتقاء دهید و اگر حساب بانکی خوبی هم دارید می توانید هر دو را با هم به نسل جدید انتقال دهید. و اما اسوس با این تغییرات اولین مادربردهای خود را با چیپ ست مورد نظر معرفی کرده است. در این بخش با ما همراه باشید با یکی از محصولات جدید این شرکت با لباس نظامی.
معرفی
اسوس نام شرکتی است که در سال 1990 فعالیت خود را آغاز کرد و امروزه یکی از بزرگترین تولید کنندگان محصولات رایانه و تجهیزات جانبی است. نام این شرکت بر گرفته از اسب بالدار افسانه های یونان باستان است که مانند نامش، در زمان کمی محصولاتش در 5 قاره جهان حضور پیدا کرد. امروزه سبد کالایی این شرکت بسیار گسترده شده است به طوری که می توان محصولاتی همچون گوشی های هوشمند، لپ تاب، تبلت، مادربرد مبتنی بر پردازنده های اینتل و AMD، کارت گرافیک مبتنی بر کارت های انویدیا و رادئون، مانیتور، صفحه کلید و موس، محصولات شبکه، ساعت هوشمند، کامپیوتر های آماده و All In One، کامپیوتر های کوچک، کروم بوک، کارت صدا، هدفون، اسپیکر و بسیاری از تجهیزات جانبی دیگر را در سبد محصولات این شرکت مشاهده کرد. یکی از پر طرفدارترین محصولات ایسوس، سری گیمینگ این شرکت است که با نشان ROG و STRIX شناخته می شود.
چیپ ست سری 200
از این پس در بازار شاهد مادربرد های با چیپ ست سری 200 اینتل هستیم هر چند این نکته را هم باید یاد آور شویم که اگر مادربردی از نسل قبل یعنی Z170 را برای خود تهیه کرده اید، اصلا نگران نباشید زیرا با بروزرسانی می توانید از پردازنده های جدید اینتل استفاده کنید و یا اگر پردازنده ای مثل 6700K را در اختیار دارید می توانید از مادربردهای جدید مانند Z270 بهره ببرید. موارد ذکر شده تنها به این دلیل اتفاق می افتد که سوکت 1151 بین پردازنده ها و مادربردها مشترک است. چیپست Z170 با چیپست Z270 و H170 نیز با H270 جایگزین خواهند شد. Z270 را باید پرچمدار جدید عنوان کرد اما بهینه سازی های انجام شده در این چیپ ست بیشتر به سرعت بیشتر نقل و انتقالات داده ها چه در پنل I/O و چه در اسلات های PCIe و برخی نکات ریز دیگر محدود شده است. چیپست H270 نیز کامپیوترهای سطح بالای اداری، غیر اورکلاکینگ، میان رده و…را تحت پوشش قرار می دهد و Z270 برای مصارفی مانند گیم، اورکلاک و مصارف سنگین استفاده می شود. یکی از مهمترین برتری های چیپست های سری 200 اینتل را می توان در پشتیبانی از تعداد مسیرهای PCI Express 3.0 16X دانست؛ به طوری که در چیپست های سری 200 این مسیرها به 14 عدد در مقابل 10 عدد در سری 100 افزایش یافته است. افزایش مسیرهای HSIO و پهنای باند قابل پشتیبانی در این چیپست ها این امکان را در اختیار تولید کنندگان مادربرد قرار می دهد که از رابط های مدرنی همچون Thunderbolt و USB 3.1 و حتی اسلات های M.2 بیشتری بهره برده و از حداکثر امکانات و سرعت آنها استفاده نمایند. از جمله دیگر برتری های چیپست های سری 200 اینتل می توان به پشتیبانی از فناوری Optane اشاره کرد که SSD های پر سرعت نسل آینده را شامل می شوند که با PCIe درگیر هستند. مسیر PCI به طور ذاتی مستقیما به پردازنده متصل شده و به همین علت نیازی به داده پردازی های حافظه رم ندارد. در نتیجه سرعت نقل و انتقال و تصمیم گیری در پروسه پردازش و فراخوانی بسیار افزایش یافته است. اینتل ادعا می کند که حافظه های Optane تا 10 برابر تاخیر کمتر، 3 برابر استقامت بیشتر، 4 برابر بهبود عملکرد در نوشتن، 3 برابر سرعت خواندن بیشتر و عملکرد 30% درصد به ازای هر ثانیه در استفاده از توان ورودی را به نسبت تراشه های NAND رقیب دارا هستند.
یکی دیگر از امکانات نهفته در چیپست های سری 200 اینتل را می توان به پشتیبانی از تکنولوژی Rapid Storage Technology v15 نسبت داد. مسیرهای قدیمی و با سرعت کمتر که عموما در اختیار رابط های USB 3.1 و M.2 قرار می گیرند، شامل مدل های PCIe X1 می شوند که گاها به صورت تکی و یا ترکیبی استفاده می شوند. در چیپست های سری 200 پشتیبانی از این مسیرها به 30 عدد رسیده است که در پلتفرم پیشین برابر با 26 عدد بوده است. آنچه که چیپست Z270 را از H270 جدا می سازد، همان چیزی است که دو چیپست Z170 و H170 را از یکدیگر متمایز می کند. به عنوان مثال می توان به قابلیت اورکلاک در چیپست Z270 اشاره کرد که چیپست H270 فاقد آن خواهد بود. مورد دیگر قابلیت ترکیب و ادغام مسیر های HSIO در زمینه PCIe است که چیپست H170 فاقد این ویژگی است. بدین ترتیب که چیپست Z270 می تواند مسیرهای PCIe 3.0 X16 را به دو مسیر X8 تبدیل سازد که این قابلیت در پشتیبانی از فناوری Multi GPU مورد استفاده قرار می گیرد. هر چند که این محدودیت تنها به کارت گرافیک های Nvidia ختم می گردد و کارت گرافیک های AMD تا حدودی با این مسئله کنار آمده اند چرا که کارت گرافیک دوم مسیر PCIe X4 را در اختیار می گیرد و متاسفانه نتیجه ی خروجی نیز در این چیشنش اصلاً رضایت بخش نیست.
نمای بیرونی و بسته بندی
جعبه مادربرد در نمای روبرو شامل نشان THE ULTIMATE FORCE، نام محصول، چیپ ست آن، نشان نورپردازی RGB با نام AURA، تصویر گری خطی از مادربرد و پشتیبانی از ویژگی هایی مانند سوکت1151، مولتی گرافیک NVIDIA، مولتی گرافیک RADEON، پشتیبانی از DTS و HDMI را می توان مشاهده کرد.
پشت جعبه به نمایی کامل از مادربرد، رده کاربردی آن، نام محصول، توضیحاتی در مورد برخی از ویژگی ها، موارد ذکر شده در مورد پشتیبانی های صورت گرفته توسط مادربرد و نمایی از پنل I/O مزین شده است.
با باز کردن جعبه می توان در کنار مادربرد لوازم دیگری مانند، سی دی درایور، دفترچه راهنما، تعداد 4 کابل ارتباطی ساتا، پل SLi، برچسبی با نشان TUF، شاسی نگه دارنده سالید به همراه پیچ های مربوطه، پنل محافظ I/O، روکش هایی بای درگاه های PCIe و شاسی پلاستیکی برای نصب آسان پردازنده را مشاهده کرد.
طراحی و ساختار
پس از جعبه گشایی مادربرد را خارج کرده تا آن را از نظر بصری بررسی کنیم. ظاهر این مادربرد کاملا بازگو کننده ی نوع کاربری آن است. زمانی که نام THE ULTIMATE FORCE در کنار ظاهر نظامی آن قرار می گیرد به سرعت متوجه می شوید که با محصولی طرف هستید که سخت جان است. این سخت جان بودن به کارکرد 24 ساعته در 7 روز هفته بر می گردد و نوع ساختار آن و شاسی استفاده شده در پشت مادربرد همه و همه نشان از این تحمل بالا در کارکرد و جلوگیری از اتفاقات نا خواسته دارد. استفاده از رنگ مشکی در کنار پنل خاکستری و PCB با مشخصات تصویری نظامی و رگه هایی از رنگ زرد، نمای جذابی را از این محصول ساخته است.
سوکت 1151 این مادربرد قابلیت پشتیبانی از پردازنده های Intel Core i7/i5/i3/Pentium/Celeron را داراست. قبل از خرید مادربرد یا پردازنده بهتر است دفترچه راهنمای مادربرد را مطالعه کرده تا از پردازنده های پشتیبانی شده توسط آن آگاهی پیدا کنید. قبل از نصب پردازنده باید روکش محافظ پلاستیکی را از روی سوکت جدا سازید. پین های استفاده شده در بخش سوکت پردازنده با روکش طلا، تمام سعی خود را بر این مهم گذاشته اند تا رسانایی و پایداری در ارتباط با پردازنده را در تمام شرایط عالی نگه دارند.
برای نصب پردازنده هم می توانید با استفاده از شاسی پلاستیکی در نظر گرفته شده در جعبه، نصبی راحت و بدون دردسر را داشته باشید. فقط کافی است پردازنده را به درستی داخل شاسی قرار داده و پس از آن با توجه به نوشته THIS SIDE UP، شاسی را به همراه پردازنده بروی سوکت قرار دهید. موارد ذکر شده برای حذف احتمال جابجایی پین ها سوکت پردازنده بسیار کاربردی است.
این مادربرد سخت جان برای قدرت بخشیدن به پردازنده موارد مختلفی را در نظر گرفته است تا در این مورد هم نشان استحکام و پایداری را به همراه داشته باشد. استفاده از طراحی فاز قدرت دیجیتال 2+2+8 برای قدرت بخشیدن به مادربرد و استفاده از چوک ها، خازن ها و مداری که تحمل بالایی در برابر کارکرد طولانی مدت و دمای بالا را دارد در دستور کار ایسوس برای این محصول است. چوک های استفاده شده توانایی این را دارند تا 13.6 درصد خنک تر از چوک های معمولی ظاهر شوند. خازن ها می توانند تا 125 درجه سانتی گراد دما را تحمل کنند که 20 درصد بیشتر از خازن های معمولی است. در کنار این موارد خازن های استفاده شده تا 10 هزار ساعت طول عمر را به همراه دارند که این میزان برای خازن های معمولی برابر با 2 هزار ساعت است. همچنین ماسفت هایی که در این مدار قرار گرفته اند از استاندار نظامی پشتیبانی کرده و مصرف انرژی کمتری دارند. با این وجود تکنولوژی +DIGI به کمک پردازنده آمده است تا ثبات و عملکرد بهینه تری را در این بخش شاهد باشیم. ایسوس برای رساندن برق به پردازنده از یک سوکت 8 پین استفاده کرده است که کاملا مناسب این مدار قدرت است و البته مشخص است که با یک محصول با قابلیت اورکلاک سنگین طرف نیستید.
در بخش حافظه شاهد 4 اسلات DIMM هستیم که با رنگ مشکی و سفید در میان شلوغی نمای اصلی کمتر به چشم می آیند. در این قسمت کاربر می تواند تا حداکثر 64 گیگابایت حافظه از نوع DDR4 را برای این مادربرد در نظر بگیرد. ایسوس پنل محافظ روی مادربرد را طوری در نظر گرفته است که اسلات های رم کمی پایین تر از آن قرار بگیرد. زمانی که شما ماژول ها را در اسلات ها قرار می دهید حس اطمینان بیشتری برای ضربه پذیری رم ها به شما دست می دهد که در حقیقت هم همینطور است.
ایسوس همچنین قفل متحرک ماژول ها را در یک سمت در نظر گرفته است که باید این مورد را جالب ندانست. استفاده از این نوع ساختار، جابجایی رم ها را به کاری زمانبر تبدیل می کند. اما نکته جالب اینجاست که اسوس فرکانس کاری یک محصول نظامی را برابر با دیگر محصولات گیمینگ خود در نظر گرفته است. حداکثر فرکانس کاری در این مادرربد در حالت اورکلاک به 3866 مگاهرتز هم می رسد که برای این محصول عدد قابل توجهی است. البته همانطور که در تمام بررسی ها عنوان می کنیم، در اینجا هم یادآور می شویم که تمام فرکانس های بالاتر از 2444 مگاهرتز (در نسل قبل یعنی Z170 فرکانس پایه برابر با 2133 مگاهرتز بود) تنها با فعال کردن پروفایل XMP اعمال می شوند. پشتیبانی از پروفایل XMP 2.0 از دیگر ویژگی هایی است که می توان از آن بیشترین بهره را برد.
در بخش اسلات های PCIe شاهد 3 اسلات PCI Express X16 هستیم که چینش آنها به صورت X8-X8-X4 است. سخت جان بودن در این بخش از مادربرد هم دیده می شود به طوری که ایسوس از پنل های فلزی در اطراف دو اسلات استفاده کرده است تا فشار متحمل از کارت گرافیک را به خوبی دفع کند و در دراز مدت به استحکام و طول عمر قطعات بیافزاید. برای کاربرانی که از چینش مولتی گرافیک در کارت ها استفاده می کنند، پشتیبانی از SLI کارت های انویدیا با چینش 2 Way و CrossFireX کارت های رادئون با چینش 2/3 Way قابل استفاده است. در این بین 3 اسلات PCI Express 3.0 x1 برای استفاده از قطعاتی مانند سالید های پر سرعت، کارت صدا و بسیاری از قطعات جانبی دیگر که می توانند بروی این اسلات ها سوار شوند، کاربرد دارد.
در پایین پنل محافظ درگاهی وجود دارد که با باز کردن پیچ آن و برداشتن آن درگاه، اسلات M.2 خودنمایی می کند. استفاده از سالید هایی با طول 42/60/80/110 میلی متری در این درگاه آزاد است و به نوعی شما می توانید از هر ماژولی در این ابعاد استفاده کنید.
یکی از نکات جالب توجه در این مادربرد، استفاده از اسلات M.2 بود که به شکل PCIe بروی مادربرد قرار گرفته بود. با کمی دقت می توان دو جای پیچ را در اطراف این اسلات دید که در این هنگام به سرعت یاد قطعه ای که در جعبه مادربرد قرار داشت افتادیم. شاسی سالیدی که در جعبه حظور دارد می توان با این پیچ ها بروی مادربرد قرار گیرد ولی همچون اسلات قبلی دیگر پشتیبانی کامل از تمام ابعاد ماژول ها را دارا نیست و تنها می تواند ماژولی باحداکثر ابعاد 80 میلی متر را پشتیبانی کند.
اگر در بین این اسلات ها تنها از یک PCIe استفاده می کنید، می توانید با استفاده از پنل های پلاستیکی موجود در جعبه روی این درگاه ها را بپوشانید تااز حوادث غیر نا خواسته مانند ریختن مایعات و یا از نشست گردو خاک جلوگیری کنید. هرچند در کنار موارد امنیتی می توان از این پنل های باریک در جهت زیبا جلوه دادن و تکمیل ظاهر نظامی محصول هم استفاده کرد.
ایسوس در نمای اصلی از دو دکمه فیزیکی استفاده کرده است که یکی از آنها کمی مخفی است و در زیر پنل محافظ قرار گرفته است اما می توان از روی پنل هم به آن دسترسی داشت و دومی در پایین ترین بخش مادربرد قرار گرفته است. دکمه MEMOK برای بیرون روی از مشکلات طراحی شده است و دکمه دیگر برای استارت خوردن مادربرد کارایی دارد.
در سمت دیگر مادربرد مجموع 6 پورت ساتا 6 گیگابیت در ثانیه استفاده شده است و متاسفانه از SATA EXP و U.2 خبری نیست. اما نکته جالب اینجاست که در کنار پورت ها، ایسوس از 6 درگاه 4 پین فن دیگر (بجز 4 درگاه دیگر) استفاده کرده است و مشخص است که در طراحی این محصول به خنک کردن فضای کیس اهمیت بسیار داده اند.
سمت دیگر و در پنل I/O مادربرد، می توان 5 پورت USB، دکمه فیزیکی بازگردانی بایوس، تعداد 1 پورت DP و 1 پورت HDMI، تعداد 2 پورت شبکه، دو پورت USB 3.0 و 2 پورت USB 3.1 از نوع Type A-C و 5 جک 3.5 میلی متری به همراه SPDIF را مشاهده کرد.
ایسوس در کارت صدا هم کم کاری نکرده است. در این کارت صدا شاهد یک مدار خوب همراه با Realtek S1220A و کدک های صوتی با کیفیت بالا هستیم. استفاده از خازن های طلایی Nichicon که این روزها در اکثر مادربردهای بروز دیده می شود، برای فیلتر کردن صدا و جدا کردن ناخالصی ها به همراه آکوستیک کردن آن و از بین بردن تداخل در حجم بالا به کار گرفته شده است که می تواند با ایجاد جلوه های صوتی، گزینه مناسبی برای گیمرها و عاشقان موسیقی باشد. صدای تولید شده از این کارت صدا کاملا مناسب است و با وجود 7.1 کانال بودن و ایجاد حداکثر میزان 115 دسیبل (تا 120 هم ممکن است پیش برود) دیگر احتیاجی به صرف پول اضافه برای خرید کارت صدای جدا نیست. از ویژگی های این کارت صدا می توان به پشتیبانی از DTS و حمایت از هدفون ها به میزان 600 اهم اشاره کرد.
این مادربرد دارای 3 سطح دیداری است که اولین سطح آن مربوط به پنل محافظ آن است که روی مادربرد قرار گرفته است. دومین سطح را باید خود PCB دانست و سومین سطح حفاظتی را می توان در پشت مادربرد مشاهده کرد که یک پنل فلزی مستحکم برای بالا بردن استقامت و طول عمر قطعه است. سطح رویی یا پنل محافظ آن با ساختار پلاستیکی و ظاهری نظامی آمده است تا از قطعات در برابر آسیب های احتمالی محافظت کند. در این پنل دو نشان پرنده با بالاهای باز قرار گرفته است که نشان وسط یا نورپردازی RGB نمای جذابی را به این محصول بخشیده است.
در بخش PCB شاهد قطعات مختلفی هستید که تنها با برداشتن پنل محافظ آنها را می توان مشاهده کرد. سینگ های حرارتی از ان جمله مواردی است که در زیر پنل رویی قرار گرفته اند اما باز هم میتوان بخشی از انها را مشاهده کرد. در این بین دو سینک حرارتی بروی VRM یا مدار فاز قدرت قرار گرفته اند و یک سینک هم بروی چیپ ست مادربرد. این چیپ ست مدیریت پورت های ورودی خروجی همچون USB، SATA، M.2، کارت صدا، شبکه بیسیم، اسلات ها مانند PCI Express x1، بایوس و تغییرات صورت گرفته برای اورکلاک را در دستور کار خود دارد که در Z270 با تغییرات و بهینه سازی های مناسبی همراه است.
چیپ ست nuvoton nct6793d را می توان در کنار قطعات کارت صدا مشاهده کرد. این عضو از مادربرد قادر به نظارت پارامترهای مهم در سخت افزارهای استفاده شده از جمله ولتاژ، سرعت فن و درجه حرارت است.
TPU واژه ایست که ایسوس از ان برای بخش قدرت بخشیدن به پردازنده استفاده می کند. در این ویژگی مادربردهای ایسوس قادر هستند تا به صورت خودکار شتاب دهنده ای را برای پردازنده در نظر بگیریند تا عملکرد پردازنده تا میزان 37 درصد سریع تر از حالت معمولی باشد.
ASMEDIA AS2142 آمده است تا محدودیت ها در فضای انتقال داده را کاهش دهد. اولین بار MSI از این ویژگی در محصولات خود استفاده کرد که امروزه آن را می توان به عضوی جدید در دیگر مادربرد ها نگاه کرد. این نسل جدید باعث شده است تا USB 3.1 با رابط PCIe 3.0 X2 بجای PCIe 3.0 X1 پیکره بندی شود. این مورد باعث می شود تا پهنای باند بیشتر را در کنار راندمان بالا در انتقال داده داشته باشید.
و بخش زیرین مادربرد که فلزی است مشکی رنگ برای حفاظت هرچه بیشتر این بخش از مادربرد. این پنل در بخش سوکت پردازنده و بخش های دیگری برشی را تجربه کرده است تا تبادل دما را برای مادربرد به کاری راحت تر تبدیل کند. همچنین نام و نشان این محصول با فونتی سفید در این پنل نقش بسته است.
نرم افزارهای جانبی
سی دی درایوری که به همراه مادربرد است، درکنار درایورهایی مانند اینتل چیپ ست، کارت صدا، شبکه بیسیم و دیگر موارد ضروری، نرم افزارهای جانبی دیگری را هم در نظر گرفته است که نصب آنها می تواند در بهبود عملکرد و بهینه کردن کاررایی سخت افزار ها کاربرد داشته باشد. در نرم افزار های ارائه شده می توانید دمای بخش های مختلف مادربرد، تغییرات در فرکانس BCLK، تغییر در فرکانس پردازنده، کنترل بسیار دقیق فن ها، مانیتورینگ کامل سیستم، کنترل DIGI+، نورپردازی مادربرد با افکت ها و رنگ های مختلف، بهینه سازی سرعت شبکه، تنظیم کامل صدای خروجی و کارت صدا و مانیتورینگ دقیق شبکه در گوشی صفحه مانیتور اشاره کرد.
بایوس
محیط بایوس همچون گذشته بسیار کاربردی و جذاب است. کاربر می تواند در این محیط به راحتی تغییرات دلخواه خود را اعمال کند. در این بخش شاهد دو محیط ساده و پیشرفته هستیم. محیط ساده آن برای کاربرانی مناسب است که تنها می خواهند با یک کلیک تغییرات را صورت دهند (پروفایل XPM مهم ترین تغییر در این بخش) و محیط پیشرفته آن برای کاربران حرفه ای است که می خواهند تک تک تعییرات ریز را به سلیقه خود اعمال کنند. پیشنهاد می کنیم اگر نسبت به سخت افزار و این محیط شناخت کافی ندارید بهتر است اصلاً سمت گزینه پیشرفته نروید زیرا می توان تنها در یک اقدام یک قطعه را کاملاً نابود کرد.
نرم افزارهای تست
3D MARK : این نرم افزار را می توان محبوب ترین نرم افزار تست قطعات سخت افزاری عنوان کرد. یکی از مسائلی که نرم افزار مورد نظر را برای تست ها در اولویت قرار می دهد، تاثیر تمام قطعات در نتیجه نهایی است. به طوری که تمام قطعات استفاده شده می توانند در صورت تقویت عملکرد یا نقص در عملکرد نتیجه نهایی این نرم افزار را تغییر دهند هر چند که پردازنده و کارت گرافیک بیشترین نقش را در امتیاز ها بازی می کنند. این نرم افزار دارای تست های متفاوتی است که هر یک می توانند قطعات را به چالش دعوت کنند. اما مجموعه سخت افزار برای انجام این تست ها از 3 گزینه Ice Storm (کمترین میزان استرس به قطعات)، Cloud Gate (استرس وارد شده در حد متوسط) و Fire Strike (بیشترین میزان استرس وارد شده به قطعات) استفاده می کند.
CINEBENCH R15 : نرم افزاری برای تست پردازنده و کارت گرافیک. این نرم افزار پس از تست قطعه مورد نظر امتیازی را بر اساس فریم ثبت شده در ثانیه عنوان می کند. پس از درج امتیاز می توان نتایج به دست آمده از دیگر محصولات را در جدولی مشاهده کرد. در حالت حرفه ای، این نرم افزار می توان پردازنده را به صورت تک هسته ای یا با تمام هسته های موجود بررسی کند. برای امتیاز دهی در بخش کارت گرافیک با پخش ویدیو سه بعدی عملیات امتیاز دهی انجام می شود و می توان از نتیجه به دست آمده به راحتی اطلاع یافت.
AS SSD Benchmark : نرم افزاری برای تست SSD و منبع ذخیره سازی که می توان با آن از سرعت خواندن و نوشتن قطعه و همچنین زمان تاخیر و امتیاز آن مطلع شد. همچنین می توان اطلاعات مختصری از نوع قطعه مورد نظر به دست آورد.
ATTO Disk Benchmark : نرم افزاری برای تست منابع ذخیره سازی با دقت بالا. این نرم افزار بعد از انتخاب منبع ذخیره سازی، قطعه را با حجم های مختلف تست می کند و سرعت خواندن و نوشتن آن را نشان می دهد.
PCMARK : نرم افزاری دیگر از شرکت Futuremark که در سبد خود نرم افزار محبوب 3DMARK را دارد. این نرم افزار با سنجش قدرت سیستم در زمینه مدیا و وب گردی سعی دارد تا امتیازی را در این زمینه به قطعات سخت افزاری استفاده شده بدهد. تست هایی مانند ویدیو چت، سرعت موتور جستجوگر، نرم افزارهای نوشتاری، بازی ها، ادیت کردن عکس ها و ویدیو از جمله این تست ها است. تست ها در این نرم افزار با دو روش انجام می شود که شامل HOME ACCELERATED و CREATIVE ACCELERATED هستند.
بازی ها
نتیجه
مادربردی خوش ساخت که تحمل بالا در کارکردهای طولانی و حرارت بالا قطعات را داراست. در تست های انجام شده ثابت شد که کارایی در این محصول بالاست اما نه به اندازه مادربردهایی که برای اورکلاک و گیمرها ساخته شده است و در واقع این مادربرد را باید محصولی قابل اطمینان با سرعت بالا در انتقال داده ها و عملکرد بی نقص و پایدار در استفاده های طولانی مدت با بار کاری بالا در قطعات عنوان کرد. بهینه شدن این مادربرد بیشتر برای مصارف صنعتی، سرورها، ایستگاه های کاری و شرایط سخت که به پرفورمنس بالا احتیاج دارند اما نمی خواهند به صورت تخصصی پردازنده یا حافظه خود را اورکلاک کنند مناسب است. البته این بی انصافی است که بگوییم قابلیت اورکلاک در این محصول نحفته نشده ولی باز هم سر حرفمان هستیم و نسل جدید TUF اسوس را برای شرایط سخت مناسب می دانیم. و اما اگر می خواهید بدانید که Z270 چقدر با Z170 اختلاف دارد آن را با یک مثال برایتان عنوان می کنیم: خودرویی که موتورش همان است اما شمع ایریدیوم و لاستیک های پهن برایش گذاشته اند.
سیستم تست :
پردازنده Intel Core i7 6700k : یکی از بهترین گزینه ها برای انجام تست ها و بازی ها این پردازنده است. از ویژگی های این پردازنده می توان به معماری ساخت 14 نانومتری، 4 هسته و 8 رشته موازی، فرکانس کاری 4 گیگاهرتز و مقدار 8 مگابایت برای کش اشاره کرد. عملکرد بی نظیر این پردازنده آدرنالین خون کاربر را به بالاترین حد خود می رساند.
حافظه G.SKILL TRIDENT Z: از ویژگی های حافظه استفاده شده می توان به 4 ماژول 8 گیگابایتی از نوع DDR4، فرکانس پایه 2133 مگاهرتز و نهایت فرکانس 3400 مگاهرتز، پشتیبانی از پروفایل XMP 2.0 و زمان تاخیر 16 اشاره کرد.
کارت گرافیک Gigabyte GTX 950 Xtreme Gaming : مدتی است که از این کارت گرافیک استفاده می کنیم و بر این اعتقادیم که نسبت به مبلغ پرداختی عملکرد خوبی را از آن شاهد هستیم. استفاده از رابط 128 بیتی، فرکانس کاری بین 1203 مگاهرتز تا 1431 مگاهرتز، 2 گیگابایت حافظه از نوع GDDR5، فرکانس حافظه 7000 مگاهرتز، معماری ساخت 28 نانومتری، حداکثر رزولوشن 21060×4096 پیکسل و پشتیبانی از DirectX 12 را می توان از ویژگی های این کارت عنوان کرد.
منبع تغذیه GREEN GP1350B-OC : محصولی با استاندارد 80PLUS SILVER و عملکردی مناسب. منبع تغذیه مورد نظر از زیر مجمو عه های کمپانی نام آشنای CWT است. از ویژگی های این منبع تغذیه می توان به 2 مدار مجزا 750 وات، مصرف بهینه انرژی در حالت آماده به کار، استفاده از خازن های جامد ژاپنی در مدار DC-DC، استفاده از خازن های الکترولیت ژاپنی Nippon Chemi Con با تحمل حرارت 105 درجه سانتی گراد، استفاده از قطعات صنعتی برای افزایش طول عمر، فن خنک کننده با عملکرد بهینه و نویز کم و بسیاری از موارد دیگر که می تواند برای کاربران سخت گیر انتخاب خوبی را به همراه داشته باشد.
منبع ذخیره سازی ADATA XPG SX900 : مدل مورد استفاده با ظرفیت 128 گیگابایت است که برای استفاده 119 گیگابایت را در اختیار کاربر قرار می دهد. این حافظه سالید دارای سرعت نوشتن 520 مگابایت در ثانیه و سرعت خواندن 550 مگابایت در ثانیه است.
خنک کننده GREEN GLACIER 240 : واتر کولری با ساختار و قیمت مناسب. از جمله ویژگی های این خنک کننده می توان به استفاده از رادیاتور 240 میلی متری، استفاده از دو فن 12 میلی متری، واتر پمپ قدرتمند با 7000 دور در دقیقه و 100 هزار ساعت عمر مفید، واتر بلاک کاملا مسی و فن هایی با نویز کم و طول عمر بالا اشاره کرد.
9.4امتیاز9.2راندمان9.5امکانات10طراحی8.7ارزش
سلام دوست عزیز
برای گیم و گرافیکی من بهتون z270F رو پیشنهاد میکنم
تفاوت این دو در قطعات و کارت های به کار رفته در مادربرد است
باسلام و عرض خسته نباشید
میخاستم نیدونم مادربرد z270F با مادربرد Tufz 270 mark 2 چه تفاوتی داره و کدومش برای گیم و کارای گرافیکی بهتره و خوش ساخت هستش؟شما کدومو بهتر میدونید و مصلحت میدونید؟؟؟؟؟
باتشکر از سایت خوبتون.
دست مریزاد:-bdبسیار حرفه ای بررسی شده بود
تشکر فراوان
ممنون آقای مظفری
بررسی جامع و زیبایی بود :-bd
شاسی سالید دوم جالب بود :-bd
از شما هم سپاسگذارم آقای مظفری.
ممنون از زحمات :-bd
ببخشید من دیر جوابتون رو دادم. درگیر بررسی ها هستم
ممنون زحمت کشیدی دوست عزیز!
آفیس عوض کردم درست شد.
سلام خدمت جناب مظفری عزیز و تشکر بابت بررسی زیباتون
مادربرد قدرتمند و زیبا و جان سختی هست و ارزش خرید بالایی هم داره مخصوصا برای
کاربرانی که سیستمشون 24 ساعته روشن هست .
خسته نباشید ، کامل بود ، لطفا مادربردهای ای ام دی هم بزارید …..فقط نمیدونم اون روکش رویی مادربرد دما خازنها رو بالا نمیبره؟ چرخه هوا رو کم نمیکنه؟
توی منو یک گزینه ای هست که بهش میگی چپ به راست یا راست به چپ اینشکلیه ، باید راست به چپ انتخاب کنی (فونتتم اول عربیک کن) درست شد فونت اصلی وردار اگه نشد
text direction
ریست کن با دلیت کردن رجیستریت . the registy key to remove is;
HKEY_CURRENT_USER>Software>Microsoft>Office>12.0 Then delete the ‘Word’ key.
Word defaults were then reset.
[img]http://www.howtogeek.com/wp-content/uploads/2013/08/650x626x05_text_direction_dialog_for_box.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.u2Vc8A-9G6.png[/img]
آقای مظفری یه سوال نرم افزاری؟
امروز هر کاری می کنم توی ورد فارسی تایپ کنم همش برعکس تایپ میکنه ، اینترنت هم سرچ مسکنم جواب درست و حسابی پیدا نمی کنم!
قبلا اینجور نبود!!!
2010 بود عوضش کردم یه 2007 باز همونه!
مثلا می خوام بنویسم : سخت افزار نوشته میشه افزار سخت.:-((:-((:-((
شما که این همه تایپ می کنید تا حالا به این مشکل برنخوردید؟؟؟
درود بر شما بعله دوست عزیز اصلاح شد
سلام خسته نباشید … بخش معرفی مربوط به شرکت msi هست …بسیار عالی بود ممنون .
فوق العاده فقط میشه همین روگفت